Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorLoren
    • CommentTimeAug 15th 2013
     permalink
    an_ma bedzie wszystko dobrze:)te bóle pleców i brzucha to dobry znak:)oszczedzaj sie i odpoczywaj:)
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Bardzo się oszczędzam bo się bardzo przejelam... A wasza pierwsza beta jaka wysoka była?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ja jeszcze nigdy bety nie miałam :( zawsze 0 :/
    --
  1.  permalink
    moja beta w 13 dpo 76,13 a dwa dni pózniej 211
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    ja nigdy bety nie robiłam.w udanym cyklu 12 dni po iui zrobiłam test i wyszedł bladzioch ale myslałam ze to po pregnylu.dwa dni pozniej zrobiłam test i juz były dwie grube krechy:)nie robiłam bety bo nie chciałam sie stresowac.
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    ja jeszcze nigdy bety nie robilam... zawsze test i zawsze ten negatyw... ani cienia cienia... :-( a dosłownie za kilka chwil przychodziła @...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj jak ja bym chciała w końcu dwie kreseczki takie pewne zobaczyć ! chyba bym normalnie się rozryczała :)
    --
    • CommentAuthornninkaa
    • CommentTimeAug 15th 2013 zmieniony
     permalink
    a ja właśnie się waham czy zrobić normalny test, gdzie od razu poznam wynik ale nie 100% pewny czy jednak betę, gdzie na wynik jednak poczekam ale będę miała pewność... W dodatku nie wiem ile beta kosztuje a teraz u mnie dosłowny kryzys :/
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no to chyba jednak zrób normalny test w przypadku kryzysu ;)
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    w moich rejonach beta kosztuje miedzy 25 a 45 zł...

a u mnie testy z moczu wychodza negatywne :/ mam jakies złe przeczucia...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    An_ma - to dziwne że negatywne wychodzą jak już beta wyszła. Kiedy powtarzasz betę ???
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    jutro jade z samego rana na bete...
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    an_ma a ja wyczytalam na ulotce testu ze jak stezenie hcg jest bardzo wysokie to wynik tez moze wyjsc falszywie ujemny. Mone dlatego ci juz nie wyjdzie pozytywny test :)
    --
    •  
      CommentAuthormadeline_m
     permalink
    Witam.
    Ginekolog przepisał mi Clo + Duphaston, zastanawiam się jednak czy w mojej sytuacji to dobry pomysł. Cykle mam w miarę regularne 27-29dniowe. Miesiąc temu lekarz nic nie mówił o endometrium, ze zdjęcia mogę wyczytać, że miało 5,07 mm w 10 dc, widział też pęcherzyk dominujący. Jednak na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że mam bardzo cienkie endometrium (to był 9 dc) i że nawet jeśli się uda, to zarodek się nie zagnieździ :( W internecie potem przeczytałam, że Clo działa negatywnie na endometrium. Skoro więc mam kijowe endometrium, to czy biorąc Clo nie pogorszę swojej sytuacji ? Nie chciałabym jeszcze bardziej namieszać sobie tym lekiem.

