Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoran_ma
    • CommentTimeAug 27th 2013
     permalink
    a u mnie 9dc za 3 dni monitoring :)
    jakos taki nijaki ten cykl, nic nie czuje, nic nie myslę... ;) ale moze to i dobrze ;)
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    a czy to forum jest platne? pierwszy raz tu jestem i nie za bardzo wiem jakie sa warunki, trzeba cos przedluzac?

Treść doklejona: 27.08.13 14:28
    an ma ja dopiero od niedzieli zaczelam czuc ze mam jajniki, a teraz to mnie znowu skreca z bolu :) wiec nie martw sie jak ja na zapas:)
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Elpida jeżeli chcesz prowadzić obserwacje swojego cyklu i tworzyć wykres to niestety ta opcja na forum jest płatna :surprised:
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    a to mi wystarczy tylko ze z wami porozmawiam:) nie bawię się w wykresy wiec rozumiem ze bede miala dalej aktywne konto:)
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Zapomniałam się zapytać, kiedy po podaniu zastrzyku pregnyl lub ovitrelle pęka pęcherzyk - jakie macie doświadczenia, co mówią Wasi lekarze? Mój ostatnio mówił że pęka między 36 a 48h? ale chyba częściej po 36h?
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Asterka, mi mój gin powiedział, że pęka po ok 24 do 48h..więc chyba to zależy..pamiętam, że w pierwszym cyklu dostałam pregnyll w poniedzialek ok godz. 18 a w piątek od rana strasznie bolał mnie jajnik więc myślę, że wtedy była owu, więc po ok 36h.

Treść doklejona: 27.08.13 16:56
    Oj, źle napisałam:-) zastrzyk dostałam w środę ok 18 a w piątek bolało:-) to w tym cyklu miałam w poniedzialek, ale już nic nie czułam, więc nie wiem czy w ogóle pękł...
    • CommentAuthorZaczajona84
    • CommentTimeAug 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Aasterka sex z gipsem-Wy to jesteście perwersyjni :D
    U mnie dziś 20dc, byłam na badaniu progesteronu bo wg.Pani dr z 14dc cykl raczej bezowulacyjny ze śladową ilością płynu w zatoce Douglasa, nie menia to faktu że korzystamy z mężem po całości.Spodziewana @ 03.09 i po tym terminie zaczynamy z CLO.
    • CommentAuthorMagda85S
     permalink
    Cześć.
    Jestem tu nowa i i świeża w tym wszystkim.
    Jestem po wstępnych badaniach po USG narządu rodnego z którego wynika iż prawy jajnik 29,8x18,00mm, lewy jajnik 32,0x12,6,(nic z tego nie rozumie ehh) z obecnymi pęcherzykami. Zatoka Douglasa wolna.
    Niby jest wszystko OK (tak powiedziała mi pani po badaniu,a wizytę u gina mam za tydzień).
    Co mnie nie pokoi to, to że jest dziś 20dc a ja nie miałam jeszcze owulacji ;/

Treść doklejona: 27.08.13 19:20
    Wracając do imion to mi też się bardzo podoba imię Maja (i tak dałabym na imię mojej córci),
    dla chłopca nie mam imienia wybranego kiedyś bardzo podobało mi się imię Sebastian ale teraz chyba mniej....
    • CommentAuthorMilagro
     permalink
    Magda85S witamy serdecznie na forum!

Tinamar, co u Ciebie-czy nie miałaś przypadkiem jakoś teraz testować-melduj się nam dziewczyno:bigsmile:
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    Dzień dobry,
    Tinamar no właśnie co u Ciebie?
    A ja dziś 13 dc i po monitoringu, powiem Wam, że po moim ostatnim ( pecherzyk 8dc - 9,1mm) nie spodziewałam się niczego. Nic mnie nie bolało - więc bałam się, że clo po prostu na mnie w ogóle nie działa. Ale pęcherzyk dziś miał 15,8 mm. To niby nic, ale lekarz się ucieszył i powiedział, że w tych jajnikach jest potencjał :))
    Wiecie co ...nie podejrzewam by w tym cyklu się udało, to za mały pęcherzyk i za wolno rośnie prawda?Ale podbudowała mnie dzisiejsza wizyta i postawa lekarza. Nastepny monitoring w czwartek. CO myślicie?
    pozdrawiam Was
    trzymajcie kciuki proszę...
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    malgonia moze po prostu owu bedzie troszke pozniej i pecherzyk jeszcze rosnie, lekarz mowil mi ze wystarczy 17mm wiec jeszcze jest szansa ze urosnie. ja w poprzednim cyklu mialam owu dopiero 15-16dc a teraz mam 13dc i lekarz mowi ze bedzie dzis lub jutro. najwazniejsze jest pozytywne myslenie :)

