Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Tak sobie myślę, że skoro zagnieżdzenie może być 6-12dfl to dodając od zagnieżdzenia 5-6dni, gdzie test z moczu może pokazać ciąże to mógł nie wyjść...
    Ja dziś tempka 37...Mam już nawet syfki typowe na @...
  2.  permalink
    Justa a jakiej firmy test robiłaś? Bo ja robiłam komfort i nie umiełam w ogóle na opakowaniu bądź na ulotce znaleźc jaką ma czułość.
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeAug 2nd 2011
     permalink
    Justa, z własnego przykładu: w ciążowym cyklu miałam owulację najprawdopodobniej w 16dc. Test zrobiony w:
    27dc (12fl) - negatywny
    29dc (14fl) - wątpliwy
    30dc (15fl) - wątpliwy
    32dc (17fl) - pozytywny
    Powtórz test jutro :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kate 1 a tempka Ci sie utrzymywała? ja postanowiłam że poczekam jeszcze do czwartku i jak nie bedzie @ to powtórze. Nie wiem czy to może miec wpływ (wiem ze to głupie) ale dziś w nocy budziłam sie bo mi sie chciało siusiac wiec test został zrobiony nie z całonocnego moczu...nie chce juz robic sobie nadziei, miałam juz nie powtarzac testu ale Kate1 dałaś mi zdziebko nadziei:wink:
    --
  3.  permalink
    justa koniecznie powtorz test mi trzy wyszly negatywne a bylam w ciazy:)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Tak, utrzymywała się. Temperaturę mierzyłam do 72dc i cały czas była na poziomie wyższych, potem już przestałam mierzyć.
    Wg mnie to, że byłaś w WC w nocy mogło mieć wpływ na wynik testu rano, zwłaszcza jeśli na sam test było ciut za wcześnie.
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talinka: zamierzam wznowić przed porodem, bo ponoć zaczyna szaleć

