Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJun 29th 2013
     permalink
    Ciocia Przykrywka bardzo mi przkro :-( a może za wcześnie zrobiłaś test? Który to Twój dc?
    Piloytka dzięki kochana że mi tak kibicujesz! Wiesz jak potrzebne jest wsparcie. U mnie tempka dzisiaj w górę o jedną kreskę. Póki nie ma @ jest nadzieja. A ty bierzesz lutke albo dupka teraz?
    --
  1.  permalink
    u mnie dzisiaj 26dc (ale owulacja była 17dc- potwierdzona monitoringiem, dwa pęcherzyki), więc trudno powiedzieć czy za wcześnie test czy nie. Ginekolog kazał mi zrobić betę dzisiaj, no ale sobota, deszcz, jedna kreska i ból brzucha skutecznie mnie do pobrania krwi zniechęciły. Dzisiaj jeszcze wzięłam luteinę tak jak zalecił lekarz a jutro zobaczę co będzie z temperaturą. Najwyżej przedłużę lutkę do poniedziałku i rano skoczę na betę. Rano czułam ból brzucha jak na okres, teraz nic mnie nie boli oprócz sutków. Rano było mi smutno, teraz to już jest mi wszystko jedno. Każdy cykl taki sam- nadzieja, nadzieja, doszukiwanie się pierwszych objawów i rozczarowanie. Ale tak jak mówicie na każdą z nas przyjdzie pora.
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Nie pamiętam kto pytał= ale dwa miesiące muszę odpocząc od clo-dlatego biorę castagnus i olejek:) zobbaczymy co to będzie... dziś znowu tempka wyżej do 36,6... i sama nie wiem..była ta owulacja już?Czy będzie...ech....
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Esperanca ja od dwoch miesiecy nie biore nic... Wczesniej przez ponad rok bralam dupka na druga faze cyklu, poniewaz jak juz mialam owu to nie pekal mi pecherzyk i robily mi sie duze torbiele, a dzieki dupkowi wchlanialy sie szybciej i nie musialam lezec w szpitalu. U mnie jajniki byly cale w pecherzykach plus torbiele czynnosciowe. Teraz jest duzo lepiej. Drugi cykl mialam normalna owulacje i pecherzyl pekal sam. W tym cyklu myslalam, ze znowu zrobil mi sie torbiel, ale na szczescie w 16dc pecherzyk pekl sam. Nie wiem czemu lekarz odstawil mi dupka... niby zeby zobaczyc czy jajniki pracuja same. Teraz czeka Nas badanie nasienia i potem jak bedzie ok tochyba HSG. Generalnie przez dwa lata z przerwami stawialismy na tzw szczesliwy traf, a pod okiem lekarza staramy sie 5 cykl. Wiem, ze to nie bardzo dlugo, ale dla mnie wiecznosc. :-(
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    Kurczę- jeszcze jedno mnie martwi- od 4 dni bolą mnie piersi-ale tak mega mega....:( co to może być?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ciocia Przykrywka trzymaj się jakoś,u mnie też czuję że będzie dupa,czekam na poranna temperaturę i ewentualnie jadę na betę ale zależy jaka będzie temperatura.Ale już powoli zaczynam mieć doła :/
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej moje gwiazdeczki:) jesli chodzi o ból piersi to jesli nigdy go nie mialyscie przed okresem to moze byc objaw....ale ja np. zawsze przed okresem mialam bol piersi i to juz 2 tyg przed nim a teraz tz mnie bola ale tak jakos inaczej...moge to okreslic tak ze sa strasznie twarde nawet jak dotykam czuje jakby byly kamienie moze nie doslownie ale do tego przyblizone....
    esperanca czekam na Twoj test jestem dobrej mysli ze udalo sie :)
    Dziewczyny nie zalamujcie sie!
    •  
      CommentAuthortamara6
    • CommentTimeJun 30th 2013
     permalink
    U mnie 16dc, w piątek dostałam pregnyl, wydaje mi się, że nic się nie dzieje, temperatura nawet nie drgnela w góre i nic nie czuje - żadnego klucia w jajniku tak jak ostatnio po pregnylu..nie wiem..była ta owu czy nie..możliwe, żeby pecherzyk nie pękł po pregnylu?
    miłego dnia wszystkim życzę:-):confused:
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Esperanca, żanett86 i piloytka - wy chyba testujecie na dniach, ciągle trzymam zacisniete piąstki!
    tamara6 - brak objawów nie musi świadczyć, że pęcherzyk nie pękł. A nie idziesz do lekarza żeby to sprawdził. Uspokoiłabyś się. Ja zawsze mam sprawdzane.
    dziewczyna600 - witaj, nie załamuj się. Mam nadzieje, że teraz ten lekarz porządnie się za Ciebie weźmie. Powodzenia z Clo. Kiedy idziesz na pierwszy monitoring?

