Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Tinamar myślę że to po odstawieniu clo hormony. Poczekam zobaczę jak coś to wybiorę się do dr. Ale tak mi się nie chce iść :( mam już dość.
    --
    • CommentAuthorpiloytka
    • CommentTimeAug 16th 2013
     permalink
    Czołem dziewczyny :* Powiedzcie, że nie tylko ja siedzę dziś w pracy :P
    An_ma trzymam mocno kciuki!
    • CommentAuthormalgonia
    • CommentTimeAug 16th 2013 zmieniony
     permalink
    dzień dobry,
    Kochane ostatni raz zapytam - bo fiksuje 0 nie bać sie tej dawki clo 2x1 czy z uwagi na te policystyczne i obawą przed hiperstymulacją wziąć 2x1/2 - muszę zdecydować dzis.
    pamietam - jak was czytalam zer jednej z Was przydarzyłą się ta hiperstymulacja i wyladowala w szpitalu, nie chce przedobrzyć...pomocy blagam
    pozdr
    m.
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    piloytka- nie tylko Ty niestety siedzisz w pracy. Ja tez :(. Ale podglądam sobie forum i uśmiecham się jak czytam, że może niektórym się udało. Ja sama czekam z niecierpliwością. Dzisiaj 19 dc. W 17dc na usg wyszło mi że była owulka więc zaciskam kciuki żeby wyszło. A jak u Ciebie?

Treść doklejona: 16.08.13 10:10
    an_ma trzymam mocno kciuki za wzrost bety :)
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Witam was kochane! Mało się udzielam ostatnio ale codzienne was podczytuje i kibicuje!

An_ma jak bym czuła że w tym cyklu ci się uda. Nie denerwuj się beta, na pewno ładnie rośnie. Ja latałam na początku ciąży co dwa dni prawie przez 2 tygodnie. Co do objawów to dobrze że cie czasami boli podbrzusze i plecy, też tak miałam. Ale nie denerwuj się jak objawy miną, ja spanikowalam jak przestały boleć mnie piersi i nie miałam żadnych mdłości, teraz czuje się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości nie mam a kruszynka rośnie, ma całe 3,5 cm :-) jestem kochana z Tobą!!

Teraz ktoś potrzebny do pary, tu ciążę nie chodzą w pojedxnke :-)
    --
  2.  permalink
    esperanca w którym tygodniu jesteś? Urósł ci już trochę brzuch?
    Ja właśnie trochę panikuje bo mdłości mi się zmniejszyły a piersi mniej bolą. Nie wiem co do znaczy a wizyta dopiero 29 sierpnia.
    Kurczę mam nadzieje że wszystko okej.

an_ma 3mam kciuki!!! dawaj od razu znać jaki wynik!!! czuję że będzie wszystko dobrze;)
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    proszę podpowiedzcie...
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    malgonia wg mnie powinnaś przyjać Clo tak jak zalecił lekarz więc jeśli kazał 2X1 to stosuj tak. pzdr.
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    powiedzial najpierw 2x1 "a jak sie Pani boi to 2x1/2"
    i w sumie wyszlo ze bezpieczniej 2x 1/2 ale on sie nie upieral...
  3.  permalink
    malgonia ja bym wzięła 2x1 i sie nie cykała.
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    dziewczyny dziekuje Wam za wszytskie slowa otuchy! :*
    ja niestety nie mam dobrych przeczuc...

czuje okropny ból jak na @ :( strasznie bola mnie plecy w czesci ledxwiowej i brzuch mi tak rozpiera... :/ wiem, ze juz to pisalam, ale wczesniej mnie tylko bolało to, a teraz mnie BARDZO boli... :(
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    an-ma równie dobrze mogą to być objawy ciąży także spokojnie. Trzymam mocno kciuki zeby Ci się udało.
    Daj znać co z drugim wynikiem bety.
  4.  permalink
    jeszcze godzinka i będą wyniki, te bóle mogą być spowodowane ciąża przecież, 3mam kciukasy;)

