Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 19th 2013
     permalink
    Sara ja brałam tak CLO jak ty masz przepisane. W trzecim cyklu brałam dawkę podwójną. Dziewczyny jeśli lekarz tak przepisuje to znaczy ze wie co robi, proszę Was podważanie zaleceń nie jest dobrym pomysłem trzeba zaufać ze wie co robi lub zrezygnować z leczenia jeśli tego zaufania nie macie.
    --
    • CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 19th 2013 zmieniony
     permalink
    alissss Powiem Ci ze nie wiem ile dokladnie bierze Bas za wizyte bo ja mialam z USG i zaplacilam 180 zl.
    Co do stymulacji CLO to nie bedzie problemu bo moja kolezanka mala problemy i przy 2 cyklu z CLO wlasnie zaszla w ciaze i dzis o 5:45 ur.sliczna coreczke, oczywiscie leczyla sie u Bas.
    •  
      CommentAuthorem87
    • CommentTimeJul 19th 2013 zmieniony
     permalink
    alissss - też mam pakiet w LuxMedzie, ale mi gin od razu powiedział, że lekarze z LuxMedu nie podejmują się doprowadzania i następnie prowadzenia ciąż "nienaturalnych" - czyli począwszy od stymulacji CLO, poprzez podtrzymanie duphastonem, aż po IUI czy invitro.
    Jest tak z uwagi na fakt, dofinansowywania ze strony pracodawców, dlatego ani oni ani też LuxMed nie godzą się na takie "cuda".
    Jest to dla mnie co najmniej niefajne, bo jak można tak sobie szufladkować kobiety i to jeszcze pod tak delikatnym względem?? No nie mieści mi się to w głowie...
    --
    • CommentAuthorModerator
     permalink
    Jurusia, na tym forum mamy zwyczaj, że piszemy wyłącznie w jednym temacie i nie powielamy wpisów w różnych. Twoje zapytanie znajduje się we właściwym miejscu czyli w temacie beta HCG

Na przyszłość prosimy o zachowanie zasad netykiety.
    • CommentAuthoranetkaaa85
     permalink
    Mnie przerażają koszty leczenia w Gamecie. Przejrzałam ich cennik i w głowie mi się zakręciło ! Przy najniższej krajowej ciężko się leczyć...
    Moja przyszła teściowa wie tylko o moich problemach z tarczycą ale o jajnikach boję się nawet wspominać. Teoretycznie nie jest taka zła ale cały czas mnie obserwuje a ja uważam na każde słowo. Gorsza od niej jest jej siostra. Mieszka w NL i do biednych nie należy. Dzieci nie ma dlatego mojego narzeczonego bardzo faworyzuje. Mieszkamy w jej mieszkaniu i na każdym kroku zaznacza mi że to jest JEJ mieszkanie, że nic nie mogę zrobić bez jej zgody. Nawet nie mogę zmienić koloru ścian w mieszkaniu... Nie mówimy im że staramy sie o dziecko bo by mnie chyba zjadła. Oczywiście narzeczony wmawia mi że przesadzam, że mi się wydaje i że sobie coś ubzdurałam. Rozumiem że stara się pogodzić dwie strony ale chyba nigdy nie będzie dobrze.
    Trzymam za Was kciuki ! Nam wszystkim się uda!
    • CommentAuthorlola1b
    • CommentTimeJul 20th 2013
     permalink
    alliss nie możesz się poddawać. ja poprzednim razem miałam 5 pęcherzyków i się nie udało, teraz był jeden. jakoś specjalnie nie liczę, żeby się udało ale co tam, gin kazał czekać to będę czekać. Myślę jednak o tej laparoskopii, miałaś już robione hsg albo laparoskopie?

