dzień dobry, Kochane ostatni raz zapytam - bo fiksuje 0 nie bać sie tej dawki clo 2x1 czy z uwagi na te policystyczne i obawą przed hiperstymulacją wziąć 2x1/2 - muszę zdecydować dzis. pamietam - jak was czytalam zer jednej z Was przydarzyłą się ta hiperstymulacja i wyladowala w szpitalu, nie chce przedobrzyć...pomocy blagam pozdr m.
piloytka- nie tylko Ty niestety siedzisz w pracy. Ja tez :(. Ale podglądam sobie forum i uśmiecham się jak czytam, że może niektórym się udało. Ja sama czekam z niecierpliwością. Dzisiaj 19 dc. W 17dc na usg wyszło mi że była owulka więc zaciskam kciuki żeby wyszło. A jak u Ciebie?
Treść doklejona: 16.08.13 10:10 an_ma trzymam mocno kciuki za wzrost bety :)
Witam was kochane! Mało się udzielam ostatnio ale codzienne was podczytuje i kibicuje!
An_ma jak bym czuła że w tym cyklu ci się uda. Nie denerwuj się beta, na pewno ładnie rośnie. Ja latałam na początku ciąży co dwa dni prawie przez 2 tygodnie. Co do objawów to dobrze że cie czasami boli podbrzusze i plecy, też tak miałam. Ale nie denerwuj się jak objawy miną, ja spanikowalam jak przestały boleć mnie piersi i nie miałam żadnych mdłości, teraz czuje się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości nie mam a kruszynka rośnie, ma całe 3,5 cm :-) jestem kochana z Tobą!!
Teraz ktoś potrzebny do pary, tu ciążę nie chodzą w pojedxnke :-)
esperanca w którym tygodniu jesteś? Urósł ci już trochę brzuch? Ja właśnie trochę panikuje bo mdłości mi się zmniejszyły a piersi mniej bolą. Nie wiem co do znaczy a wizyta dopiero 29 sierpnia. Kurczę mam nadzieje że wszystko okej.
an_ma 3mam kciuki!!! dawaj od razu znać jaki wynik!!! czuję że będzie wszystko dobrze;)
dziewczyny dziekuje Wam za wszytskie slowa otuchy! :* ja niestety nie mam dobrych przeczuc...
czuje okropny ból jak na @ :( strasznie bola mnie plecy w czesci ledxwiowej i brzuch mi tak rozpiera... :/ wiem, ze juz to pisalam, ale wczesniej mnie tylko bolało to, a teraz mnie BARDZO boli... :(
malgonia nie bój się, będzie dobrze. :) Ja brałam 2 x po 2 tabletki i nie miałam przestymulowanych jajników (a też mam PCO), tylko inne efekty uboczne dokuczały, ale czego się nie zrobi dla spełnienia marzeń o maluszku.
malgonia - nie panikuj. Ja teraz też jestem po pierwszym cyklu z Clo. I mi lekarz zlecił 1x1 ale od 1 do 10 dnia cyklu ( to dopiero dziwne). Będziesz odczuwać w okolicach owulacji jak pracuja jajniki (ja tak miałam). Takie wrażenie rozpierania. A potem się uspokoją. Spokojnie nic się złego nie powinno stać.
Malgonia weź nie bój się ja też miałam hiperstymulacje ale to torbiel się zrobił po zastrzyku bo mi nie pękały pęcherzyki. Nie ma czego się bać naprawdę.
An_ma przykro mi kochana, ale wydaje mi się że jak masz mocne bóle to do szpitala idź lub do lekarza, bo to nie pokojace. Ja jak miałam ból w krzyżu to był zły znak. Trzymaj się kochana jesteśmy z Tobą
Anna, tak mi przykro :( dlaczego tyle nam się przytrafia ? Nie rozumiem tego świata :( kochana, pozostań z nami, chociaż wyobrażam sobie jak ci musi byc teraz ciężko...:-*
Treść doklejona: 16.08.13 12:02 Małgonia, nic się nie bój. Jak masz możliwość monitoringu to wszystko będzie dobrze :-* a jak się stresujesz i mąż POS to weź 1x2 i najwyżej w kolejnym cyklu zwiększysz dawkę i już bez stresu. :)
dziekuje Wam za wsparcie! dzisiaj pojade do lekarza, mam nadzieje, ze kaze mi odstawic leki i @ szybko przyjdzie... boje sie tylko, ze torbiel, ktora zrobila mi sie z 1 niepeknietego pechezryka została i dr mówil, ze na miesiac pojde na antykoncepcje jesli sie nie wchlonela... i bedzie miesiac w plecy...
