Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorMiśka1
    • CommentTimeAug 4th 2011
     permalink
    gazela26 super :) w którym cyklu z Clo sie udało ?? :)
    • CommentAuthorgazela26
     permalink
    w 2 cyklu.Równolegle brałam tez luteinę.Mam PCO.Starań 6 mc .najdziwniejsze jest to ze nigdy nie miałam żadnego monitoringu cyklu.Jak zaszłam w ciąże i wiedziałam już ze to ciąża bliźniacza to zmieniłam lekarza.Na pierwszej wizycie usłyszałam od niego ze dobrze ze nie trojaczki :) Przy tym leku powinno się cykl monitorować.Pamiętam ze źle znosiłam przyjmowanie Clo, źle się czułam.lekarz mnie uspokajał ze to tylko 5 dni brania więc dam rade wytrzymać i udało się :)
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    No właśnie wiem :) Już to wyczytałam dlatego mimo, że lekarz monitoringu nie zleciał ja zamierzam biegac do niego na usg. Potem Pregnyl i po Pregnylu Duphaston i Luteina dopochwowo. Zobaczymy. Jestem znowu optymistycznie nastawiona. :)
  1.  permalink
    Hej. U mnie dziś tempka i zaczyna mnie się @:( Teraz we wtorek kolposkopia, boje sie:( Po 1wszym cyklu z clo mogę powiedzieć, że wydłużył mi 2 faze cyklu...od dłuższego czasu od dnia bólu jajnika i zakończenia śluzu płodnego @ przychodziła po 10-11dniach,a teraz po 14-15. Szkoda, mi, że takie ładne wyniki endo i progesteronu, mocny ból owu i nic...Teraz pytanie kiedy będe mogła wrócić do clo. Wiem, że wtedy będe brała od 3-7dc po 1tabl.
    •  
      CommentAuthormajka088
     permalink
    witam mam pytanie biore od 3.08 do 9.08 clo i 9 wg gin powinnam zaczac luteine tylko ze cykl mi sie przesunal po luteinie branej w lipcu od 12 do 21 bralam i nie dostalam w lipcu @ tylko 1 sierpnia dlatego nie wiem czy powinnam wlaczyc 9.08 luteine czy to nie przeszkodzi w owulacji?
    a do gina ide 12.08
    powinnam zaczac brac luteine czy sie wstrzymac do wizyty?
  2.  permalink
    Jak mnie boli znów:(((((((((((((((((
  3.  permalink
    Dziś 7 dzień cyklu, piaty dzień biore Clo po 2 tabl. Jeden pęcherzyk 13mm. Pozostałe poniżej 9mm. Lekarz kazał nie przerywać brania Clo. Czy ten lek mozna brac dluzej niz piec dni???Wydaje mi się to dziwne
  4.  permalink
    Margeritka...pierwszy raz słyszę.....
  5.  permalink
    Też wydało mi sie to dziwne bo ogólnie ten lek się bierze tylko pięć dni. Ale trudno słucham się lekarza, skoro tak kazał wie co robi. W poniedzialek usg i zobaczymy co dalej.
  6.  permalink
    Kurcze może coś się nie dogadaliście?
  7.  permalink
    Powiedział wyraznie ze prosi zebym przyszla w poniedzialek na usg i nie przerywala brania leku.Jeszcze mowilam ze zostalo mi tylko 5 tabl. a biore po 2 to ma mi przygotowac recepte na podzialek.
  8.  permalink
    I na wizycie pytał ktory dzien biore Clo. Mówilam ze piąty wiec doskonale wiedzial
  9.  permalink
    To nie wiem, nie spotkałam się z dłuższym branie clo niż 5dni, ale może dziewczyny...
    W ogóle jakoś cicho się zrobiło...
    Ja jutro o 9tej kolposkopia...mam stresa...a mąż już pyta ostatnio kiedy sex będzie he...bo najpierw 6dni globulki potem @ do jutra na pewno nie mogę i nie wiem co dalej...
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeAug 8th 2011
     permalink
    Trzymam kciuki za ciebie Smerfeta bedzie dobrze. Ja miałam dość krótka @ 4dni... zaniepokoiła mnie dziś podwyższona tempka.... nie wiem z jakiego powodu dopiero to 6dc. W piątek ide na monitoring, ciekawe jak w tym cyklu clo zadzialał...
