Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorMilagro
    • CommentTimeAug 20th 2013
     permalink
    nninkaa, wydawało mi się że przy umowie na czas nieokreślony obowiązuje okres wypowiedzenia adekwatnie do stażu pracy, ale w sumie to Twojej sytuacji już zbytnio nie zmieni:confused:Ale przyznam,że jesteś hirołką:smile:, na prawdę zaimponowało mi jak do tego podeszłaś, twarda zawodniczka z Ciebie. Chciaż, w takkiej sytuacji jak nasza, przewartościowuje sie wiele spraw. Mam nadzieję szybko Twój los się odwróci.

alisss,a co u Ciebie-czekamy na Twoją betę?!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Ja wiem że tak naprawdę sąd pracy z reguły jednak jest po stronie pracownika i pracodawcy bardzo ciężko dyscyplinarkę udowodnić i dlatego tak bardzo boją się sądu pracy. Ale nie każdy ma siłe jeszcze po sądach chodzić chociaż w sumie szkoda bo za mao u nas się musi o takich wykorzystaniach, mibbingach i bezprawnym praktykom pracodawców. Niestety :/ale ninuś też uważam że super babka z Ciebie i jestem pod mega wrażeniem :-*

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.08.13 20:46</span>
    Właśnie Alissky, jak tam u Ciebie ???
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Alissss co tam?czekamy na dobre wieści od Ciebie...
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    czekam i czekam na Twój wynik alissss i widzę że nie tylko ja:), haloo:)
    a ja dziewczyny też nigdy nie pisałam na forum, zaczęłam tutaj dwa lata temu gdy rozpoczęłam moje starania, ale nie wczułam się tak bardzo w żaden temat jak teraz:).
    O mojej sytuacji też nie wie nikt.. nie ma się czym chwalić.. Dobrze że ślub dopiero za 2 miesiące i nikt nie naciska. Dopiero się zacznie.. Ale mam nadzieję że wszystko się szybo rozmyje bo będzie bąbelek:)
    ahhh dziewczyny....
    też jestem po winku dzisiaj i powiem wam że libido rośnie i trzeba dziś działać:)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Uuu, szalona nocka się szykuje :) no i ślub. ! Super ! Zazdroszczę strasznie :)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Tinamar dziś szalony dzień bo już dwa razy przytulanki za nami:), ale mnie dopiero po winku bierze. DObija mnie to wszystko i humor jak nie dopisuje do mi się nawet nie chce.. za bardzo myślę i łapię doła.:(:(
    A ślub:), no strasznie się cieszę:). I nie mogę się doczekać. Właśnie akceptuję wzór zaproszeń, czekamy na obrączki.. i na dzidzię:(
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    nninka jeśli chodzi o zwolnienie z pracy, to napisałaś że nie chcesz/nie masz siły walczyć i pewnie już podpisałaś dokumenty, ale nie mają prawa zwolnić Cię dyscyplinarnie (albo tym straszyć) nawet jak znaleźli jakieś kruczki jeżeli wcześniej nie miałaś jakiś nagan, wpisów itp, jeśli Twoja historia zawodowa była nienaganna to po prostu nie mają prawa i walczyć się powinno, jak chcą niech Cię zwalniają (nie za porozumieniem stron) bo przy takiej umowie jak miałaś należy Ci się konkretny okres wypowiedzenia i odprawa....
    PS. Rzadko się odzywam :-) ale czytam wszystko na bieżąco, a że przechodziłam ostatnio i zwolnienia grupowe i zwolnienia indywidualne w mojej firmie (co i mnie dotknęło) to trochę orientowaliśmy się z tematem...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Anka ma rację ! Faktycznie muszą być najpierw upomnienia...
    --
    •  
      CommentAuthormadeline_m
     permalink
    Tinamar, monisiunia1 dziękuję za odpowiedzi :) Mam nadzieję, że winko coś pomogło w tym cyklu. Włoskich orzechów nie jadłam co prawda, ale migdały i laskowe tak, więc może źle nie będzie.