U mnie przyczyną jest pewnie stresująca praca, i wgl ze mnie nerwus jest. i stąd ta blokada, za 2 tyg. mam urlop i powinnam się wstrzelić we właściwy czas ;-) ciężko jest nie myśleć o tym, ale dobrze sobie zrobić przerwę i powiedzieć sobie 2 m-ce przerwy i wtedy robimy to tylko dla przyjemności. moja znajoma tak zaszła. więc aliss uszy do góry.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Co do teściowych moja też za mną za bardzo nie przepada ;/ a jeszcze przed ślubem było inaczej jej reakcja na to że zostanie babcia było wzdrygnięcie ramionami i powiedzenie wedle mnie możecie mieć 100 dzieci ja i tak nie będę ich bawić bo jestem za stara :( hehe 54 lata to chyba odpowiedni wiek na bycie babcią.Ja niestety mam uraz po tym co powiedziała i w najbliższym czasie nie wybieram się do niej.Minus taki że mieszkamy jakiś 1 km od siebie ;I Nie wiem dziewczyny może to jakaś paranoja ale mam dziwne przeczucie że z moją fasolką jest coś nie tak (że się nie rozwija) :(
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Zanettt znam to uczucie. Też strasznie boję się o mojego dzidziulka. Żyje od usg do usg. Nie robię już bety bo nie ma sensu. Byłam w szpitalu to prawie codziennie widziałam na usg serduszko a teraz nie wiem jak ja wytrzymam do czwartku do wizyty u lekarza. Musimy wierzyć że będzie dobrze! Modlę się o to codziennie..
    Zanettt a w ogóle jak się czujesz? Masz jakieś mdłości, bóle brzucha albo piersi?
    --
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Dziewczyny, czy wiesiołek może wpływać w jakiś sposób na owulację?
    Odkąd pamiętam, miałam bardzo odczuwalną owulację, ból jajnika, napięcie całego brzucha, do tego typowy śluz owulacyjny, co potwierdził monitoring.
    W tym cyklu brałam wiesiołek (4x1tab/dzień) i o dziwo wszystkie te objawy zanikły. Śluz minimalny, bólu jajnika nie odczuwam. Może to cykl bezowulacyjny, przyznam szczerze, że nie zdarzyło mi się to wcześniej, a może to wina wiesiołka? Macie podobne doświadczenia?
    -- [/url][/url]
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    skapula ja w tym cyklu biore wiesiolek (Oeparol femina)ale tylko raz dzienni...kto Ci takie dawki zapodal?
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Niestety sama i chyba przedobrzyłam. Wcześniej brałam 2 tabletki dziennie i wszystkie objawy okołoowulacyjne były jak zwykle książkowe.
    Teraz ale albo mam cykl bezowulacyjny albo namieszał wiesiołek, znalazłam w necie info, że może zmieniać śluz, dziewczyny pisały, że podczas brania wiesiołka przegapiały owulację.
    -- [/url][/url]
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    skapula wiesz moze tak byc ze takie dawki mogly troszku namieszac.
    • CommentAuthorskapula
     permalink
    Tak właśnie pomyślałam, u mnie płodny śluz pojawia się zaraz po miesiączce, w tym cyklu z wiesiołkiem nic, odstawiłam go kilka dni temu i dopiero zaczęło się coś pojawiać ale to już trochę późno. No nic, odpuszczę sobie ten wiesiołek.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Esperance ja tylko pęcherzyk widzialam tydzień temu więc wogle mam myśli że jest pusty albo nie ma akcji serca :|we wtorek chce iść do lekarza żeby miedzy pacjentkami mi usg szybkie zrobił będę może spokojniejsza.O becie myślałam dzisiaj tylko czy to sens?trochę mnie temperatura dzisiaj zaniepokoiła wczoraj 36,92 a dzis 36,74 :| mdłości mam sporadycznie brzuch prawie nie boli a co do piersi to sutki ale może być to objaw dupastonu.
    --
    • CommentAuthoran_ma
    • CommentTimeJul 20th 2013 zmieniony
     permalink
    witam! :)
    ja po wizycie! wyszłam z niej bardzo zadowolona. dzisiaj mam 8 dc a dr powiedzial, że nie będziemy tracić kolejnego cyklu i czekać na następny i odrazu jedziemy z lekami. Od dzisiaj (8dc) mam przez 3 dni brać clostylbegyt po 3!!! taqbletki dziennie. Za tydzień, jak powiedział "z pregnylem w kieszeni" mam się pokazać na monitoring i ewentualny zastrzyk.

oczywiscie zapytałam go o swoje obawy, przestymulowanie itp. ale mnie uspokoił, mówił, że mam malutkie pecherzyki i trzeba probować.

