Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjaisog
    • CommentTimeJul 8th 2013
     permalink
    tamara6 a My kiedy testujemy w sobotę??? Masz juz jakieś objawy przed nadchodzącą @ bo Ja jakoś zadnych ale nie chcę się nakręcać bo i po co!!!
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    jaisog, tak, testujemy w sobotę, choć mnie kusi, żeby wcześniej pójść na betę, chociaż wiem, że za bardzo nie ma sensu, bo brałam pregnyl i może jeszcze fałszować wynik. Na razie nie mam żadnych objawów @, ale nigdy nie miałam, chyba że w dniu jak ma się pojawić, więc staram się nie nakręcać, ale trudno jakoś:))
  1.  permalink
    Ja jestem ciekawa czy mi pęknie ten duży pęcherzyk ma 28mm, ostatnio miałam 20mm i torbiel się zrobił, ciekawe czy tym razem się uda żeby pękł.
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    a dostałaś coś na pęknięcie?
  2.  permalink
    Pregnyl
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    a ostatnio jak miałaś 20mm to dostałaś pregnyl?
  3.  permalink
    Tak teraz nie chciał dawać myśleliśmy że pęknie ale nie więc dr stwierdził że damy pregnyl teraz i zobaczymy :( ale obawiam się powtórki z rozrywki
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    monisiunia, nie martw się na zapas, tym razem się uda!! Myślmy pozytywnie:)
    zanettt - mam nadzieję, że do mnie trafią te fluidy:)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej dziewczyny.. ja wczoraj bylam na tym zastrzyku z pregnylu..pecherzyk mial 18mm.. pytalam lekarza czy nie lepiej zrobic zastrzyk w poniedzialek(czyli dzis) ale on stwierdzil, ze juz nie bedziemy czekac...a ja obawiam sie ze zastrzyk byl za wczesie zrobiony... dzis bylam na usg juz u innego lekarza i pecherzyk nadal jest i ma 21mm- lekarz powiedzial, ze lada chwila mi peknie bo juz zrobil sie nieregularny wiec mozna powiedziec ze powoli peka...ale stwierdzi rowniez, ze on robi zastrzyk powyzej 20mm z pregnylu..ale niby zeby byc dobre mysli...ale ja sie teraz marwie, ze to wszytsko bylo za wczesniej i znowu gówno wyjdzie....:( co o tym myslicie????
  4.  permalink
    Witajcie dorgie koleżanki :(
    Pragnę się podzielić z wami moją opowieścią w sumie mam doła i niemam komu sie pożalić, Mam zespół Policystycznych jajników 3,5 roku temu urodzila sie moja coreczka wogole okazalo sie ze to byl niezamowity cud, przerwalam akurat tabletki antykoncepcyjne nieplanowalam dziecka i to byl tylko jeden raz i ciąza totalny szok dowiedzialam sie po 3 miesiacach. Jak coreczka miala 1,5 roku zaczelismy sie starac o drogie dziecko niestety jestem zagaranica u tutaj niema zadnej pomocy jak czlowiek chce miec drogie dziecko staramy sie w sumie 2 lata z przerwami teraz w lutym bylismy w PL i od pani gINEKOLOG NAPRAWDE cudowna kobieta mam do niej pelne zaufanie znam ja kupe lat i pomogla naprawde wielu kobietą. Dostalam CLO 50 od 2 dnia cyklu do 9 potem mam plastry SYSTEN 50 od 10 do 17 dnia cyklu a potem mam od 16 dnia do 25 dnia Orgametril i wyobrazcie sobie ze niemialam wogole owulacji w ciazy tez niejestem bo zaczynam plamic mam dola jak nic niekumam tego, niemoge tego monitorowac zreszta pani nic niemowila o monitorowani bo jestem zagranica a tutaj maja na to gleboko wyj... wiec niewiem kiedy sie spodziewac owulacji czy wogole sie jej spodziewac kuracje mam na 3 mce zapisana i tak sie zastanwiam co robic dalej? duzo pieniazkow kosztuje latanie to polski plus urlop w pracy itp, moge isc tutaj do lekarza polskiego ginekologo ale boje sie ze bedzie mnie kasowal tylko pieniadze a nie leczy nieufam mu bo oni lubia sie doszukiwac roznych dziwnych rzeczy jak naprzyklad poprzedni spermy mojego meza jakis zart chyba bo przecierz juz mamy jedno dziecko :/ czy ktos moze mi cos doradzic pozytywnego>???? :(
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ślemy kobietki zafasolkowane dużo fluidów za kolejne plusiki.
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    zanett86 - GRATULACJE :)
    Esperacna super beta, bardzo się cieszę
    Monisiunia ale przeboje masz z tym pękaniem pęcherzyków, może jednak pęknie ten 28mmi nie zrobi się torbiel, może ten wariant będzie szczęśliwy!
    Alisss bądź dobrej myśli, ja dostawałam zastrzyki jak pecherzyki miały ok 19mm, trochę podrosły i za ok 36 godz pękały.
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanettt gratulacje! :-) ale Ci dobrze :-)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Asterka- staram sie byc dobrej mysli...ale juz mam dosc tych lekarzy...mam wrazenie, ze ona wczoraj mi zrobila ten zastrzyk bo juz jej sie nie chcialo ze mna spotykac dzisiaj..:/ niby nie jestesmy lekarzami ale czasem mam wrazenie, ze sama wiem wiecej od nich albo inaczej...chce wiedziec wiecej... tak czy inaczej dziekuje za odp i podtrzymanie na duchu:):*