buśka - ja te badania robiłam pomiędzy 3 a 5 dc i nie jadłam.

nninkaa - współczuję i podziwiam. U mnie w pracy też nie jest wesoło, dotychczas myśl o ewentualnej ciąży jakoś trzymała mnie przy życiu, ale teraz straciłam nadzieję i mam takie głupie poczucie bezsensu, że głowa mała :(

Elpida - doskonale Cię rozumiem. Jak słyszę, że ktoś ze znajomych jest w ciąży, albo urodziło im się dziecko, to wszystkiego mi się odechciewa. Nie chcę spotykać się z tymi ludźmi, bo mnie to po prostu boli. I jeszcze osoby, które mają już chociaż jedno dziecko, a płaczą, że w drugą ciążę zajść nie mogą... Ja rozumiem, że to też przykre, ale kurczę, mają chociaż to jedno dziecko, a ja nawet nie wiem jak to jest nosić pod sercem maleństwo i nie wiem czy kiedykolwiek będę nosić :(
    •  
      CommentAuthorPaula06
     permalink
    Elpida powiem Ci ze czasem jest trudniej czekac na ponowna ciaze jak nosilo sie pod sercem juz mala istotke. Wiem to z wlasnego doswiadczenia (zreszta bardzo bolesnego).

Treść doklejona: 20.08.13 21:47
    Tinamar- a gdzie masz mezusia ze winka nie mozesz sie napic?? W pracy?? A moze winka nie lubi??
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    Paula współczuje, ale wiesz chodzi o to ze jak sie chociaz raz bylo w ciazy to przynajmniej wiadomo że jest to mozliwe... ja nie wiem czy kiedykolwiek uda mi sie zajsc... :-(

Dziewczyny bo widze ze wy tak o tym winku i winku, właśnie czytalam kiedys ze pomaga na płodność, chyba zaczne od jutra:)

Madeline - nic dodać nic ująć. Najchetniej zaszylabym sie przed calym swiatem do czasu az uda mi sie zajsc. Przynajmniej 2 razy w tygodniu slysze od kogos "na co czekacie" itp...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Paula. Ja dopiero z pracy wróciłam a mężulek dopiero za jakieś 2h :/
    elpida, winko czerwone to ten przyjemny aspekt staranek :)
    no i ja tez nigdy jeszcze w ciąży nie byłam i ten strach że być może nigdy nie będę... Przykro... Ale rozumiem że starania o kolejne dziecko mogą być równie przykre :/ ale damy radę, zobaczycie że damy :)
    madeline ja jak zaczynałam starania to chciałam szybciutko bo miałam mega stresująco w pracy i bałam się o zwolnienie. Pi 2latach już kurcze wszystko mi jedno :/
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Alisssku, ty to potrafisz napięcie budować ;)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja tu zaglądam i myślałam ze alisss już napiszę dobre wiesci a tu nic cisza
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej kochane moje!!!u mnie masakra masakry...ehhh... po tym jak napisalam, ze jade na bete tak wlasnie zrobilam...a 1h po pobraniu krwi dostalam okres..:( bylam caly dzien u rodzicow i dopiero niedawno usiadłam do kompa..poszly 2 lampki wina...maz spi a ja siedze i uzalam sie nad soba:(

Treść doklejona: 21.08.13 00:49
    bardzo Wam dziekuje, ze jestescie ze mna myslami..przeczytalam Wasze dzisiajsze wszytskie wypowiedzi i naprawde ciesze sie , ze po prostu jestescie:*

