Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeAug 31st 2011
     permalink
    Hehehe oczywiście przYYYROST miałam na myśli :D
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    TEORKA: a nie było jeszcze jednego USG potwierdzającego pęknięcie pęcherzyka ?

Nie nie miałam kolejnego usg, kazała mi przyjsc po 15 dniach od zastrzyku z pozytywnym testem:) haha

Kaonashi: Przepraszam bo pominęłam pytanie o duphaston. W normalnych dwakach np 2x1 raczej nie zahamuje krwawienia, chociaż może je nieco opóźnic.

ok. dziękuję za opinię:)

A wy dziewczyny długo się staracie lub starałyście?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    arkada: Nie nie miałam kolejnego usg, kazała mi przyjsc po 15 dniach od zastrzyku z pozytywnym testem:) haha

hmm szkoda, że nie było no ale miejmy nadzieję, że zastrzyk dał rade pęcherzykowi :wink::wink:

arkada:
    A wy dziewczyny długo się staracie lub starałyście?

my dokładnie 12 mscy....
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Gratulację!! Na pewno wszystko będzie w porządku, dlaczego my kobiety musimy przez to wszystko przechodzić? natura płata nam niezłe figle! To nie sprawiedliwe i ciężkie.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    arkada: dlaczego my kobiety musimy przez to wszystko przechodzić? natura płata nam niezłe figle! To nie sprawiedliwe i ciężkie.

takie życie
    ot co

:wink:
    --
  1.  permalink
    To był mój 3ci cykl na wspomagaczach z czego 2 na Femarze.

Gdyby któras chciała odkupić troche Femary to odsprzedam za symboliczną kwotę. mam całe opakowanie, które kosztowało mnie ponad 300zł.

Moge oddac dowolną dawkę. Szkoda żeby się zmarnowała.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Anula, jest zakaz odstępowania lub sprzedaży leków.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    mhm...no ok:neutral:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Dziewczyny byc może przynudzam ale mam jeszcze takie pytanie,
    Zakładając ze plemniki są sprawne, szybkie, zwinne, aktywne a mój pęcherzyk pękł, dojdzie do zapłodnienia w 99,9%
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nie. Nie pamiętam ile dokładnie procent szans ma zdrowa para, ale coś mi się kołacze, że 40% w danym cyklu (niech mnie ktoś poprawi :smile:).
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    oj 40% to nie wiele, to wszystko jest takie nieoczywiste :angry:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada u jednych to trzask prask i po robocie, ze się tak wyrażę :wink: a u innych nie. Jak ze wszystkim.
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    no tak więc nasza droga do szczęścia jest w budowie:wink:
    może kiedyś będzie z górki
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    arkada: Zakładając ze plemniki są sprawne, szybkie, zwinne, aktywne a mój pęcherzyk pękł

to szanse na ciążę wynoszą od 25 % do 40 %
    podobno.......
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    arkada
    w moim przypadku były owulacje i sprawne plemniki a ciąży ani śladu :( dopiero inseminacja

anulasebula
    ja miałam ovitrelle i po 12 dniach bete, więc chyba 15 wystarczy żeby cos zobaczyć :)

powodzenia! :)
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    jeszcze nie wiem nic o inseminacji, :confused:
  3.  permalink
    anula36 ale mi dodałaś skrzydeł!

..chociaż czuje jak nigdy wcześniej że to jest to. W odróżnieniu od tych ponad 20 prób teraz mam taki wewnętrzny spokój, nie schizuje, nie szukam objawów...
    poza tym wydarzyło się coś po czym nabrałam wiary...eh! nie zbadane sa wyroki boskie...dłuuuuga historia...

nie wiem czy iść jutro na bete czy w piątek...
    Mój mąż ma urodziny za tydzień, ale bedzie szał!
  4.  permalink
    anula36 jeszcze jedno:

"ja miałam ovitrelle i po 12 dniach bete, więc chyba 15 wystarczy żeby cos zobaczyć :)"

i pokazało ci wtedy prawdziwą ciązę?
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    :) a tak :) te samą co do dziś nosze :)
    --
  5.  permalink
    hmmm:bigsmile:
    no to pieknie!

już się zaczynam naprawdę cieszyć szeroką gębą, ale boli mnie brzuch na dole tak jak tuz przed okresem...
    Nie cierpie tego uczucia bo to zawsze zapowiadało trudny czas.

