Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorZaczajona
    • CommentTimeJul 25th 2013
     permalink
    piloytka tylko ja tempki nie mierze :/
    • CommentAuthormarcyś
     permalink
    Witam, jestem tu pierszy raz i prosze o pomoc:(2 maja poronienie) okres dostałam 1 lipca od 3 do 9 lipca brałam clo 11 lipca dwa pecherzyki 19 i 20 mm, endo 9. 11 lipca ok. 18 lekarz podał pregnyl 1000, przytulanko 12 lipca wieczorem od 16 lipca luteina, wczoraj czyli 24 lipca beta hcg 2. Okresy regularne 28-29 dni wyniki zlecone przez lekarza ok. Intensywne starania od 8 miesiecy. Jak myślicie co dalej? Lekarz na urlopie jeszcze przez 2 tygodnie. W Was nadzieja. :cry:
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    Tak czy siak ostatnia tabletka dziś rano i byle do 10.08 :D

Treść doklejona: 25.07.13 09:05
    marcyś przykro mi ale beta mówi sama za siebie, trzeba czekać na @, jeśłi przez tydzień nie będze to musisz iść do gina po leki na wywołanie okresu, a co do dalszego leczenia to myślę że trzeba by przedyskutować z lekarzem już po urlopie.
    • CommentAuthormarcyś
     permalink
    Marwią jeszcze bóle w podbrzuszu od następnego dnia po pregnylu. Czy nie pójść gzieś na wizytę kontrolną?:sad:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej moje kwiatuszki:)
    U mnie wszystko ok dzisiaj idę na wizytę więc mam nadzieję że będę słyszeć serduszko mojej kruszyny:)Mąż idzie ze mną więc będę miała obstawę:)Ogólnie dobrze się czuję od czasu do czasu senność mnie męczy, ból piersi nadal się utrzymuje do tego śluz raz kremowy raz biały ale jest go momentami dość dużo. Śledzę Was tutaj izytam co piszecie i 3mam mocno kciuki za każdą z osobna żeby się udało!:cool:
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Dziewczyny,cały czas Was czytam i żyję tym Naszym forum...po mojej euforii na wynik bety przyszedł smutek bo to była ciąża biochemiczna...wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok ale od następnego cyklu wchodzę na clo i pregnyl i podchodzimy do inseminacji :wink::wink::wink:sama lekarka zaproponowała Mi inseminacje i w dodatku na Nfz gdyż możliwe są 3 próby które kasa chorych pokrywa więc superowo, czas Mi ucieka bo mam już skończone 39 lat a chcielibyśmy mieć wspólnego Dzidziusia...zastanawiam się tylko czy pierwszy cykl nie zrobić tylko na przytulaniu a pózniej wykorzystać te 3 razy
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny dzisisj bhcg 211,59 mlU/ml.

Dla porównania przed wczoraj wynosiła 76,13 mlU/ml.
    --
  2.  permalink
    dziewczyna600 gratulacje :) A jak progesteron ?
    --
  3.  permalink
    nie robiłam ide dzisiaj do lekarza o 14.30 bo jak dzwoniłam to kazał mi przyjść żeby sprawdzić czy muszę duphastopn dostać. Pewnie na endometrium będzie patrzył.

Dzwoniłam do do niego i zapytałam czy to znaczy że jestem w ciąży i czy mogę się juz cieszyć.
    Powiedział że można powiedzieć że jestem teraz w ciąży biochemicznej i że gdzieś ten zarodek tak jest i wędruje z jajowodu do macicy. HE???? To on się już nie zagnieździł? Nie wiem o co chodziło mu, może coś mu się pomyliło??? dzisiaj 15 dzien po owu.

Treść doklejona: 25.07.13 12:27
    pewnie dzisiaj mi zleci jakies badania, to zrobię jak mi będzie kazał
    --
  4.  permalink
    Ja dzisiaj na 16 do dr dzisiaj 32dc @ spóźnia się pewnie przez torbiel, ciekawe czy ten nowy cykl będzie stracony czy nie. oby sie wchłonął ten torbiel ...:(
    --
  5.  permalink
    jeeezuuu jak się cieszę!!!

