Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    kasiulka1q1 a może do jakiegoś innego lekarza byś mogła pójść? Ja bym się bała brać clo w drugim ewentualnie cyklu bo jeśli (mam nadzieję że nie) ale jeśli zrobi Ci się torbiel to niebezpiecznie jest brać clo.

Treść doklejona: 09.08.13 21:21
    AnnaZgdyni spokojnie poczekaj na wizytę u lekarz, bo to nie musi być nowotwór to tylko podejrzenie nic jeszcze nie jest stwierdzone, ale podejrzewam że starania będziesz musiała odłożyć do wyleczenia nadżerki. Kochana uspokój się i w poniedziałek idź do lekarza, będzie dobrze :) Nie martw się III stopień to jeszcze nie rak, zrobisz badania dostaniesz leki :)
    --
    •  
      CommentAuthortamara6
    • CommentTimeAug 9th 2013
     permalink
    AnnaZgdyni, domyślam się, że jesteś przerażona, ale taki wynik to jeszcze nie ostateczna diagnoza. Taka grupa oznacza pojawienie się nieprawidłowych komórek, które nie muszą oznaczać nowotworu, najczęściej jest to wynik jakiegoś zapalenia. Nawet jeśli to coś poważniejszego to też nie oznacza złośliwości zmian. Więc nie martw się na zapas, choć wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobić. Głowa do góry!! Będzie dobrze. Najważniejsza teraz jest wizyta u lekarza, zobaczysz, okaże się, że to nic poważnego.
    •  
      CommentAuthorPaula06
    • CommentTimeAug 9th 2013
     permalink
    Aniu dziewczyny maja racje. Nie zamartwiaj sie. Wszystko bedzie dobrze. To moze byc jakis stan zapalny do zaleczenia. Glowa do gory.
    •  
      CommentAuthormamusia22
    • CommentTimeAug 9th 2013 zmieniony
     permalink
    AnnaZgdyni- nie martw się, to nic nie oznacza jeszcze! na pewno masz jakieś zapalenie. Moja koleżanka była w takiej sytuacji, wyleczyła się i teraz ma piękna córcie!:) Jesteśmy z Tobą, pisz na bieżąco co się dzieje. I głowa do góry- choć to nie łatwe...wiem

a ja nadal plamię....:| czyli nic nowego...., 13dc.... yhh. jak to wszystko się w naszym organizmie miesza....teraz powinnam mieć owu a jestem już dawno po:|. Matko! jak tu być mądrym...:(
    i po raz kolejny doświadczam raz smutków, a raz radości..jednak to pierwsze przebija wszystko.
    Nie biorę w tym cyklu clo, bo już nie ma po co. chociaż tyle... ale to oczekiwanie poniedziałku jest beznadziejne
    liczę na to, że beta wyjdzie pozytywnie i zatruwam sobie tym głowę..a tu pewnie będzie DUPA
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeAug 10th 2013
     permalink
    Witajcie Dziewczyny z rana.
    Zrobiłam znów test-negatywny (9dni po owu). Choć tempka ciagle 36,8 to ja już powoli przygotowuje się że nic w tym cyklu nie wyjdzie. Jeszcze jutro test i w poniedziałek beta (wszystko stanie się jasne). Mamusia22 - będziemy razem w ten poniedziałek!!!!! Ty ale masz kołowrotek w tym cyklu...

