Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoralissss
    • CommentTimeAug 18th 2013
     permalink
    brylanty-no to ja mam 14dzien od owulacji...cykle 27dniowe..a jutro wlasnie 27dzien cyklu
    • CommentAuthoralissss
    • CommentTimeAug 18th 2013
     permalink
    brylanty- juz pisze...robilam bete 9dnia od owulacji i wyszla 2,0 a ze wyjeżdżałam nad morze to zrobilam jeszcze raz na nastepny dzien i wyszlo cos kolo 1,6 co prawda inne labolatorium ale wyszla nizsza..i nic juz wiecej nie robilam
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeAug 19th 2013
     permalink
    Witajcie Dziewczyny,
    alisss i brylanty - myslałam co u Was-ciagle mocno trzymam kciuki, no w końcu komuś z ostatniego grona testujących musi sie udac!
    ciekawe jak skończy się ten tydzień, ja póki co robię sobie zastrzyki na wzrost pęcherzyka i w czwartek na kontrolę, już nie mogę się doczekać.
    jaisog a Ty kiedy na monitoring? może już będzie wtedy wiadomo w jakim tempie rosną i kiedy wypadnie owu, może jednak po week!
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    alissss - pisząc o swojej becie sama powątpiewasz ("co prawda w innym laborarotium") więc może jednak warto test powtórzyć? :)
    tinamar - powodzenia! Może to jest właśnie Twój czas :)
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Aasterka ja dopiero od środy zacznę brać clo więc jestem dopiero na początku drogi
    --
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    Kochane jak czytam to nasze forum to aż mnie ściska w żołądku. Bardzo się przejmuję Waszymi losami i każdej z osobna kibicuję mocno, żeby się powiodło. Czekam każdego dnia z niecierpliwością na dobre wieści od Was.
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    ja pierwsze co robie, jak rano wstaje, to wlaczam laptopa i forum ;) no czasami najpierw do toalety ide ;P

u mnie okropny ból brzucha i brunatne plamienia... mam nadzieje, ze juz dzisiaj dostane okres! :)

wiecie co, wczoraj byliśmy w kościele i usiedliśmy na laweczce na zewnątrz Kościoła, bo ja troszke źle sie czuje po tyh tabletkach na obnizenie prolaktyny i obok mnie bylo takie malenkie dziecko, po placu biegało tyyyle dzieciaczków, jeszcze na Mszy byl chrzest... a ja mialam przysłowiowe świeczki w oczach niemal caly czas...
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    an_ma zawsze nam się wydaję że wszystkie pobliskie dzieciaczki nagle zaczynają wychodzić nam przed oczy, kiedy akurat mamy jakąś chandrę.
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Dziewczyny ja mam podobnie z forum, wspólne problemy mocno zbliżają ludzi.
    jaisog-musiałam coś pomylić...w takim razie dopiero po week zobaczysz jak pecherzyki rosną i kiedy mniej więcej będzie owu,
    brylanty :( może jednak zrób test byś wiedziała na czym stoisz.
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Asterka, Ninkaa-dzieki bardzo...okresu jeszcze nie ma...rano sie obudzilam i mialam zrobic sikanca ale stwierdziłam, ze po co mam sie stresowac..nie lubie robic testow...jesli do jutro nie przyjdzie to moze zrobie...albo w srode..tak czy inaczej czuje sie jak na okres..wiec nie ma sie co łudzić ...:(

Treść doklejona: 19.08.13 10:28
    brylanty..przykro mi bardzo..:( ja lada chwila tez dostane wiec jedyny plus to to ze będziemy startować w tym samym czasie! główka do gory i trzeba działać! nowy cykl nowe starania...no chyba ze to nie okres tylko od zagniezdzenia cos tam leci...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Alisss, doskonale Cię rozumiem. Ja też testów nei lubię, jkaoś wolę chwilę jeszcze nadzieją życ... ale kochana, trzym,am kciuki cały czas :***

Dziewczyny, ja otworzyłam kawiarenkę dla rodzin z dziećmi. Tyle super dzieciaków przychodzi ! Strasznie lubię się znimi bawić i przykro mi że sama nie mam takiego... Ale strasznie mnie lubią i przyciągają konieczni erodziców. Jeden chłopiec nawet powiedział że tort urodzinowy tylko u nas mama ma kupić - mimo że nei mieliśmy tortó ;) Ale skombinowaliśmy ;) Ale mam nadzieję że my też takie szkraby będziemy miały ;)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    kochane czy przez luteine moge miec opozniony okres?zastanawiam sie do kiedy mam brac..