Jeszcze chciałam podzielić zdanie Eweliny dotyczące gonadotropin. Mój lekarz mówił, że jeżeli po Clo nie urośnie pęcherzyk to nie ma sensu go dłużej brać, bo ona albo działa albo nie. Jeżeli w tym cyklu nie wyhoduje jaja to kolejny miesiac przerwa i potem zaczynamy cykl z gonadotropinami. Czytałam w necie na ten temat to w porównaniu z Clo, są to leki nowszej generacji, bardziej naturalne, bezpieczniejsze i nie upośledzają endometrium. W dodatku bardziej skuteczne. Jedyna wada to cena. Lekarz wspominał o koszcie ok 700 zł :-/ Zobaczymy. Tak naprawdę najbardziej denerwuje mnie to, że ten czas tak wolno leci w tych staraniach.
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Aasterka zalezy co Ci lekarz zapisze....ja brałam menopur ampułka jedna w aptece kosztuje ok 100zl ale ja sobie poszukalam w internecie i udalo mi sie dwa razy odkupic od babeczek ktore mialy miec in vitro ale zaszly wczesniej i chcialy odsprzedac. A skutecznosc tego leku jest bardzo wysoka bo przy 6 cyklach wynosi 70% mi sie udalo w drugim.
    Dziewczyny jak zatestujecie czekam na plusowe wiadmosci:)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    hej dziewczyny przyznam się że mój M namówił mnie dzisiaj żebym zrobiła test i zrobiłam...wiadomo jedna kreska,test miał czułość 25.Ciężka noc za mną więc temperature mam zakłóconą ;/
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    ewelina, powiedz proszę Ty brałaś tylko jedną ampułkę (zastrzyk) w danym cyklu czy jakąś serię. Z tego co lekarz mi mówił to będzie kilka zastrzyków i może stąd ta cena albo miał na myśli jakiś drożdzy lek. Zobaczymy co zaproponuje, ja i tak poczytam jeszcze o nich w necie. Dzięki za podpowiedź z tym odkupieniem od innych babeczek :)
    zanett86 - może jeszcze ciut za wcześnie zrobiłaś test?ile to dni po owu?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    15-16 dc
    --
  2.  permalink
    zanettt86 Moim zdaniem to za wcześnie na test, tym bardziej taki o czułości 25. U mnie temperatura ciągle w górze i dzisiaj przedłużam luteinę a jutro jeśli nie spadnie idę na betę
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja też zobaczę jaką będę mieć jutro temperaturę,śluzu nie mam za dużo wiec to chyba wyklucza ciąże ;/
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    ja brałam zastrzyk w 3,5,7 dniu cyklu plus x2 clo.
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    zanett86 moim zdaniem to za wcześnie na test. Nawet na bete chyba jest za wcześnie. Ja mam dzisiaj 26dc i dalej czekam z testowaniem.
    Ciocia Przykrywka trzymam kciuki za jutrzejszą tempke i betę. Który to będzie Twój dc??
    Tamara mnie tylko w pierwszym cyklu bolały jajniki przy clo i pregnylu, a w kolejnych trzech cyklach nawet nie czułam jak rosną i kiedy pękają. Przy pierwszym pregnylu mi nie pękł pęcherzyk.
    Aasterka dzięki za te piąstki zaciśnięte.

Ewelinka trzymaj się kochana i nam tu wszystko opowiadaj na bieżąco, koniecznie =)
    Ja z testem czekam jeszcze troszkę, tempka dzisiaj 36,9.
    --
  3.  permalink
    Esperansa a czy w drugim cyklu z pregnylem pękł Ci pęcherzyk?
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    esperance to tak jak ja mam dzisiaj 26 dc,temperaturę miałam dzisiaj zaburzoną wiec tym się nie mogę sugerować.Myślę o tej becie jak będzie mi się chciało to pojadę dzisiaj jeśli nie to jutro po pracy.Zle sie dzisiaj czuje nie dobrze mi strasznie,w głowie mi się kręci słabo mi.Jedyne co mnie zastanawia to sluz bo od wczoraj jest go bardzo mało biało-żółte gesty i lepki a podczas wczorajszego przytulania była mega susza!!Nigdy mi się tak wcześniej nie zdarzyło.