Wiecie może czy po Clo jest większa możliwość ciąży mnogiej ? Czy stosując ten lek muszę chodzić na monitoring ? Noi czy stosując ten lek jeden cykl, nie namieszam sobie w gospodarce hormonalnej ? Byłabym wdzięczna za podpowiedzi w tych kwestiach. Pozdrawiam.
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    witaj madeline. Ja jestem wlasnie po pierwszym cyklu clo. mialam monitoring w 10, 13 i 20 dniu cyklu, owulacja byla, lekarz tez stwierdzil bardzo ladne endometrium wlasnie po tym leku, na mnie podzialal w sensie ze byla piekna owulacja i warunki do zagniezdzenia. a ciaza mnoga, no coz w ulotce jest napisane ze jest takie "ryzyko" ale jak dla mnie to bylaby podwojna radosc :)
    --
    •  
      CommentAuthormadeline_m
     permalink
    Elpida, a czy zanim brałaś Clo, robiłaś badanie progesteronu ? Jeśli można wiedzieć - jaki miałaś wynik ? Ja w 21 dc 9,10 ng/ml, w 22 dc 13,90 ng/ml. Niby ginekolog twierdził, że to "raczej" potwierdza owulację...
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    ja zanim trafilam do mojego obecnego swietnego gin chodzilam do kobiety ktora wlasnie robila mi mnostwo badan w roznych dniach i w sumie to potem sama juz sie w tym wszystkim pogubila. w koncu poszlam do obecnego i powiedzial ze nie ma sensu robic tylu badan, wystarczylo poobserwowac na usg kilka cykli i juz wszystko bylo jasne. zdarzaly mi sie cykle bezowulacyjne i dlatego wlasnie dostalam clo. a co do wynikow to pamietam ze przewaznie normy byly bardzo rozlegle i zawsze sie w nich miescilam a jednak w ciaze nie zaszlam...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Madeline, konieczny przy clo jest monitoring. Ale nie wydaje mi się żeby lekarz przepisał je tylko na endo. Może Np nie pękały pęcherzyki ?
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    ja sobie w weekend kochane odbije caly ten miesiac... jedziemy z mezem nad jeziorko a skoro ten cholerny test nie pokazal drugiej kreseczki to zabieram winko i papieroska ;) musze odreagowac niepowodzenie...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    i słusznie ;) Winko, papierosek i mąż... no i jeziorko ! Wspaniałę chwile Cię czekają ;)
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    zawsze sobie wyobrazam jak to bedzie kiedy wybierzemy sie juz tam razem we trojke (czworke;))... poki co trzeba sobie tak poradzic...:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    oj, ja też już nie mogę tych chwil się doczekać ;) I czaseem się łapię własnie że tak się zamyślam ;) Oj, oby już nie długo bo przecież chcę zdążyć kilkoro dzieciaczków urodzić ;)
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Cześć dziewczynki :) U mnie nadal nastrój zwyżkowy. :) W nd uderzam nad morze i znowu będę się tydzień obijać, ale pewnie też zaglądać tu. :P To uzależnienie od forum ;)
    Dziś mam 15dc. Jajniki mnie bardzo bolą, zwłaszcza lewy. Nie wiem czy to po hsg, czy jak. Mam nadzieję tylko, że nie zrobi mi się torbiel.
    Pracowaliśmy dziś z P mocno i zobaczymy za 2 tygodnie co z tego wyjdzie ;)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    piloytka trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Piloytka, pracuj...pracuj mam nadzieje że jakieś owoce tej pracy będą :wink:
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Dzięki dziewczyny :) I tak wiem, że skończy się jak zwykle, ale co tam... to dopiero za 2 tygodnie :P
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kiedyś musi się zakończyć inaczej niż zwykle przecież ;) To czemu by nie teraz ???? :*
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    Witam Was serdecznie, już jakiś czas podczytuję, wciąż wahałam się czy napisać, i jestem:)
    Z ogromnymi obawami -ale nie ukrywam wielką nadzieją zaczynam od jutra przygodę z clo. Mam pco i niedoczynność tarczycy, przede wszystkim bezowulacyjne cykle - jeśli w ogole one są. Teraz po wielu miesiącach - nie pytajcie nawet po ilu, okres wywołano mi duphastonem - przyszedl dziś, ale te wiele miesięcy solidnie wykorzystane - komplet badań zrobionych -hormony tarczycy uregulowane. Teraz czas na clo. Mam jednak pewien problem - ginekolog ostatnio na wizycie powiedział, że musimy wprowadzić clo bo bez tego szanse są minimalne ( biorę też metformax). Powiedział o dawce 2x1 a dosłownie na końcu dodal: "jeśli się pani boi proszę zacząć od dawki 2xpól tabletki". Nie upierał się. A ja z kolei nie wiem czemu, nie wymusiłam na nim konkretnej odpowiedzi co do dawki..
    No i nadsszedł dzień, kiedy mam wziąć clo i nie wiem ... jestem skołowana- z jednej strony rozumiałabym gdyby powiedział od razu, że w moim przypadku - z przyczyn zdrowotnych np., musimy zacząć od małej dawki, ale tego nie powiedzial i szkoda mi cyklu gdyby 1/2 miało okazać sie za mało..
    proszę doradźcie - wiem, że i tak ostateczny wybór będzie należał do mnie.
    Gratuluję przyszlym mamusiom, oczekującym - życzę pogody ducha...o co czasem tak trudno...
    m.
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Tinamarku no przydałoby się teraz :) Cykl mamy podwójny urodzinowy ;) Ja już miałam urodzinki, mój P ma za kilka dni :)
    29 lat na karku ;) 7 cykl na forum. O tych sprzed czasu forum nie wspominam, za dużo ich.
    Wstrętne hsg miałam też w urodziny :) W nagrodę mogłyby być dwie krechy :P
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    witaj malgonia, ja biore 2x1 przez 5 dni i nic mi nie jest:) a owulacja byla
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    Elpida - ale czy cierpisz na pco? i zaraz mam drugie pytanie- mój lekarz moze przyjąc mnei we wt i czw - to bedzie 8 i 13 dc, czy to ok? czy 13 to za późno?
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Malgonia nie jest za pozno. Ja tez bralabym 2x1...
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    malgonia, miewalam cykle bezowulacyjne stad clo. ja biore od 2 do 6 dnia cyklu, potem monitoring 10, 13 dc i pozniej ok.20 na potwierdzenie ze owulacja byla. a lekarz nie kazal ci przyjsc na monitoring?
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    małgonia - a bedziesz miała monitoring ??? Ja zaczynałam od razu 2x1 i chyba to w miarę standardowa dawka. Ale poinno się koniecznie monitorować jak na nią organizm reaguje... No i gratulacje odwagi że w końcu tu napisałas ;) Witaj ;)