Treść doklejona: 19.08.13 11:16
    dziewczyny pierwszy raz mierzyłam temperaturę dopochwowo no i powie tak-temperatura od tygodnia 37,3 dzisiaj 37,4 tylko nigdy nie byla mierzona od razu po przebudzeniu ..wiec nie wiem czy to miarodajne
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    alissss ponoc miarodajną temperatura jest ta mierzona rano, albo po odpoczynku w pozycji leżącej... mogę się mylić, ale ja mam takie informacje... mi lekarz mówił, że okres dostaje się po odstawieniu luteiny, ja odstawiłam w piatek, bo spadajacej becie i dzisiaj juz zaczyna mi sie @...

Treść doklejona: 19.08.13 11:45
    DZISIAJ 1 DC... NOWY CYKL, NOWE STARANIA, NOWE NADZIEJE...!!! :)
    od 3 do 7 dc 2x1 Clo...

wiele z nas bedzie za miesiac testowac, oby pozytywnie!
    za te, które maja jeszcze szanse w tym miesiacu trzymam kciuki!
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    aha czyli jesli nie odstawie luteiny np bym brala jeszcze 3 dni to nie dostane okresu?kurde to moglam zrobic sobie dzisiaj ten test..bo nie wiem co mam robic:/
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    wg mojego lekarza luteina blokuje @... ale sa przypadki, ze dziewczyny nawet podczas brania jej dostaja @... jak ze wszystkim, pewnie nie ma reguly.
    jutro zrob test, my wszystkie trzymamy mocno kciuki!!!!
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    alisss - an_ma ma rację, ja sama kiedyś dostałam @ biorąc luteinę. A test zrób jutro :) Choć ja chyba od razu zrobiłabym betę.
    Czytając forum, słuchając znajomych dochodzę do wniosku, że wszystkie sikańce mają jakiś tam procent możliwego błędu, a w końcu test ma nas w czymś upewnić ;) Teraz w środę mam 26dc i właśnie chciałabym robić betę.
    Już chyba pytałam, ale potrzebuję konkretnej odp. Jak myślicie, 25dc to nie a wcześnie?
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    nninkaa- ale ktory to bedzie dzien od owulacji?
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    nninkaa to zależy jak długie masz cykle ;) a jakie masz? ja mam tak 30-32 dniowe i zawsze bete robilam 30 dc
    • CommentAuthornninkaa
    • CommentTimeAug 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Po odłożeniu tabletek, czyli lipca tamtego roku cykle miałam bardo nieregularne i zazwyczaj @ była wywoływana luteiną. Nie wiem kiedy miałam owulację, bo nie miałam monitoringu, lekarz kazał mi przyjść dopiero w drugim cyklu (nie wiem dlaczego, dopiero tutaj zauważyłam że raczej nie tak powinno być) międy 11 a 16dc więc w tych dniach podejrzewam, że powinnam mieć owu. Ale sama widzę że za dużo tu gdybania :/ więc nic nie jest pewne i nawet jeśli zrobię betę i wyjdzie negatywnie, nie da mi to pewności. Nie wiem co robić :/
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Beta powinna chyba już jakakolwiek wyjść więc zrobiłabym chyba już :)
    --
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    heh i teraz zacznie się odwlekanie tego jak najdłużej ;) Niby chciałabym wiedzoieć na czym stoję, a z drugiej strony fajnie pomarzyć... ;) eh... Ale masz rację :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No też tak mam :) ale powodzi na i kciuki zaciskam. :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej dziewczyny zadko pisze ale caly czas czytam:)mialam laparo 3 tyg temu dzisiaj odebralam wynik histopatologiczny i tam pisze ze obraz histopatologiczny nie jest charakterystyczny dla pcos to ja juz zgłupiałam mam to pcos czy nie?moj gin mowi ze teraz jest wszystko ok i mamy dzialac...