an_ma, bardzo mi przykro, wiem, co czujesz, bo w lutym również to przeszłam. Ale już w maju znów zaskoczyło, więc musisz uwierzyć, że wszystko będzie dobrze. Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że masz dowód na to, iż możesz naturalnie zajść w ciążę. W dzisiejszych czasach jest to zdecydowanie powód do radości. Musisz dać upust emocjom, smutek przejdzie, ale najważniejsze to NIE PODDAWAĆ SIĘ ! Trzymam kciuki za Was wszystkie Pozdrawiam.
An_ma bardzo mi przykro :-( jakie to wszystko jest niesprawiedliwe..
Dziewczyna600 ja jestem dokładnie 10t3d w ciąży i nie czuje nic. Od czasu do czasu zrobi mi się niedobrze. Na początku bolały piersi, brzuch, plecy bardzo itd a teraz od 2 tygodni nic i jest ok. Maluch rośnie a serduszko bije! Jak na 6 tydzień wielkość zarodka jest chyba ok, mój miał ok 3mm wtedy. A akcje serca już lekarz zauważył? A mój brzuszek powoli zaczyna być widać, szczególnie wieczorem, w dzień słabo. Pozdrawiam!
An_ma - trzymaj się kochana! Wiem, że to trudne, aż mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam że beta spadła Ale tak jak pisze Karolajnas jest w tym jakiś plus.
Mam pytanie dziewczyny w którym dc można już robić betę? Pytałam u siebie kosztuje 22zł więc nie ma tragedii. Nie wiem kiedy miałam owulację bo nie miałam monitoringu...
Kochana Anma, wiem że dla nas ten miesiąc to wieki, ale przecież patrząc na to ile się staramy to błysk, szybko minie a i psychicznie troszkę odpoczniesz. Ważne żebyś była pod dobrą opieką. Ważne też że wiadomo że możesz zajść w ciążę, tak jak dziewczyny piszą. Wiem że teraz to pewnie żadne pocieszenie, ale ja Np nie mogę zajść i tylko iui mi raczej zostało. Daj koniecznie znać co lekarz powie i jakie kroki ustali. :-*
Treść doklejona: 16.08.13 13:31 Ninka, betę można podobno juz jakoś w 12dni po owu. Chyba że się brało jakieś zastrzyki na pęknięcie to pi 14 bo mogą zaburzać.
An_ma przykro mi, ale musisz być silna kochana... Masz nas- główka do góry;)
A co do mnie, byłam dziś u lekarza, mój pęcherzyk ma aż 26mm i dostałam 2x pregnyl 5000j.m na pęknięcie pęcherzyka... Już się nastawiłam że nic z tego nie będziie bo chyba pęcherzyk za duży jest.... ale lekarz kazał się dziś , jutro z mężem poprzytulać, ale czy to ma sens???
Dziewczyny a czy robicie tuż przed owulacja badanie estradiolu? To jest dość ważne bo widać czy pęcherzyk jest już dojrzały. Ja robiłam zawsze przy clo i mimo że miałam pęcherzyki odpowiedniej wielkości to estradiol był za niski a tym samym pęcherzyk niewartościowy. Dopiero w cyklu w którym miałam b. wysoki wynik badania udało mi się zajść w ciążę. Badanie nie jest takie drogie bo kosztuje tyle co inne badania hormonów. Jak brałam clo to estradiol rósł mi z miesiąc na miesiąc i w 4 cyklu się udało przy dawce 2x1 tabl.