To na mnie już chyba za późno, żeby zacząć mierzyć. Chociaż... :smile:
    --
  4.  permalink
    Dziewczynki, które niebawem macie rozwiązanie, przekażcie brzuszki dalej:P:)
    Justa ponawiam pytanko, jaki test robiłaś?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Przepraszam Cie musiałam przeoczyc, robiłam test facelle dostepny w Rossmanie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ale chyba nie bede musiała ponawiac testu, pojawiła mi sie odrobina krwi...juz nie robie sobie nadziei na ten test. Martwie sie teraz co wykaża badanie M... Zeby tylko bylo ok.
    --
  5.  permalink
    Oj przykro mi...! Badanie M. Twojego musi być OK!! Myśl pozytywnie.
    A ja nadal czekam na @, mam brzuszne "bóle" jak na @, syfki jak na @, temka wróciła dziś na 37. Już mi się tak zdarzało, że wróciła do góry a następnego dnia o 3-4kreski w dół..
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Justa, jeśli @ nie rozkręci się na dobre a tempka nie spadnie - zrób test.
    --
  6.  permalink
    Kate a u Ciebie to raczej test nie wyczuwal, miałaś mniej hormonu czy raczej późniejsze zagnieżdzenie?
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Smerfeta, aż tak mądra nie jestem, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Jakakolwiek odpowiedź byłaby tylko domysłem, a potrzeby zastanawiania się nad powodem nie miałam. Zresztą wcale nie uważam, że w moim przypadku coś było nie tak i trzeba by to było analizować.
    --
  7.  permalink
    Ja w ogóle nie miałam na myśli, że w Twoim przypadku było coś nietak! Po prostu test wykazał Ci później niż większości dwie kreseczki, a wiadomo, że i slabo czuły test może być bądź mało na poczatku hormonu ciążowego w kobitce albo zagnieżdzenie było później niż 6-7dzień...nie bierz tego tak do siebie...
    A prawda to, że na ulotkach właśnie nieraz piszę, że wykrywa już 6dniową ciąże bądź już 6dni od zapłodnienia, a tak na prawdę chodzi o zagnieżdzenie...gdzieś to czytałam, że gadają tak w testach a to jest 6dni od zagnieżdzenia...
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Oczywiście, że najważniejszy jest moment zagnieżdżenia a on może być różny dla każdej z nas.
    --
  8.  permalink
    Ciekawe dlaczego w testach tak oszukują..że już 6dniową ciąże (tu to już zależy co człowiek wie od kiedy jest ciąża) bądź że już w 6 dni po zapłodnieniu...kwestia zarobku?
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Pewnie, że tak. Wiesz, ile spanikowanych nastolatek poleci na taki "chłyt" :D
    --
  9.  permalink
    Się domyślam:D Dobrze Im tak jak "nie myślą":P Tzn.że mają strach itp.bo nie jest dobrze jak są niechciane dzieci, bo szkoda Tych kruszynek strasznie. Może jestem brutalna, ale szczera...:)
  10.  permalink
    Przyznam Wam się do czegoś...ta dzisiejsza tempka zostawiła we mnie ciut nadzieji...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Smerfeta, nikt nie ma stanu podgorączkowego w ciąży. Ciążę poznaje się po PTC, a nie po zmierzonej pod pachą.
    --
  11.  permalink
    Ale ja nie mówie, że po tempce pod pachą poznaje się ciąże! Mówie, że niektóre kobiety na początku ciąży mają stan podgorączkowy. I stan z autopsji takie przypadki.
  12.  permalink
    Justa, jak tam?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    U mnie narazie@ nie ma...postraszyła mnie tylko przez chwilke. Smerfeta ja narazie tempki w fazie wyższych ale mówie wyłącznie o tempkach mierzonych wewnątrz ciała....
    --
  13.  permalink
    Kurcze skąd ta krew Ci się bierze...pojawia się i znika...hm...może to było zagnieżdzenie hehe...ta moja wyobraźnia...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nie no mysle że to @ ale termin mam jutro wiec myśle że jutro bedzie na pewno.jezeli do czwartku jej nie bedzie a tempki beda nadal wysokie to powtórze test.
    --
  14.  permalink
    No to chyba dobrze zrobisz. 3mam kciuki:)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja za ciebie też, a u ciebie tempki wewnątrz ciała też wysokie?
    --
  15.  permalink
    No dziś wróciła tempka na 37 tj. w 7 i 8 dni po owu. Ale u mnie to z dnia na dzień może spaśc o kilka kresek. Brzuch mnie drażni jak na okres i syfki jak na okres.
    Byliśmy dziś u psiapsiółki i bawiłam trochę na rączkacj Jej 3m-cznego synka..ech...
    Jakby nam się udało ( haha ) to mielibyśmy ładny prezent na rocznice ślubu...mamy 21 sieprnia;)
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeAug 3rd 2011
     permalink
    Witam, wiec tempka dzis niska...złudzen już nie mam. Czas zmienic nastawienie i wierzyć że może kolejny cykl bedzie tym szczęśliwym...
    --
  16.  permalink
    Justa 3maj się ciepło...
    Ja nie miałam zbyt łatwej nocy...tempka dziś dwie kreski mniej niż wczoraj (36,8), nie wiem czy gdyby nie nocne zakłócenia (choć nie wiem czy takie coś też bierze sie pod zakłócenia) to byłaby dziś niższa czy wyższa...obudziłam się dziś z bólem brzucha w nocy, ale takim "jelitowo-żołądkowym" ( ostatnio oprócz od m-ca siemia zaczęłam pić ok.1,5l wody dziennie i widze, że mi to trochę szkodzi), zanim zasnęłam to czuć było, ze mi się w brzuchu przelewa, dotnęłam to było słychać bulgotanie itp.i ok.1.30 sie obudziłam i nie mogłam ok.h zasnąć, w końcu wstałam, zjadłam banana i zasnęłam.
    Oczywiście gdzieś przeczytałam, że problemy gastryczne występują przy przetrwałym ciałku żółtym i znów schizuje..
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    hej dziewczyny, u mnie też lipa... dzisiaj 11 wyższa, test negatywny, tempkę przestałam mierzyć bo bez sensu skoro niby owulacji nie było a biorę duphaston.
    W każdym razie mam pytanie. Bardzo pogorszyło Wam się wydzielanie śluzu płodnego przy Clo??? Jak sobie z tym radzić??? Mam jakby co Pre- Seeda. (Chyba tak sie to pisze). Co myslicie?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Mi na poprawę śluzu po CLO najbardziej pomógł WIESIOŁEK oraz lampka czerwonego wina codziennie wieczorem aż do owulacji :wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Mi wiesiołek nie pomaga nawet bez Clo :) Poprawę zauważyłam jak zaczęłam brać magnez systematycznie. O winie pierwsze słyszę. Przy długich staraniach w alkoholizm można wpaść :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Miśka, w pierwszym cyklu z clo nie było jeszcze wielkiej różnicy, ale każdy kolejny pogarszał śluz i endometrium niestety. Zanim zaczęłam brac clostilbegyt endo miałam kilkanaście mm, później osiągnięcie 10ciu to był szczyt możliwości.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  17.  permalink
    Miśka ja miałam ok śluz teraz w 1wszym cyklu z clo, ale od m-ca pije dziennie pł szklanki-szklanke siemia lnianego, nie wie czy to też pomaga choć czytałam, że tak ( ja pije ze względu na po leczeniu helicobactera na sprawy żołądkowe).
    Zwolniłam się z pracy i jestem w domu, to co w nocy zaczęło się też w pracy plus słabości doszły...miałam biegunke tzn.nie, że co chwile muszę iśc, ale jak poszłam to...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Miśka1: Przy długich staraniach w alkoholizm można wpaść :)

