Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorpiloytka
    • CommentTimeJul 1st 2013
     permalink
    Ok, to zgodnie z pierwszym planem testuję w piątek o ile @ nie przyjdzie. :)
    Brzuch boli mnie jak na okres, piersi dużo mniej (progesteron spada...) :(
    Ja nie byłam nigdy w ciąży, więc nie wiem w ogóle jak to jest i czy w ogóle mogę być w ciąży.

Ewelinka ja chyba w tym cyklu nie, ale może następny :)

Justyś86 trzymaj się! :(
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Witajcie
    CiociaPrzykrywka- bardzo podoba mi się twoje nastawienie. My też powiedzieliśmy niektórym wybrancom z rodziny i znajomych podobny tekst w sprawie dzieci, zrobiło im się głupio i już więcej nie zapytali. No ale tak trzeba postępować z natrętami.
    Dziewczyny, oparcie w bliskiej osobie to podstawa-taka emocjonanlna, natomiast dobry lekarz to już połowa sukcesu. Ja lubię jak lekarz jest za konkretnymi działaniami, kompleksowo patrzy na problem i nie każe starać się rok i czekać...przecież czasami wystarczy coś malego poprawić i już się uda! Więc jeśli macie jakieś wątpliwosci do swoich lekarzy to zmieniajcie. Piloytka szukaj dalej!
    Esperanca ładną masz tempkę. Więcej wiary!
    Nata85- działajcie ostro do końca cyklu może akurat ten "olbrzym" pękł.
    Justyś68 przykro mi:(
    Ja jutro idę na drugi monitoring, to bedzie 13 dc. Chcialabym żeby jakieś pęcherzyk zaczął rosnąć...

Ps. Ewelina ja też jestem z Poznania-może mamy tego samego lekarza :) ja też mam za jego zasługa jeden żywy "Sukces" na koncie:))
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJul 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Ewelina kochanie, nie stresuj się bo będę Cie miała na sumieniu. Nie mogę zrobić testu wcześniej bo wiem, że nawet jakby się udało to i tak będzie jedna krecha =( Piersi mnie bolę od wczoraj,tzn. sutki i są tkliwe.
    Kochana jakiej firmy test miałaś, że tak szybko wykrył ciąże?

Treść doklejona: 01.07.13 09:42
    Piloytka może jednak zatestujemy razem! Tylko będziesz musiała mnie dopingować żebym nie stchórzyła..
    Aasterka na pewno coś rośnie..
    --
  1.  permalink
    ja właśnie wróciłam z bety, wyniki mają być koło 13. Test rano zrobiłam, oczywiście negatywny, temperatura od 3 dni taka sama 36.85 tak jakby się termometr zaciął :) Może to luteina podtrzymuje tą temperaturę? Jak myślicie? Pewnie dzisiaj ją odstawię, no ale zobaczymy. Może zdarzy się cud :)
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    CiociaPrzykrywka gdzieś czytałam że luteina podnosi temperaturę, a duphaston nie. Ja też ją biorę i może dlatego cały czas tempka się utrzymuje 36,9-37,0. Trzymam kciuki za betę, który to Twój dc?
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Esperanca godzinę temu napisałabym Ci, że tak, ale mnie już brzuch boli od godziny na okres ;( Ja odpadam na 100% w tym cyklu. Doła mam strasznego. :cry:

Treść doklejona: 01.07.13 10:24
    Esperanca trzymam za Ciebie mocno kciuki! Jeżeli testy nie wychodziły Ci nigdy wcześniej to zaczekaj jeszcze chwilkę może jednak, żeby był wiarygodny. Szkoda żebyś się łamała jak wyjdzie 1 krecha bo za wcześnie zrobiłaś test, a potem okaże się, że jesteś w ciąży. :)
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    Do asia04108 hejka dzis moj 22dc wiec podobnie jak u ciebie, ale u mnie piersi dalej nic dziwne, pewnie niski progesteron ahh, dzis ide na pobranie krwi. Pewnie bedziemy testowac razem, powodzenia
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    CiociaPrzykrywka trzymam dalej kciuki! :)
    No któraś z dziewczyn musi dołączyć do Eweliny.
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    Ja bede testowac sobota, niedziela to bedzie moj 27,28 dzien, jezeli wyszlo to juz cos powinno widac a jak nie to zblizaja sie wakacje, urlopik w slonecznej italii, wiec to jest moj plan na nastepny miesiac:bigsmile:
  2.  permalink
    robi się ciekawie, tyle dziewczyn będzie wkrótce testować :) U mnie dziś 28dc, wkleiłabym wam zdjęcie wykresu (bo mam z innego portalu) ale nie wiem jak to zrobić
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    CiociaPrzykrywka trzymam kciuki,ja też wróciłam z bety ale moje wyniki bedą po 15.Dam znać ale czuje że negatyw ;/
    --
    •  
      CommentAuthoramarena
     permalink
    Witam się po wakacjach :)
    U mnie niestety nie ma dobrych wieści. Wróciłam z @. To już 13cs. Teraz 8 dc. Podwójna dawka Clo. W nast. poniedziałek idę do ginki żeby zmonitorować jajniki i pęcherzyki.
    Ale straciłam już nadzieję.
    Strasznie mnie bolał brzuch przed @ w pierwszym cyklu z Clo. Nie wiem czy też tak miałyście ?

Gratulacje dla Wszystkich zafasolkowanych!
    I kciuki dla wszystkich testujących!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Kobieta zmienną jest... Mój P mówi, że nie można ze mną wytrzymać i albo się wyluzuję, albo jednak zatestuję i wtedy się wyluzuję niezależnie od wyniku, czyli minusa.

Esperanca ja testuję jutro rano (o ile @ do rana nie zawita), dziś kupię test. Jak masz ochotę to dołącz do mnie :) razem raźniej, ale jak chcesz poczekać to nie namawiam i kibicuję dalej.

Raz testowałam w 37dc, myślałam, że to ciąża, oczywiście nie była. Nerwy tak mi odpuściły, że za jakieś pół godzinki dostałam okres. :)
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanettt86 ja bardzo nie lubię testować, bo zawsze to samo - minus ;)
    Na bete to już w ogóle nie chce mi się chodzić. Zobaczę kiedyś plusa, to będę pierwsza na betę. :)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    CiociaPrzykrywka, i co?? jak beta??
  3.  permalink
    jeszcze nie mam wyniku
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    ciociaprzykrywka-trzymam mocno kciuki!!!
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    za Esperanca i Piloytke tez!!:) mam nadzieje, ze bedziemy miec kolejne dwie zaciazone...DZIEWCZYNY MUSIMY NASTAWIAC SIE POZYTYWNIE...POKI NIE MAMY 40 LAT I JEST MACICA TO BEDZIE DZIECKO:p TAK KIEDYS POWIEDZIAL PEWIEN GINEKOLO GO MOJEJ KOLEZANKI...PANI AGNIESZKO SKORO JEST MACICA TO I BEDZIE DZIECKO:)I FAKTYCZNIE W KONCU ZASZLA PO 3 LATACH:)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    TZN 3 ZACIAZONE
  4.  permalink
    Dawać jakieś dobre infou:-)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Piloytka dlatego ja poszlam na betę żeby się nie stresować :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.07.13 14:01</span>
    To czekanie najgorszę :(
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Piloytka ja jutro odpadam. Nie dam rady, czekam minimum do piątku. Mam nadzieję, że Ty jutro zobaczysz te dwie kreski, kochana.
    Ewelinka daj znać jakim testem testowałaś, bo chyba był dobry skoro tak wczesną ciąże wykrył.

