Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAnnaZgdyni
    • CommentTimeJul 22nd 2013
     permalink
    em87, ja nie mam, wiem, pisalam o mojej siostrze...
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    nawet teraz czuję objawy... :| jak co miesiąc... DAJ BOŻE żeby to było "TO"...
    myślę cały czas o becie, ale okaże się, że zamienię testy na badanie i wyjdzie jeszcze drożej, a już wydaję na to fortunę. Po prostu się zawezmę! NIE ROBIĘ TESTÓW i mam wszystko gdzieś, jak mi się spóźni @ to wtedy. Zero nakręcania. Głowa do góry wszystkie staraczki. Grunt to nie popadać w paranoję:))))))))). Aż się dziś pomodlę....co robię rzadko, ale jak trwoga to do Boga...:(:( yhh
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    AnnaZgdyni - a to przepraszam, to mi jakoś umknęło :)
    w każdym razie sprawa ma się tak jak Ci napisałam, sama dowiedziałam się niedawno i mi też nie chciało się wierzyć w coś takiego jak "wrogi śluz"...
    no w głowie się nie mieści ile jest utrudniaczy dla naszego "maleńkiego Szczęścia" :(
    --
  1.  permalink
    mamusia22: Aż się dziś pomodlę....co robię rzadko, ale jak trwoga to do Boga...:(:( yhh
    czy ty nie jestes czasem mną???
    codziennie myślę żeby się pomodlić czego praktycznie nie robię i dlatego mam wyrzuty sumienia ze tylko lecę do Boga jak coś mi się nie układa... uhhh ale chyba pójdę teraz w nd do kościoła i przeproszę Boga za moje postępowanie...
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    annaZgdyni, jest wątek na ten temat, wprawdzie którki, ale jest:
    http://forum.28dni.pl/discussion/559/1/wrogoc-luzu-i-przeciwciala-przeciw-plemnikowe/
  2.  permalink
    Powtarzam pytanie dla doswiadczonych od mierzenia tempki...

Czy np jeżeli ustalę sobie godzinę mierzenia na 7 rano to co jeśli obudzę się wcześniej? np o 5.30 lub o 6? mam wtedy się jeszcze zdrzemnąć do tej 7 i zmierzyć tempkę? czy od razu po przebudzeniu mierzyć ?No tale to wtedy bedzie inna godzina a podobno moze byc +/- pół godz róznicy w czasie mierzenia.
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    dziewczyna, temp powinno się mierzyć codziennie o tej samej porze, zanim sie wstanie z łóżka. Więc, jeśli ustalisz sobie na 7 rano, to powinnaś mierzyć o 7. Z tego co pamiętam (choć nie jestem pewna, w razie co niech mnie ktoś poprawi) temperatura się zmienia średnio co 0,5 st. w ciągu godziny. Najlepiej ustal sobie taką godzinę, żebyś jej nie zmieniała. Ja np mierzę o 6.15, bo wiem że raczej nie wstanę wcześniej, a w razie jakbym miała spać dłużej to się po prostu przebudzę, zmierzę i idę spać dalej:))
    • CommentAuthorAnnaZgdyni
     permalink
    dzieki tamara....
  3.  permalink
    tamara6: Najlepiej ustal sobie taką godzinę,

no dobra ale co jeśli przebudzę się wcześniej niż moja ustalona godzina, ale nie muszę wstawać tylko mogę dalej poleżeć do tej np 7...??? to przeczekać czy mierzyć od razu po przebudzeniu? bo moze jak człowiek sie przebudzi to temperatura wzrasta?
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    W takiej sytuacji, najlepsze co możesz zrobić, to zmierzyć od razu po przebudzeniu i sobie dodać te 0,5 st na godzinę (+/-)
    --
  4.  permalink
    em87: W takiej sytuacji, najlepsze co możesz zrobić, to zmierzyć od razu po przebudzeniu i sobie dodać te 0,5 st na godzinę (+/-)

aaaa na to bym nie wpadła ;p
    dzięki ;*
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    A ja bym poczekala do tej 7, pod warunkiem, że albo bym się jeszcze zdrzemnela albo polezala i poczekala:-)