Piloytka - to 100lat w takim razie i przede wszystkim prezentu brzuszkowego ;) My mamy za 2,5 tygodnia 5tą rocznicę ślubu - w sumie nie obraziąłbym się za taki prezent ;)

Treść doklejona: 15.08.13 21:20
    13 dc to nie za późno. Ja bym poszła w takim razie i 8dc i 13 dc i potem jeszcze żeby sprawdzić czy pękł - tak jak elpida pisze ;) Będzie dobrze ;)
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    bardzo Wam dziękuję - jest już nas trzy - ja tez skłaniam się do 2x1
    mam taką ogromną nadzieję...
    choć podobnie miałam jak 3 miesiące temu zaczynałam z metformaxem - myślałam wtedy ze 2 miesiące i się uda...
    ale wierzę, wierzę w clo
    w sumie staram się od ponad roku, tylko że pco stwierdzone bardzo bardzo dawno temu

Tak tak oczywiście mówił o monitoringu jak najbardziej - tylko myślałam ze 13 dc to za późno
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Tinamarku to życzę sobie i Tobie wielkiego brzucha za 8-9 miesięcy :P Pozostałym staraczkom również :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    he he ;) Ja mogę już nawet ścierpiec mdłości, bóle krzyża, częste sikanie ! Wszystko byle już się udało ! ;)

Małgoniu - tak to już jest, że nastawiamy się że a może to już teraz się uda a potem tyle przykrości i rozczarowań. Ale uda się, tylko musimy jeszcze chwilkę cierpliwie poczekać ;) Łątwo mi pisać, ale do siebie samej nei potrafię tak móić rozsądnie he he ;)
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    oj to prawda Tinamar..ja już zaczynam świrować i dlatego do Was dołączyłam
    dobrej nocy dziewczyny, dobrych wieści jutro
    dziękuję za miłe przyjęcie
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    super że dołaczyłaś ;) Mnie to bardzo pomogło, chcoiaż ciężkie chwile oczywiście są nadal. Ale przynajmniej wypłąkac się tu mogę i nikt nie ma mi tego za złe :***
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Ja mogę nawet 30kg przytyć :P A tak poważnie, to mnie też forum bardzo pomaga. Ja idę po raz 50-ty pomęczyć dziś P :tongue: a potem spać :)
    Dobranoc dziewczyny :) :*
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Uuuu... szalona ;)Dobrej nocki :*
    --
    •  
      CommentAuthorKeramika
     permalink
    Dobrze, że to forum istnieje. Jak przeczytałam wpis nninkaa o tym, że nikomu nie mówi o staraniach, to poczułam się raźniej. Ja czuję jakąś blokadę i nie potrafię o tym mówić. Ciągle tylko odpowiadam wymijająco na pytania "a wy kiedy". Ostatnio dałam mamie do zrozumienia, że robię badania, bo się staramy, a ona próbowała mnie pocieszyć mówiąc, że "ciocia to się aż rok starała o dziecko"... nie powiedziałam jej, że u nas to już ponad rok.
    Jutro rano robię test, bo już 28 dc, a @ przychodzi zwykle około 30. Miałam jeszcze trochę poczekać, ale dzisiaj strasznie mnie mdli i chociaż to pewnie od zjedzenia czegoś złego, to jednak nadzieja podskoczyła na wyższy poziom :smile:
    •  
      CommentAuthormadeline_m
     permalink
    Tinamar - ja właśnie mam wrażenie, że on totalnie zbagatelizował endometrium, pomimo stwierdzenia, że jest bardzo cienkie, tak cienkie, że w tym cyklu nie uda się...:confused: A czy pęcherzyki pękają trudno powiedzieć. Wzrost temperatury jest, progesteron niby w normie, na usg niestety nie byłam we właściwych dniach, żeby to sprawdzić.