Treść doklejona: 21.08.13 00:55
    Ninkaa- widze, ze tez mialas ciezki dzien...:( przykro mi..ale naprawde jedziemy na tym samym wozku...ja nie zostalam zwolniona z pracy ale jakis czas temu sama zlozylam wypowiedzenie..teraz odbieram urlop i lada chwila tez bede bezrobotna...ale stwierdzilam, ze moja praca to jeden wielki permanentny stres i prędzej czy pozniej sie wykończę...a tym bardziej praca nie pomoze mi w zajsciu w ciaze..a wrecz przeciwnie..teraz sama nie wiem co dalej...mysle o swoim interesie..ale z drugiej strony wlasny interes i ciaza to zle polaczenie...ehhh musze to wszytsko przemyslec..
    • CommentAuthoragamala
    • CommentTimeAug 21st 2013
     permalink
    dziś 31dc i albo mam zwidy albo na teście o czułości 10 widze cień cienia, jade zaraz na bete, ale nie nakręcam się
    •  
      CommentAuthorjaisog
    • CommentTimeAug 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Agamala to trzymam kciuki i czekamy na wieści od Ciebie...no nie może być żeby w tym sierpniu ani jednego plusa nie było chociaż mam takie podświadome przeczucie że Tinamar będzie miała plusika :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    kurcze to alissss zaczynasz nowy cykl tak jak i my.
    agamala to dawaj znać:) jak będziesz miała wyniki....
    jak odbierałam ostatnio bete, to zanim powiedziałam mojemu weszłam i napisałam na forum:P hihi
    a ja dziś wstałam i jestem w 7 dc, uczucie w brzuchu jak na okres... czy to znowu owulacja za wczesnie...:( załamię się. Jakie mam wtedy szanse że dojdzie do zapłodnienia.. Chociaż jak mam dopiero delikatne zwiastuny to może owulacja poczeka choć do 12 dnia..
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Mamusia22 to może idź na monitoring żebyś wiedziała co się dzieje i podziała w tym kierunku. Ja od dzisiaj po raz pierwszy zaczynam przygodę z clo...chociaż tyle dzieje się w moim życiu że jakoś Wszystkiego odechciewa Mi się:cry:
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Alissss-co za pech, dosłowanie 2w1 :(( i co teraz jakie masz plany na kolejny cykl?
    Agamala - powodzenia!!!! może odwrócisz złą passę
    Jaisog-poprawi Ci się humor jak zaczną pęcherzyki rosnąć i może owu nie wypadnie na week tak jak nie chcesz :)
    Mamusia22-dobrze radzi Jaisog, też bym poszła wcześniej na monitoring skoro możliwa jest wczesna owulka, lepiej nic nie przegapić i mieć jasność.
    Ja dzisiaj robie sobie ostatni zastrzyk i jutro do gina, oby jakiś pęcherzyk rosnął bo jak nie to wystrzelam swoje jajniki :)))
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    jaisog, alissss, tinamar, elpida i reszta dziewczyn! Grunt, że mamy się komu wygadać, nie tłumimy tego w sobie a dzięki temu pewnie łagodnieją nam charaktery :wink:
    "Spuszczając z siebie trochę powietrza" na forum nie jesteśmy aż tak beznadziejnie nakręcone. Wczoraj był dzień smutania a dziś bierzemy się za siebie :wink:
    agamala - czekamy na betę!! Możę chociaż Ty wygrasz ten miesiąc :wink:
    mamusia - a nie możesz jechać na monitoring żeby mieć pewność?
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Witam i ja. Wykopuje sie z dołka po nieudanej 3 IUI, dzis 2 dc. Sciskam Was
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    idę w takim razie w piątek do gina, a nie w poniedziałek, żeby nie było za późno w razie czego. Przyjmuje prywatnie a i tak czeka się po parę godzin... muszę wziąć wolne w pracy...i stąd te braki monitoringu. pójdę i siedzę 4 h.... ale chociaż warto:), bo na prawdę się interesuje
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no nie ma wyjscia jak tylko sie ogarnac i dzialac bo dzisiaj juz 2 dzien cyklu...
    chce jeszcze raz podejsc do inseminacji..ale chyba w tym cyklu odpuszcze sobie zastrzyki z merionalu i tylko na clo sprobuje..(lekarz sam dal wybor) jeszcze nidy nie bylam clo stymulowana..ale nie mam sily na codzienne zastrzyki..no i koszta nizsze..ale nie wiem tez czy do tej samej kliniki uderzyc..czy moze gdzie indziej sprobowac...sama nie wiem:(
    • CommentAuthorpiloytka
     permalink
    Dziewczynki ja tu tylko tak na chwilę zaglądam, bo siedzę nad morze i się obijam :P
    Witam nowe dziewczyny :)
    Alissss bardzo mi przykro kochana :*
    Ściskam i trzymam kciuki mocno za wszystkie!
    Wracam w poniedziałek i mają być jakieś plusy sierpniowe! :D
    Co najmniej dwa :)
    U mnie bezobjawowo.