CiociaPrzykrywka, zanettt86 trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści.
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    esperanca z głowy mi zupełnie wyleciało:) ja pierszw jaki robiłam to APTEO CARE. On jest o czułosci 20. Pozniej robiłam nord test ale on jest o czulosci 25.
    Cały czas trzymam za Was kciuki.
    U mnie dzisiaj mija termin @. Sluz taki bialy mętny i jest go dość duzo, napiecie w piersiach caly czas, od czasu do czasu mam takie uczcie jak na okres, ogólnie senna jestem wstałam pochodziłam troche, posprzatalam i znowu poszlam spac. Czuje w sobie takie uczucie goraca. Wczoraj jak dotknelam moich piersi takze byly cieplutkie.
    Mam nadzieje ze Wam sie uda wiem ile to koszyuje łez, gniewu
  5.  permalink
    już mam wynik, oczywiście negatywny

Treść doklejona: 01.07.13 15:29
    zapomniałam dodać, że pielęgniarka namówiła mnie na badanie prolaktyny i mam dwukrotnie przewyższoną, więc możliwe, że to jest powód moich niepowodzeń. Cieszę się, że kolejna rzecz jest zdiagnozowana, wezmę leki i się poprawi
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Ewelina dzięki. Kochana w którym cyklu z clo ci się udało? W ogóle jak długo się staraliście?
    CiociaPrzykrywka przkro mi :-( pewnie też dołącze do Ciebie..
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    CiociaPrzykrywka, nie miałaś wcześniej badanej prolaktyny? Najważniejsze, że ten problem (za wysokiej prolaktyny) można łatwo rozwiązać:) u mnie też za wysoka, od 1,5 miesiaca biorę bromergon, w następnym cyklu robię badanie znowu, żeby sprawdzić czy coś spadło.
    •  
      CommentAuthornata85
     permalink
    CiociaPrzykrywka: przykro mi :( wszystkie doskonale znamy to wstrętne uczucie jak nie wychodzi.. :/
    Ja się dzisiaj fatalnie czuję, cały czas boli mnie brzuch na dole..mam nadzieję, że to jednak ból okołowulacyjny, a nie bo mi torbiel urosła..tak czy siak nie mogę dodzwonić się do mojego gina :(
    --
  6.  permalink
    CiociaPokrzykwa tak właśnie wystarczy wziąć leki na zbicie i to może pomóc, mi właśnie teraz też dr robił ten wynik, ale mam naszczęście w normie. Właśnie tutaj dziewczyny brały tabletki na zbicie prolaktyny i w pierwszym czy drugim cyklu się udawało.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mój wynik <2 mlU/ml :( więc CiociaPrzykrywka witaj w klubie.Dzisiaj z lekkim sercem wypije sobie piwko :) Dziewczyny co mogę zacząć brać od nowego cyklu aby się wspomóc co polecacie??
    --
  7.  permalink
    może to dziwne ale ja się naprawdę nie dołuję.Po dwóch latach niepowodzeń można przywyknąć. Wczoraj trochę sobie pobeczałam, ale szybko mi przeszło. Są problemy, trzeba je rozwiązać. Zapisałam się do gina na 9lipca. Idę po skierowanie na laparo i hsg, zacznę brać coś na tą prolaktynę i będzie git. Ja to jestem zadaniowcem :)

