Zanett86 gratuluję bety :)) Ja wróciłam od lekarza, żaden pecherzyk nie rośnie :-((( wiec od jutra duphaston i konczymy cykl. Małą nadzieję miałam, że jednak zaskoczy a tu nic. Dobrze, że wyjeżdzam wkrótce na urlop to jakoś zleci mi ten martwy okres i 3dc znów do lekarza. Clo już na mnie nie działa więc startujemy z innymi lekami. Esperanca dziękuję za kciuki!
Dziewczyny u mnie niedobrze :-( zaczęłam plamic :'( byłam u innego lekarza przepisał dupka 3x1 plus luteina 2x2, dał zwolnienie i kazał odpoczywać. Jutro mam iść na bete i musi być 4000-5000. Tak strasznie się boję :'( że znowu się nie uda :'(
Hej kobietki:) zanett- fajna beta- też bym taką chciała:)
Kobietki dla tych co rozważają łykanie castagnus- ja jak wiecie łykam od tego cyklu..i kurde- chyba miałam rację,że owulka była w 7-8 dc..:( bo dziś mam 20dc i dostałam plamienie i ból podbrzusza...czyli okres... trochę się załamałam... 20 dniowy cykl..?Ok fajne,że była owulka-bo tempka na to wskazuje i dzień rozpoczęcia plamienia..ale kurde no...
Esperanca jeju kochanie oszczędzaj się i nie stresuj wiem że to ciężko bo ja sama zestresowana jaka będzie beta za dwa dni :|musi być dobrze nie ma innej opcji.Tekila ale z jednej strony fajnie że taki krótki cykl,a może to implantacja te plamienie??endzi wydaje mi się ze jak najbardziej będzie wiarygodny mi wlaśnie tyle dni po ow wyszedł pozytywny :)wiec czekamy na dobre wieść :)
Dzięki kochane że jesteście ze mną. Dużo będę odpoczywać, zostałam dzisiaj w domu. Byłam rano zrobić bete, wyniki koło 13. Muszę wierzyć i cierpliwie czekać. Chociaż nie jest to łatwe po dwóch nieudanych próbach :-( brzuch mnie nie boli, plamienia dzisiaj jeszcze nie zauważyłam. Tak strasznie się boję :-(
Witam. Zagladam do was staraczki i podczytuje. Alisss nie przejmuj sie tak tym że pęcherzyk miał tylko 18mm. To nie jest za wczesnie moim zdaniem. Ja miałam w kilku cyklach zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka bo sam nie pękał i tylko dwa razy z tego wogóle doszło do owulacji. Raz na Ovitrelu a potem dopiero po Pregnylu gdy pęcherzyk miał 22,9 mm, (według lekarza pęcherzyk mógł być już zaduży a urusł i tak jeszcze bardziej bo pekł prawdopodobnie dopiero trzy dni póżniej). I właśnie w tym ostatnim cyklu (potem chciałam zrezygnować i iśc na Laparoskopie) zaskoczyło i teraz jestem w 6 miesiącu. Życzę Wam wytrwałości. Nie poddawajcie sie ;) Esperanca trzymam kciuki ! Gdyby któraś miała problemy z dostaniem Pregnylu (ja miałam straszne) to piszcie, jesli któraś będzie miała do mnie blisko to odstąpie bo zostało mi jedno opakowanie i czeka w lodówce.
Esperanca - mocno wierzę w to, ze Twoja Kropeczka dobrze się przyczepiła do Ciebie bo miałaś wysoką betę. Takie delkikatne plamienia sie zdarzają. Sama takie miałam i było wszystko dobrze. DUZO LEŻ. Daj znać jak beta i gorące pozdrowienia dla Was :)
esperanca kochanie wiem ile nerwów Cię to wszystko teraz kosztuje ale musisz być silna dla siebie i dla swojej kruszynki. Będzie dobrze i zobaczysz że jeszcze okaże się że będą dwa kropki :)Trzeba patrzeć optymistycznie leż, wypoczywaj, nie denerwuj się razem dotrwamy do terminu porodu :)
Esperanca spokojnie, nie stresuj się bo to tylko pogorszy sprawę.Musisz myśleć pozytywnie a my wszystkie jesteśmy z Tobą! Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Laparoskopię i hsg będę miała dopiero 2.10 Było kilka terminów wolnych we wrześniu a nawet w sierpniu ale akurat w tym czasie co mogłabym mieć okres. W tym miesiącu miało nie być u mnie starań bo wyjeżdżam do rodziców, ale mąż wpadnie na weekend, więc może jednak będą :) Nie biorę teraz clo, tylko piję zioła ojca sroki nr3, łykam wiesiołek i bromergon. A wczoraj miałam usg (6dc) i na mam pęcherzyk 9mm. Jak myślicie za ile dni może być owulacja?