Treść doklejona: 08.07.13 18:41
    asterka- a Tobie udalo sie w cyklu z pregnylem??
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Aliisss - tacy lekarze są najgorsi, ja akurat ginkę mam super ale nie raz sparzyłam się na innych, których musisz dopytywac, kontrolować, podpowiadac itp.. staraj się o tym nie myśleć i skoncentruj się na przytulaniu :-) Ja jutro idę na ostatni monitoring ale nie ma widoków na pęcherzyk w tym cyklu więc pregnyl odpada...
  5.  permalink
    dziewczyny a ile ten pregnyl kosztuje? To się płaci u ginekologa?
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    CiociaPrzykrywka, receptę na pregnyl wypisuje lekarz, ja płaciłam ok.7zł, bo bo na recepcie lekarz wypisał refundację 70%. Ale słyszałam, że czasami niektórzy lekarze wypisują na 100%. Poza tym ciężko dostać pregnyl w aptekach, trzeba się dobrze naszukać
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    CiociaPrzykrywka-ja mialam recepte na 100% to 25zl zaplacilam...wiec nie tak zle:) no i nie mialam problemu z dostaniem leku..pierwsza lepsza osiedlowa apteka...

Treść doklejona: 08.07.13 20:35
    asterka-a kto wie moze i sie pojawi pecherzyk:) moja kolezanka zawsze miala owulke 13 dc a teraz 18dc no i wlasnie wtedy zaszla w ciaze...wiec badz dobrej mysli...
    • CommentAuthorlola1b
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was słyszała o poronieniu miesiączkowym czy okołomiesiączkowym?? długo plamiłam po @ w sumie 7 dni było a normalnie mam 3 dni z hakiem. Gin powiedział, że mogłam być i poronić.. co o tym myślicie.