    --
  10.  permalink
    Ja też właśnie 4dni, bo dziś to lekkie plamienie, a obfita 1,5dnia...wczoraj myślałam, że już koniec, bo do 17tej cisza, po 17tej dopiero zaczęła być dalej...z tym, ze miałam bolesną @, bardzo...Niestety nie zaczęłam od soboty drugiego cyklu z clo...Powodzenia!
  11.  permalink
    9 dzień cyklu pęcherzyk 14mm:( wolno rośnie raczej w tym cyklu też nic z tego nie będzie:cry:
  12.  permalink
    Clo brałam 7 dni
    •  
      CommentAuthorjotka76
    • CommentTimeAug 9th 2011
     permalink
    hej dziewczyny, mnie lekarz w następnym cyklu kazał brać clo od 2 do 10 dnia cyklu, czyli przez 9 dni. Powiedział, że to jest bezpieczne. Ja tymczasem mam 25 dzień cyklu, temperatura troszkę podwyższona, pobolewa mnie brzuch. Mam cichą nadzieję, że tym razem się udało. Test ciążowy mam zrobić dopiero 7 dni po spodziewanej miesiączce.
    • CommentAuthorMiśka1
    • CommentTimeAug 9th 2011
     permalink
    Ja mam Clo na 5 dni. Od dzisiaj. W ogólę, czuję się jakbym zaczynała starania na nowo. Pełna entuzjazmu i znowych nadzei. Aż się boję co będzie za kilka miesięcy..

Margeritka 14mm w 9dc to tak źle? Akuratnie chyba. Niech urośnie 2mm na dobę to ok 14 - 16dc powinien peknąć. Wydaje mi sie, że idealnie. Widziałam różne wpisy na różnych forach że pęcherzyki pekaja do 25mm a mój gin powiedział mi że od 25mm do 30mm także opinie są rózne a pewnie każdej kobiecie indywidualnie.
  13.  permalink
    No tak tylko dwa dni temu ten pęcherzyk miał 13mm i przez 2 dni urósł 1 mm, dlatego wydaje mi się że malo powinien ok 4mm
  14.  permalink
    Miśka, a ty długo już się starasz?
    • CommentAuthorMiśka1
    • CommentTimeAug 10th 2011
     permalink
    W sierpniu mija rok. Ale cykli było mniej bo miewałam długie. I chyba ze 3 cykle ominęłiśmy. Jeszcze wtedy nie prowadziłam wykresów, więc nawet nie wiedziałam kiedy płodne i nie wiem czy trafialiśmy. Ale od ślubu minął już dokładnie rok. Niedługo rocznica a zaraz po niej przyjdzie @ :(
  15.  permalink
    ja staram się od dwóch lat ale dopiero od kwietnia tego roku zaczelismy się z mężem badać i zaczełam brac leki. To moj drugi cykl z Clo. Dzis 11dc. pęcherzyk 14mm i 11 i jeszcze 4 po 10mm. Jest ich dużo ale nie rosną. Czy ja kiedykolwiek bede mamą? Do tej pory miałam nadzieje...powoli ją tracę
  16.  permalink
    margeritka...ja tez ją (nadzieję) co miesiąc tracę i znów odzyskuję. Gdybyśmy ją całkiem straciły to chyba życie nie miałoby juz sensu...
    Wiary nam trzeba!
    •  
      CommentAuthorjotka76
    • CommentTimeAug 11th 2011
     permalink
    Dziewczyny, czy po clo miesiączka może być skąpa? Przed tabletkami miesiączkę miałam 3 dni dość obfitą, a następne dni lekkie krwawienie i plamienie. Teraz odkąd stosuję clo, miesiączkę mam 2-3dni i jest dość skąpa. Rozregulował mi się cykl, od 24 do 32 dni.
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    i jeszcze jedno pytanie. Jak wzmocnić endometrium bez pomocy lekarza?
    • CommentAuthorolaburza
     permalink
    Dziewczyny jestem tu nowa. Mam już synusia ośmioletniego, a z poczęciem drugiego mamy mały kłopot. Przedwczoraj miałam HSG. "Przedmuchali" mi niedrożne lekkimi zrostami jajowody. Wczoraj dostałam receptę i od nowego cyklu mam się starać ze wspomagaczami: CLO + Pregnyl+ Duphaston (nie wiem czy tak się pisze bo nie wykupiłam jeszcze recepty) Ale lekarz powiedział , że muszę się liczyć , że może po tym być ciąża mnoga. Czy ma któraś z was takie doświadczenie ? Bo lekarz wystraszył mnie , że u nas w mieście po tych lekach dziewczyna urodziła czworaczki. Bliźniaki ok , ale więcej uuuuuuuuuuuuu. Co o tym myślicie?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na 28dni są matki bliźniąt po clo. Zobacz w wątku o bliźniakach.
