U Mnie dupa, będziecie musiały nadal znosić moje marudzenie. Odebrałam wynik bety 0,3 więc nie udało się. Chyba nie muszę się ludzic że za wcześnie czy coś bo to 24 dc i 10 dni po iui. Widocznie to jeszcze nie jest ten czas żeby cieszyć się Maluszkiem
oj jaisog przykro :( ale pociesze cie tym ze nie jestes sama, pewnie dostaniemy @ w tym samym czasie... a do grudnia jeszcze zdążymy :)
Treść doklejona: 09.09.13 19:32 ja jestem tak wybuchowa ostatnio że aż sama siebie nie poznaje... wczoraj to taka byłam wściekła że wsiadłam w auto i pojechałam przed siebie, z moim się nie odzywam od soboty i mam jeszcze ochote na awanture z tesciowa... takiego zachowania nie było przecież w ulotce w skutkach ubocznych :)
jaisog, przykro mi, że się nie udało :( chyba każda z nas wie co czujesz. Ale głowa do góry, w końcu się uda! Pamiętaj o naszym postanowieniu - do końca grudnia mamy czas:) ja właśnie wróciłam od lekarza, zapytałam co dalej, skoro teraz znowu się nie udało. Więc w tym cyklu robimy test postkoloidalny (czy jakoś tak:), żeby sprawdzić czy nie ma przeciwciał na plemniki, w następnym cyklu hsg a potem jak sie nie uda to inseminacja...musiałam mieć niezłą minę jak to usłyszałam, bo powiedział mi, żebym się tak nie bała, że w końcu będę w ciąży:) także jakby nie było, wszystkie jedziemy na tym samym wózku...Ale wiem, że nam się uda!! Nasze przyszłe mamusie są tego dowodem:)
jaisog- sorry ale ja uwazam ze za wczesnie!! tak jak mowilam!! skoro dzisiaj dopiero masz plamienia to moze dopiero masz zagniezdzenie i beta nie urosla jeszcze...tzn nie chce Ci robic nadziei ale moim zdaniem nie masz pewnosci na 100 ze nie jestes w ciazy..jeszcze to twoje plamienie.. Ja dzisiaj bylam u endokrynologa...dostalam skierownaie na bete i nawet tak przeszlo mi przez mysle zeby zrobic dzisiaj ale czekam do srody jednak
Alissss oby Twoje spostrzeżenia były prorocze. Wyczytałam że brązowe plamienia to może być za niski progesteron. Powiedzcie Mi czy mogę go teraz brać do piątku i później iść ponownie na betę Tylko napiszcie Mi w jakich dawkach bierzcie
jaisog - dziewczyny mają rację. Mie gin przy IUI kazała zrobić betę 14 dni po inseminacji. Wcześnie, jej zdaniem, było bez sensu, bo się jeszcze nie zagnieździ. Trzymam kciuki, żeby to ona miała rację a nie Ty ;)
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, właśnie wzięłam duphaston a jutro postaram się o luteine. Będę żyła nadzieją że być może się uda. Betę powtórzę jednak w piątek wtedy będą dokładnie 14 dni po iui. Dziękuję Wam że Jesteście takie Kochane
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.09.13 21:29</span> No nic ,nie pozostaje nic innego jak tylko się pomodlic żeby beta zaczęła rosnąć
Jaisog, jak przeczytałam Twój wpis to bardzo przykro mi się zrobiło.... Dobrze, że wziełaś duphaston i głowa do góry! Był już tu przypadek- chyba żanetki-, gdzie zagnieżdzenie było później niż większość. Mocno Ci tego życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się będzie działo w piątek. Aż ciarki mnie przechodzą.
Jaisog w czwartek albo w piątek, zobaczę jak sytuacja się rozkręci, chyba że @ przyjdzie.