Laparoskopia odłożona na sezon pourlopowy. Pęcherzyk 17 mm bez wspomagania, ale tylko jeden. jutro idę na zastrzyk pregnylu.
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    zanettt, ja byłabym chetna na wiesiolek i herbatę, ale to dopiero za kilka dni wiedzialabym czy będą mi potrzebne:-) jak Ci się spieszy to może ktoś inny jest chetny
    •  
      CommentAuthormonii9797
     permalink
    czesc zanettt86 ten mikroskop to za ile bys chciala sprzedac?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny jest któraś chętna kupnem Wiesiołka 150kapsulek,castagnus 30 tab,mikroskop owulacyjny,herbatę ojca sroki 200g,plus 5 testów ow.Wszystko nie używane oryginalnie zapakowane.Oczywiscie dam rabat.Pytam najpierw tutaj bo jeśli nikt chętny wystawiam na allegro:)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    lola1b- ja slyszalam.. i to podobno bardzo często się zdarza...podobno kazda kobieta pare razy w zyciu tak mam..."Mogłaś być w ciąży, stracić ją i nie zdawać sobie z tego sprawy. To możliwe i częste, co potwierdzają ginekolodzy. Wiele ciąż ulega poronieniu jeszcze przed procesem implantacji, czyli zagnieżdżenia. Ma to miejsce w terminie spodziewanej miesiączki, więc wiele kobiet nie odróżnia krwawienia związanego z wczesnym poronieniem od typowej miesiączki."-----znalazłam taki artykuł-- http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title,Moglas-poronic-i-nawet-o-tym-nie-wiedziec,wid,15279948,wiadomosc.html?ticaid=110e8e

a powiedz mi jeszcze u ciebie lekarz nie chcial podac pregnylu jak pęcherzyk mial 17mm???byl za mały??? pytam bo ja mialam wczoraj zastrzyk a pecherzyk tylko mial 18mm:( i boje sie, ze za wczesnie
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej dziewczyny ja już po wizycie u mojego lekarza....a wiec wszystko jest ok ciąża przebiega prawdidłowy 5+1 tydzien:)dostalam skierowana na badania wiec teraz tylko do przodu

Dla chetnych sprzedam jedno opakowanie pregnylu, oraz posiadam jedna ampułke 1*75j menopur, oraz na wywołanie okresu provera. Oczywscie tanio

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.07.13 22:50</span>
    aliss mój pęcherzyk miał wlaśnie 18mm i się na nim udało! więc głowa do góry:bigsmile:
    • CommentAuthorlola1b
     permalink
    Alissss ja jestem po dwóch próbach z pregnylem (CLO a potem zastrzyk i luteina +duphaston). Stwierdził, że mam pęcherzyk dużo większy niż ostatnio i to bez wspomagania i powiedział, że lepiej jutro wieczorem jak będzie jeszcze ciut większy, że da to lepszy skutek. jutro będzie 14dc ale skoro mówi, to chyba się zna.
  6.  permalink
    czyli lekarz wypisuje receptę na ten zastrzyk i wracacie na ten zastrzyk do niego? nigdy nie miałam i nie wiem
  7.  permalink
    MI raz siostra robiła zastrzyk bo jest pigułą, a teraz miałam już zastrzyk ze sobą. Ale jak wcześniej nie miałam to pytał czy wypisać mi zlecenie na zastrzyk. A poza tym można sobie też samemu zrobić podskórnie, bo można podać i tak podskórnie i domięśniowo. Także wszystko zależy :)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    lola1- no mi tez sie tak wydawalo, ze lepiej poczekac jeszcze jeden dzien...:( no ale trudno widocznie tak mialo byc..czasu juz sie nie cofnie...dzisiaj rano na usg jeszcze byl i mial juz 21 mm wiec mam nadzieje ze dojrzał i wszystko z nim oki a zastrzyk nie zaburzył nic...

ewelinoo-- dopiero teraz zauważyłam Twoja wiadomość..:) dzieki bardzo:) dalas mi nadzieje:) bo juz wariuje...wiem, ze jestem upierdliwa ale człowiek łapie sie juz wszystkiego zeby zwiększyć szanse...
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    CiociaPrzykrywka, mi lekarz wypisuje receptę jak jestem u niego na początku cyklu, ja sobie na spokojnie szukam w aptekach, bo jak pisałam, u nas ciężko dostac. A potem jak mam monitoring to przychodzę do niego i sam robi mi zastrzyk.
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJul 9th 2013
     permalink
    Ewelina cieszę się bardzo że wszystko ok. Daj znać chociaż od czasu do czasu co u Ciebie. Kiedy kolejna wizyta? Widziałaś już coś na usg?? Jakie badania musisz zrobić?
    Moja wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, denerwuję się troszkę mnie bo beta ładnie mi rośnie.