Przynajmniej wiem że mój mąż jest płodny. Bo on badan jak narazie żadnych nie robił.
    --
  6.  permalink
    Raczej powinien być już zarodek na miejscu, tak mi się wydaje ale pójdziesz do dr się dowiesz wszystkiego. Jeszcze raz gratulacje :)
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    dziewczyna600 gratulacje! :)
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    Dziewczyna600 super, gratulacje
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    dziewczyna!!!! gratuluję:):):), ja póki co czekam.
    Drugi dzień bez provery czyli powinnam dostać okres za ile dni? bo wg 28 dniowych cykli to sobota, a jak po tych lekach to nie wiem.. Nie będę w razie czego testować od razu bo po co...
    moja znajoma wczoraj testowała 12 dni po spodziewanym okresie.... jest na regulacji cyklu i już było wszystko ok od 3 miesięcy. myślała że jest w ciąży a tu test negatywny...
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Pamiętam, jak Zanettt myślała, że nie jest w ciąży :tongue:
    A tu już 7 tydzień :)
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    "zaraźcie" nas tymi ciążami!!!!!!!!!!!!:)
    żanettt jak się czujesz w ciąży?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyna600 gratulacje!!!Dalej kobietki testujecie czekamy na kolejne plusiki:)
    --
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    hej ja już po wizycie z moją kruszynką wszystko ok tętno 140 ma już 5mm:):)Lekarz mówił że wszystko jest ok wielkość odpowiada co do długosci ciazy :) Krwiak już prawie się wchłonął więc duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek dziennie. Teraz już jestem spokojniejsza.
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Dziewczyna600 - ogromne gratulacje :)
    EwelinaO - czyli wszystko jak należy, wspaniale :)

Ja też cem!! :)
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Ja też! :)

Treść doklejona: 25.07.13 18:00
    Esperanca co tam u Ciebie??? :)
  7.  permalink
    Ja po wizycie. Torbiel się wchłania jest maleńki już, dostałam @ przed wizytą :/ Teraz odstawiam clo i pregnyl jestem prze stymulowana. Zobaczymy czy coś ruszy na naturalnym, muszę dać odpocząć jajnikowi.
    --
  8.  permalink
    No i byłam na wizycie. Robił mi delikatne usg mam nadzieje że to nic nie zaszkodziło. Chyba wiedział co robi lekarz.
    Kropeczka ma 1,6mm widać ją. Mam zdjęcie.;)
    Jeszcze mężowi nie powiedziałam bo wyjechał dzisiaj i będzie długo jechał samochodem. Nie chciałam go denerwować przed podróżą.
    Wróci pewnie dzisiaj w nocy więc jak nie bede spała to mu powiem.
    Chyba że zasnę to w takim razie dowie się jutro. Tylko nie mam pomysłu na to jak mu to powiedzieć...
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Fajnie jak forum dowiaduje się przed mężem/partnerem :tongue:
  9.  permalink
    ewelinaO: hej ja już po wizycie z moją kruszynką wszystko ok tętno 140 ma już 5mm:):)Lekarz mówił że wszystko jest ok wielkość odpowiada co do długosci ciazy :) Krwiak już prawie się wchłonął więc duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek dziennie. Teraz już jestem spokojniejsza.

A ja właśnie ostatnio zastanawialam się co u Ciebie, bo nie pisalas. Ciesze się, że wszystko dobrze. Spokojnych 9ciu miesiecy :)
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    dziewczyny, cieszę się, że wszystko u Was ok:)
    dziewczyna600, to twardzielka jesteś, że jeszcze nie powiedziałaś mężowi, ja bym nie wytrzymała:))
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a ja juz po laparo leze sobie w szpitalu jutro do domu...ponoc wszystko poszlo pieknie:)
    -- p:
  10.  permalink
    Witam :)
    Od 3dc brałam clo przez 5 dni, 11 dc miałam owulację (wyraźnie ją odczułam) 13 dc zostało to potwierdzone przez usg. Dwa dni przed i dzień po owulacji było przytulanko, dzisiaj tj. 17 dc wystąpiło u mnie krwawienie nie jest obfite ale jest smutas.gif co bardzo mnie martwi, dzwoniłam do mojej lekarki powiedziała, że mamy czekać. Nie wiem co mam o tym myśleć, to krwawienie nie wygląda na miesiączkę zresztą jest na nią za wcześnie. Bardzo proszę o poradę, czy któraś z Was też tak miała?
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    endzi a jak sie czujesz? :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    A może po prostu to owulacyjne ?
    --
  11.  permalink
    Tinamar czy Twoje pytanie jest skierowane do mnie?
  12.  permalink
    Czytałam o krwawieniu implantacyjnym ale piszą, że to zwykle jest plamienie a nie krwawienie i nie trwa ono długo.
  13.  permalink
    zanettt86: mój maluszek miał dwa dni temu 3,5mm