Treść doklejona: 09.09.13 21:47 Ciężki tydzień przed nami, ale tydzień WIELKICH NADZIEI. Powodzenia kochane dla nas wszystkich, tych testujących, tych monitorujących i tych zaczynających nowy cykl :*:*:*
Jaisog, skoro pomodlić to idę jutro do kościółka w przerwie obiadowej i się za Was pomodlę :) chociaż do szczególnie wierzących nie należę ale moja modlitwa została wysłuchana więc może i ta zostanie :)
Witajcie.U mnie dziś 33dc mija, rekordy życiowe bije, endometrium 13mm, dzisiejszy rezultat usg (na dwoje babka wróżyła albo to wczesna ciąża albo dostanie Pani miesiączkę lada dzień"no to mi tak pomogło że hej! Biorę Duphaston 5 dzień, mam tak brać jeszcze 5dni bo ginka stw. że @jak ma być to będzie, ale ja jutro idę na betę no chyba że mnie "krew zaleje"
Zaczajona, no to trzymam kciukasy ! :) To będzie dobry miesiąc, zobaczycie dziewczyny :) alissku, do Ciebie niedługo szczęście się uśmiechnie za to rozsyłanie dobrych fluidków :-*
Tinamarku-jesli tylko moge takim fajowym babka rozsyłać te fluidy to tylko sie cieszyc moge...tyle zeby dla mnie w koncu starczylo troszkuuu tych fluidkow;)
a ja dziś 11 dni po pregnylu i od trzech dni bolą piersi, a od dziś plamienie. Czyli @ się zbliża.... bo wypada dzis 26 dc.... :( znowu nic z tego...a przecież miałam się nie nastawiać. jaisog dobrze mówią dziewczyny, powtórz test bo mogło byc za wczesnie. tinamar a Ty jak się czujesz? Czy dochodzą jakieś objawy?
Po wczorajszym duphastonie żadnych plamien tylko biały śluz a na dodatek ustaly pobolewania podbrzusza. Boże, boję się tylko że może niepotrzebnie się nakrecam. No nic do piątku wytrzymam. Mamusia nie myśl tak negatywnie,póki nie dostaniesz @ wszystko może się zdarzyć
Alissss,powiem Ci ze mam tak samo. Jak z kimś już bardziej się związe to zachodzi w ciążę. Tak było z ewelinao,esperanca,zanett później Tinamar a teraz Aasterka. Tak Sobie myślę, ze już powoli czas na zmiany na Naszym wątku. Weteranki powinny już szykować miejsce dla nowych staraczek więc Dziewczyny do roboty !!!
Mamusia22, nie mam żadnych objawów prócz pobolewania brzucha i jajnika i piersi delikatnie :/ ciężko mu nawet uwieżyć jeszcze :) alisssku, jak Twoich nie starczy to przecież Ci oddamy z nawiązką :) :-* jaisog, jejku, żeby to bylo to samo co u mnie ! Mocno trzymam kciuki ! Ależ ten tydzień jest pełen nadziei :)
ja w tym miesiącu z racji owulacji po stronie bez jajowodu raczej nie dołącze do szczęśliwego grona, ale w przyszłym miesiącu szykujcie jedno miejsce dla mnie :)
Tinamar jak.dojdą jakieś objawy to pisz szybciutko bo bardzo mnie ciekawi:)
Treść doklejona: 10.09.13 09:12 Agamala ja też uważam że w moim przypadku lipa. Z góry skazałam ten cykl na stracony przez zbyt duży pęcherzyk. Kusi mnie dziewczyny żeby brać clo od 3 dc a nie od 10 jak mi lekarz zaleca. Drugi miesiąc starań za mną...z leczeniem oczywiście. Ile jeszcze przed nami?