bez przesady :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorMiśka1
    • CommentTimeAug 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    O kurczę.. :( Ja miałam ładne endo cały czas... W tym cyklu mimo braku owulacji (pęcherzyk sie podobno wchłonał zamiast pęknąć) miałam 12mm - z tego co mówił lekarz to bardzo ładne... Czyli może mi się pogorszyć? Eh... Ja mam jeszcze zalecenie, żeby brać Akard na ukrwienie.. I Bromergon nie wiem właściewie na co? Chyba tez na ukrwienie bo prolaktyne mam bardzo niską. Lekarz o tym wie.

Teorka Tobie się udało w cyklu z Clo? Który to był cykl?

I jeszcze jedno pytanie. Czy zastrzyk z Pregnylu może mi zrobić ktoś inny? Akurat tak sie porobiło że od 23 sierpnia jestem na wczasach, 22 sierpnia mam wizyte u gina ale jesli pęcherzyk będzie zbyt mały na zastrzyk? (16dc) Mam zamiar zacząć do gina chodzic od 10 dc mimo, że mnie o to nie prosił.
    • CommentAuthorSmerfeta1985
     permalink
    Miśka ktory to Twój cykl z clo? Ja teraz w 1wszym też miałam ładne endo. O bromergonie wie tyle, że dziewczyny biorą na spadek prolaktyny.

A tak w ogóle to zastrzyk z pregnylu dają w tyłek, domięśniowo, w brzuszek, jak to jest?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To współczuję bromergonu.Jeśli prolaktyna niska to nie wiem po co go bierzesz, to bardzo silny i nieprzyjemny w skutkach lek. Jeśli na ukrwienie, to może lepiej co innego.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Miśka1: Teorka Tobie się udało w cyklu z Clo? Który to był cykl?

w sumie był to szósty cykl z CLO [a ogólnie 12-sty staraniowy]
    z tym, że miałam 4 pod rząd potem 1 bez CLO i potem 2 z CLO i w tym drugim [a w sumie 6-stym] się udało...
    inaczej byłby to ostatni cykl z CLO bo po 6 mscach brania robi się przerwę....