    --
  4.  permalink
    jutro będę miała 28dc, myślę, że beta powinna już być wiarygodna. Muszę wiedzieć bo nie wiem co z tą luteiną zrobić. W końcu ją muszę odstawić. Zapomniałam dodać, że dzisiaj w nocy wyskoczyły mi !!4 opryszczki na ustach!! jakaś tragedia, chyba jestem jakaś osłabiona, jak ja jutro pójdę jutro na badanie z takimi ustami pameli anderson
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Esperanca ale nawet jak nie bolą przy pekaniu to chyba temperatura powinna podskoczyc, prawda? Sama już nie wiem. Na szczęście jutro idę do giną, zobaczymy co i jak:-)
    zazdrosze Wam tych 26 i 28dc, nie musicie już tyle czekać:-) mam nadzieję, że się uda!! Trzymam kciuki!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Aasterka dzięki za kciuki, ale ja raczej nie testuję, jak pisałam już wcześniej :) Nie mam za bardzo po co...
    Ale za pozostałe dziewczyny ja też trzymam kciuki :) Mocno, mocno!
    U mnie dziś 27dc, temperatura o 0,06 stopnia w dół, także 1-2 dni i @ przyjdzie (no może 3 :wink:)
    Tamara6 ja już wolałbym być w połowie kolejnego cyklu i działać od nowa :) Powiem Ci, że moją koleżankę po pregnylu nie bolało nic, gdyby nie monitoring to nie uwierzyłaby, że miała owulkę. :)
    CiociaPrzykrywka trzymam kciuki za jutro! :)
    Esperanca kiedy testujesz? :wink: I jak samopoczucie?

Treść doklejona: 30.06.13 18:06
    Ewelina, a jak tam w ogóle objawy wczesno-ciążowe? :)
  5.  permalink
    Witajcie.
    Długie mnie nie było od akcji ,ze szpitalem i hiperstymulacją po clo.
    W tym miesiącu brałam aromek , a w czwartek rano miałam zalecony zastrzyk ovitrelle..
    Czyli wczoraj powinnam była miec owulację... W piątek wieczór dziwnie mnie kuły jajniki... Chyba tak jeszcze nie miałam wczesniej nigdy... No i zmezem działamy od srody codziennie.. Dziś rano wstałam o po 9 i odrazu zmierzyłam temp .wyszła 36,7 i nie wiem dlaczego ale od tego momentu mam zły humor ze znow sie nie udało.. Nie wiem dlaczego ,cały dzien jestem taka przygnebiona i mysle o tym. Bo wydawało mi sie ze na owulacje temp rosnie na 37 i od ewentualnego zapłodnienia juz utrzymuje się taka temp powyżej 37 tak????
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    brunetka nie jesttak ze jest powyzej 37. Ja w dzien owulki mialam 36,4 a pozniej rosla stopniowo i utrzymuje sie na poziomie 36,9.
    piloytka u mnie oki:) Dobrze sie czuje nie mam zadnych zawrtowo glowy, mdlosci, od czasu do czasu czuje kłócie takie delikatne ciagniecie...w sumie podobne jak na okres. Oprócz tego jak pisałam wczesniej bol piersi sa twarde strasznie. Oby tak dalej bylo wszystko ok
    3mam za Was kciuki espernaca rob test bo nie moge sie doczekac czuje ze sie udalo nie boj sie zyje sie raz a napewno juz cos powinien pokazac 3 mam za Was kciuki nie zalamuje sie ja tez myslalam ze mi sie nigdy nie uda, ze pcos bedzie w tym przeszkadzalo a jedak jest to mozliwe.:bigsmile:
  6.  permalink
    BrunetkaElegance temperatura wcale nie musi być 37!!! chodzi o to, że ma być skok ( ja za owulację uznaję skok o 0,2 czyli np z 36.30 na 36.50), więc powinnaś mierzyć przez jakiś czas, żeby wiedzieć czy temperatura jest na wyższym poziomie. Ja nigdy nie mam 37 stopni a owulacje mam w każdym cyklu.
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    hej brunetka tez mi sie nie wydaje ze od razu ma byc 37. zreszta poogladaj wykresy zaciazonych to cie bardziej uspokoi, trzymaj sie i nie szalej :bigsmile:
  7.  permalink
    Dzięki dziewczyny...
