Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeAug 31st 2011 zmieniony
     permalink
    Miśka1: My też rok! I nadal w ciązy nie jestem. Tobie się udało więc mędrkujesz ale mi nie więc szukam przyczyny. PROSTE i LOGICZNE

aha mędrkuję czyli ? :confused::confused:
    no ok skoro tak uważasz to nie pozostaje mi nic innego jak zacytować Kayonashi :

"Myślałam, że rozmawiamy na luzie i oczekujesz, że powiemy co myślimy n/t, no, ale teraz już nie wiem jakie były Twoje wizje forumowej rozmowy."

i to moje ostatnie zdanie w tym temacie

życzę Miśka powodzenia i oby sie szybko udało
    bo możesz nie wierzyć [ zwisa mi to i powiewa ] , ale ja na prawdę przeszłam wiele i wiem jak boli jak się w ciążę zajść nie może....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 31st 2011
     permalink
    Teorko, ja mędrkuję chociaż mi się nie udało :updown:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthorMiśka1
     permalink
    Próbujecie wmówić mi, że owulacja była. A lekarz twierdził co innego. I nie potraficie przyjąć do wiadomości, że wykresy się mylą. Tyle.
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    szkoda, że rozmowa taki ton przybrała... skoro tak, to ja podziękuję...
    POWODZENIA :smile:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nikt Ci nic nie próbuje wmówic. Pytałaś nas o zdanie? To wypowiadamy głośno swoje przypuszczenia.
    Dziwię się tylko, że będąc pod opieką tak znakomitego lekarza, któremu w dodatku ufasz, musisz szukac informacji na forum. Ja też zawsze szukam, ale wszelkie odmienne głosy przyjmuję ze spokojem i ewentualnie pytam lekarza co on na to. No tyle tylko, ze ja już lekarzom nie ufam. Ale może to dlatego, ze staram się 4 lata, a nie rok.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Serio to ja nie mogę pojąc tych forumowych nerwowości :wink:. Zawsze zakładam (widac błędnie), że współrozmówca jest gotów, aby się zmierzyc z odmiennym zdaniem na spokojnie.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    "Ale wystarczy poczytac trochę, żeby wiedzieć, że ładne wykresy przy braku owulacji się zdarzają."
    Jak najbardziej - wystarczy porządny podręcznik do NPR - tam jest info o LUF. Nauczyciel tez powinien być świadomy występowania tej nieprawidłowości.
    Nie ma zatem mowy, że cokolwiek zawiodło.
    Uczyłaś się w ogóle jakiejś metody?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Miśka1: Próbujecie wmówić mi, że owulacja była. A lekarz twierdził co innego. I nie potraficie przyjąć do wiadomości, że wykresy się mylą. Tyle.

a Ty nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że mylą się także lekarze i nawet Twój wybitny specjalista mógł owulację przeoczyć
    Tyle

wiem, że miałam już nic nie pisać ale nie powstrzymałam się....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To prawda, czasem i potwierdzone "monitoringiem" (cudzysłów celowy, bo porządny monit to co innego) cykle bezowulacyjne owocują plusem na teście.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ile takich rzekomo bezowulacyjnych z plusem jest na 28dni... Nie jeden i nie dwa..
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tylko trudniej znaleźc, bo raczej nie zostają z "bezowulacyjnym" tytułem ;-)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Miśka1
    my się staraliśmy 1,5 roku a obydwoje mieliśmy bardzo dobre wyniki
    ja miałam i histeroskopię i drożność i regularny monitoring i do tego ja mam cykle 28-29 dni - więc niby książkowe
    a ciąży nie było
    zaskoczyłam przy pierwszej inseminacji, a to sie rzadko zdarza, więc prawdopodobnie wrogość śluzu albo cos innego nienazwanego
    wiem, że to frustrujące jak się chce a nie może...
    ja bym zmieniła lekarza, warto zasięgnąć innej opinii
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny zrobiłam test dzis rano i pierwszy raz nie potrafie określić wyniku:confused: Pojawiła sie niby druga kreska ale bardzo, bardzo bledziutka. nie wiem co mam myslec na ten temat...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    @ powinnam miec dziś ale u mnie bywają +- 2 dni różnicy w terminach @
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justa2586: Pojawiła sie niby druga kreska ale bardzo, bardzo bledziutka. nie wiem co mam myslec na ten temat...