Dziewczyny trzymam za Was kciuki :) Jak nie przyszła @ to zawsze jest szansa :)
A ja od soboty codziennie robię sikańca i codziennie jedna krecha :( A nie nastawiałam się, bo to cykl naturalny, po nieudanym IUI i cholera wie czy była owu. Człowiek to jednak głupi i naiwny jest :(
Dziewczyny a ja poczułam Waszą atmosferę testowania i sama dzisiaj strzeliłam sobie z rańca teścik. Oczywiście tak jak przypuszczałam wynik negatywny. Plamienia nadal są chociaż nie wiem czy to tak nazwać nawet. Plamka rano a później do wieczora spokój. Wieczorem plamka i znowu do rana spokój. Czy tak może być po duphastonie? Jak do piątku nie pojawi się @ to chyba do lekarza zadzwonię.
jaisog szkoda... ale jak ja to zawsze mowię, nowy cykl, nowe szanse, nowe nadzieje! a u mnie zero objawów, równy tydzien temu miałam owulację... w poniedziałek testuje.
Zamiast plusów mamy jakieś dziwne dolegliwości i objawy których nie da się ogarnąć Samemu i pozostają tylko lekarze. Chyba,że już tak Nam siada na głowę że doszukujemy się drugiego dna. A u Mnie dzisiaj wróciły napady gorąca i chyba to zasługa duphastonu
hej!! kurcze wszytskie maja jakies plamienia swiadczace o zagniezdzeniu a ja nie...i nigdy nie mialam:(do tego od 2 dni pecherz mnie delikatnie pobolowe...tzn przy sikaniu troche piecze..a ja mam jakos tak zawsze tydzien przed okresem..jutro robie bete kolo 10 rano jade
Treść doklejona: 10.09.13 11:06 asoula, mamusia i jaisog- cieszcie sie tym plamieniem to jest dobry znak!!!!ja tez chcee!!!!
alisssku - plamienie nie wystęuje wcale często przy zagnieżdzeniu i u dziewczyn po prostu tak się zbiegło że miejmy nadzieję to to włąsnie ale u Ciebie wcale nie musi być ;) Nic się nie martw ! Trzymam kciuki za betkę jutrzejszą ;))) Przypomnij mi który to będzie dzień fazy lutealnej ?
z tego co pamiętam to owulację miałąś nastęnego dnia bo wtedy pęcharzyki były już pęknięte a fazę lutealną liczy się od nastęnego dnia po owu więc jesli od IUI będzie 12 dzięń do będzie to 10 dfl. Więc pamiętaj że u mnie zagnieżdzenie było dopiero jakoś 12 dfl więc w 10dfl by nic nie wyszło więc jakby co nie stresuj się i powtórz betkę ;) Ale oby już cos było ;)
Alissss,ja tez nie wiem jak mam to liczyć...przecież miałyśmy iui tego samego dnia.Nie miałam usg w sobotę wiec jeszcze liczę na to że owu mogła być dopiero w sobotę...trudno powiedzieć...ale chyba piątku nie możemy liczyć , tak Mi się wydaje.
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.09.13 11:27</span> Tinamarku,Ty to umiesz pocieszyć...w takim razie ta moja wczorajsza beta była bez sensu...oby
Tinamarku- owulke to raczej mialam w piatek..bo czulam a w sobote jak sie obudzialam juz nic nie bolalo..wiec raczej stawiam na piatek czyli pierwszy dzien licze od soboty czyli jutro bedzie dopiero 12dzien...hmmm moze jednak w czwartek pojade na ta bete...juz sama nie wiem.. Jaisog- a ty kochana masz tak samo jak ja..czyli ta Twoja wczorajza beta w ogole byla za wczesnie..bo to byl 9 albo 10 dzien dopiero..
no...ale duphaston biorę...raczej nie zaszkodzi a gdyby co to pomoże... dopiero pojadę w piątek albo sobotę...na szczęście 4 ulice dalej mam szpital na polnej i betę tam robią 24 h a wynik po 2 godzinach więc spróbuję przetrzymać chyba że @ nawiedzi Mnie szybciej