Mam zaufanie do tego lekrza, wiem, że pomógł setkom par, na biurki, na każdej półce i w kazdym mozliwym miejscu ma zdjecia dzieci, które "dzieki niemu" są :)
    Jeżeli któras z was jest z okolic Tarnowa, Krakowa, nowego Sącza - to polecam - dr Jerzy Przybycień, on pracuje w klinice leczenie nieplodności Parens w krakowie, i przyjmuje tez w tarnowie.

I oczywiście do strań od jutra dołączam modlitwę - Nowenne pompejańską, do której już Was zachęcalam.

Pozdrawiam! ytrzymam za wszystkie kciuki! tym zafasolkowanym życzę przede wszystkim spokoju! bo napewno będzie wszystko dobrze :)
    będzięcie cudownymi matkami! juz od samego poczatku troszczycie się o życie dzieciaczków, ale uwierzcie też w te malutkie człowieczki, że są silne i zdrowe! :)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    skapula, olej z wiesiołka to tylko lek "ziołowy" taka dawka jaką bierzesz nie jest jakaś za duża, ja biorę 3x 2tabl, wiec 6 dziennie...przeczytaj ulotkę i zobacz jakie jest dawkowanie. Myślę, że branie 1 tabl dziennie w ogóle nie przyniesie efektu. Być może u Ciebie w ogóle on nie działa albo ma odwrotne działanie, nie wiem, każdy organizm inaczej reaguje. I wiesz, że wiesiołek stosuje sie tylko do owulacji? potem robisz przerwę i zaczynasz brać od następnego cyklu.
  1.  permalink
    hej dziewczyny!
    jestem w pierwszym cyklu stymulowanym clo. Brałam go od 3-7 dc po 1 tabletce. Pęchcerzyk pięknie urósł do 20mm. W 13dc dostałam pregnyl i w 16 juz było wiadomo że pęcherzyk pękł. Wydawało mi się że ból owu był 15 dc. Następnie od 16 dc biorę duphastom 2 x po 1 tabl. Dzisiaj została mi 1 tabletka. Tak bardzo się boję że się nie udało. We wtorek i czwartek czyli 27 i 29 dc lekarz kazał mi iść na betę. No chyba że dostanę okres. Ale 27 dc to chyba jeszcze za wcześnie na okres... no chyba że po dupku wcześniej przyjdzie. Lekarz kazał mi iść 2 razy na betę ponieważ jezeli we wtorek wyjdzie pozytywna to może to być spowodowane podaniem pregnylu i dlatego w czwartek trzebaby było sprawdzić czy rośnie. Kurcze boję sie że nic z tego bo nie mam zbytnio objawów.
    Jedynie piersi troszkę pobolewają ale nie mocno, śluz mam biały ale pewnie taki się ma w tej fazie cyklu. Wbrzuchu za bardzo mi się nic nie dzieje... no może minimalnie coś tam czuję czasami ale to pewnie jelita lub pęcherz. Mam tylko straszne zmiany nastrojów ale nie wiem czy to nie ejst spowodowane tymi wszystkimi lekami. Uhhh boję się że znów będzie porażka. Staramy się od grudnia 2012. Tempkę dzisiaj mierzyłam o 7 rano to miałam 36.7 st. ale ja nie mierzę w ogóle wię nie wiem jak to u mnie wygląda. Pewnie i tak za niska na ciąże...
    --
    • CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 21st 2013
     permalink
    Dziewczyna600 ze tak zapytam,Twoja stymulacja CLO byla spowodowana tym ze pecherzyki nie rosly i nie pekaly??Trzymam kciuki
  2.  permalink
    Mam obustronnie pęcherzykowate jajniki. Innych sympromów PCO nie mam. Nadwagi też nie mam.
    Od kilku cykli miałam nieregularne miesiączki ido tego bardzo skąpe, dlatego lekarz zalecił zastosowanie clo bo stwierdził że moje cykle są bez owulacyjne.
    Wiem że powinien mnie obserwować kilka cykli, porobić badania itd ale wydaje mi się że po tych moich miesiączkach lekarz mógł to stwierdzić i dobrze chyba że polecił mi clo skoro w tym cyklu z clo ładnie pęcherzyk urósł i pękł.
    Z tego co wiem wielu lekarzy tak robi. Nie zawsze obserwują tylko od razu przepisują clo lub coś takiego.
    Zresztą jakbym jeszcze miała teraz czekać z 3 miesiące żeby mnie poobserwował to chyba bym oszalała bez owulacji.