Treść doklejona: 01.07.13 15:54
    Żaneta ja zamówiłam sobie na allegro zioła ojca sroki nr 3 na owulację. Słyszałam, że dobre są
  8.  permalink
    Nie dolowac się będzie dobrze!!! Damy radę teraz czy później, ale damy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    EwelinaO napisz mi nazwisko tego ginekologa co chodzisz do niego ciekawa jestem czy o nim slyszalam :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej myslalam ze ten cykl bedzie bez owulacyjny bo w 12dc nie było pecherzyka wiec dalej nie poszlam na monitoring bo uznalam ze to bez sensu bo za 3 tyg mam laparo...w 19dc skoczyła mi temp z 36.3 na 36.5 no i tak sie utrzymuje dzis 26dc i strasznie bola mnie piersi nie wiem co o tym myslec...a i dodam ze bylam teraz na urlopie i zajechalam na jasna góre:)smiejemy sie z mezem ze moze cud:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.07.13 16:28</span>
    chcialam sie doszczepic na zółtaczke dzisiaj przed laparo taka uzupelniajaca bo bylam juz szczepiona ale nie jestem pewna ze nie jestem w ciazy wiec jednak nie poszłam sie zaszczepic...
    -- p:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej my generalnie nie zabezpieczalismy sie od zeszlego roku od czerwca ale strac sie zaczelismy od tego roku od stycznia. Ja zaszłam w ciąże w 3cyklu z clo. Ale tylko w pierwszym brałam samo clo bo one niestety samo by mi nie pomoglo. Od deugiego cyklu zaczełam stymulacje gonadtropinami sa to drozsze leki ale skuteczniejsze. Jesli chodzi o prolaktyne to tak mialam ja badana mialam wynik 28 a norma jest do 25 wiec lekka podwyzszona ale zadnych lekow na nia nie bralam bo moj pan doktor mowil ze nie jest tragicznie. Jesli chodzi o mojego lekarza to pracuje od na Polnej w Poznaniu ale prywatny gabinet jak i na fundusz przyjmuje gdzie indziej. Jesli ktoras z Was chce namiary podajcie mi maila to napewno przesle nr tel.
    Dziewczyny i jak sie nie udalo Wam w tym cyklu walczcie dalej głowy do góry i działać cały czas!!!!!!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    CiociaPrzykrywka, Żanettt86 przykro mi dziewczyny <ściska> :(

Ja kupiłam z godzinę temu test i jutro rano dołączę do Waszego grona. :)

Zostaje Esperanca, Endzi91 też widzę za chwilę teścik i przepraszam jeśli kogoś nie wymieniłam. Trzymam kciuki!
    •  
      CommentAuthoramarena
     permalink
    Ewelina, czyli udało się ? Wybacz przegapiłam przez ten urlop. Super wieści!! Gratuluje z całego serca! :smile:

CiociaPokrzywka, zanettt - moc wspierałek dla Was i kciuki za następny cykl!

Treść doklejona: 01.07.13 16:50
    Co do testów to ja robię zwykle bobo te niebieskie strumieniowe - mają czułość 10.
    Właśnie dzwoniłam do ginki i oczywiście nie ma mnie jak wcisnąć na monitoring w tym cyklu :angry: Wizytę mam więc dopiero 15ego lipca czyli 21 dc. No jestem załamana.
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    amarena tak udało sie:)
    •  
      CommentAuthoramarena
     permalink
    Super! Jeszcze raz gratuluje!!
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Dziekuje teraz sie modle codziennie aby bylo dobrze :)
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Zanettt86 przykro mi :-( kurcze komuś jeszcze musi się udać. Ewelina nie może zostać z tym sama..
    Amarena zawsze robisz tymi bobo niebieskimi? One są o czułości 10, tak? To te same? Miałaś kiedyś sytuację że dopiero po kilku godzinach od zrobienia testu pojawiła druga, jasna kreseczka? Pytam z ciekawości..
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Żanet86 i CiociaPrzykrywka- przykro mi z powodu bety ale uszy do góry! Trzeba iść po swoje dalej! CiociaPrzykrywka - nie ma tego złego, prolaktynę masz jak u mamy karmiącej :) może tu jest przyczyna! teraz szybko ją zbić i do roboty. Jestem dobrej myśli.
    Ja już sobie piwko otworzyłam :) własnie M wrócił z pracy i mam troche wolnego. Tyle tu dzisiaj emocji :)
    Endzi, piloytka i esperanca ciągle trzymam kciuki.
    Amarena-kurcze może lekarz przyjmie Cie między pacjentkami na chwilkę żeby zerknąć jak pęcherzyki albo spróbuj awaryjnie gdzieś indziej.
  9.  permalink
    Esperanca taki wynik testu jest już niewiarygodny:-( wtedy bym powtórzyła test na następny dzień.
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    andzik81, mnie piersi już zaczynają boleć, na twarzy też masakra, jak zwykle przed @... więc pewnie nawet testować nie będę :((( Ale za Ciebie trzymam mocno kciuki!!!! i za pozostałe Dziewczyny również