AnnazGdyni-najważniejsze że w porę miałaś badanie i ten najgorszy stan Cie nie dotknął, Dziewczyny mają rację. Ja ze swojego rodzinnego doswiadczenia mogę Cię pocieszyć - moja mama badając się regularnie też raz otrzyamała wynik cytologii III. Musiała mieć wykonany jakby taki "peeling" szyjki macicy i wyleczyła się w 100%. Będzie dobrze. Najpierw zajmij się tym a potem znów starania o dziecko! Powodzenia
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Aasterko za szybko na test. Poczekaj do 11/12 FL a jaki czuły miałas test?
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Aasterka też dzisiaj jestem 9 dzien po owulacji, ale testu nie robię jeszcze ;)
    moze jutro zrobie sikanca ;) ale na bete ide we wtorek :)
    jakos tak dziwnie sie czuje w sumie :)
    Aasterka a odczuwasz jakies dolegliwosci, ktore moglyby oznaczac ciaze?
    •  
      CommentAuthormamusia22
    • CommentTimeAug 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Aasterka, ja dlatego nie chcę robic testu za wczesnie bo się boje że będzie |.
    W poniedziałek pisz jak dostaniesz wynik!:) ja będę wiedziala dopiero we wtorek
    Nie wiem czy to normalne ale od wczoraj zaczęły mnie boleć piersi znowu, dziś rano to już bardzo! muli mnie od wczoraj ale zganiam to na leki bo po nich mogę się tak czuć. Teraz jak piszę to też czuję mdłości.... biorę leki na wieczór. Na mdłości ciążowe za wcześnie więc nawet nie łącze tego z tym....:)
    Dzisiaj dzień zleci mi szybko... bo opiekuję się yorkiem koleżanki, który UWAGA! jest w ciąży:|:|... Już nawet psy....
    Ale się boje o te nasze wyniki dzieczyny, im bliżej tym gorzej....
    •  
      CommentAuthorTinamar
    • CommentTimeAug 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Powodzenia :)
    a ja iui w poniedzialek o 14:30 :)
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Ja też robię betę ale dopiero w środę i raczej na nic nie liczę. ..przyszły cykl zaczynam z clo i idę na inseminacje bo moja gin powiedziała że nie ma na co czekać i trzeba działać. .. wiec będzie Nas cztery
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Aasterko - ciagnie mnie w podbrzuszu, kłuje jajnik, rano jest mi bardzo niedobrze, czesto sikam, jestem senna, bola mnie sutki (a dzisiaj jeszcze bardziej ten ból czuje) i miewam zgagę...

wiem, że to za wczesnie moze i na objawy ciazowe, ale tonący brzytwy się chwyta ;)
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Robie testy o czulosci 10. Jutro juz powinien wyjsc jakis bladzioszek!
    An_ma nie odczuwam zadnych doleglowosci poza kluciem jajnika i pobolewaniem brzucha jak na okres. ATy? To dziewczyny jestesmy w trojke :-) razem o wiele razniej!
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Jeszcze jaaaa :) jestem 6 dni po IUI i tez czekam. Od wczoraj mam napiecie w podbrzuszu i takie gilgotanie koło jajnikow. Niezle sobie wkrecam;) ale serio czuje sie jakoś dziwnie. A ten cykl bez Clo. Pozdr!!!
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    AnnaZgdyni nie martw się kochana na zapas! Dużo dziewczyn tak ma. Wiem, że to żadne pocieszenie, ale będzie dobrze zobaczysz! :*
    Tak jak piszą dziewczyny na pewno to nadżerka, albo jakiś stan zapalny. Podleczysz i wracasz do gry! :)