Endzi91 - przykro mi :( Mistir - w moim przypadku 2 pierwsze razy była reakcja na Clo z każdym cyklem coraz póżniej była owulacja. Tym razem nie było w ogóle wiec rezygnuje z tego leku. Ale może u Ciebie w koncu coś zaskoczy. A hormony masz w porządku? Może one hamują owu? CiociaPrzykrywka - pecherzyk rośnie ok 1,5- 2 mm na dobę więc za ok 6,7 dni licząc od wczoraj powinna być owulacja! Powodzenia!
tak robiłam wszystkie hormony i miałam tylko bardzo mało progesteronu dlatego biore dupka od 16d.c u mnie jest problem z BMI dlatego spokojnie do tego podchodze.
nie wiem co o tym mysleć...dzisiaj mam 28 dc a temperatura nadal 37.1 i gorąco Mi jak w piecu chociaż Mój Mąż mowi że przesadzam że aż tak gorąco nie jest a Ja wprost bucham gorączka...@ powinna mieć w sobotę ale wyjątkowo ani nie bolą Mnie piersi ani nie pobolewa brzuch...i jakoś nie mam na jak zawsze takiego parcia na słodkie i jedzenie jak zawsze...chociaż boję się nastawiać bo już tyle razy myślałam że to już i teraz...
jaisog u mnie 26dc, temp 36.9, @ w sobotę, też nie chcę się nastawiać, nie mam żadnych objawów, piersi normalne, brzuch ok...choć mam cichą nadzieję, to czuję że nic z tego kolejny raz. U mnie za wcześnie na test, boję się, że zrobię a pregnyl jeszcze zafałszuje mi wynik, więc czekam do soboty..
Dziewczyny mam wynik, dzisiaj jest 4792. Zdecydowanie wolniej rośnie =( Nie wiem czy tak może być, nie wygląda to za ciekawie =( W piątek idę jeszcze raz..
Moje kolejne wyniki bety to; piątek - 500 poniedziałek - 2490 (przyrost po dwóch dobach 191,6%) środa - 4792 (przyrost po dwóch dobach 92,4%)
Plamienia dzisiaj nie zauważyłam, ale cały czas leżę.
Esperanca znalałazłam dla Ciebie info: "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. " Możesz sama przeczytać artykuł http://portal.abczdrowie.pl/hcg ostatnie zdanie przed bibliografią. Będzie dobrze! u Ciebie skok jest o 92%
Dziewczyny, pomocy! Pierwszy cykl do d... Wczoraj byłam na USG 16dc i nie miałam żadnego dominującego pęcherzyka. Najwięszy miał ok 11mm tak, że szału nie ma.. ale jest nadzieja na kolejny cykl :)
Teraz mam wziść dwa zastrzyki pregnyl i po dwóch dnia luteinę (przed 10dni). I standardowo clo od 3 do 7 dnia (po 2 tabletki).
Powiedźcie mi czy któraś z Was brała zastrzyki pregnyl przez okresem. Z tego co czytałam to gin przepisuje pregnyl żeby pęchrzyk pękł.
Proszę o informacje.
Dodam, że moja gin jest na urlopie i teraz przejeła mnie jej koleżanka... Niby się naradziły i obie mają to samo zdanie.
Prosze o poradę bo dzis mam zacząć brać zastrzyki.
Niewiem po co te zastrzyki skoro pęcherzyk jest taki mały. Niewiem ile zwykle trwa twój cykl. Mnie lekarz kazał w takim wypadku przyjść za kilka dni żeby sprawdzić czy rośnie tylko wolniej czy rzeczywiście cykl stracony. Czasem nic nie ruszyło i wtedy brałam odrazu duphaston albo luteine a czasem pęcherzyk jednak urósł i dopiero wtedy miałam podany zastrzyk na pęknięcie.
sony 85-dzieki kochana...dzisiaj bylam na usg no i pęcherzyk pekl..endometrum 11mm, w pon pęcherzyk mial 21mm wiec mam nadzieje ze jeszcze do tych 22mm podrosł zanim nastapila owulacja..chociaż dr powiedziała mi dzisiaj, ze poki nie jest dojrzały to i tak nie pęknie mimo podania pregnylu..