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    oj, ja na POCS totalnie sie nie znam i nie pomogę :/ Ale jak mówią że ok to chyba super, nie ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    nninkaa, bez monitoringu też wiesz, kiedy jesteś płodna.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no chyba tak:)zastosuje sie do zalecen lekarza no i musimy dzialac:)tylko ten cykl po laparo mam taki zakrecony @ byla taka slabiutka ze tylko plamienie no i wogole nie wiem w ktorym jestem dniu cyklu lekarz kazal uznac to za miesiaczke za kilka dni mam wziasc luteine przez 12dni no i od nastepnego okresu juz bede wiedziala co i jak bo narazie zakrecony ten cykl....
    -- p:
    • CommentAuthorAasterka
    • CommentTimeAug 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Ninka-zakładając skrajnie, że owulkę miałaś 16dc to najlepiej bete zrobić po 10 lub 11 dniach. Przeważnie po tylu dniach od owu beta jest wiarygodna więc zaczekaj jeszcze 1 dzień.
    Endzi-wiele dziewczyn nie ma w 100% PCOS ale zbliżone objawy, najważniejsze że laparo się udała, nie martw się tylko do dzieła!
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    Aasterka - dziękuję! I tak właśnie zrobię.
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    wiecie co no bede dzialac i powiem wam ze juz nie mam takiego parcia a myslalam ze po laparo bedzie jeszcze gorzej ale nie jak bedzie to bedzie:)bo jakbym miala caly czas o tym myslec to juz bym byla w psychiatryku:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    Dziewczyny! doradzcie. cykle zawsze miałam co 27-28 dni. dzis mam 24 dzien cyklu i mam żywe krwawienie. u mnie to dziwne bo zawsze miałam dwa dni wczesniej plamienia. nie wiem co jest. czy to może być od clo i pregnylu?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No takie hormony, zawsze wpływają na organizm. Może jak miałaś plamienia to cos było z hormonami nie tak i clo i zastrzyk zmieniły cykl ? A w którym dc miałaś zastrzyk ?
    --
    •  
      CommentAuthorJustyś86
     permalink
    Zastrzyk miałam w 11 dniu cyklu. Pęcherzyk pękł w 13 dniu. Ja clo biorę już 5 miesiąc i nie miałam nigdy tak.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Hmm, słyszałam że czasem przy zagnieżdżeniu uszkadza się jakieś naczynie krwionośne i wtedy może krwawić.,ale to tylko tak słyszałam a nie chcę Cię nakręcać. Poza tym nasz organizm jest strasznie skomplikowany i może trafić się cykl dużo krótszy. Najlepiej by było betę zrobić.w sumie to już 11dni po owu więc powinno wyjść już. A jak masz dalej clo brać to i tak powinnad betę zrobić żeby mieć pewność w 100%.
    --
    •  
      CommentAuthormadeline_m
     permalink
    Tinamar, a to winko to od którego dc pijesz? ja dopiero od 10 dc i nie wiem czy nie za późno zaczęłam. O orzechach też słyszałam, ale nie wiem czy laskowe też są na to dobre.

Czytam te Wasze wypowiedzi i też podłapuje jakiegoś doła. Jest mi tak cholernie przykro, czuję taką niemoc, mam wrażenie, że nigdy nie doczekam cudu w postaci naszego maleństwa. Ten cykl jest pechowy - za późno poszłam do ginekologa, więc w tym cyklu Clo nie mogłam brać. Testy owulacyjne wychodzą mi jakieś dziwne, nic już z nich nie potrafię odczytać i chyba stanie na tym, że mam cykl bezowulacyjny, chociaż przez 2-3 dni czułam jajnik. Jeszcze mężowi zachciało się imprezować z kolegą ze studiów w weekend, a wtedy akurat miałam 15 dc i mam temperaturę zakłóconą :/ więc już nic kompletnie nie wiem. Do kitu to wszystko.