Dziewczyny co do pregnylu, jak miałam podawany na pęcherzyk 19 mm to nic z tego nie było. W ostatnim, szczęśliwym cyklu, jak poszłam na monitoring to pęcherzyk miał 20,4mm i miałam wrócić do domu i zrobić zastrzyk. Ale ja sama zadecydowałam, że jeszcze poczekam jeden dzień z pregnylem i się udało. Na moje ryzyko =) =)
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    zanett86 ciesz się że się udało! Nie nastawiaj się na nie i nie rozmyślaj nad tym. Idź na bete, i potem za dwa dni i będziesz wiedziała czy rośnie. Może owulka Ci się przesunęła??
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zanettt86 bądź dobrej myśli! :)
    Pewnie dłużej maluszek się zagnieżdżał. :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    EwelinaO cieszę się że wszystko u ciebie dobrze.Ja na betę lece dzisiaj i oczywiscie głupie myśli w głowie czemu tydzień temu beta nie wyszła a bylo to 8-9 dni po ow może to pozamaciczna ciąża :|
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Esperanca, ja też miałam w tym cyklu pregnyl podany przy pęcherzyku 19mm, jakoś czuję, że znowu nic z tego:/
  8.  permalink
    A ja obawiam się że za duży mój był bo 28 mm
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hejka:)
    ja juz po badaniach a miałam badane: morfologia krwi, badanie moczu,grupa krwi, glukoza na czczo i jeszcze jedno ale nie mogłam sie odczytac :)
    esperanca głowa do góry napisz mi swojego maila napewno bedziemy miec kontakt.
    Dziewczyny trzymam mocno za Was kciuki i codziennie czytam co piszecie!!!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.07.13 09:22</span>
    monisiunia ja w drugim cyklu miałam 28mm i niestety nic z niego nie wyszło. Nie wiem czemu lekarze czekają tak długo przecież jak mam się monit to można podać zastrzyk przy np.21mm
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej juz 14 dzien temp mi sie utrzymuje na wyzszym poziomie dzisiaj to nawet 37.05 a jestem raczej nisko temperaturowa piersi bola ciagle mam zgage wczoraj temp spadla do 36.5 a dzis znow rosnie nie wiem co o tym myslec czy to moglo byc zagniezdzenie? boje sie zrobic test ale mam male przeczucie ze sie udało...aha no i mam ogromna ochote na wieprzowine i wogole na mieso gdzie normalnie jem tylko kurczaka i to zadko...co o tym myslicie