moja kropka ma 1,6 mm;)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    A może krwawienie implantacyjne??Ja kobietki czuję się dobrze,mdłości brak zmęczenie jest tylko i bóle głowy mi doskwierają od dwóch dni :| ewelinO mój maluszek miał dwa dni temu 3,5mm :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Madziusia, do ciebie, ale chodziło mi o implantacyjne :)
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    No to ja też się pochwalę kochane. Jestem w końcu po wizycie u mojej pani doktor. Dzisiaj wg OM jest mój 7t2d ciąży :-) moja kropeczka pięknie rośnie, ma już 9,7 mm, słyszałam serduszko, bije jak szalone 141 razy. Maluszek ma już miniaturowe rączki i nóżki. Ale torbiel rośnie na jajniku, ma już 5 cm i to mnie martwi, chociaż lekarka mnie uspakajała że na razie nie ma tragedii. Zmniejszyła trochę leki. Do 13 tygodnia muszę bardzo uważać a później już powinno być ok. Z objawów to bardzo mi dokucza zmęczenie i senność. Spać mogę cały dzień i gdzie popadnie. A poza tym mdłości, na szczęście bez wymiotów i apetyt dość duży. Piersi troszkę bolą i czasami brzuch.
    Zanett, ewelina czy wy kochane wiecie że na brzuchu spać nie możemy? Super że u was wszystko w porządku.
    Dziewczyna600 bardzo gratuluję! I trzmam kciuki za kolejne plusiki.
    --
    • CommentAuthorlola1b
    • CommentTimeJul 26th 2013
     permalink
    Nic nie rozumiem. 33 dc brak @ a test ujemny. Piersi obrzmiałe. Brzuch czasem pobolewa ale raczej nie na @. Nic z tego nie wiem..

Gratuluję serdecznie! :)
  14.  permalink
    Esperansa to super. ;) nie mozemy spać na brzuchu? ?? Ja inaczej nie ustne... może to dopiero później jak brzuch będzie widoczny? ? (
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a czuje sie dobrze juz wczoraj wstawalam dzisiaj juz sie umyłam i dzisiaj do domu:)nawet przeciwbólowych nie bralam bo brzuch bolal jak na okres wiec ok...
    -- p:
    • CommentAuthorlola1b
     permalink
    endzi91 a jak długo musisz być w domu? i kiedy się robi taki zabieg chodzi mi o dzień cyklu czy są jakieś ograniczenia. Musisz leżeć cały czas czy mozna np. jechac w tym czasie na urlop?
    • CommentAuthoragib
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie: czy po clo może opóźniać się okres ???? Tylko to brałam.Nigdy mi sie to nie zadarzyło..Dwa dni temu powinien być a na teście jedna kreska :(
    • CommentAuthorlola1b
     permalink
    agib jesteśmy t tym samym miejscu. Chyba pójdę zrobić betę tak na wszelki wypadek.
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Dziewczyna600 w pierwszym trymestrze nie można spać na brzuchu, później odpadają plecy. Także tylko pozostaje nam spanie na boku.
    Zanettt ja według OM mam na 12 marca, ale to różnie wychodzi.
    --
    • CommentAuthorgwizdek7
     permalink
    Mój ostatni cykl z clo (czwarty) niestety z minusem.. Teraz niech się dzieje co chce.. Do trzydziestki chyba zrobimy przerwę od wszystkiego, a później może pomyślimy jednak o inseminacji.. trzymam kciuki za wszystkie kropki - niech rosną zdrowo i powodzenia tym, co na kropki czekają :)
    • CommentAuthorMistir
     permalink
    Cześć
    mi niestety Clo nie pomogło do tego wyszła teratoma w jajniku. A z jednym to już raczej szanse będę miała zerowe.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Idźcie na betę :)Dziewczyna600 przyznam że bardzo szybko bylo widać pęcherzyk zazwyczaj dopiero jak beta jest 1000 :)esperance,ewelinO na kiedy macie terminy??
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja według OM na 11.03.2014
    --
  15.  permalink
    ohoho ale dużo się u Was dzieje :) u mnie dziś 23dc ale szans w tym cyklu raczej nie ma bo ostatnie serducho było 4 dni przed owulacją. Trzymam kciuki za wszystkie testujące i już zaciążone :)
  16.  permalink
    Zanet mój gon ma podobno bardzo dobre usg. :)
    --
    • CommentAuthorZaczajona
     permalink
    U mnie dziś 14dc, mega dużo śluzu, owulacja dziś jest na bank z lewego jajnika, kłucie było czuć charakterystyczne. W 12dc,13dc przytulanki i myślę że dziś jeszcze napadnę na męża puki czas :) a potem niech się dzieje wola nieba.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.