Za parę dni idę do innego ginekologa. Zobaczymy co on mi powie, mam tylko nadzieję, że nie namiesza mi w głowie bardziej, jak ten u którego byłam teraz.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Madeline, ja pamiętam że czasem zaczynałam nawet właśnie 10dc albo 11 i wystarczyły Np 3 dni żeby Endo podrosło ładnie :) a poza tym, trzeba pamiętać ze Endo potrzebne jest do zagnieżdżenia a to przecież następuje Np 7 dni po owu więc spokojnie jeszcze czasu masz. :) A orzech chyba każde dobre, ja migdały podjadałam :)
    kochana, i nie myśl że to cykl stracony, czasem dobrze taki cykl nic. Po pierwsze naturalny, po drugie bez skupiania się na tempce. Pamiętaj na przyszłość że imprezki w pobliżu owulacji są idealne bo człowiek się odrywa od tych starań ciągłych a to może tylko pomóc :) lepsza zakłócona tempka niż zestresowana tempka :)
    trzymam kciuki za nowego giną :-*
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziewczyny..okresu nadal nie ma..ale teraz nie wiem czy to dlateo ze dopiero wczoraj wzielam ostatania luteine czy a noz sie udalo i jestem w ciazy...test zrobie jutro rano
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Alisku, moim zdaniem powinnas betę zrobić. Ja okres dostawałam zawsze około 3 dni po odstawieniu lutki więc czas jeszcze masz, ale uważam że szkoda że przed odstawieniem teścika nie zrobiłaś.
    --
  1.  permalink
    madeline_m orzechy włoskie są najlepsze :)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Tinamar- ale zwykly test jutro juz powinien wyjsc jesli jest ciaza..nie mam sily na 3 bete...
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No wiem, rozumiem. Ale ja po prostu tylko becie ufam :/ bidulo :/
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    Witajcie Kochane. Spędzilam wspanialy weekend nad jeziorkiem i naladowalam akumulatory przed kolejną walką o moje szczęście. Właśnie łyknęłam kolejną porcję clo. Widze ze tu tez sie podzialo, pare nowych osob. Musze nadrobic zaleglosci i poczytac dokladniej:)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Oj z takim akumulatorkiem to kochana to ty jeszcze nas optymizmem zaraź :)
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    widze że wiekszosc (niestety) zaczęła kolejny cykl wiec wspolnie bedziemy walczyc, a ponoć " w kupie siła" :)
    --
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    A ja już się nakręciłam że to JUŻ. Mimowolnie kładę rękę na brzuchu, dziś stałam przed lustrem w samych majtkach (aż wstyd! dobrze że nikt nie widział :wink: )i patrzyłam czy moje ciało się zmieniło... Zaczynam mieć mdłości, zawroty głowy... I tymbardziej chce mi się ryczeć jak pomyślę, że mogę się zawieźć :/
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ninka, pamiętaj o kobiecej intuicji :)
    --
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    tfu tfu! Wolę się miło zaskoczyć! ;) Jutro przedostatni dzień niepewności. Jeśli wyjdzie negatywnie popłaczę sobie przez jeden dzień i będę dalej działać ;)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    No i super babka z Ciebie :) ja popłaczę troszkę dłużej, na chwili się poddam a potem fruuu dalej do walki :)
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    ninkaa a Ty mi wróżyłaś ze tym razem sie uda... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Może pomyliła przeczucia a chodziło o nią samą ? ;-)
    --
    • CommentAuthorMilagro
     permalink
    No, przydałoby się trochę pozytywnych newsów:nninkaa i alisss trzymam kciuki!

Ja dzisiaj mam ostatni dzień z clo i zniżkową formę, moje pozytywne nastawienie gdzieś uleciało. Dobrze że jest to forum i Wy-przynajmniej wiem, że nie jestem sama, biedna na świecie z takimi problemami:cry:. Czekam na przełamanie i dobre wieści od Was!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.