    --
    • CommentAuthorolaburza
     permalink
    dziękuję :bigsmile:
    • CommentAuthorjadwiga22
     permalink
    Jak się prawidłowo te leki bierze to nie a jak nawiedzony gin pędzi dziewczyny tymi prochami to tak.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zawsze dzięki monitoringowi można zaprzestac starań jeśli pojawi się więcej pęcherzyków dominujących. Jeśli monitoringu nie ma to ryzyk fizyk. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na clo i ile wyhoduje pęcherzyków i wg mnie nie ma to związku z nadmiernym "pędzeniem prochami".
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorolaburza
     permalink
    niestety nie mam monitoringu , bo to pierwszy raz będę brała , więc ryzyk fizyk. Ale mam nadzieję , że się uda , a z jakim efektem ilościowym to zobaczymy, przyjmę ten dar z radością ;)
  17.  permalink
    Jotka76 ja po Clo miałam bardzo skąpą miesiączkę i krótko, zaledwie 2 dni. Gdzie wcześniej miałam 4-5. Mi po Clo robi się dużo pęcherzyków ale nie rosną, 14mm najwięcej....W tym cyklu bardzo boli mnie brzuch, wczoraj myslałam że nie wytrzymam.....dziś usg moze cos urosło:)
    •  
      CommentAuthorjotka76
    • CommentTimeAug 12th 2011
     permalink
    Ja mam usg dopiero 14 dnia cyklu, więc 22 sierpnia, zobaczymy co pokaże. Na ostatnim usg lekarz stwierdził, że był pęcherzyk i pękł, bo było dużo płynu w jajniku. Ale niestety nie udało się:cry:
  18.  permalink
    mi nigdy nie urósł i nie pękł...więc nawet jakby urósł....nieewiadomo czy pęknie i czy będzie ciąża. Ja juz niemam sily to moja ostatnia szansa jesli sie nie uda zostaje in vitro:(
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Jotka mamy tego samego dnia usg. Mam nadzieję, że dostanę wtedy zastrzyk.
    Margeritka może się uda jednak.... Może ten 14mm jeszcze podrośnie?
    Ja przeczytałam "Dziecko z chmur" i troche mi lżej... Ale nie wiem co będzie jeśli znowu przyjdzie okres.
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Moja pierwsza miesiączka po clo była bardzo skąpa, potem coś rozregulowało mój cykl, a teraz ta miesiączka jest już 4 dzień i nadal mam lekkie krwawienie. Wyczytałam, że na endometrium dobrze wpływają magnez z witaminą B6, migdały i ryby. Więc zamiast innych przegryzek kupuję migdały i jemy z mężem. Może warto spróbować?
    Ja też mam nadzieję, że lekarz coś zobaczy, ale martwię się tym, czemu nie zachodzę w ciążę, Moje komórki jajowe dojrzewają (a nie wiadomo, ile ich jeszcze zostało), plemniki męża są dość szybkie, a tu nadal nic.
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Jotka a może to wrogi śluz? Jakieś przeciwciała?? Robiłaś badanie pod tym kątem??
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Nie robiłam takich badań, lekarz też nie zlecił. Może z nim pogadam jak będę na usg.
    • CommentAuthorjulka03
     permalink
    Witam ja dopiero pierwszy raz tu piszę ale mam podobny problem jak wy .
    Mam już jedną 2 letnią córę i myslalam o następnym bobasie wiec poszłam do Gina na zwykłą kontrolę po badaniu stwierdził że ja nie mam owulacji i przepisał mi te prochy clo czy to są bezpieczne leki i czy w przyszłości nie zaszkodzą maluszkowi oczywiście jak mi się uda zajść w ciąże .
    POZDRAWIAM TRZYMAM KCIUKI ZA KAŻDĄ Z NAS:bigsmile:
    • CommentAuthordżoana85
    • CommentTimeAug 13th 2011
     permalink
    ja po clo w pierwszym cyklu brania tych tabletek zaszłam w ciążę, ale pozamaciczną:(
    • CommentAuthorpatpatpat
     permalink
    hej dziewczyny!