Miśka1: I jeszcze jedno pytanie. Czy zastrzyk z Pregnylu może mi zrobić ktoś inny?

możesz sobie nawet sama go zrobić :wink:
    albo mąż jak jest odważny :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Smerfeta ja dopiero od przyszłego cyklu zaczynam stymulację, dlatego mam tak duzo pytań :)
    Kaonashi będę brała to co mi kazał dlatego bo u nego bardzo szybko dziewczynom się udaje. Także, muszę mu zaufać i nie wymyślać. Bromergon mam brać na noc. Chyba przez 9 dni. Nie mam rozpiski przy sobie. Fakt, boję się tego wszystkiego. Dostałam tez nospę - 3 razy dziennie przez 10 dni na rozkurczenie jajowodów.

teorka bardzo pocieszające. Super. Cykl z Clo będzie 8 cyklem z liczeniem dni płodnych a 11 staraniowym. Nasza 1 rocznica ślubu przypada 28 sierpnia. Mam nadzieję, że Clo i reszta pomoże i dostaniemy wspaniały prezent. Eh ta nadzieja...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Miśka1: eorka bardzo pocieszające. Super. Cykl z Clo będzie 8 cyklem z liczeniem dni płodnych a 11 staraniowym. Nasza 1 rocznica ślubu przypada 28 sierpnia. Mam nadzieję, że Clo i reszta pomoże i dostaniemy wspaniały prezent. Eh ta nadzieja...

nadzieję trzeba mieć zawsze :wink:
    chociaż wiem, że to trudne bo mi już jej brakowało pod koniec...
    a jeszcze po drodze wyszły nam nie za dobre wyniki męża....

suma sumarum jak widać udało się bo każdemu się w końcu udaje i teraz czekamy na naszą Ninkę :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: bo każdemu się w końcu udaje

Myślę, że warto zdawac sobie sprawę, że nie KAŻDEMU... To nie przeszkadza miec nadziei, ale pozwala realnie patrzec w przyszłośc.
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Fajnie :) U mnie ten cykl był koszmarny. W zeszłym cyklu miałam taki super ciążowy wykres, że niemalże byłam pewna, że się udało. Teraz stwierdzony brak owulacji. Wszystko sie skumulowało tak, że wpadłam w małą depresję. Ale na szczęście dołki szybko mijają.
    Mąż wyniki ma niezłe. Tak to określił specjalista z kliniki w której je robiliśmy. Ma niską ruchliwość. Bierze suplementy. Mam nadzieję, że ta ruchliwość się juz poprawiła. Powtórzymy badanie nasienia dopiero za 3 cykle.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Myślę, że warto zdawac sobie sprawę, że nie KAŻDEMU... To nie przeszkadza miec nadziei, ale pozwala realnie patrzec w przyszłośc.

no może nie każdemu ale większości zdecydowanej..:wink:
    poprzez różne metody [często IVF] ale udaje :wink:
    albo historia kończy się tak pięknie jak u Tamarki, która wraz z mężem jest od 2-óch tygodni rodzicami ślicznej, maleńkiej córci :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nie wiem czy to wpływ clo ale pierwszy raz od kilku lat dostałam tak bezbolesnej @. Od liceum cierpie na migreny i zawsze na dzien przed @ strasznie cierpie z bólu głowy nie wspomne o piersiach które przy schodzeniu ze schodów normalnie musze trzymac sobie.... A mam juz @ i nic nie boli az sie dziwnie czuje:bigsmile:
    Ja już myśle o kolejnym cyklu...i o badaniach M...oby były ok.
    --
  18.  permalink
    Justa ja po 23 dniach dostałam bezbolesnej @ tj.1.06 i teraz 4 lipca też miałam bezbolesną , myslałam, że z powodu picia od kilku dni siemia...ale teraz 3dni miałam momentami nie najlżejsze przed@ bóle więc już nie wiem, bo ciągle siemie pije. Dziś gastryczne bóle to ani nic nie wiem. Od kilku h śpie. Wstałam zupy sobie podgrzać.
    A czy u Was jest problem z zakupem salfazinu? Bo u nas w aptakach brak, a w jednej babka mówiła,że problem na hurtowni..
  19.  permalink
    Dziewczyny czy was tez boli brzuch podczas brania CLO????
    • CommentAuthorgazela26
     permalink
    ja dzięki Clo jestem szczśliwą mama bliźniąt :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.