Treść doklejona: 22.07.13 22:09
    Albo tak jak radzi em87:-)
  5.  permalink
    tamara6: A ja bym poczekała do tej 7
    tak zrobiłam dzisiaj rano ;P obudziłam sie o 5.30 a budzik miałam na 7 ... pies tak zaczął szczekać ze nie dało sie nie obudzić... ;P na dodatek siku mi sie troche zachciało ale twardo nie wstawałam, poleżałam, w końcu przysnęłam, i o 7 zadzwonił budzik, zmierzyłam i pobiegłam siusiu ;P
    wczoraj 36,7 a dzisiaj36,9 i nie wiem czy to przebudzenie i siusiu nie podwyższyło tempki... dziś mój 26 dc. jutro beta - tak kazał lekarz
    --
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Mierzona temperatura jest miarodajna tylko po co najmniej 4 godzinnym spoczynku.
    Także wstawanie w tym czasie niewskazane =P
    I leżenie raczej też nie wystarczy.
    Jest tu gdzieś taki wątek o szczegółach mierzenia - poszukaj, poczytaj - wszystkiego dokładnie się dowiesz :)
    Ja jak zaczynałam mierzyć temperaturę jakiś rok temu zapoznałam się z tym i nawet mi te wykresy wychodziły.
    Ale zrezygnowałam po - wtedy jeszcze - pół roku bezowocnych starań.
    Wykresy mimo, że wychodziły, nie wnosiły do mojego życia nic poza dodatkowym stresem - spadnie czy nie spadnie... zawsze spadała ;(
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej!!!czytam Was kochane i tak jakbym czytala o sobie..dzisiaj moj 27dc jutro termin okresu.....ale tak jak pisalam Wam juz wczesniej za cholere testu nie zrobie...najwczesniej w czwartek jesli franca nie przyjdzie ......dzisiaj zaczela mnie bolec hmmmm jak to okrescli..jakby końcówka cewki moczowej..ale raczej to nie zapalenie pecherza...wyjdaje mi sie, ze to bol na okres, do tego od wczoraj bola mnie piersi czyli kolejny zwiastun @:(

Treść doklejona: 23.07.13 00:45
    Dziewczyny juz mnie tak kreci w brzuchu na okres, ze bankowo do rana dostane:(:(:((:(:(:(:(:(
    • CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 23rd 2013
     permalink
    alissss no i jak>??
  6.  permalink
    alissss 3mam kciuki zeby małpa nie przyszła

Dziewczyny boje się...
    teraz jeszcze jakieś nadzieje mam a jak beta będzie ujemna to wszystko znów legnie w gruzach...
    no ale cóż lekarz mi kazał isc dzisiaj na betę... 27 dc mój... w sumie nie wiem czemu...
    omeg sobie przy okazji prolaktynę zrobić? czy to w jakiś określonych dniach cyklu się robi...
    --
    • CommentAuthoragib
     permalink
    Alissss coś sie dzieje czy cisza ? Dziewczyna 600 trzymam kciuki..
    Umnie jutro powinna byc @ oby nie.... :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mi się wydaje że możesz jedna znajoma z beta odrazu robiła prolaktyne.
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma po owulacji grudkowaty, biały śluz? :sad:
    Nic mi niby nie dolega, a od wczoraj mam taki śluz, dziś jest go więcej.
    Mam tak po raz pierwszy. Na 99% nie mam żadnej infekcji.

Treść doklejona: 23.07.13 12:42
    I jeszcze brzuch mnie pobolewa @-wato :cry:
    A dziś mam dopiero 20dc. Ech...
  7.  permalink
    Byłam na badaniach... wyniki popoludniu
    Moja teściowa pracuje w laboratorium i u niej mam za darmo wszystkie badania.. jest w tajemniczona w temat naszych bezskutecznych starań.
    I jak zawsze nie wyczuła momentu...
    Zaczęła opowiadać ze wczoraj u nich była ciężarna synowa z synem i ze najprawdopodobniej to będzie dziewczynka i ze wszystko okej itd itd... pytała czemu wczoraj nie wpadłam...?
    Odpowiedziałam że z takimi pryszczami nie wychodzę z domu... rzeczywiście mi ostro wywaliło;(
    To sobie moment wybrała... akurat gdy gdy nadstawiałam rękę do bety...
    Nie patrzyłam na nią gdy mi opowiadała o tamtej synowej i jej ciąży bo wiedziałam ze się rozkleję i oczywiście tak się stało... poryczałam się jej kolejny raz... czy ona zawsze musi mnie dobijać... Gdy juz postanowiłam że nie chce z nią gadać już o tym ze nie mogę zajść to ona sama prowokuje te rozmowy... i na dodatek sama mi ryczy.... i mówi ze się o nas martwi itd...
    jeszcze chciała żebym przyszła do niej dzisiaj po południu do domu pogadać... odmówiłam... bo co? znowu mam jej ryczeć... nie mam siły... czas przed okresem jest najgorszy na takie rozmowy dla mnie...