    To bede mierzyc temperature jutro itd , a od zastrzyku pasuje zrobic test dopiero po 2 tygodniach tak?? Nie wytrzymam chyba i zrobie za tydzien na week.. Co o tym myslicie??
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    ja zrobiłam po 10 dniach od owulki i byla bardzo slaba kreseczka ale beta powinna juz wyjsc 10-11dni po owulacji bo w moczu troche pozniej wykrywa sie bhcg
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    o ile wyczytalam na tym forum podobno juz po 10 dniach zastrzyk nie falszuje wyniku testu, wiec poczekaj troszke dluzej, wciaz mniej niz 14 dni :}:cool:
  8.  permalink
    Jeszcze tak zapytam czy któras z was brała aromek i ovitrelle??? I jak to jest z ovitrelle ? - b o w styczniu brałam zastrzyk pregnyl i nic z tego nie wyszło , nie pekły chyba pecherzyki.. Dlatego teraz bardzo sie boje, a raczej właśnie jestem przekonana ze nic z tego nie wyjdzie..
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    Dziewczyny, już sama nie wiem..niby ten pęcherzyk w 12dc miał 27mm, czyli straszny gigant i nie pękł po Ovitrelle, więc nastawiłam się że będzie się wchłaniał, ale dzisiaj mam 15 dc i strasznie mnie kłuje jajnik.. Myślicie, że jest szansa, że sam pękł? Muszę chyba jutro zadzwonić do lekarza i umówić się na wtorek na usg..
    --
  9.  permalink
    To zrobie jakoś tak w niedziele albo po week przyszłym .

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.06.13 19:38</span>
    A moje pecherzyki w poniedziałek (to był moj 8 dc) miały jeden 15 mm a drugi 18mm i dlatego lekarz mi zalecił zastrzyk na czwartek .. Ale nie łudzze się ze pękl którys... Aczkolwiek to piatkowe dziwne kłucie mnie zastanawia ... Moze faktycznie tak kuły mnie bo pekł pecherzyk.....
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    BrunetkaElegance: ja właśnie żyję nadzieją że kłuł mnie lewy jajnik bo pęcherzyk pękł...życzę nam tego :D
    --
  10.  permalink
    nata85 jest duża szansa, że pękł lub właśnie pęka :). Możliwe, że jutro będziesz mieć skok. Ja w tym cyklu skok temperatury miałam 2 dni po owulacji potwierdzonej usg, także spokojnie. Nie stresuj się na zapas!
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    stresuję się potwornie jak zwykle.. :-(
    zastanawia mnie to, czy to w ogóle możliwe, że po Ovitrelle nie pękł, tylko sam po kilku dniach..OBY :D
    no nic, trzeba znowu męża wykorzystać na wszelki wypadek :D :D
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Dziewczyny ja po 2 cyklach stałam się obojętna na to czy się uda powiedziałam że sie nie poddam, nie załamie,że będę walczyć i wygrałam tą walkę. Więc musicie być silne :) jesli któraś z Was jest z okolic Poznania zawsze mogę dać namiary na mojego ginekologa. Jest to osoba której można zaufać w 100% i która nie wyciąga tylko pieniędzy, która szanuje swoje pacjentki i nie pozwala na to aby się załamały. Więc głowa do góry!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Ewelina - Poznań daleko :P :)
    A czy Twój lekarz może polecić kogoś sensownego w Łodzi lub okolice?
    Od kilku dni mocno się rozglądam, czytam opinie w necie i d**a :(
    Do kliniki niepłodności nie chcę narazie iść...

Treść doklejona: 30.06.13 20:52
    W ogóle to znowu mam dziś mega doła :( Gdzie się ni ruszę to widzę kobiety w ciąży, albo z malutkimi dziećmi :(
    Czemu ja nie jestem optymistką??? Przepraszam, ale mój PMS jest okropny. Marudzę, płaczę i tak w kółko.
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    Ewelina: poznań baaardzo daleko :)
    piloytka: rozumiem cię..dzisiaj spotkaliśmy się ze znajomymi i wpadli między innymi nasi dalsi znajomi, którym miesiąc temu urodził się syn. Ona mnie bitą godzinę namawiała żebyśmy się "wreszcie" zdecydowali na dziecko, bo już czas, ble ble ble.. zastanawiałam się czy ją zamordować czy się rozpłakać ;-(
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Haha :) Przepraszam Nata85, że się śmieję, ale my mamy to samoooo... Każdy ciągle się pyta, kiedy zaczniemy się starać i tak bardzo mnie to denerwuje. Ja nie wprowadziłam praktycznie nikogo w nasze starania, bo nie mielibyśmy "życia". A jak już któraś koleżanka/znajoma mnie męczy pytaniami (kiedy Wy? co tak długo? itd.) to odpowiadam niegrzecznie, żeby zajęła się swoim życiem. Na początku jeszcze się tłumaczyłam, ale teraz nie widzę takiej potrzeby.