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki..zaczęłam od rana plamic a krew mam dopiero jak się podcieram po toalecie czy dzisiejszy dzień uznać już za 1 dzień nowego cyklu czy mam czekać aż się rozkreci na całego. Jak uważacie ?
an_ma:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(...... jaisog mój lekarz zawsze mówił że jak pojawi się "prawdziwa" krew to wtedy jest pierwszy dzień cyklu. a ja dzisiaj dostałam okres..... 20 dc...świetnie. Biorę tą provere i dostałam?.. masakra, co teraz? odstawić bo w sumie too po co mi progesteron.. Pewnie cykl mi się skrócił przez tą owulację w 6 dniu
jaisog a masz żywą krew czy brudzisz? jesli tylko brunatne plamienie to jeszcze nie jest pierwszy dzien cyklu. dopiero jeśli pojawi się krew taka typowa:). też zawsze miałam z tym problem i lekarz mi wytłumaczył to w ten sposób:)
ojjj ja też mam taką nadzieję:). Dziś pierwszy dzien cyklu... czyli za 9 dni do gina znowu.... dajcie dziewczyny znać czy mam odstawiać tą provere czy nie bo biorę 6 dni a powinnam 10( tyle że przy normalnym cyklu). zawsze jak odstawiłam to za 3 dni był okres..
Przede mną jeszcze Tinamarek testuje :) przepraszam, jeśli kogoś nie wymieniłam ;) Przydałby się plusy. mamusia22 ja miałam taki krótki cykl i odstawiłam dupka. Nie ma co się faszerować jak @ przyszła :/
An_ma - dopiero teraz przeczytałam, tak bardzo mi przykro, aż łezka mi poleciała.... teraz szybko do lekarza żebyś nie miała żadnych problemów. A torbiel może jakimś cudem się wchłonął żeby nie tracić cyklu. Pisz kiedy tylko będziesz chciała! Mamusia22 - ja bym już nie brala dalej leków skoro@ nadeszła, nie ma sensu, ja zaczynałabym już kolekjny cykl Jaisog - skoro po wizycie w toalecie jest żywa krew to bym już to uznała za 1 dc.
Ja jestem po wizycie u gina, @ dostałam w środę wieczorem wiec od jutra (3dc) zaczynam robić sobie zastrzyki z gonalu. Za tydz. w czwartek pierwsza kontrola. Ciekawe czy pęcherzyk tak samo szybko będzie rósł jak poprzednio. Bardzo drogie są te leki ale co mam zrobić jak po Clo nie rosną...
Dziewczyny w kolejnym miesiącu to już muszą się te plusiki posypać bo w tym to jakies fatum...
Witam. Na forum pisze pierwszy raz ale poczytuje was od dawna. Chcialabym zebyscie mi doradzily w pewnej sprawie. W lipcu bylam na monitoringu cyklu, ktory wyszedl bezowulacyjny. Byly pecherzyki na prawym jajniku-w 11dc mial 12 mm,w 14 dc mial 16 mm a w 15 dc mial tez 16 mm i na tym koniec. Nie bylo owulacji. W tym miesiacu tez poszlam na monitoring(dzis jest moj 12 dc) i okazalo sie ze wogule nie ma ani jednego pecherzyka na zadnym z jajnikow. Czyli znowu cykl bezowulacyjny. Okres mam regularny co 28-30 dni. Gin mowil ze jak sa takie cykle pod rzad to trzeba zaczac leczenie. Mam 31 lat. Moze juz za pozno na dziecko ? Nie wiem co mam o tym myslec :( nawet nie wiedzialam ze nie mam owulacji. Prosze o odp.
Tak, tak, testuje 26ego z bety chyba od razu :) buśka, nic się nie martw kochana. Super że diagnoza jest :) teraz tylko jakieś leki na wzrost i ewentualnie na pęknięcie i na pewno się uda :) a 31 lat to zupełnie normalne w dzisiejszych czasach :)
Nigdy nie cierpiałam na bóle piersi. Ani przed @, ani po ani nigdy. Teraz bolą przy najmniejszym dotyku, mam bóle krzyża, podbrzusza. I ryczeć mi się chce bo mimowolnie się nakręcam! Kopnijcie mnie w tyłek bo wolę największe zaskoczenie niż takie rozczarowanie. Błagam!