Dziewczyny, czy tego wiesiołka można zacząć łykać w którykolwiek dzień cyklu? Czy trzeba od pierwszego dnia? I do owulacji, tak? Chyba się w niego zaopatrzę, tylko jestem w 2dc i nie wiem, czy mogę np. od jutra zacząć brać?
alissss chyba kazda z nas ma takie zwatpienia ja tez zawsze mysle ze mi sie nie uda nawet dzisiaj mowilam ze po laparoskopi napewno w tej czesci dziewczyn ktorej sie nie udało:(no ale zyc trzeba dalej....jeszcze 13 dni do zabiegu a juz mi sie sni po nocach:(
Dziewczyny ja jak odpuściłam na chwilę i dałam sobie jeszcze 3 miesiące to mi się udało. Zobaczymy jak długo to szczęście będzie trwało... Odstresujcie się i do roboty..
Monisiunia w sumie nie wiem czy dobrze czy źle. Wczoraj nie plamiłam już wogóle a dzisiaj rano znowu lekko różowy śluz. Piersi powiększone ale już prawie nie bolą =( apetytu też nie mam =( chodzę tylko często siusiu, i dużo leże. Brzuch nie boli, czasami tylko jajniki. boję się że jednak moja Kropeczka nie rośnie =( jutro z rana idę na bete.
Zanett, ewelina jak wasze wczesno ciążowe objawy? Ja już chyba wariuje..
esperanaca wierzę że Ci się uda i że Ty i Twoja kruszynka będziecie rosły :) U mnie wszystko ok od czasu do czasu bolą plecy w dole, piersi cały czas nabrzmiałe że musiałam sobie nowy stanik kupic. Na szczęście przeziębienie już przeszło:) Senna jak byłam tak cay czas jestem 24 idę do lekarza mam nadzieję że będzie wszystko ok. Tego także Wam życzę moje kochane :*
Ewelina a piersi cie bolą czy pa tylko powiększone. Mnie przestają boleć ale są nabrzmiale. Senna mniej jestem ale może dlatego że większość dnia odpoczywam i leże w łóżku. Plecy od czasu do czasu też bolą i mam okropne zaparcia. Martwi mnie znowu to plamienie, wczoraj już go nie było wcale =(
esperanca, jak chcesz zajrzyj pod mój obecny wykres, ja też jestem na początku upragnionej ciąży, moje emocje się chwilowo ustabilizowały, ale był kosmos, po prostu nastawiłam się, że co ma być to będzie, a ja robię tyle ile jestem w stanie zrobić dla mojej fasolinki, żeby sobie później nic nie zarzucać. Plamię praktycznie od początku ciąży, nawet wystąpiły u mnie dwa mocne krwotoki, po których myślałam, że już po wszystkim, jeden lekarz na izbie już stwierdził, że wygląda mu to na martwy zarodek, ostatecznie na wtorkowej wizycie u mojego lekarza usłyszałam, że gdyby nie te krwawienia to ciąża przebiega bardzo dobrze, widziałam serduszko, ale muszę leżeć, bo plamię, wstaję tylko jak muszę. Lekarz nie zna przyczyny krwawienia. Pozostało mi teraz tylko czekać i wierzyć, że będzie dobrze, chociaż jestem świadoma, że to mimo wszystko ciąża zagrożona i wszystko może się zdarzyć w każdej chwili... I dodam, że jakiegoś bólu piersi czy innych książkowych objawów to u siebie zbytnio nie zaobserwowałam, może od paru dni lekkie mdłości... Trzymam za Ciebie mocno kciuki :* i za siebie cały czas też ;-)
esperanca mnie piersi bolą cały czas już nie mówiąc o tym jak się dotknę ....wszystko będzie dobrze zobaczysz. A Twój lekarz co powiedział na te plamienie?
Kuleczka byłam we wtorek u lekarza, zwiększył dawkę progesteronu i kazal leżeć, teraz biorę luteine 2x2 i duphaston 3x1. Na usg widać kropeczke, poza tym jak na tak wczesna ciąże jest ok. Hopefully widzę że od samego początku też dostajesz w kość. U mnie śluz jest bardzo jasny, różowy (toffi) nie ma go bardzo dużo. Trzymam za Ciebie kciuki i będę zaglądać jak Ci się układa. Ewelina mnie bolały trochę a teraz coraz mniej.. Czekam aż moja ginka wróci w poniedziałek z urlopu, teraz byłam na szybko u innego. Jutro idę na bete. Jak mało urośnie a plamienie będzie dalej to pojadę do szpitala. Ale do jutra muszę dać radę..