Życzę duuużo zdrowia dla mamusiek i przyszłych mamusiek.
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    anulasebula: ale boli mnie brzuch na dole tak jak tuz przed okresem...

anulasebula to podobno dobry zwiastun
    :smile:
  6.  permalink
    arkada przez 2 lata to nie był zdecydowanie dobry zwiastun dla mnie, ale czytałam w róznych źródłach (czyt. forach) że tak czasami bywa...:smile:

...ale wierze że będzie dobrze.
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Mam nadzieję ze tym razem Wam się uda. Trzymam kciuki...
  7.  permalink
    Dziekuję z całego serca :wink:
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeSep 1st 2011
     permalink
    Cześć dziewczyny, zrobilam dzis drugi test jak radziłyście i powiem tak druga kreska jest ale wydaje mi sie że nie jest ciemniejsza od wczorajszej nadal taka jaśniutka. ale dzis kupilam test z innej firmy i zobaczymy jutro jaki wynik. Szczerze mówią pierwszy raz mam taki wynik nigdy nie miałam wątpliwości bo zawsze była ewidentnie jedna krecha i nawet cienia drugiej. dzis zaczeły mnie potężnie bolec piersi po bokach ale mnie tak bolały czasem przed @ i w podbrzuszu nadal dziwne uczucie, tempka co prawda spadł o 1kreche bo teraz jest 36,9 ale nadal w wyższych.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A mam pytanie szyjka przed okresem jest wysoko czy nisko? a w ciąży jak?
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
    • CommentTimeSep 1st 2011 zmieniony
     permalink
    justa2586: A mam pytanie szyjka przed okresem jest wysoko czy nisko?

ja nie doradzę bo nawet nie wiem co to oznacza, nie czuje żadnych wędrówek szyjki:neutral:
    justa twoje objawy są sympatyczne:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 1st 2011 zmieniony
     permalink
    justa2586: Cześć dziewczyny, zrobilam dzis drugi test jak radziłyście i powiem tak druga kreska jest ale wydaje mi sie że nie jest ciemniejsza od wczorajszej nadal taka jaśniutka. ale dzis kupilam test z innej firmy i zobaczymy jutro jaki wynik. Szczerze mówią pierwszy raz mam taki wynik nigdy nie miałam wątpliwości bo zawsze była ewidentnie jedna krecha i nawet cienia drugiej. dzis zaczeły mnie potężnie bolec piersi po bokach ale mnie tak bolały czasem przed @ i w podbrzuszu nadal dziwne uczucie, tempka co prawda spadł o 1kreche bo teraz jest 36,9 ale nadal w wyższych.

czyli masz zamiar teraz codziennie sikać na test i porównywać intensywność kresek [zważ na to, że wczorajsza już pewnie wyschła więc nie ma co porównywać bo na pewno odcień inny] oraz próbować badać szyjkę [co jest bez sensu skoro tego wcześniej nie robiłaś a domyślam się, że nie] zamiast iść raz [no ewentualnie dwa] na betę HCG i mieć odpowiedź praktycznie na 100 % ? :devil:

nie rozumiem Was dziewczyny, na prawdę :bigsmile::bigsmile::cool:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    No szyjke badam, a jesli chodzi o test Beta hcg to właśnie od dwóch dni mam nową prace i nie mam możliwości go zrobienia bo albo jestem za wcześnie a jak koncze to za późno a troche głupio juz w pierwszym tygodniu pracy brac wolne czy spoźniac sie... ja mieszkam na wsi i ośrodki zdr. krótko pracują tak wogole to mam jeden do dyspozycji bo drugi to masakra musiałam dziś tłumaczyc pani przez telefon co to jest beta hcg:confused: bo chcialam zrobic ale bylo za późno. a musze przyjąć duphaston jakby byla ciąża i tego sie boje ze nie przyjme go w pore:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a nie masz w pobliżu większego miasta gdzie krew jest pobierana np po godzinach pracy ?
    albo w sobotę ?

zawsze macie miliardy wymówek... :smile:

ja jak zrobiłam pierwszy test to na drugi dzień spóźniłam się do pracy 2 godziny, żeby móc iść oddać krew [ i w tyłku miałam, że kierowniczka czekała na pilne sprawozdanie i po ścianach fruwała z nerwów gdzie jestem i o mały włos nie skończyło się naganą ] a za 2 dni pojechaliśmy z mężem specjalnie prawie 50 km do miasta gdzie w sobotę pobierali krew na betę bo mi lekarz kazał po 48 godzinach...
    dało się ? dało :devil:

a szyjkę badałaś od 1 dnia cyklu ?
    żeby mieć jakiekolwiek porównanie ?