p.s. czy wielkość zarodka w 6 tyg ciązy 2,8mm to nie za mało? niby lekarz powiedział że wszystko okej ale ja już nie wiem sama
    --
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    DZIĘKUJĘ wzięłam ale boję się..
    •  
      CommentAuthorPatiPatka
     permalink
    malgonia nie bój się, będzie dobrze. :) Ja brałam 2 x po 2 tabletki i nie miałam przestymulowanych jajników (a też mam PCO), tylko inne efekty uboczne dokuczały, ale czego się nie zrobi dla spełnienia marzeń o maluszku.
    --
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    malgonia - nie panikuj. Ja teraz też jestem po pierwszym cyklu z Clo. I mi lekarz zlecił 1x1 ale od 1 do 10 dnia cyklu ( to dopiero dziwne). Będziesz odczuwać w okolicach owulacji jak pracuja jajniki (ja tak miałam). Takie wrażenie rozpierania. A potem się uspokoją. Spokojnie nic się złego nie powinno stać.
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    dziewczyny :(((((((((((((((((((((((((
    wartość beta <1,20

Boże.......
  5.  permalink
    an_ma: dziewczyny :(((((((((((((((((((((((((
    wartość beta <1,20

Boże.......

Przykro mi. Wszystko wskazuje na ciążę biochemiczną :((
    --
  6.  permalink
    Malgonia weź nie bój się ja też miałam hiperstymulacje ale to torbiel się zrobił po zastrzyku bo mi nie pękały pęcherzyki. Nie ma czego się bać naprawdę.
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    An_ma nie smuc się , ja w zeszłym cyklu też miałam ciąże biochemiczna którą poronilam samoistnie w 5 tygodniu. Teraz czekam na @
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    siedze i rycze...
  7.  permalink
    An_ma przykro mi kochana, ale wydaje mi się że jak masz mocne bóle to do szpitala idź lub do lekarza, bo to nie pokojace. Ja jak miałam ból w krzyżu to był zły znak. Trzymaj się kochana jesteśmy z Tobą
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    an_ma bardzo mi przykro :( :* trzymaj się, choć mogę się tylko domyślać co czujesz :(
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    O Boże...przykro mi bardzo...brak mi slow:-(:-(:-(
    --
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    an_ma ... kurcze :sad: tak mi przykro
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Anna, tak mi przykro :( dlaczego tyle nam się przytrafia ? Nie rozumiem tego świata :( kochana, pozostań z nami, chociaż wyobrażam sobie jak ci musi byc teraz ciężko...:-*

Treść doklejona: 16.08.13 12:02
    Małgonia, nic się nie bój. Jak masz możliwość monitoringu to wszystko będzie dobrze :-* a jak się stresujesz i mąż POS to weź 1x2 i najwyżej w kolejnym cyklu zwiększysz dawkę i już bez stresu. :)
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    dalej siedze i rycze...

dziekuje Wam za wsparcie!
    dzisiaj pojade do lekarza, mam nadzieje, ze kaze mi odstawic leki i @ szybko przyjdzie... boje sie tylko, ze torbiel, ktora zrobila mi sie z 1 niepeknietego pechezryka została i dr mówil, ze na miesiac pojde na antykoncepcje jesli sie nie wchlonela... i bedzie miesiac w plecy...

tak mi strasznie ciezko...
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    an_ma, bardzo mi przykro, wiem, co czujesz, bo w lutym również to przeszłam. Ale już w maju znów zaskoczyło, więc musisz uwierzyć, że wszystko będzie dobrze. Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że masz dowód na to, iż możesz naturalnie zajść w ciążę. W dzisiejszych czasach jest to zdecydowanie powód do radości. Musisz dać upust emocjom, smutek przejdzie, ale najważniejsze to NIE PODDAWAĆ SIĘ ! Trzymam kciuki za Was wszystkie :smile: Pozdrawiam.
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    An_ma bardzo mi przykro :-( jakie to wszystko jest niesprawiedliwe..