Tak czytam o tym, ile razy dziennie bierzecie leki i aż sama patrzę na swoją receptę. Trochę "nabazgrane":wink: ale na recepcie czytam chyba 2 x 1, a na kartce, którą mi dał 1 x 1 i całkiem zgłupiałam. Możliwe, że miałabym brać 1 x 1 ? Ech, chyba będę musiała do niego podejść zanim zacznę brać i zapytać.
  2.  permalink
    Ja mam coraz mocniejsze te plamienia ale już nie brunatne tylko tak jak by się zacznała @, chyba coś się dzieje:( czy to możliwe że to już @ w 22 dc?
    --
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    an-ma fajnie,że coś się pozytywnego stało:) miejmy nadzieje,że beta będzie przyrastała i będziesz się mogła cieszyć:)

Ja w cienie ceniów nie wierzę już.. bo wiem,że czasami bywa różnie:( poczekam i zobaczę:):cool:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Madeline, jakby co to na endometrium pij codziennie czerwone winko i jedz orzechy :) ja miałam przy clo i z reszta chyba zawsze bardzo cieniutkie ale winko zawsze szybko pomagało :) aż sama zdziwiona byłam :) lekarstwo idealne :) a Jeśli chodzi o potwierdzenie owulacji to niestety tylko hsg. :/ Sama miałam tak że progesteton piękny, tym samym tempka tez skakala ale pęcherzyk nie pękał :/

Treść doklejona: 16.08.13 00:43
    A nie możesz zadzwonić do tego lekarza ?

Treść doklejona: 16.08.13 00:45
    Monisiunia, ja miałam jeden cykl kiedy plamienia zaczęły się już w 22dc ale @ przyszła normalnie. Ale generalnie pkamienia nie są dobrym znakiem. Czasem jednak przy zagnieżdżeniu się zdarzają i wtedy to normalne.

Treść doklejona: 16.08.13 00:47
    Keramika, to trzymam kciuki :)
    --
    • CommentAuthoran_ma
    • CommentTimeAug 16th 2013
     permalink
    wlasnie wrocilam z bety... musielismy jechac do innego miasta, zeby wynik byl w miare szybko... ma byc juz ok 12.... martwie sie tak strasznie... dzisiaj znow zrobilam sikanca i ani cienia cienia .... ;/
    jakos tak dziwnie sie czuje...
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    an_ma będzie ok:), to już po prostu taki strach zostaje. Myślę, że będzie piękny przyrost!:))- bardzo się cieszę
    a ja czekam na @ i idę na babskiego grilla jutro ( piwko i te sprawy). Trzeba odreagować bo bym umarła. Ładuję baterie na kolejny cykl chociaż i tak jak zwykle szybko się wyczerpią i będę chodzić nadęta.....;(
    monisunia może tak być. Czasami cykl się skraca z różnych powodów, ale może zagnieżdżenie:)?

Nie mogłam spać i weszłam na forum:P:)), jak co ranek:)
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    An_ma - będę myślała o Tobie żeby beta wzrosła!!!!
    mamusia22 - szybko dostawaj @ i dołącz do mnie i Milagro żebyśmy mogły znów razem oczekiwać!!! Jaisog Ty też się streszczaj!
    Piloytka-cieszę sie że złapałaś zeiloną fale czytam Ciebie i od razu lepiej się czuje:)
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    Am_ma - postaraj sie myśleć pozytywnie bo jesli masz w sobie jednak już tego bąbelka będzie mu przykro że w niego nie wierzysz ;) A tak serio to rozumiem Cię doskonale ale teraz pozostaje tylko czekać, pamiętaj że czekamy z Tobą!

Keramika - u mnie jest jeszcze inna sytuacja. Kiedyś brałam konkretne tabletki anty i mama pewnego dnia do mnie zadwoniła prawie z krzykiem że mam absolutnie ich nie brać, bo słyszała o nich strasznie złe opinie. Po chwili powiedziałam jej "mamo ja nie biorę żadnych tabletek". Cisza w słuchawce. "jak nie bierzesz?" "nie biorę normalnie" usłyszałam "aha" i to koniec. Moja mama nie potrafi ze mną romawiać na trudniejsze tematy, lepiej dogaduje się z moją siostrą a ja zawsze radziłam sobie sama. Za to dzisiaj śniło mi się że mój tato mówi "oj, tak Cię wysypało jakoś dziwnie... czy Ty czasem w ciąży nie jesteś?" heh od dziś zaczynam wierzyć w sny! :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.