beta HCG i wszystko będzie jasne
    natomiast druga blada kreseczka daje nadzieję !!:wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    W poniedz. wziełam ost, tabletke duphastonu dzis mam 29dc tempka jeszcze wysoko.
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Justa radzę zrobić ponownie jutro z samego rana, ale bardzo bardzo prawdopodobne ze bedzie dzidzia:):bigsmile:

ja z testem czekam do piątku
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    justa a jaka masz temperaturę na ten moment? ja mam 4 dzien na duphaston i spadla mi do 36,6to chyba zle wróży dziewczyny? co?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja mam 37* a czyli nadal jeszcze wyższe bo u mnie niższa to 36,6-36,7
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    no ja po spadku na drugi dzien dostawałam @
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    nie chce sie nakrecac ale nie potrafie myślec o niczym innym. tylko martwi mnie ból podbrzusza...jutro rano zrobie powtorke testu uwazacie ze powinna byc ciemniejsza???
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    u mnie nie wiem jaka jest wysoka jaka niska, nigdy wcześniej nie mierzyłam temperatury w takich celach.
    W sobote miałam 37,2 - dziś tylko 36,6
    jestem załamana, w dodatku brzuch mnie boli jak na okres, pewnie @ przyjdzie:cry:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    arkada ja z testem nie chce zbyt długo czekac, nie moge ponoc dłużej niz 5dni bo jakbym byla w ciąży to musze 2x1 duphaston brac żeby utrzymac ciąże.
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    dodam ze to mój 16dc. mam owulacje bardzo wcześnie
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    arkada brzuch to i mnie boli ja najwyższa miałam 37,1
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada 36,6 i to w połowie drogi do końca to się raczej przejmowac nie powinnas. Spadki w lutealnej się zdarzają, a pewnie temperatura i tak jest nad linią podstawową.
    Justa, a miałaś zastrzyk z pregnylu?
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Też mi lekarka powiedziała ze duphaston jest na podtrzymanie, justa życzę ci jutro 2-ów grubych kresek:bigsmile:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny jak u Was było z testami? czy ktoras ma doświadczenie? chyba zgłupieje do jutra:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Kaonashi dodałaś mi otuchy, ale nie nastawiam się za bardzo bo to moja pierwsza próba
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kaonashi: Justa, a miałaś zastrzyk z pregnylu?

Nie, nie miałam jestem tylko na clo i duphastonie.
    --
    •  
      CommentAuthorhornet
     permalink
    ja jestem przykładem gdzie są dwufazowe cykle z ładna FL 14 dniową, ale bez dominującego pęcherzyka. W lewym jajniku normalnie dochodzi do owulacji, natomiast kiedy przychodzi "kolej" na prawy (co 2-4 cykle) nie ma pęcherzyka dominującego, mam słaby śluz i cykl wydłuża się o kilka dni w stosunku do tych cykli z owulacją z lewego, ale jest to nadal dwufazowy cykl, z 14 dniową FL, przy czym jednak zazwyczaj szyt śluzu jest bardzo trudny do zaobserwowania i mało wyraźny. Jajowód prawy mam całkowicie niedrożny.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Justa, jeśli nie stosowałaś pregnylu to bardzo prawdopodobne, ze się udało. Jeśli stosowałaś to mógł dac wynik fałszywie pozytywny. Zdarzają się też czasem jednorazowe 2 kreski na testach. Najlpiej zrobic betę albo powtórzyc test jutro lub za kilka dni. Temperatura i brak @ są po Twojej stronie ;-). Powodzenia.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hornet o ile mi wiadomo niedrożny jajowód wpływu na samą owulację nie ma. A pytałaś kogoś skąd wzrost temperatury w lutelnej bez żadnego pęcherzyka?
    •  
      CommentAuthorhornet
     permalink
    Kaonashi, nie twierdze że istnieje związek między niedrożnością a brakiem owu. Z lekarzem moim... hmmm. cięzko porozmawiac na temat wykresu ;P Co ciekawe, poziom temperatur wyższych mam taki sam we wszystkich cyklach.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Tak mi zabrzmiał ten jajowód jako dodatkowe informacja na potwierdzenie braku pęcherzyka w prawym (mój błąd). A jesteś pewna tego braku pęcherzyka? Tak na 300%? Może zapytaj eksperta? W Bilingsie szczyt śluzu to najlepszy śluz z całego cyklu? Bo widziałam, że tak zaznaczasz, a w Rotzerze np to najlepszy z gorszej jakości.
  1.  permalink
    Szokuje mnie (pozytywnie) wasza wiedza dziewczyny...

Chociaż ja się staram 2 lata to nie wiem wielu rzeczy o których piszecie (głównie tych związanych z wykresami, bo nie prowadziłam nigdy).

A teraz piszę bo gorąco licze na waszą mała podpowiedz.
    pare minut temu zrobiłam test - 2 krechy! (druga troszke jaśniejsza)
    Gdybym nie przeczytała waszej gorącej dyskusji od czasu kiedy Miśka zrobiła test i wyszły jej 2 kreski ,a potem sie okazało że to przez pregnyl, to pewnie bym wariowała ze szczęścia, no ale...

Ja wzięłam Ovitrelle we wtorek 16 sierpnia - dzień przed owu (środa).w czwartek było ciałko żółte.
    Minęło....15 dni. Jutro spodziewałabym sie @.