Witaj Magda85S :)
    --
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Małgoniu-nie martw się, ja jeszcze kilka dni temu też miałam pęcherzyk tej wielkości a jestem już po owulacji, pęcherzyk urośnie, najważniejsze że poszedł impuls to rośnięcia, zobaczysz w czw. będzie już miał ok 19mm, owulka będzie ciut później tak jak mówi Elpida.
    • CommentAuthormalgonia
     permalink
    Aasterka, Elpida - :*
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    mnie to tak zaskoczyla owu w tym cyklu ze az sie wystraszylam ze nic z tego nie bedzie bo nie bylo przytulanka w odpowiednim czasie:) na szczescie maz urwal sie z pracy troszke wczesniej jak sie o tym dowiedzial i nadrobilismy wszystko :) ufff mam nadzieje ze nie bylo za pozno...hihihi i to chyba ta cala dzisiejsza sytuacja wprowadzila mnie w taki pozytywny nastroj :)

Treść doklejona: 27.08.13 21:42
    yyy poprawka dzisiaj 12dc nie wiem czemu ta 13 tak mi utkwila... :)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Elpida i aasterka testujemy razem bo ja mam dziś 12 dc. Chyba że wypadnie mi wcześniej @...co jest możliwe.
    Malgonia nie ma się czym martwić. Może po prostu owu będzie później o parę dni:)
    ciekawe jak mój pęcherzyk...zawsze się boję, że się nie wstrzelę w owulację z przytulankami..Muszę zapytać gina o śluz...bo mój jest taki dziwny. Nie rozciągliwy tylko lejący ale biały...i nigdy nie wiem czy to płodny czy już nie..
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    ciekawe co u Tinamar? miala miec chyba wizyte u endokrynologa z tego co pisala wczoraj...
    --
    • CommentAuthorAsiula157
     permalink
    U mnie dzisiaj nadal ból brzucha i jakiś dziwny śluz do tego.Może podpowiecie mi jak mam liczyć ten cykl?Chodzi mi o to że przed clo miałam 24dniowe i nie wiem jak to się może zmienić po.Nie chciałabym mieć złudnej nadziei jak @ nie przyjdzie w terminie.Jak wygląda u Was śluz płodny po clo bo ten mój jest jakby żółty i jest go sporo.
    •  
      CommentAuthorjaisog
    • CommentTimeAug 28th 2013
     permalink
    U mnie dzisiaj 12 dc i wieczorem idę na monitoring zobaczymy co tam rośnie
    --
    • CommentAuthorgwizdek7
     permalink
    Asiula mi po clo cykle się skróciły do 29-31 dni, wcześniej miałam dłuuugie i bardzo nieregularne, często @ wywoływana luteiną. Jeżeli miałaś swoją owulację i w miarę regularne cykle to sądzę, że jest szansa, że będą miały mniej więcej tą samą długość. Bierzesz do tego progesteron po owu? Jeśli tak, to druga faza może się wydłużyć. Ja generalnie jestem miło zaskoczona działąniem clo (choć była tylko jedna ciąża biochemiczna), ale owu zawsze była i zawsze był to jeden pęchęrzyk niezależnie od dawki - można pozazdrościć dziewczynom, którym udaje się wyhodować więcej.
  1.  permalink
    Hej u mnie dzisiaj 14 dc bez niczego naturalny cykl byłam na usg jest pęcherzyk 20 mm i endo 11.9 mm. Pęcherzyk bardzo ładny nabrzmiały i gotowy do pęknięcia, i teraz żeby pękł. Dr mówił że dzisiaj w nocy powinien. Zastanawiał się czy podać pregnyl ale stwierdził że pęcherzyk jest ładny i powinien sam pęknąć. Ale się boję że znowu nic z tego nie będzie. 21 dc progesteron i zobaczymy.
    --
  2.  permalink
    Ja dziś odebrałam wynik progesteronu z 20dc (cykle 26 dniowe) no i niesteyty wynik 2.01 czyli cykl bezowulacyjny więc od przyszłej środy mam nadzieję zaczniemy z CLO. Ehh czyli 10cs- stracony, teraz nowa nadzieja w 11cs.
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    monisiunia piękny pęcherzyk:)! no to teraz działacie i testujesz za niedługo:)