Treść doklejona: 23.07.13 12:46
    piloytka grudkowaty śluz to nie jest zdrowy śluz...
    może masz jakieś zapalenie...
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Ale nie odczuwam, żadnego dyskomfortu. Nic mnie nie piecze, nie swędzi. Nic a nic.
    Może sprecyzuję - śluz kremowy z białymi grudkami. :(
    Kuźwa chyba muszę iść do gina.
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej! dosalam okres o 5 rana:/....:(:(:(:(:(znowu sie nie udalo....:(:(:(:((:( a do tego mega boli brzuch....jutro troche sie wypalakalam....
    Teraz szykuje sie do pierwszej inseminacji.. mam brac zastrzyki od 2dc do 9dc - Merional...Czy ktos stosowal ten lek??lekarz dal mi wybór-albo zwykle Clo albo wlasnie Merional ktory bedzie kosztowal mnie okolo 300zł no i codziennie bede musiala jezdzic na zastrzyk...Proszę o rade bo dzisiaj juz musze zdecydowac...dzisiaj to mam takie nastawienie ze nawet nie wiem czy nie odpuścić sobie inseminacji...:(:(:(:(
  8.  permalink
    alissss 3 maj się... ;* w końcu musi się udać...
    ja na twoim miejscu leciałabym na ta inseminacje od razu jakby mi lekarz zaproponował...
    co do leków nie wiem, nie znam się, brałam tylko raz clo

ja tez nie najlepiej dzisiaj funkcjonuje ;(
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Alissss przykro mi kochana! Trzymaj się. I nie odpuszczaj.
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    piloytka ja mam taki zawsze po owu...poprostu taka moja uroda i nie mam infekcji. Jeśli jest bezwonny, biały, nie swędzi, nie piecze to poczekaj bo u mnie np zmienia się później w wodnity.
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Zwyczajona dzięki. Mam nadzieję, że wszystko ok. Nie potrzebuje jeszcze do szczęścia jakiejś infekcji ;)
    A do gina i tak na pon się umówiłam jakby co...
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    alissss bardzo mi przykro. Co do wyboru leków to dziwne że lekarz prosił Cię o podjęcie decyzji...Co do Merionalu to poczytaj sobie tutaj http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=41022 bez logowania można poczytnąć i nie zastanawiaj się nawet nad IUI - trzymam kciuki za stymulkę
  9.  permalink
    mam wynik i nie wiem co on oznacza...

bhcg = 76 mlU/ml

???? czy to po pregnylu???
    --
    • CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    dziewczyna600 który to dc...wiesz to może mieć związek z pregnylem ale może być ciąża czego Ci z całęgo serca życzę:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Tak wysoki po pregnylu ??? Raczej nie :) Chyba po cichutku można gratulować :) :) :) Koniecznie musisz powtórzyć betę pojutrze. Jeśli wzrośnie, nie będzie wtedy wątpliwości.
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    a ile jesteś po pregnylu?
    --
    • CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    dokładnie za dwa dni powtórka bety i wszystko będzie jasne.
    Dziś 27 dc, w 13 dc podali Ci pregnyl więc mamy 14 dni po podaniu, widziałam Twój wpis wcześniej i myślę że tak jak twój lekarz Ci powiedział trzeba poczekać na wynik bety w czwartek ale kciuki mocne są :D
  10.  permalink
    normy na karteczce są takie:
    Kobiety miesączkujące < 3 mlU/ml
    Kobiety po menopałzie < 13 mlU/ml
    Kobiety ciężarne:
    4-5 tydz (1500-23000) srednia = 7400
    5-6 tydz (3400-135300) średnia 32800
    itd...
    wiec ja już nic nie wiem.

pregnyl miałam podany 13 dc a dzisiaj jest 27 dc.
    moje cykle wczesniej były nieregularne. 28-40dni
    potem dostałam na 1 miesiąc cyclo-progynove na wyregulowanie cyklu i wtedy on trwał tylko 26 dni.(to było w poprzednim miesiącu)

przed wczoraj skończyłam duphaston - może on ma jakiś wpływ na bete?