Dziewczyna600 ja jestem dokładnie 10t3d w ciąży i nie czuje nic. Od czasu do czasu zrobi mi się niedobrze. Na początku bolały piersi, brzuch, plecy bardzo itd a teraz od 2 tygodni nic i jest ok. Maluch rośnie a serduszko bije! Jak na 6 tydzień wielkość zarodka jest chyba ok, mój miał ok 3mm wtedy. A akcje serca już lekarz zauważył? A mój brzuszek powoli zaczyna być widać, szczególnie wieczorem, w dzień słabo.
    Pozdrawiam!
    --
    • CommentAuthorTekila85
     permalink
    AN-MA :( przytulam mocno:( :(
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    An_ma - trzymaj się kochana! Wiem, że to trudne, aż mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam że beta spadła :sad: Ale tak jak pisze Karolajnas jest w tym jakiś plus.

Mam pytanie dziewczyny w którym dc można już robić betę? Pytałam u siebie kosztuje 22zł więc nie ma tragedii. Nie wiem kiedy miałam owulację bo nie miałam monitoringu...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana Anma, wiem że dla nas ten miesiąc to wieki, ale przecież patrząc na to ile się staramy to błysk, szybko minie a i psychicznie troszkę odpoczniesz. Ważne żebyś była pod dobrą opieką. Ważne też że wiadomo że możesz zajść w ciążę, tak jak dziewczyny piszą. Wiem że teraz to pewnie żadne pocieszenie, ale ja Np nie mogę zajść i tylko iui mi raczej zostało. Daj koniecznie znać co lekarz powie i jakie kroki ustali. :-*

Treść doklejona: 16.08.13 13:31
    Ninka, betę można podobno juz jakoś w 12dni po owu. Chyba że się brało jakieś zastrzyki na pęknięcie to pi 14 bo mogą zaburzać.
    --
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    no tak, tylko że przez brak monitorowania nawet nie wiem kiedy owu była. Myślę, że zrobię jakoś w 25dc. Mam nadzieję że nie za wcześnie.

Treść doklejona: 16.08.13 14:00
    i wiecie, co? Już zdążyłam się uzależnić od tego forum! :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    He he :) ale to takie pozytywne uzależnienie :)
    --
  8.  permalink
    An_ma przykro mi, ale musisz być silna kochana... Masz nas- główka do góry;)

A co do mnie, byłam dziś u lekarza, mój pęcherzyk ma aż 26mm i dostałam 2x pregnyl 5000j.m na pęknięcie pęcherzyka... Już się nastawiłam że nic z tego nie będziie bo chyba pęcherzyk za duży jest.... ale lekarz kazał się dziś , jutro z mężem poprzytulać, ale czy to ma sens???
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Dziewczyny a czy robicie tuż przed owulacja badanie estradiolu? To jest dość ważne bo widać czy pęcherzyk jest już dojrzały. Ja robiłam zawsze przy clo i mimo że miałam pęcherzyki odpowiedniej wielkości to estradiol był za niski a tym samym pęcherzyk niewartościowy. Dopiero w cyklu w którym miałam b. wysoki wynik badania udało mi się zajść w ciążę. Badanie nie jest takie drogie bo kosztuje tyle co inne badania hormonów. Jak brałam clo to estradiol rósł mi z miesiąc na miesiąc i w 4 cyklu się udało przy dawce 2x1 tabl.
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki..zaczęłam od rana plamic a krew mam dopiero jak się podcieram po toalecie czy dzisiejszy dzień uznać już za 1 dzień nowego cyklu czy mam czekać aż się rozkreci na całego. Jak uważacie ?
    --
  9.  permalink
    Tak od dzisiaj powinnaś liczyc:)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    an_ma:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(......
    jaisog mój lekarz zawsze mówił że jak pojawi się "prawdziwa" krew to wtedy jest pierwszy dzień cyklu.
    a ja dzisiaj dostałam okres..... 20 dc...świetnie. Biorę tą provere i dostałam?.. masakra, co teraz? odstawić bo w sumie too po co mi progesteron.. Pewnie cykl mi się skrócił przez tą owulację w 6 dniu
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Pytam bo zaczynam brać w tym cyklu clo i maszeruje na inseminacje i wszystko musi być precyzyjnie wyliczone :wink:

Treść doklejona: 16.08.13 15:17
    Mamusia22 to co liczyć od dzisiaj czy czekać ?
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    jaisog a masz żywą krew czy brudzisz? jesli tylko brunatne plamienie to jeszcze nie jest pierwszy dzien cyklu. dopiero jeśli pojawi się krew taka typowa:). też zawsze miałam z tym problem i lekarz mi wytłumaczył to w ten sposób:)
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Oj mam nadzieję że te Nasze plusiki z tego miesiąca przejdą ze zdwojona siłą na przyszły
    --
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Jeszcze ja testuję pod koniec miesiąca i nie zamierzam przechodzić na kolejny z testowaniem :P
    Ma się udać i już!!!
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    No,Kochana bez apelacyjnie musisz trzymać honor Naszego wątku i sprawić żeby choć jeden magiczny plusik pojawił się u Ciebie
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    ojjj ja też mam taką nadzieję:). Dziś pierwszy dzien cyklu... czyli za 9 dni do gina znowu....
    dajcie dziewczyny znać czy mam odstawiać tą provere czy nie bo biorę 6 dni a powinnam 10( tyle że przy normalnym cyklu). zawsze jak odstawiłam to za 3 dni był okres..
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Przede mną jeszcze Tinamarek testuje :) przepraszam, jeśli kogoś nie wymieniłam ;)
    Przydałby się plusy.
    mamusia22 ja miałam taki krótki cykl i odstawiłam dupka. Nie ma co się faszerować jak @ przyszła :/
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    An_ma - dopiero teraz przeczytałam, tak bardzo mi przykro, aż łezka mi poleciała.... teraz szybko do lekarza żebyś nie miała żadnych problemów. A torbiel może jakimś cudem się wchłonął żeby nie tracić cyklu. Pisz kiedy tylko będziesz chciała!
    Mamusia22 - ja bym już nie brala dalej leków skoro@ nadeszła, nie ma sensu, ja zaczynałabym już kolekjny cykl
    Jaisog - skoro po wizycie w toalecie jest żywa krew to bym już to uznała za 1 dc.

Ja jestem po wizycie u gina, @ dostałam w środę wieczorem wiec od jutra (3dc) zaczynam robić sobie zastrzyki z gonalu. Za tydz. w czwartek pierwsza kontrola. Ciekawe czy pęcherzyk tak samo szybko będzie rósł jak poprzednio. Bardzo drogie są te leki ale co mam zrobić jak po Clo nie rosną...

Dziewczyny w kolejnym miesiącu to już muszą się te plusiki posypać bo w tym to jakies fatum...
    •  
      CommentAuthorbuśka82
     permalink
    Witam. Na forum pisze pierwszy raz ale poczytuje was od dawna. Chcialabym zebyscie mi doradzily w pewnej sprawie. W lipcu bylam na monitoringu cyklu, ktory wyszedl bezowulacyjny. Byly pecherzyki na prawym jajniku-w 11dc mial 12 mm,w 14 dc mial 16 mm a w 15 dc mial tez 16 mm i na tym koniec. Nie bylo owulacji. W tym miesiacu tez poszlam na monitoring(dzis jest moj 12 dc) i okazalo sie ze wogule nie ma ani jednego pecherzyka na zadnym z jajnikow. Czyli znowu cykl bezowulacyjny. Okres mam regularny co 28-30 dni. Gin mowil ze jak sa takie cykle pod rzad to trzeba zaczac leczenie. Mam 31 lat. Moze juz za pozno na dziecko ? Nie wiem co mam o tym myslec :( nawet nie wiedzialam ze nie mam owulacji. Prosze o odp.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Tak, tak, testuje 26ego z bety chyba od razu :)
    buśka, nic się nie martw kochana. Super że diagnoza jest :) teraz tylko jakieś leki na wzrost i ewentualnie na pęknięcie i na pewno się uda :) a 31 lat to zupełnie normalne w dzisiejszych czasach :)
    --
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    Nigdy nie cierpiałam na bóle piersi. Ani przed @, ani po ani nigdy. Teraz bolą przy najmniejszym dotyku, mam bóle krzyża, podbrzusza. I ryczeć mi się chce bo mimowolnie się nakręcam! Kopnijcie mnie w tyłek bo wolę największe zaskoczenie niż takie rozczarowanie. Błagam! :cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.