a jaki musi byc poziom progesteronu po owulacji i kiedy najlepiej robic badanie?
    a jak jest w początkowej ciąży. Czy przed domniemanym okresem progesteron będzie wskazywał na zaciążenie?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej a ja zjawiam sie tu z malym zalamaniem miesiac po laparo i dalej nic nie wychodzi i taka mam chec na papierosa (chociaz rzucilam jakies 8 miesiecy temu przed staraniami)ze paczke bym spalila z tej bezsilnosci ehh:cry:
    -- p:
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    a u mnie dzisiaj w 10dc sluz bardzo plodny, jak białko jajka, taki ciagnący się, idealnie przezroczysty... ale jakos tak dziwnie zawsze owu mialam ok. 20 dc, a teraz juz...
    w piatek monitoring, to sie okaze, co sie dzieje...
    ale zdziwilo mnie to...

pozdrawiam!

Treść doklejona: 28.08.13 10:30
    a poza tym zawsze po Clo praktycznie nie miałam sluzu i przytulanki bardzo bolały... a teraz tez bralam CLo i tak sie odmieniło...

takie jest ciało kobiety! ;)
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    Endzi91 a badalas męża?

An_ma ja teraz tez owu mam kilka dni wczesniej, o maly wlos bym ją przegapila, chociaz te bole dawaly mi do myslenia:)

Treść doklejona: 28.08.13 10:37
    jaisog trzymam kciuki :) widze ze duzo bedzie testujacych w tym samym czasie, to dobrze, na pewno komus sie uda :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    elpida no wlasnie nie ale mamy taki zamiar jak jeszcze miesiac nic nie wyjdzie....dobrze ze chociaz chce sie zbadac:)
    -- p:
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    endzi nie pal bo szkoda tych zdrowych 8 miesięcy :) a jeśli teraz zaczniesz, pewnie za jakiś czas znów będziesz musiała przechodzić przez koszmar rzucania ;)