Treść doklejona: 10.08.13 11:14
    A ja po raz pierwszy od kilkunastu dni nie będę tu jęczeć i marudzić :)
    Jest dobrze. :) Wyspałam się w końcu. Przyszedł deszcz. :) Jest chłodniej.
    I co najważniejsze jest weekend! :)
    Ja dziś 10dc, 2 po HSG. Już nie plamię, ale podbrzusze boli trochę.
    Trzymam kciuki za wszystkie czekające-testujące! :) :*
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Brylanty - oczywiście za Ciebie też trzymam kciuki!!!! nie ujawniałaś się chyba ostatnio ;)
    Piloytka-cieszę się, że masz lepsze samopoczucie, widać to po Twoim wpisie-bardzo się cieszę!
    An_ma - myślę, że Ci się uda!!! miałaś do tego dwa pęcherzyki!
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Moje objawy też są różne chociaż wydaje Mi się że to za szybko ale poprzednim razem objawy były wcześniej niż wynik bety tylko że nie wiązałam tych wszystkich faktów...też kuje mnie prawy jajnik i raz po raz odczuwam takie napięcie podbrzusza,poce się i odczuwam stan podgoraczkowy a do tego taki dziwny smak w ustach i za bardzo nie czuje smaku wszystko jakieś takie mdle...nie myślę już o tym bo później będzie Mi żal jak nic z tego nie wyjdzie
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Dziewczynki, czy któraś z was brała choragon ? Mam mieć iui w poniedziałek a dzisiaj mam wziąć dwie ampułki tego choragonu na pęknięcie i się obawiam czy nie za wcześnie. Kilka dziewczyn pisało że iui wyszło na niepękniętych pęcherzykach, a ja nie wiem kiedy po takim zastrzyku mogą pęknąć. Lekarz powiedział zę jeszcze nie są gotowe do pęknięcia...
    --
  2.  permalink
    Hej kobietki ;) Tak więc postanowiłam się wybrać do innego lekarza na monitoring... Jak w tym miesiącu nic nam nie wyjdzie z Clo to odpuszczam sobie starania... ehhh już nie mam siły, jeszcze astma daje mi siwe znaki;/ A co tam u Was?
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    a mnie bolą co raz bardziej piersi, jestem w 13 dc. Może @ przyjdzie wcześniej po takie wczesnej owulacji..
    Znając moje szczęście to za parę dni dostane okres...
    kasiulka1q1- trzymam kciuki za ten cykl! Może akurat będzie ok:)
    Tinamar- nie znam tego leku...nie mam pojęcia co to.
    jaisog, an_ma- również nie chcę szukać objawów bo się rozczaruję , ale same się nasuwają- jak co cykl:)
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeAug 11th 2013
     permalink
    Dziewczyny muszę się znów z Wami podzielić. Zrobiłam test (10 dni po owu) i negatywny...
    Doszukiwaliśmy się z mężem choć najmniejszego cienia kreseczki ale nie ma. Do tego tempka spadła. Jutro idę na betę tylko dla formalności.
    Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki-w końcu musi się udać którejś z Was!!!!
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Aasterka nie smutaj się a który to dzień twojego cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Aasterka, ja też się spodziewam, że jak pójdę jutro na bete to nic nie będzie.... bo to będzie 9-10 dni po owu....
    bóle w podbrzuszu jak na @, piersi bolą, już nie plamię, ale pewnie będę miała wcześniej okres przez ta moja owulację w 6 dc... Od wczoraj jem provere bo i tak jestem po owu, a nóż. Dzis 15 dc...
    Pójdę tam jutro również tylko dla formalności:(
  3.  permalink
    Dzień Dobry ;) Od wczoraj plamię, nie wiem co to oznacza;-( jestem po clo i to jest 10dc. Jeszcze nigdy tak nie miałam... może wiecie co się dzieje???
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    kasiulka1q1 może to zwiastun nadchodzącej owulacji, u mnie tak było mimo że nigdy nie plamiłam na owu. Ale lekarz mi powiedział, że po clo mogą być inne niż do tej pory objawy wszystkiego:)
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Aasterka - jeszcze nic straconego! :)
    u mnie, jakby wszystkie objawy ręka odjął :/ jedynie pozostał delikatny ból sutków :/
    mysle, ze to moze od leków biore 3x1 duphaston i 2x2 luteine dopochwowo... pewnie tak leki na mnie oddziałuja...

dzisiaj niedziela trzeba sie odstresowac, my moze z mężem do ikei sie wybierzemy bo jestesmy w trakcie urzadzania sypialni :)

pozdrawiam gorąco!
    miłego dnia! :)