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.07.13 09:27</span>
    a no i teoretycznie to w 12dc nie było zadnego pecherzyka wiec odpusciłam monitoring a w 20dc byl skok temp i tak sie utrzymuje do dzis...
    -- p:
  9.  permalink
    Ewelina u mnie to nie było tak że dr czekał tylko że byłam w czwartek na usg i był pęcherzyk i stwierdził dr że nie podajemy pregnylu bo ostatnio zrobił się torbiel. Potem poszłam w poniedziałek no i nie pękł to doszliśmy do wniosku że zaryzykujemy, może się uda. A mam pytanie czy jak jest trochę śluzu płodonego to coś tam się dzieje chyba co?
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Monisiunia1 - a czy kiedyś po pregneylu pękł Ci pęcherzyk? jeżeli nie chciał ostatnio pęknąć po zastrzyku, sam też nie chce to może nie reagujesz na ten pregnyl? Nie zrozum mnie proszę źle, bardzo Ci życze żeby ten wielki 28mm pęcherzyk pękł i się udało. Tak tylko sobie myśle, że może trzeba będzie jakiś plan B na te niepękające pęcherzyki z lekarzem obmyśleć. Ja zawsze patrze w przyszłośc co będzie jak sie nie uda żeby coś zmieniac i ciągle mieć nadzieje.
    Alisss i tamara - mi kiedys lekarz powiedział, że najlepszy do podania pregnylu jest pęcherzyk wielkosci 18-22 mm. Więc uszy do góry, Ewelina jest pozytywnym przykladem, że z 18mm pęcherzyka może być dzidziuś!
    Dziewczyny ja dzisiaj idę na ostatnii monitoring, dziś mój 20dc. Kurcze, chciałabym zeby coś urosło i żeby była jakaś szansa w tym cyklu! trzymajcie kciuki
    Ewelina0 - ciesze się że wszystko dobrze u Was :) i u ciebie Esperacna również!
  10.  permalink
    A co jeszcze bierzecie na pękanie pęcherzyków oprócz tych zastrzyków?
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej dziewczyny!!! ja juz wariuje:( nadal mnie boli ten prawy jajnik...moze nadal nie bylo owulacji...ale to możliwe??pregnyl byl podany w niedziele o 14.00 ...jeszcze wyjdzie tak ze mi w ogole nie peknie przez ten pregnyl...a naturalnie zawsze sam ladnie pekal:(........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oszaleje....
    Asterka- dzieki, ale ja jestem tak wściekła na tego lekarza...skoro w niedziele bylo 18mm to mogla mi zrobic w poniedzialek..akurat mialam 21mm ale po co sobie zawracac glowe..;((((( dziewczyny mam juz doscy:(:(:(:(:(:( nie mam dobrego lekarza, w ciaze nie zachodze, nie wiem co mi dolega:(:(:(:(
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    zanettt86 ale wlasnie nie wiem kiedy jak mozliwe jest ze dopiero wczoraj byla implantacja kurde sama nie wiem jakby to wszystko moglo byc mozliwe...
    -- p:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    chyba skocze na bete w czwartek bo ogolnie biore luteine niby na wywolanie okresu i musze wiedziec teraz czy cos jest czy nie bo nie wiem czy ja odstawic...eh masakra
    -- p:
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeJul 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Alisss skoro pregnyl mialaś podany w niedzielę o 14 to pęcherzyk powinien pęknąć po ok 36h czyli dzisiaj w nocy wiec teraz masz prowdopodobnie owulkę i boli Cie jajnik. Też tak miałam. Nie zadręczaj się negatywnymi myślam - lepiej leć do lekarza sprawdzić czy pękł czy nie. Bedziesz wiedziała na 100%.
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    aasterka- jutro ide na usg to zobaczymy czy pękł..
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Endzi testu testuj!
    --
  11.  permalink
    Dziewczyny estrogeny mam 1000 dr mówi że niespodziewał się aż takiego wyniku, że niby ok?
    --
  12.  permalink
    Miała któraś z was taki wysoki wynik estrogenów?
    --
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJul 9th 2013 zmieniony
     permalink
    zanettt86 wydaje mi się że beta całkiem ładna, sprawdź za dwa dni jak rośnie..
    monisiunia niestety nie pomogę Ci z tymi estrogenami :(

Ewelina super że u Ciebie wszystko OK. Dużo odpoczywaj i się nie denerwuj kochana.

Aasterka dzięki za wsparcie, trzymam za Ciebie kciuki!
    Brakuje jeszcze przynajmniej jednej dziewczyny do pary z zanettt86... Która następna??
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mam wyniki bety 198,5 więc chyba dobrze?ow miałam w 18-19 dc dzisiaj jest 35dc
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.