Dziś 9dc. Jestem po wizycie u ginka. Mam bardzo ładne pęcherzyki na obu jajnikach, ale jeszcze żaden nie jest dominujący. Kazał mi przyjść jeszcze w piątek, zobaczymy jak akcja się rozwinie :wink: Cieszy mnie to, ale mało, bo podjęłam decyzje, że odkładam na razie starania. Nie damy rady w naszej sytuacji, a nie chcę by "jakoś to było" jeżeli chodzi o finanse. Więc dziś jest ten smutny dzień, kiedy wali się świat. Ale nadal będę czytać co u Was się dzieje i trzymam kciuki!
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ninka wiem ze szkoda dlatego zawsze gdy mam chec zapalic to mysle o tym...szkoda ze odkladasz ale mi tez by sie przydalo zebym psychicznie odpoczela bo caly czas o tym mysle no i moze dlatego nie wychodzi bo jest taka spina:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    Endzi ja właśnie sięgam ostatnio po papierosy bo nie wytrzymuję.. W dodatku jutro przychodzi do mnie koleżanka w 15 tc ... Świetnie bo napatrzę się jutro na brzuszek - pewnie jeszcze mini ale juz będzie- i będę ryczeć caly wieczór. Mój kochany bedzie miał mnie znowu dosyć i jeszcze gorzej będę się czuć.
    Ninka coś czuję że właśnie w tej przerwie sie uda:-), przecież zawsze jak są jakieś problemy to nagle jest dzidzi:-) . Mimo wszystko tego ci życzę :-)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    mamusia22 nic nie mow o kolezankach w ciazy ja staram sie ich unikac zle to mnie mnie dziala zreszta nie umiem sie cieszyc razem z nimi wiec po co sztucznie opowiadac jak bardzo sie ciesze kiedy tak nie jest...pozniej jestem zla na siebie ze taka jestem ale nie potrafie inaczej...i wkurza mnie jak ktoras mowi ze dla niej ciaza to nic takiego nadzwyczajnego jakby sie wydawalo...ehh
    -- p:
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Jestem na pierwszym cyklu z clo i jak go brałam to czułam raz po raz takie mocne klucia i ciągnięcia a teraz jestem w 12 dc i boli Mnie jak na @ czyżby to była owu ? Dzisiaj idę na monitoring to się dowiem. Wstępnie w piątek mam iść na iui oby tylko owu poczekala.
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    a ja wczoraj byłam u koleżanki, której córeczka ma 1,5 miesiąca - i byłam bardzo szczęśliwa trzymając ja na rękach i szczerze gratulowałam, nie czułam zazdrości...
    byc może dlatego tak pozytywnie zareagowałam, bo koleżanka wcześniej starala się przez 3 lata i nie wychodziło... i swoje już przeżyła, zasługuje na szczęście, po 3 latach staran potem sobie odpuściła i taka niespodzianka Maja się pojawiła :)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    an_ma no wlasnie starala sie 3 lata i wie co czuja dziewczyny takie jak my:) a jak mi ktoras mowi ze ciaza to nic nadzwyczajnego i wogole to wkurzam sie...ale zawsze jej mowie ze za łatwo jej przyszlo:)
    -- p:
    • CommentAuthorgwizdek7
     permalink
    Mamusia22 podotykaj sobie ciążowego brzuszka koleżanki, bo to ponoć bywa "zaraźliwe", gdzieś się z takim jakimś przesądem zetknęłam i w sumie z autopsji, jak koleżanka dotykała mojego brzucha, to po miesiącu zaciążyła..
    • CommentAuthorMagda85S
     permalink
    Dziewuszki powiedzcie jak długo się staracie o maluszka?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    9miesiecy...
    -- p:
  3.  permalink
    DZiewczyny czy któraś z was przed owulacją miała grudki w śluzie?

Treść doklejona: 28.08.13 15:16
    A dzisiaj byłam u dr i nic się tam nie dzieje
    --
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    4 Miesiące.
    -- Gniewuś 10.08.2015
  4.  permalink
    Ja się staram rok.
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    a my 3 lata :(
    w ciągu których miałam ciążę pozamaciczną i dwie ciąże biochemiczne...
    • CommentAuthorMagda85S
     permalink
    an_ma na pewno do ciebie uśmiechnie się los.
    Trzymam za was wszystkie kciuki i za siebie też :D