bo jak nie to lepiej tam nie grzeb - nic Ci bowiem nie da obserwacja szyjki od dwóch dni a jeszcze możesz sobie coś nie daj Boże tam nagmerać za dużo....
    --
  8.  permalink
    hej dziewczynki...co to za sprzeczki tutaj były krucza fix?:) Nie ładnie;)
    Justa 3mam kciuki, specjalnie dziś tu zaglądałam aż napiszesz jak dziś....mysle sobie, że jak dwa inne testy pokazały choćby słabo widoczną drugą kreske to jest spora szansa, ale wiadomo beta hcg więcej pokaże i pewniej.
    Anulasebula powodzenia!!:*
    ja mam mieć za tydzień wycinki przed którymi bronie się rękami i nogami...w pon. dowiem się jaki jest kolejny wynik cyto...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    starałam sie od poczatku cyklu ale różnie to bywało:/ przed wczoraj była bardzo wysoko nie moglam dosiegnąć a teraz tam nie grzebe:) tyle że ja dziś dopiero trzeci dzien w pracy... ale dzwonilam w pare miejsc i do tych oddalonych ponad 50km ale nie robia w soboty. moze wy wiecie gdzie w okolicach np czestochowy czy zawiercia robia badania w sobote?
    --
  9.  permalink
    A od której do której Ty pracujesz?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Justa wiele kobiet zaprzestaje badania szyjki w ciąży ze względu na ryzyko infekcji. Skoro to badanie nie daje Ci oczekiwanej odpowiedzi - ciąża czy nie, to na Twoim miejscu bym sobie darowała. Jak nie możesz zrobi beta hcg to poczekaj na kolejne pozytywne testy a w 7 tc już będziesz mogła na usg się umówic, żeby posłuchac serduszka. Z drugiej strony betę warto zrobic ze dwa razy w odstępie 48h, żeby sprawdzic, czy przyrasta prawidłowo.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Smerfeta1985: A od której do której Ty pracujesz?

od 7 do 15
    a jakie to ma znaczenie ? :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja musze wyjechac z domu ok 6 rano a wracam ok 17
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    nie panikowałabym z tymi testami jakby nie to ze jestem na duphastonie i od poniedz. nie biore ale jakby sie okazało ze jednak jest ciąża to powinnam w ciągu 5dni podwójną dawke wziąść. jutro chyba zamiast dzwonic to wybiore sie do kilku przychodni i zapytam chyba ze jutrzejszy test wyjnie całkowicie negatywnie. obojetnie co Teorka na ten temat myslisz i tak zrobie sikańca:bigsmile::wink: Mysle że nie jestem jedyna która tak postepuje jak ma jakies wątpliwości, choc cały czas wmawiam sobie ze to może być zafałszowany wynik.:wink:zeby sie bardzo nie nastawiac
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    justa2586: nie panikowałabym z tymi testami jakby nie to ze jestem na duphastonie i od poniedz. nie biore ale jakby sie okazało ze jednak jest ciąża to powinnam w ciągu 5dni podwójną dawke wziąść

możesz jaśniej?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Biore duphaston przez 10 dni od 17dc i jeżeli by sie okazało że jest szczęsliwy cykl to mam dawke zwiększyc żeby utrzymac ciąże.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ale od którego poniedziałku nie bierzesz?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    i najlepiej jak ta zwiekszona dawke zaczne brac w ciągu 5 dni od odsawienie ( po tych 10dniach)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    sorki ,,odstawienia"
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    i dlaczego podwójną dawkę w ciągu 5 dni?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Od tego
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    aaaaa, dziwne coś...
    od poniedziałku tego co minął nie bierzesz?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    29.08
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no to skoro test pozytywny to dlaczego nie zaczęłaś brac??
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Tak, dzis mam 30dc. cykle 28-29dni zwykle.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    bo nie jestem pewna czy taka bledziuchna kreska oznacza pozytywny...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no, ale nawet przy braku pewności wg mnie lepiej wziąc niż nie... takie przerwy nie są korzystne... jeśli się okaże, ze to nie ciąża to odstawisz wtedy
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.