Treść doklejona: 23.07.13 14:27
    dzisiaj jest ok 13 dni po owulacji
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    jesteś w ciąży :) Gratulacje! Ale masz fajnie! :) :bigsmile:
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    duphaston na betę to średnio ale pregnyl...czytałam że 3 tyg. po podaniu pregnylu najlepiej robić betę ale jeśli w czwartek będzie przyrost to na 100 % jesteś w ciąży
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    a ile się staraliście?
  11.  permalink
    od grudnia... i nic z tego
    to pierwszy cykl z clo.
    Nie wierzę jeszcze w to... po jutrze się okaże na 100 %
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Esperanca, Ewelinka, Zanetka co tam u Was? Jak się czujecie??

Treść doklejona: 23.07.13 14:33
    Dziewczyna600 no teraz to już się nie stresuj! :) Będzie dobrze!
    Boże jak ja bym chciała za jakieś 10-12 dni zobaczyć dwie krechy :)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziewczyny, a ktore z Was mialy inseminacje??
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    piloytka to ja za 15 dni :D
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    w ogole wkurza mnie to bo czlowiek wyda z 1500zl na to a i tak nie ma poczucia, ze lakarz odpowiednio sie nim zajmuje...w ogole to boje sie ze inseminacje powinnam miec w niedziele bo to bedzie moj 13dc ale w niedziele Salve medica jest zamknieta...:( i boje sie ze zrobia mi za wcześnie np w sobote albo za późno w poniedziałek...bozeeee mam juz tak dosyc wszytskiegoooo:(:(:(:(:(

Treść doklejona: 23.07.13 14:40
    piloytka, zaczojona- mam nadzieje, ze chociaz Wam sie uda!!!!ehhhh trzymam kciuki

Treść doklejona: 23.07.13 14:42
    dziewczyna600- gartuluje kochana!!!:)
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    To która dziewczyna testuje jeszcze w tym tygodniu? ja jak @ nie przyjdzie 26 to robię betę 29.
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Alissss nie poddawaj się bo to najgorsze! Tak jak dziewczyny tu piszą to prędzej czy później się uda! :)

Treść doklejona: 23.07.13 14:48
    Zwyczajona ja pewnie nie zobaczę, jak co miesiąc, ale co tam :P
    Będę za Ciebie trzymać kciuki, tylko się przypomnij! :wink::tongue:
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    U Nas 9cs, tym razem z wiesiołkiem, też jakoś się nie nastawiam ale jak @ nie będzie do 9.08 to na bank 10.08 zrobię test bo to dzień ślubu mojej rodzonej siostry więc muszę być pewna czy alko mogę pić. Tak czy siak narazie bez spinki przytulanko, nadzieja i wiara są, modlitwa też i cóż mi więcej pozostało.
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Ja miałam IUI w tym cyklu - teraz czekamy do 30.07 - robię test i się okaże. Ale coś mi się nie wydaje, że się udało =/
    alissss - dziwne, że zajmują się w tym ośrodku IUI itp. a nie robią tego w niedzielę... owulacja przecież nie poczeka... chociaż z drugiej strony, jeżeli cykl stymulowany, to można ten temat lekami ogarnąć.
    Nam Pani dr powiedziała, że w razie niepowodzenia, mamy pamiętać, żeby zawsze lekami stymulować tak, żeby nam IUI wypadała rano - wtedy mogą troszkę inaczej nasienie przygotować. Bo w tym cyklu mieliśmy właśnie rano i się okazało, że od poprzedniego badania nasienia (miesiąc temu) mojemu spadł poziom plemników o prawie połowę... i gdybyśmy IUI mieli przewidzianą na godziny popołudniowe, nie zrobiliby jej. A tak byłam przed wszystkimi w tym dniu do invitro i przygotowali nasienie metodą do invitro właśnie, więc wyrównali nam szanse. Ale co to będzie - okaże się...
    --
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    em87to pewnie siedzisz jak na szpilkach i odliczasz dni, trzymam kciuki.
    • CommentAuthorgwizdek7
     permalink
    Justyś86 ja w tym tygodniu się spodziewam @ lub 2 kresek, więc pod koniec tygodnia albo test albo beta. Zobaczymy, oczywiście jeśli @ nie będzie..
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    em 87- skrobnęłam Ci na privie:)
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    gwizdek7 a Ty na CLO ??
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.