Treść doklejona: 21.07.13 15:14
    Lekarz na ostatniej wizycie, gdy byłam sprawdzić czy pęcherzyk pękł czyli w 16 dc powiedział że u mnie po clo idzie wszysko jak w szwajcarskim zegarku. Więc chyba dobrze że mi go przepisał. Tym bardziej że nie muszę się faszerować klo większą ilością tylko zadziałała juz 1 tabl. dziennie. No nie wiem czy dobrze myslę. Tak bardzo boję sie ze sie nie udało. Współżyłam 14,15,16,17,18 dc - owulacja była między 13-16 dc - ból owulacyjny 15dc.-tak mi lekarz napisał na usg.
    13dc niestety nie miałam męża na miejscu i nie mogłam wykorzystać tego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Dziewczyny, powiedzcie mi dlaczego dostałam clo od 10 dc do 15 dc? Czytam wszędzie, że bierze się do góra 9 dnia cyklu. Powinnam zapytać się lekarza ale gdy bylłam na wizycie nie zwróciłam na to uwagi. Dodam, że przez cały cykl mam brać bromergon (1/2 tabl-1 tabl- zależy jak będę się czuć), siofor 850, lovasterol 10, następnie od 10-15 dc clo, a od 15-24 dc provere.
    Mam pco, zbyt wysoką prolaktynę i duzooooo za duzoooooo męskich hormonów ( testosteron wolny i androstendion).Mam 23 lata, staram się o dzidzię od 2 lat, a od tego cyklu zaczęłam brać wyżej wymienione leki. Chyba powoli przestaję wierzyć we wszystko...:(:(
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej dziewczyny! we wtorek powinien przyjść okres..piersi zaczynają bolec, kłucia jajnikow nadal sa...pewnie we wtorek bede tu rozpaczac...ehhh

Treść doklejona: 22.07.13 01:24
    lola- tak miałam robione HSG- wszystko wyszło oki, nie ma sie czego bac, nic nie bolało
    • CommentAuthoragib
    • CommentTimeJul 22nd 2013
     permalink
    Ja w środę powinnam dostać i tak jak Ty alissss mam ból jajników i piersi.To i u mnie pewnie nic :( :cry:
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    dziewczyny puki nie ma @ zawsze jest nadzieja, trzymam kciuki za Was - alissss and agib
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Alisss, agib bądźcie dobrej myśli. Mnie ani piersi nie bolały a powinny w ciąży, ani jajniki, tempka była taka sobie i właśnie w tym cyklu mi się udało. Trzymam za Was kciuki.
    Piloytka co u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    najgorsze jest to czekanie.... kolejny miesiąc- przyjdzie czy nie przyjdzie @.
    U mnie planowo za 5 dni...i jak co cykl, czytam forum o objawach ciąży itd. Załamka...
    Zresztą czemu się nie załamywać...zeszły tydzień był owocny w dowiadywanie się o ciążach koleżanek.. 7 tc, druga 8 tc.....a ja?....:(:(:(
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a ja w srode na laparo i powiem wam ze juz spac nie moge po nocy:(
    -- p:
  3.  permalink
    mamusia22 jak ja ciebie rozumiem ;( mam taka sama załamke jak i ty. Dzis piwrwszy dzien bez duphastonu... czuje ze @ nadejdzie... ;( a jutro hcg