Treść doklejona: 21.08.13 09:38
    Jeszcze jedno ;) Pierwszego września przedłużam konto, jeśli któraś z Was potrzebuje gratisa to piszcie :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ALisssku - przykro mi strasznie no :((( Już miałam wielką nadzieję że Tobie się udało :( a ja zastrzyki nawet polubiłam ;) Ale fakt że strasznie drogie cholerka ! Aż a aptece buzie otworzyłam z wrażenia jak cenę usłyszałam :/ Ale teraz masz nowy cykl i od początku zaciskam kciuki i na pewno się uda :)

Agamala - kciuki trzymam !!!

jaisog - co to za smutne minki ? Co się dzieje ? Główka do góry, damy radę wszystkie ze wszystkim :***

Asterka - zatem oby pęcherzyki piękne były ;)

Mamusia - ja też za monitoringiem jestem ;)

Brylanty - kochana bardzo mi przykro :((( Ehhh.. też się obawiam że IUI u mnie nie pomogło... ale staram sie myslec pozytywnie i już :) A Ty jakie dalsze plany ?

Piloytka - odpoczywaj odpoczywaj a potem wracaj do nas żebyś nie przegapiła dobrych wieści ;)
    --
  1.  permalink
    Piloytka ale masz fajnie urlop morze. Jak nie masz komu dac gratisa to z chęcią przyjmę:)
    JA chyba też początek cyklu mam dzisiaj 8 dc by był. Do dr dopiero za tydzień bo miejsca nie było wogóle wcześniej ale ja bez wspomagaczy lecę w tym cyklu znowu.
    --
    • CommentAuthoragamala
     permalink
    ja już po badaniu, wyniki będą po 17, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jakoś tak lajcikowo podchodzę - ciekawe co będzie bliżej tej 17
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    agamala - no to teraz mnie brzuch rozbolał z ciekawości ;)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Agamala trzymam kciuki.Alisss przykro mi trzymaj się jakoś.
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziewczyny napiszcie mi cos wiecej o clostilbegyt- bo mam byc teraz tym stymulowana..mam brac od 2 do 6dc..a na pierwszy monitroing jestem zapisana 11dc.. jak to u Was bylo przez inseminacja na tym clostilbegyt?????
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    ja clo brałam nie przed IUI tylko jeszcze z rok temu. i brałam z tego co pamiętam od 5 do 9tego, ale ja chyba miałam naturalnie później owulację więc dlatego tak pewnie. A ile masz brac ? 2x1 ? Monitoring mysle w dobrym momencie.
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no wlasnie mam brac 2x1..ja tez natiralnie mam owlke..ale podobno przed inseminacja celowo podaje sie w 2dc zeby wiecej pecherzykow bylo
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    no i słusznie ;) Szkoda że ja dopiero od 11dc stymulację miałam bo może byłoby włąsnie więcej pęcherzyków i większe szanse... no ale nic no... trzymam kciuki :***
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    czesc :) dziewczyny ile płaciłyście za ovitrelle?
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    an-ma ja 100zł w salve miedica
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    Witajcie Kochane:) dzis moj ostatni dzien clo i czekamy na pecherzyki... mam nadzieje ze wykluje sie pare ladnych... ostatnio nawet marza mi sie blizniaki... :)
    alisss ja biore tak samo jak ty od 2-6dc 2x1. we wtorek monitoring...
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    to trzymam kciuki za wtorek ;) Oj ja tez bliźniaki bym zaakceptowała ;)