Treść doklejona: 11.08.13 11:42
    Aasterka, Mamusia22 ja boję się, że moja wtorkowa beta to bedzie tez tylko formalność....
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Aliss, super plany :) ja mam w poniedzialek pierwsza inseminacje i dzis rano wzięłam zastrzyk na pęknięcie. Mam nadzieje że nie za późno bo wczoraj trochę poszalalam i zapomnialam :/ oby sie udali wszystko. A 3 tygodnie temu otworzyłam swoja małą kawiarenkę :) trzymam kciuki za plysika i udany biznes :) zawsze chciałam mieć swój butik :)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Tinamarku odpisuje tu bo na priv nie moge:(ja pierwsza iui mialam 40 godz. po zastrzyku,druga ok 36 godz po zastrzyku,a trzecia 35 godz po...wlasnie ciezko wyczuć kiedy te pęcherzyki pękają ale wydaje mi sie ze lepiej żeby byly nie pęknięte bo tak na logikę nie dość ze zolnierze niemrawe to zanim one sobie doplyna tam gdzie trzeba to juz jest po ptokach... A jak pęcherzyk nie pekl to chlopaki poczekaja:)no i u mnie sie sprawdzilo:)nie wiem czy ty będziesz brala cos na druga fazę,bo mi nigdy nie dawal a jak zapytalam o dufaston to mi powiedział ze w moim przypadku moze jeszcze zaszkodzić w zajściu w ciaze.dobrze ze mi to powiedział bo w tym ostatnim cyklu mialam wziasc na wkasna reke...
    trzymaj sie kochana,z calego serca zycze ci powodzenia:)zresztą nie moze byc inaczej jak ➕:)
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Dziewczyny u Mnie te objawy raz są i się nasilają a później znowu jakby ich nie było ale ten głupi posmak w ustach nadal Mnie męczy a tak poza tym to czuję że nic z tego nie wyszło a ta beta w środę to formalnosc , też wyjeżdżam na weekend więc najwyżej skorzystam %
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Alissku, kawiarenka idzie powolutku do przodu ale fajni ludzie przychodzą, głównie z dzieciakami i klimat jest super. Tylko pracy na etat nie rzuciłam bo niestety nie stać mnie na to a na razie jak kawiarenka wyjdzie na zero to będzie dobrze. Ale powiem wam ze mam dość mojej pracy. Wykorzystują, siedzi sie po godzinach i jeszcze potem sie czepiają ze to znaczy że nieefektywna jestem ! I takie stresy i harówa na czyjeś konto i to konto z grubymi milionami :/ juz wole właśnie mieć stres i dużo pracy ale dla siebie. Chociaż wiem że ryzyko jest duże ale jaka satysfakcja :) zapraszam na fb kawiarniaklitka :) na warszawskim ursusie :)
    lorenku, bardzo dziękuje za odpowiedź :-* strasznie licze na to iui ale właśnie boję się czy nie za wcześnie lub nie za późno ten zastrzyk wzięłam. Ale zobaczymy, co ma być to będzie :) a od środy mam brać kuteine, ciekawe czemu lekarz powiedział że może zaszkodzić. Ale jeszcze raz gratuluję :)
    jaisig, trzymam mocno kciuki kochana :)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Aliss, tak, na skoroszewskiej 1b :) taja osiedlowa kawiarenka :) dzięki za słowa otuchy :-* ciekawe czy będę czuła iwu. Oj oby wszystko poszło gładko :)

Treść doklejona: 11.08.13 15:11
    No i we wtorek zaciskam kciuki za twoją betę :)
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    a ja zrobiłam dzisiaj test z moczu i niestety negatywny, próbowałam sie dopatrywac cienia jakiegos i nic, czyli wtorkowa beta to tylko formalność... eh...
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeAug 11th 2013 zmieniony
     permalink
    an_ma - jeżeli zrobiłaś test nie z porannego moczu to w 10 dniu po owu ma prawo wyjść negatywny, mocz jest zbyt rozwodniony, jak chcesz powtórz jutro z rana!
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Czyli wszystkie twierdzimy że to formalność, a ciekawe ile ciąży z tego bedzie:-). Jestem dobrej myśli, choć niestety jestem średnio nastawiona jeśli chodzi o mnie:-(
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Ja stawiam na dwie ciężarówki :P
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    an_ma może po prostu za wcześnie zrobiłaś i po poludniu to juz w ogóle. Aasterka ma rację. Zrób jutro rano. Też mam jakiś skitrany test w domu, może zrobię jutro przed beta...

Treść doklejona: 11.08.13 17:57
    Piloytka- chyba postawię dzis tarot:-P na nasze forum. Obstawiam dwie piłki :-)
    • CommentAuthorAdalja
     permalink
    Witajcie, to mój pierwszy cykl z clo, bralam 2x1 od 5- 9 dc...dziś 11dc, usg mam dopiero 14 a 15 widze sie z ukochanym;/ nie wiem czy to już nie będzie po owulce... Po Waszych wypowiedziach widzę ze owulacje macie dość szybko...
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    no w sumie zrobiłam test po południu, oby dlatego był negatywny! jutro rano nie powtórze bo nie mam testu w domu :/
    ale juz wytrzymam do wtorku i bety ;)
    kurde! dziewczyny! którejś z nas musi się udać! :) dzisiaj u mnie 30dc i 10 dziec po owulacji...