Treść doklejona: 22.07.13 10:01
    wczoraj tepke miałam 36,7 a dziś 36,9 ale ja nie mierze regularnie wiec tym sie nie sugeruje za bardzo
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Ponawiam pytanie. Czy wiecie w jakim celu daje się clo od 10 dc do 15 dc? Czytam wszędzie, że bierze się do góra 9-10 dnia cyklu.
  4.  permalink
    mamusia22 jeśli masz długie cykle to lekarz mógł Ci przepisać clo od 10 dnia.
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    agib- no to czekamy...ja testu nie robie...nie chce sie dolowac...jesli do czwartku okres nie przyjdzie to wtedy zrobie...juz miałam pare razy takiego psikusa ze okres spoznil mi sie 2 dni...juz bylam pewna ze to ciaza...a okresisko przyszlo...niby cykl jak w zegarku ale jak człowiek sie stara to musi sie cos poprzestawiać i dac nadzieje...:[
    Ja tym bardziej sie stresuje w tym cyklu bo jak sie nie udalo to ide na inseminacje i mam miec od 2dc -9dc zastrzyki z Merionalu, Inseminacje mam robic w Salve Medica u Sobkiewicza...ale jak sobie pomyśle, ze będę musiala codziennie na te zastrzyki jezdzic, stresowac sie, pozniej czekac na wynik aaaaaaaaa no i trzeba liczyc z 1500zl z lekami i wizytami...wiadomo, ze jesli moze pomoc to nie ma co patrzec na pieniadze...ale i tak pewnie na jednej inseminacji sie nie skonczy
  5.  permalink
    Ja dzisiaj 29 dc nie robię testa bo w czwartek mam wizytę czy będzie @ czy nie więc się wtedy najwyżej dowiem co i jak, czy torbiel się wchłonął i teraz już bez clo na naturalnych cyklach lecimy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale powiem wam że trochę odpuszcze do października bo wiecie wycieczka:-)
    --
    • CommentAuthoragib
     permalink
    Ja staram się powstrzymać od zrobienia testu.Na moje szczęście nie mam w domu :) mam nadzieje że nie kupię dzisiaj bo będę zła sama na siebie.No to czekamy alissss :bigsmile::bigsmile: trzymam za nas wszystkie kciuki ...
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    No dziewczyny trzymam za Was kciuki! :)
    Alissss nie myśl kochana o inseminacji już, może ten cykl będzie szczęśliwy! :)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dzieki kochane!!!fajnie, ze jesteście:)
  6.  permalink
    mam pytanko, może ktoś wie...
    Przed ta całą kuracją przez jakieś 3-4 m-ce miałam trochę nieregularne cykle i bardzo skąpe miesiączki dlatego gin przepisał mi poprzednim cyklu cyclo-progynove na wyregulowanie cyklu. Okres po tych tabletkach z odstawienia dostałam 27 dc.
    Teraz jest kolejny cykl w którym brałam clo(3-7dc) i dupka(wczoraj skończyłam). Dzisiaj mój 26 dc, czyli po dupku jutro powinnam dostać okres? Tez po 27 dniach? U mnie cykle gdy były jeszcze regularne mniej wiecej to trwały od 28 do 31 dni wiec po cyclo-progynovie trochę mi się cykl skrócił. Czy dzień pierwszy w którym powinnam dostać okres mam liczyć od jutra? czy od 28 dnia.
    Ale mni dzisiaj cos kręci w dole brzucha, jakieś mini skurcze... pewnie cholerna @ sie zbliza. Jak ja to przezyje to nie wiem...;(
    --
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    alissss myśl pozytywnie, może nie trzeba będzie robić IUI.