My też się staramy ok. roku o maleństwo natomiast teraz dopiero zaczęliśmy się leczyć ;/, wiemy ze na pewno u męża jest problem a ja mam wizytę u gin za tydzień wiec ciekawa jestem co mi powie po wstępnych badaniach (które mi zlecił).
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    Mamusia - wcale bym się nie obraziła, gdyby było tak jak mówisz ;)
    Magda - my staramy się od 13 miesięcy, ale leczę się od początku sierpnia. Zawsze wydawało mi się że to kwestia dwóch\trzech miesięcy a tu klops :/
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    a my staramy się 26 miesięcy w tym dwa z clo i innymi wspomagaczami. na początku bez leczenia. później z samą luteiną. dalej sobie odpsciłam i teraz idę pęłną parą ze staraniami. Trzeci cykl od rozpoczętej kuracji z clo...zobaczymy..
    ile można się tak stymulować??
    • CommentAuthorAsiula157
     permalink
    Magda - my staramy się niecałe 2lata ale dopiero ten cykl z lekami.Ja mam skłonności do torbieli i niestety w trakcie tych kilkunastu miesięcy też się pojawiały więc staranka poszły w odstawke bo trzeba było najpierw "obcego" wyleczyć.
    an_ma i endzi - ja mam tak że jak któraś koleżanka zaciąży bądź już ma dzieciątko to się cieszę ale czuje takie ukłucie zazdrości. Uwielbiam dzieci więc nie mogłabym ich unikać.Ostatnio jak miałam zły nastrój to spotkałam się z koleżanką która ma dwie przecudowne córeczki i powiem Wam że ich zły humor jak ich posłuchałam i popatrzyłam jak się bawią i wygłupiają to humor odrazu się poprawił.Niestety mam takie dni że jak widzę kobitki w ciąży bądź z dziećmi to mi się płakać chce.
    W październiku narodziny mojego chrześniaka i mam nadzieje że będzie miał (prawie) rówieśnika:bigsmile:
    • CommentAuthornninkaa
     permalink
    mamusia - ponoć kuracja z clo powinna trwać maksymalnie 3 miesiące, później trzeba zrobić przerwę.
  5.  permalink
    [quote=nninkaa][/quote] moj ginek tez tak mówił

mi mineły troche mdłosci i piersi przeatały bolec... mam nadzieje ze bedzie wszystko okej , ze ustanie objawów to nic złego
    jutro mam wizytę... mam nadzieje ze z dzidzi wszystko w porządku
    --
    • CommentAuthorElpida
     permalink
    dziewczyny a moj gin powiedzial ze bedziemy stymulowac clo przez 6 cykli wiec niekoniecznie musi byc wczesniej przerwa:) natomiast zaleca sie w trakcie leczenia monitoring:)

Treść doklejona: 28.08.13 18:44
    a my staramy sie prawie 2 lata ale leczymy sie dopiero od maja

Treść doklejona: 28.08.13 18:46
    jaisog jak tam po wizycie? sa pecherzyki? :) mnie strasznie bolą jajniki na zmiane raz lewy potem prawy...ehhh
    --
    •  
      CommentAuthorsara_N
     permalink
    Witajcie kobitki. U mnie dzisiaj 18 dc. Od jutra mam zacząć brać duphaston. Niestety nie miałam możliwości iść na monitoring. Od 3 dni odczuwam pobolewanie dwóch jajników na zmianę. Spodziewany termin @ 7 września, akurat w urodziny męża. Jakoś nie robię sobie nadziei. Ostatnio beznadzieja mnie co raz bardziej dopada. Straciłam pracę, widoków na nową nie mam. W ciąży jak nie byłam tak nie jestem. Dzisiaj jedynie jest ten dzień weselszy, mąż zrobił mi tort. Szampan wypity, życzenie pomyślane, świeczki zdmuchnięte. Może się spełni.
    • CommentAuthorAasterka
     permalink
    Witajcie Dziewczyny
    Byłam u gina i pęcherzyk pękł, endo grube:) mam zrobić test 10.09 ale zamierzam ciut wczesniej iść na bete bo nie wytrzymam:) jak w tym cyklu nic nie wyjdzie to ide znów na hsg, być może znów mam jajowody zapchane śluzem i drobne zrosty. Nie ma co faszerować się hormonami dalej tylko wyeliminować przyczynę.
    Jaisog-daj znac jak po minitoringu? jak duże są pęcherzyki i kiedy będziesz mieć inseminację?
    Tinemarku-co u Ciebie, dawno Cię nie było!
    Endzi a Ty po laparo masz owulację bez wspomagaczy?
    Monisiunia a co jest z Twoimi pęcherzyki?już były spore i nic się nie dzieje?
    Sara-kciuki za marzenie!
    Ninka-szybko stawaj na finansowe nogi i dołącz do nas!
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    asterka czy mam po laparo to nie wiem bo nie bylam jeszcze na monitoringu czekam na normalny okres bo wogole ten cykl po laparo caly jakis zakrecony:)ale przed mialam czasem swoja owulacje....
    -- p:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.