Treść doklejona: 11.08.13 20:24
    sutki niemiłosiernie bolą, dotknac sie ich nie da... podczas kapieli bolały bardzo dzisiaj rano... a jak to od luteiny i dupka??
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Mnie też piersi bola niemiłosiernie. Dziś bardziej niż wczoraj, ciekawe co bedzie jutro.. Możliwe ze jeśli jestem w 15 dc to idzie mi okres? Owi była w 6-7 dc.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    a mnie chyba zaczyna pobolewać jajnik jak na owu a przecież iui dopiero o 14:30 :/ trzzymajcie kciuki please ....
    --
  4.  permalink
    Kobietki zaczynam się martwić tym moim plamieniem bo teraz już mam skrzepy krwi... ;( Nie wiem co się dzieje;((( Właśnie wróciłam od koleżanki ktora 2 tyg temu urodziła córeczkę Alusie - śliczna jest ;) ale pogorszył mi się humor bo mi szkoda że ja nie mogę mieć:( Na dodatek z mężem się pokłóciłam ;(( ehhh mam dość :(
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Tinamar miejmy nadzieję że twoja owulacja poczeka!
    Kasiulka1q1 na razie się nie martw, organizm lubi czasami odbiegać od normy. Jesli bedzie się to utrzymywać to wtedy trzeba pomyśleć co się dzieję.
    • CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeAug 12th 2013
     permalink
    hej dziewczyny jestem 2 tyg po laparoskopi i zamiast okresu juz 5 dni mam brazowe plamienie chyba wybiore sie do gina dzisiaj bo juz nie wiem co to jest....
    -- p:
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Byłam na becie...teraz tylko czekać do jutra. Trzymam kciuki za resztę która testuje:-). Myslę że u mnie będzie wielkie NIC... Jeszcze narzeczony mnie denerwuje do reszty....:-( .alis, też mam dość mimo że nie przeszłam tak długiej i uporczywej drogi jak Ty. Ciężko pisać - głowa do góry- bo jak się sypie to wszystko.
    Dzisiejszą noc przeryczalam..... Beta bedzie jaka bedzie.. :-(:-(:-(:-( po co tam poszłam w ogóle... ??
    Gdybym nie musiala iść do pracy to najchętniej poszła bym ryczeć dalej, i juz w ogóle nie widziała bym na oczy:|..
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Mnie też nadchodzą różne myśli , poprzednie ciąże bez problemu a teraz taki problem. Może to kwestia wieku bo mam skończone 39 lat i tak dziwnie ale jakoś tyle kobiet zachodzi w ciążę po 40 rz i nie ma takich problemów. W przyszłym cyklu idę na inseminacje a później przerwa bo Mój Mąż jedzie do pracy za granicę i wraca dopiero na Święta

Treść doklejona: 12.08.13 09:24
    Ja już powoli dorastam do decyzji że co ma być to będzie...może nie ma sensu chcieć czegoś tak bardzo na siłę,tylko to pragnienie wspólnego dziecka jest takie silne że zaprzata Moje myśli w domu i pracy
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Witajcie Dziewczyny,
    Ja dziś też nie mam dobrego humoru, rano test-negatywny, poszłam na betę tylko żeby mieć 100% pewność że nic nie wyszło, wyniki będą po południu,wracając od razu kupię wino i piwka i będziemy z mężem lizać rany wieczorem. Oczywiście za Was trzymam mocno kciuki-mamusia, an_ma, brylanty, alisss i jaisog!!!wielki tydzień testów przed Wami!!!
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Zanettt86 a jak długo nie wychodziła ci beta? Ja jestem dzis w 16 dc i 10 dni po owu
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    kurcze dziewczyny ale poniedziałkowy dołek. Nastroje lekko dołujące. Ja też cały czas myślę. U mnie 15 dzień cyklu i zaczęłam brać Duphaston po 1 tabletce. Zobaczymy czy coś sie uddało czy nie. W srodę mam kontrolne USG żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękły. Denerwuję się tym wszystkim. Trzymam kciuki za testujące. Po usg będę tez przymierzać się, chociaż samam nie wiem. Już tyle razy wychodził negatywny, że aż się nie chce robić kolejnego.

Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny trzymam kciuki za wyniki bety,musi wam się udać u mnie beta długo nie wychodziłam a jednak okazało się że jest ciaża:)
    --
  5.  permalink
    mamusia22 - trzymam kciuki by beta wyszła pozytywnie ;) a ja dziś bez humoru... skrzepy krwi nadal są... umówiłam się do innego lekarza dziś na 15.30 i się okaże co mi się dzieje... i przy okazji zobaczy jak po tym clo, czy są pęcherzyki czy nie ma...ehhh już mam dosyć tego wszystkiego:( :cry:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Spójrz na mój wykres:) chyba w 10 dniu po ow nic a tydzień później w pierwszym badaniu dzień po zrobieniu testu beta 198.Zależy to chyba od tego jak długo sie zagnieżdża.Trzymam kciuki
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.