agib z testem poczekaj, ja sobie w tym cyklu obiecałam że @ musi nie być 3 dni od planowego terminu to wtedy zrobię bo tak to tylko człowiek ma dołai schizy że może za wcześnie testował itd.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Trzymam kciuki za testujące:)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    jak bym widziała siebie... ale chyba wszystkie tak mamy - testować czy nie?- może nie, jeszcze poczekam..- ale i tak polecę do apteki i takim o to sposobem tona testów w koszu. Moja roczna produkcja jest przeogromna. A tu już starania 2 lata:|. Ciekawe jak szybko clo, bromergon i cały sztab leków zadziała i wyrówna mi hormony. Jeszcze lekarz powiedział mi, że robimy 3 miesięczną kurację i w tym czasie jest duże prawdopodobieństwo na ciążę. NO to ja się już nastawiłam, że jak w te trzy miesiące NIC...to już pewnie w ogóle nigdy nic nie będzie:(:(:(:(:(:(:(
    Chyba od kilku dni mam strasznego doła, ciągle płaczę i nie myślę pozytywnie...:(
  7.  permalink
    mamusia22 wiem co czujesz... mam to samo... czuje się beznadziejna, przez starania moje życie to koszmar ;( napewno jutro okaże się ż znów się nie udało i będę w takim dole co ty... od kilku dni jestem nie do wytrzymania dla wszystkich... siedzę zamknięta w pokoju i ryczę... możemy podać sobie ręce
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    dziewczyna600 szkoda, że te cykle trwają tak długo by przynajmniej nadzieja była by częściej i nie denerwowała bym tak mojego faceta ciągłymi histeriami
    Ale taka jest prawda- od kiedy się staramy nie myślę o niczym innym tylko UDA się NIE UDA SIĘ..i tak w kółko. Masakra! Dam sobie spokój na chwilę bo stwierdzę, że świruję, to przed okresem nagle zaczyna mnie mulić, bolą piersi "tak inaczej", nawet podobno siusiam częściej...wszystkiego się doszukam... i znowu się denerwuję:(............. ahh szkoda pisać.
    Ale może jest jeszcze jakieś światełko w tunelu...
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    A jak "nasze" przyszłe mamusie?:) Esperanca, Zanett, Ewelina, co u Was??:)
  8.  permalink
    mamusia22 normalnie jakbym siebie widziała... chyba mamy podobne charaktery... marzę o tym żeby myślenie mi się zmieniło... żebym się tak nie nakręcała, nie przezywała bo to podobno jeszcze gorzej, ale mimo starań ciągle myslę tylko o jednym i tym samym... a myśl o kolejnym cyklu, o powtórce z rozrywki mnie przeraża ;(
    inne dziewczyny mowia "nie przezywaj, nie myśl, nie nakręcaj sie" - no ale jak tu nie przeżywać, nie myśleć jak to jest jedyna najbardziej upragniona dla mnie rzecz...

Treść doklejona: 22.07.13 20:38
    i te dobijające nowiny o niekończących się zaciążeniach znajomych dziewczyn...;(

Treść doklejona: 22.07.13 20:39
    co chwile jakas jest w ciąży, nawet nie wiedziałam ze tyle ich znam...
    --
    •  
      CommentAuthorem87
    • CommentTimeJul 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Kochane.... i ja tak mam, podobnie jak wiele z Was - na początku cyklu nadzieja i wiara, że tym razem musi być inaczej - lepiej.
    Później czas starań, radości i jeszcze większej nadziei.
    Później oczekiwanie i na przemian - nadzieja i smutek, uda się, nie uda się...
    Coś czuję, nic nie czuję... to jest inne niż zawsze, ale jednak nie.
    Przychodzi koniec cyklu - no właśnie... negatywny test, plamienia i @...
    No szlag by to trafił!! :cry:

I tak w kółeczko...
    No ile można?!