I co myslicie?
    sama sobie odpowiem bo podejrzewam jakie będą wasze komentarze :smile:
    MUSZE IŚĆ ZROBIĆ BETE!!!!!!
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anulasebula: sama sobie odpowiem bo podejrzewam jakie będą wasze komentarze :smile:
    MUSZE IŚĆ ZROBIĆ BETE!!!!!!

dokładnie tak :tongue::tongue::tongue::wink::wink:

natomiast wg mnie 15 dnzień po zastrzyku z hormonem HCG to już wystarczający okres czasu na to , żeby sikaniec był wiarygodny..
    pozostałość po zastrzyku nie utrzymałby się raczej tak długo....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Anula - fajny post :)) i prawidłowo sobie sama odpowiedziałaś. Trzymam kciuki za betę! 15 dni od zastrzyku to raczej ciąża :)
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Kaonashi a przy bardzo nieregularnych miesiączkach, 15 dni od zastrzyku też sugeruje ciążę?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada nie kumam trochę? :)
    Jeśli test ciążowy po 15 dniach od zastrzyku wychodzi pozytywny to jest to prawdopodobnie ciąża, ale zastrzegam sobie prawo do pomyłki w ocenie ;-). To zależy też od tego ile jednostek pregnylu czy ovitrelle podano. Nie zależy od tego czy cykle są regularne czy nie.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Moim zdaniem pozytywny test ciążowy z moczu, zawsze warto potwierdzic testem z krwi, a jak ten wyjdzie pozytywny to powtórzyc jeszcze i sprawdzic prawidłowy przerost.
    edit: przyrost miało byc :), nie poprawiam oryginału, zeby "prześmiewczy" post Teorki poniżej zachował sens :wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Nie zależy od tego czy cykle są regularne czy nie.

dokładnie :wink:
    regularność cykli nie ma nic do tego

dostajesz zastrzyk, po którym pęcherzyk pęka [a raczej powinien ale z reguły pęka] więc zaczyna się FL
    więc mniej więcej wiadomo za ile można się spodziewać @ :wink:

kwestia jest tylko taka, że ten zastrzyk zawiera hormon HCG
    ten sam, który jest wykrywany w moczu w czasie robienia testu
    dlatego trzeba odczekać te zalecane kilkanaście dni....
    --
  2.  permalink
    dzięki dziewczyny.

Jestem teraz sama jak palec.
    Mąż wyjechał (zaraz po owu):smile:

rodziców mam strasznie daleko...eh!
    szukam kontaktu bo nawet nie mam do kogo gęby otworzyć...a tu taka wiadomość!

W tym miesiącu udało mi sie nie uroić sobie objawów, może dlatego wkońcu sie chyba udało....
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    mam bardzo nieregularne cykle, w czwartek w nocy byla ovitrelle teraz mam duphaston od niedzieli, 10tab. 1x1, czy licząc 15 dni od zastrzyku jeśli nie dostanę okresu moze byc to ciąża, generalnie chodzi mi o to czy duphaston powoduje obowiązkowo krwawienie jesli nie ma ciąży?

Sorki za zamierzanie ale jestem malo poinformowana w tych sprawach i tak jak anula jestem pod wrazeniem waszej wiedzy:)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Aaaa, nieee to, ze upłynie 15 dni od zastrzyku ciąży nie gwarantuje. Nie wiadomo kiedy po zastrzyku wystąpiła owulacja, czy w ogóle wystąpiła, kiedy będzie ewentualne zagnieżdżenie i kiedy zacznie się wytwarzanie hcg. Obserwujesz się?
    edit: a tak, pisałaś o temperaturze :)
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    nie nie obserwuje, ale zacznę;), w czwartek podobno była owulacja, był pęcherzyk widziałam go na monitoringu, i teraz kwestia czy pękł.

Zamiast pracowac siedze i się schizuję! :bigsmile::angry:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anulasebula: Jestem teraz sama jak palec.
    Mąż wyjechał (zaraz po owu):smile:

hehe dobrze, że po a nie przed :smile:

trzymam jutro kciuki za betę ale myślę, ze będzie ok :smile:

Kaonashi: a jak ten wyjdzie pozytywny to powtórzyc jeszcze i sprawdzic prawidłowy przerost.

hehe :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    arkada: nie nie obserwuje, ale zacznę;), w czwartek podobno była owulacja, był pęcherzyk widziałam go na monitoringu, i teraz kwestia czy pękł.

a nie było jeszcze jednego USG potwierdzającego pęknięcie pęcherzyka ?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A Arkada tak w ogóle czasem skok na dopingu (pregnyl, ovitrelle) jest większy, nie przejmuj się jeśli kolejne temperatury nie będą dobijac do 37 stopni. Ważna jest wyraźna różnica między pierwszą a drugą fazy cyklu.
    Przepraszam bo pominęłam pytanie o duphaston. W normalnych dwakach np 2x1 raczej nie zahamuje krwawienia, chociaż może je nieco opóźnic.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.