    Mam pytanie! własnie wróciłam z wakacji. Przedtem pisałam na forum, że biorę pierwszy cykl clo. Starania na wakacjach szły pełną parą. Niestety przez cały wyjazd miałam temp w granicach 36,2... po przyjeździe skoczyła mi do 37/37,2 i utrzymuje się już tak 4 dni. Czy jest szansa, że się udało?:shocked:
    • CommentAuthorpatpatpat
     permalink
    dodam, że strasznie bolą mnie piersi, ale to może na miesiączkę:confused:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jest szansa, że była owulacja i, że cykl wszedł w fazę lutealną. Obserwuj się dalej.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorpatpatpat
    • CommentTimeAug 15th 2011
     permalink
    Mam jeszcze jedno pytanko. Czy któraś z Was zaobserwowała po przyjmowaniu clo bóle piersi w II fazie cyklu? Mnie nie dość że bolą to i jeszcze czuję powiększone gruczoły pod skórą..
    • CommentAuthorbeatka2789
     permalink
    witam was kochane.
    Piszę tu dopiero 1 raz chociaż wcześniej trochę tu czytałam.
    Chciałam was podtrzymać na duchu kochane. Mam 5 letnią córeczkę i od ponad 2 lat z mężem staraliśmy się o drugie. Mój gin przepisał mi Clo i przy 1 cyklu monitorowanym wszystko było ok, ale wciaże nie zaszłam, przy następnych 2 cyklach też nie udało się zajść, nawet nie dostałam @ po tym. Aż w końcu powiedziałam że mam to gdzieś i juz nie będę nic brać. No ale spojrzałam do szafki a tam leżał CLO i tak sobie pomysłałam a wezmę co by się nie zmarnowało ( bo zostało mi tylko 5 tabletek ). Wziełam te tabletki a później poprostu nie myślałam o tym. cieszyłam się słońcem i urlopem z mężem i córcią. A 2 tyg temu dowiedziałam się że jednak się udało :) jestem w drugim miesiącu. Więc głowa do góry kochane i trzymam kciuki teraz za was "::):bigsmile:
  19.  permalink
    beatka2789: witam was kochane.Piszę tu dopiero 1 raz chociaż wcześniej trochę tu czytałam. Chciałam was podtrzymać na duchu kochane. Mam 5 letnią córeczkę i od ponad 2 lat z mężem staraliśmy się o drugie. Mój gin przepisał mi Clo i przy 1 cyklu monitorowanym wszystko było ok, ale wciaże nie zaszłam, przy następnych 2 cyklach też nie udało się zajść, nawet nie dostałam @ po tym. Aż w końcu powiedziałam że mam to gdzieś i juz nie będę nic brać. No ale spojrzałam do szafki a tam leżał CLO i tak sobie pomysłałam a wezmę co by się nie zmarnowało ( bo zostało mi tylko 5 tabletek ). Wziełam te tabletki a później poprostu nie myślałam o tym. cieszyłam się słońcem i urlopem z mężem i córcią. A 2 tyg temu dowiedziałam się że jednak się udało :) jestem w drugim miesiącu. Więc głowa do góry kochane i trzymam kciuki teraz za was "::)

Najpierw masz zalecone leki nie dosc ze sama je odstawiasz to w dodatku potem znowu zaczynasz brac na wlasna reke. Nie popieram samoleczenia. :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Bez przesady Ewa, wzięcie raz serii clo jeszcze nikogo nie zabiło, a masę kobiet zaszło w ciążę po nim, nawet bez konsultacji z lekarzem. Po co od razu wpadać ze skrajności w skrajność.
    Beatka - gratuluję i życzę zdrowej ciąży.
  20.  permalink
    Tamara74: Bez przesady Ewa, wzięcie raz serii clo jeszcze nikogo nie zabiło, a masę kobiet zaszło w ciążę po nim, nawet bez konsultacji z lekarzem. Po co od razu wpadać ze skrajności w skrajność. Beatka - gratuluję i życzę zdrowej ciąży.

W jaka skrajonsc?Czy ja napisalam gdzies ze ten lek moze zabic?Nie! Moze i ten lek pomaga zajsc w ciaze,ale chyba po cos jest na recepte...?To nie sa witaminy zeby sobie odstawiac i brac kiedy sie chce...
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Ewa, raczej clo nie brałaś, nie? więc nie wiesz, ze odstawienie clo to po prostu nie wzięcie go, niczym nie ryzykuje się. nie rozumiem po co od razu krytyka takiego postępowania.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.