Oby tym razem naprawdę było inaczej - z "+" na końcu, dla wszystkich starających się !! :grouphug:
    --
    • CommentAuthorAnnaZgdyni
     permalink
    Hej dziewczyny, w zeszlym tygodniu pytalam, ale nie otrzymalam odpowiedzi w zasadzie. czy ktoras z was ma zdiagnozowany tzw wrogi sluz??
    Czy jest ktos kto wygral te walke? Jakie sa Wasze doswiadczenia?
    Moze powinnam zalozyc osobny watek na forum, obawiam sie ze to wcale nie tak czesty problem, jak cykle bezowulacyjne albo niedrozne jajowody.
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    U mnie wrogi śluz nie był diagnozowany, ale to jedna z trzech opcji niezdiagnozowanych branych przed dr pod uwagę.
    Jednak żadnych badań w tym kierunku robionych nie miałam.
    Pani dr mówiła tylko, że jeśli to to, to jedyna droga do zapłodnienia to IUI lub invitro - tego niestety nie leczy się.
    --
     permalink
    em87 a nie wiesz czy jesli sie ma wrogi sluz to do wszystkich partnerow czy moze tak byc, ze negatywna reakcja jest tylko w stosunku do jednego, a z innym mezczyzna nie byloby problemu.?
  9.  permalink
    ja w ogóle nawet nie wiem o co chodzi o jak to się diagnozuje i jeszcze nie myślałam ze mogłabym to mieć...;( może to tez mój p0roblem ten wrogi sluz?

Nalałam sobie lampkę wina i obejrzę jakiś film, pójdę spać, potem wstanę, ogarnę się no i na betę ;( czuje ze jutro nie będzie ze mną dobrze ;(

Mam pytanie o mierzenie tępki... od następnego cyklu mam zamiar konkretnie zacząć...
    Czy np jeżeli ustalę sobie godzinę mierzenia na 7 rano to co jeśli obudzę się wcześniej? np o 5.30 lub o 6? mam wtedy się jeszcze zdrzemnąć do tej 7 i zmierzyć tępkę? czy od razu po przebudzeniu mierzyć?No tale to wtedy bedzie inna godzina a podobno moze byc +/- pół godz róznicy w czasie mierzenia. Może to głupie pytanie ale jestem poczatkujaca w tym temacie...
    --
     permalink
    dziewczyna600, moj problem to tez cykle bzowulacyjne. Mam juz jedno dziecko, 6io letniego syna, ale o drugie staramy sie od listopada i nic. Bardzo schudlam po ostatniej ciazy, bralam tabletki anty i teraz wszystko mi sie rozregulowalo.
    Moja siostra ma zdiagnozowany wrogi sluz. Byla juz u wielu lekarzy. tego podobno sie nie leczy. Jedyna metoda to invitro. Glupio mi tak jej zapytac , ale w sumie to ja na jej miejscu chcialbym wiedziec czy problemu by nie bylo, gdyby jej mezem byl ktos inny.
    Prosze nie dopisujcie tutaj historii ani nie szukajcie drugiego dna. Jestem tylko ciekawa, czy to mozliwe.

Treść doklejona: 22.07.13 21:21
    Ja z kolei nie mam pojecia o mierzeniu temperatury. I to akurat wydaje mi sie bez senku. Jest tyle czynnikow wplywajacych na cieplote ciala, ze nie wiem jak to moze byc wiarygodne.
  10.  permalink
    AnnaZgdyni: Jest tyle czynnikow wplywajacych na cieplote ciala, ze nie wiem jak to moze byc wiarygodne.
    tez tak myślę ale chwytam się każdej deski ratunku ;9
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Jeżeli masz już dziecko, to nie możesz mieć wrogiego śluzu.
    To nie jest rzecz nabyta, tylko wrodzona i tyczy się wszystkich partnerów.
    Jedyną metodą nie jest invitro, jest jeszcze inseminacja.
    Chodzi o to by ominąć śluz szyjkowy, dalej droga dla plemników jest otwarta :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.