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    piloytka: mi czasami ręce opadają...ludzie są tak strasznie nietaktowni kiedy tak wypytuja: Kiedy? Czemu jeszcze nie? Inni mają, a wy nie? Nie chcecie mieć dzieci?

ja powiedziałam o naszych staraniach tylko mojej przyjaciółce i mamie. I wystarczy. Reszta dowie się jak już zajdę :D oby jak najszybciej..
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Ewelina, napawasz optymizmem :) Widać, że jesteś szczęśliwa :) Suuuuper! Bardzo Ci gratuluję jeszcze raz i po cichutku... troszeczkę... zazdraszczam ;P Ale jak najbardziej pozytywnie :)
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    U mnie dzis 22dc, ale raczej cykl do d... :( niech szybko @ przychodzi. 26dc mam iść na prolaktynę i progesteron. Zobaczymy. Będę Was pewnie prosić o konsultacje, Dziewczyny :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja jestem z okolic Poznania ewelinaO :)
    --
  11.  permalink
    a wiecie co, gdy nas rodzina kolejny raz podczas świąt przekonywała, że to już pora na dziecko i tak dalej bla bla bla (oczywiście ta dalsza rodzina, ciotki klotki co tylko czekają, żeby obgadać) powiedziałam, że my raczej nie możemy mieć dzieci, mimo, że bardzo byśmy chcieli. Wprowadziłam wszystkich w takie zakłopotanie, że hoho i już ani razu nikt nie zadał tego głupiego pytania. A co, niech się stare bździągwy zastanowią chwilę co gadają. A może wkrótce ich zaskoczymy ciążą, kto wie. Przynajmniej mam z głowy to ich głupie gadanie.
    Ja podchodzę do starań o dziecko jak do walki, którą wygram tylko nie wiem jeszcze kiedy :) Dziewczyny cieszmy się życiem, to że mamy fajnych mężów/partnerów i jesteśmy młode. To tak na pozytywne zakończenie dnia, bo jutro pewnie humor mi się popsuje jak zobaczę betę :) I jak coś to mogę polecić fajnego gina w Krakowie
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJul 1st 2013
     permalink
    CiociaPrzykrywka koniecznie daj znać jak beta. Zaciskam kciuki!
    U mnie chyba d**a w tym cyklu =( A tak bardzo się starałam.. Niby tempka się utrzymuje 36,9 w 27dc ale nic poza tym. Czuje że nic z tego nie wyszło i znowu mam doła =(
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Esperanca kiedy testujemy? :) Mnie już to wszystko obojętne.
    • CommentAuthorlola1b
     permalink
    esperanca nie załamuj się jeszcze. może się udało. objawy są bardzo różne u różnych osób. ja na razie czekam na wizytę 13 dc i trzeba będzie podjąć decyzję o laparoskopii. nie wiem tylko w którym dniu się takie coś robi? bo jak już to chciałabym jak najprędzej. u mnie same ciężarne w okolicy aż miło popatrzeć i pomarzyć. muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie. albo pieska ;-)
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    Niestety u mnie wczoraj przyszła @. od jutra znowu clo i później na monitoring. zobaczymy co pokaże. i znowu nadzieja że może w tym miesiącu się uda...
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Justyś bardzo mi przykro =(

piloytka ja testować na razie nie będę =( jak już to najwcześniej w piątek, ale raczej w sobotę. Byłam już dwa razy w ciąży (niestety nie zakończyło się szczęśliwie) i testy nigdy mi nie wychodziły nawet w dniu spodziewanej @, tylko ok tydzień po tym terminie, także u mnie nie ma sensu testować =( Lutki mam jeszcze na 8-9 dni.. Nie wiem czy w ogóle zaryzykuje. Kochana nie patrz na mnie i testuj, ale Ty też raczej nie należysz do tych co się z tym spieszą.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    esperanca i piloytka ró♦bcie te testy i nie stresujcie kobiety w ciąży!!!czekam na Wasze plusiki bo czuję że dołączycie do mnie, więc dalej !
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.