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 01.07.13 20:12</span>
    andzik81, a co tam, zatestuję, żeby Ci dotrzymać towarzystwa ;)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Myślałam, że mój pecherzyk nawet nie pękł, nie było wzrostu temperatury, ale jednak się udało, lekarz potwierdził na usg:-) teraz około 12 dni i ja będę testować:-)
    •  
      CommentAuthor~adrianna
     permalink
    zanettt86 chyba odradziłabym castagnus :( miałam od niego straszne nudności i inne działania niepożądane, które znacznie uprzykrzyły mi życie. jak miałam 31-dniowy cykl, to ten, po odstawieniu (po 60 dniu,a nie 90, bo już nie wytrzymałam) wydłużył się do 43 dni i zamiast miesiączki miałam jakieś skąpe krwawienie.. do tego piersi to mi po prostu zaraz wybuchną...a odstawiłam 11 czerwca :(
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    W kolejnym cyklu chyba postawie na zioła ojca sroki,wisiołek i castagnus na początek będzie to chyba dobre połączenie ?Zobaczymy co jutro powie ginekolog.Dziewczyny kończy mi się ważność konta jeśli nie przedłużę do czego jest dostęp a czego nie idzie zrobić.Trzymam kciukasy za testujące może chociaż wam się uda :D
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej! przykro mi dziewczyny:( ale trzymajcie sie..nie wiem jak Wy ale ja mam plan no września zostać mama:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    dzisiaj byłam u ginekologa i w niedziele jadę do szpitala(na dyzur do mojej lekarki) na zastrzyk z ptregnylu...to bedzie 12dc a z reguly owulacje mam 13 dc wiec mysle ze ten 12 bedzie odpowiedni..wiec daje sobie ostatnia szanse przed inseminacja...jak sie nie uda to za miesiac inseminacja...nie wiem może i to głupie ze sie tak uparlam na ten pregnyl...bo w sumie pecherzyki same pekaja...mam nadzieje ze to mi nie zaburzy moich naturalnych cykli...Cy ktoras z Was wspomagala sie pregnylem mimo tego, ze pęcherzyki pękały same bez stymulacji??
    •  
      CommentAuthoramarena
    • CommentTimeJul 2nd 2013
     permalink
    U mnie dzisiaj ostatni dzień z Clo. Kurcze nadal mam dziwne brązowe plamienia, a zwykle szybciej się kończyły.
    Aasterka, chyba zrobię tak jak mówisz i pójdę gdzieś indziej tylko na monitoring pęcherzyków.
    Esperanca - zawsze robię te Bobo. Właśnie dlatego, że czułość jest 10. Nawet jakby trochę oszukiwali to i tak czulsze niż 25. Raz pojawił mi się cień drugiej kreski, oczywiście dostałam później okres. :neutral: A jest tak jak pisze moniusia po godzinie taki wynik jest niewiarygodny. Ale moja koleżanka tak miała, zrobiła kolejny dwa dni później i okazało się, że jest w ciąży.
    • CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeJul 2nd 2013
     permalink
    hej moja temperatura rosnie dzis 27dc i 36.7...
    -- p:
  10.  permalink
    Amarena ja mam dzisiaj 9 dc, wczoraj skończyłam clo. Jesteśmy na tym samym etapie:-) ja w czwartek mam monitoring, ciekawa jestem czy coś będzie:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.