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Jak brałam Clo to zawsze od 3 do 7 dc 2x1 i pierwszy monitoring miałam 8 dc, nie później. Czasami owulka jest wcześnie i jak pójdzi się 11 dc może być już po. Tak przynajmniej było u mnie (póki Clo działało). Alisss może warto pójść na kontrolę wcześniej zwłaszcza przed inseminacją.
    Co do zastrzyków na peknięcie pęcherzyków to ostatnio się nad tym zastanawiałam, jest pregnyl i ovitrelle. Działają na tej samej zasadzie, moja gin zawsze daje mi receptę na pregnyl za 10 czy 20 zł (nie pamiętam) i robi mi zastrzyk w 4 litery. Ostatnio byłam w zastępstwie u innego gina i dal mi ovitrelle za 100 zł do samodzielnego zrobienia w brzuch. I tak mnie refleksja naszła że wszystkie leki tak dużo kosztują to jeszcze na tym ciągną kasę!
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Ja clo mam brać od 5 - 9 dc w dawce 1 x 1 tabl. a później w okolicach 13 dc na monitoring dodam jeszcze że cykle mam 31 - 34 dni. Teraz się zastanawiam czy ten monitoring nie za późno ? Nie mam problemu z owu tylko do iui mam brać:wink:
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    jaisog ja tez mam cykle 30-31 dni i u mnie owulacja po clo przypada gdzies na 14-15 dc wiec chyba nie bedzie za pozno 13dc.
    --
    • CommentAuthoragamala
     permalink
    ja CLO brałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni 2x1 tabletke, w 11 dc był jeden pęcherzyk 19mm i estradiol 303
  2.  permalink
    An_ma pregnyl jest tańszy a takie samo działanie
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    no wlasnie ja miałam pregnyl zawsze, a teraz mi przepisał i u mnie kosztuje 160 zł :( masakra jakas... ten cykl kosztuje nas ok. 500 zł... wiem, ze nie powinnam liczyc pieniedzy, ale nie jest łatwo... umowa konczy mi sie w nastepnym tygodniu, a wiem, ze juz nie bedzie przedluzona...

ja Was w błąd wprowadziłam, bo ja biore nie jak pisałam 2x1 tylko 2x2 Clo... :) od 3 do 7 dc oby podzialało!!!! :)
    • CommentAuthoragamala
     permalink
    dziewczyny beta 10,08
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    agamala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brawo!!! :)
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    agamala CUDOWNE WIEŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ja 7dc po clo
    i jutro pierwszy monitoring, ciekawe czy dawka 2x1/2 cokolwiek zadziałała
    pozdrawiam Was
    • CommentAuthoragamala
     permalink
    w piątek idę powtórzyć badanie, mam nadzieję że nasze 15 miesięcy starań zakończy się sukcesem
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    agamala w koncu jakis promyk nadziei na tym forum :) ciesze sie razem z toba :)

Treść doklejona: 21.08.13 17:32
    malgonia życze pięknych pecherzykow:)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    no to dołaczę do podsumowania clo: ja biorę od 10-15 dc , nie wiem kiedy miałam owulację. nie sprawdzałam. Potem dostałamm okres i po ostatniej stymulacji miałam owu 6 dc. Czyli już nie brałam clo. A teraz idę do gina w piątek i się okaże co się kroi.
    agamala! rewelacja!:):) ale ci zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.