Chociaz szczerze mówiąc brak miesiączki u mnie to normalna sprawa. J raczej nie miesiączkuję . Jednak luteiny odstawiała nie bede zaczekam jeszcze te 7 dni bo tyle zostalo do 40dc i zrobie test jesli bedzie negatywny to wtedy odstawię.
Margeritko a Ty miałaś na 100% owulację w 17 dc? Potwierdzoną monitoringiem? Edit: A już doczytałam :), ze tak. No to skoro jesteś w 16 dniu fazy lutealnej to możesz już się z testem zmierzyc.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Właśnie to samo chciałam Margeritce napisać:) Dziewczyny coś mnie zastanawia i martwi, bo 1wszy raz się z tym u mnie spotykam...19dc miałam skok tempki na 36,6 ( z fazy temperatur 36,2-36,3), od 26dc do 29dc miałam 36,8, a wczoraj spadek do 36,5 (zawsze przy takiej tempce, takim spadku a nawet ostatnio przy 36,7,36,6 dostawałam @) i się @ nie pojawiła, dziś mam 36,4 i nadal krwi nie widać...
Koanaski mnie tylko chodzi o to, że nigdy w mierzonych cyklach się mnie tak nie zdarzyło żeby miec poniżej 36,6 a @ jeszcze brak, i nie wiem czy to znowu jakieś zaburzenia czy u jednej kobiety może byc tak różnie co cykl.
A tymbardziej, ż ejuz na usg 16dc miałam ładnie przygotowaną macice, zlutelizowaną, przyrośnięta więc dziwi mnie, że @ zwleka, a też mnie zależy bo jak nadal w pon.się okaze że kolejny wynik cyto pap3 itp.to raczej nie obronię się już rekami i nogami przed wycinkami, a czym później dostane @ tym większe prawdopodobieństwo nałożenia się z datą wycinków. Choć bardzo chciałąbym je o tydzień do przodu przełożyć, bo zaczęłam 2tyg.urlop i na weekend do Ustronia chciałabym jechac normalnie, a nie że będe kilkanaście h po wycinkach, ale czy jest możliwośc dowiem się w pon.
Ostatnie czasy moja faza lutealna trwała 10 dni ( z 2 lata wcześniej 12 ) w ostatnim cyklu, który był z clo trwała 13dni. I @ się pojawiła jeszcze w fazie wyższych tempek.
Byle nie za długa, czyli?;> Wiesz nieraz zaobserwowałam, że zdarzało się, że @ pojawiał się jeszcze w fazie wyższych (z tych niższych wyższej fazy jak 36,7, 36,6), ale nie przypominam sobie żebym zaobserwowała dostanie @ później niż w 1wszy dzień spadku.
Powyżej 18 dni (chyba) bez ciąży to już warte skonsultowania z lekarzem. Smerfeto ja nie rozwieję Twoich wątpliwości. Wg mnie nie dzieje się nic niepokojącego, ale jak Cię to martwi to zapytaj eksperta czy ta odmiana jest okej.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Witam dzis tempka nadal wysoko 37,1* jest to moja 16 wysoka tempka to chyba dobrze zapowiada. zwariuje chyba do poniedziałku. nie daje mi tylko to spokoju ze testy kro robilam nie roznia sie od siebie tzn druga krecha nie ciemnieje- dziś co prawda nie robilam. boje sie ze nie mwrasta prawidłowo lh
Ja niestety dostałam@,przede mną trzeci cykl z clo(mam nadzieje że do" trzech razy sztuka"), troszkę jest mi przykro-no ale trudno,kiedyś musi się udać....Justa czekamy...
nie wiem czy płakac czy smiac sie, mój M jeszcze nie wie. tak szczerze o testach wiedział ale bete zrobilam w tajemnicy zeby trosze niespodzianki jednak mu zrobic. teraz oby to Cudo zdrowo rosło.
właśnie tylko w tym problem (zapomniałam zaznaczyc) że ja mam umowe na zastepstwo.....i chyba jak dam zwolnienie to mnie moga zwolnic nawet po tym miesiącu przepracowanym. chyba na tej umowie mimo ze jest na pełen etat że tak powiem nic mi sie nie należy!!!
Justa Jeśli pracujesz w szkole, to nie mogą cię zwolnić, zwłaszcza że jesteś w ciąży, a nawet powiem Ci więcej, że po urodzeniu dostaniesz normalnie zasiłek macierzyński, moja kuzynka tak miała też była w szkole na rok na zastępstwo i zaszła w ciążę w listopadzie. A byłaś gdzieś zatrudniona przez wakacje, czy miałaś przerwę??
miałam przez 2 miesiace przerwe. teraz wyczytałam że umowa na zastępstwo nie jest przedłuzana do porodu a do dnia powrotu pracownika którego zastepujemy.
Justa gratulacje! Za drugim cyklem z clo...super...A Ty miałaś też robioną drożność jajowodów wcześniej? Ja też pracuje na zastępstwo od 15.02, ale nie w szkole, jeśli są inne zasady na zastępstwo w szkole to Ci nie pomoge, wiem na ten temat co nie co... Byłam odebrać wynik cyto...nadal stan zapany, ale pap2, a nie3...i już nic nie wiem co z wycinkami, z tym dr trochę cięzko mi się rozmawia, troche też wina tego, że nie potrafie lekarzowi do końca zaufać, chyba pojade jutro do tej co dała w szpitalu skier.na wycinki i robiła kolposkopie i pokaże ten wynik i zobaczymy co powie...lekarz dał mi teraz jeszcze inne globulki...normalnie zaczęłabym dziś cykl z clo, bo 3dc, a dr powiedział najpierw żeby zacząć, a potem, ze nie, że jeszcze zobaczymy co tu będzie...ech:(
Z całego serca gratuluję dziewczynom którym się udało! :) Ja w niedzielę dowiedziałam się że moja siostra jest w ciąży :). Przynajmniej będę ciocią :) Ja niestety nie zareagowałam na clo :(. w następnym miesiącu próba z podwójną dawką, a jak nie będzie reakcji to mój gin planuje już przejście na gonadotropiny. Czuję się trochę jak królik doświadczalny, no ale co za wyjście :(
Dziękuje Wam Dzieweczyny teraz trzymajcie kciuki aby dzieciątko dobrze sie rozwijało:) Amelka tobie również gratuluje
Kaonashi: A dlaczego chcesz od razu iśc na L4?
To raczej nie ja tylko mi to pani dr zasugerowała poniewaz ona ciąże przy PCO i duphastonie uznaje za zagrożoną. ale to tylko narazie przez telefon żesmy rozmawiały 12.09 mam wyzyte wie sie wiecej wypytam. [quote=Smerfeta1985]A Ty miałaś też robioną drożność jajowodów wcześniej? Smerfeta nie miałam robionej drożności, po trzech nieudanych cyklach z clo miałam miec. Ja pracuje w państwowej placówce ale nie w szkole. tak wogóle to moim pierwszym objawem ciąży chyba była potworna 5-dniowa zgada( nie wiem czy to jest objaw) zresztą wczoraj tez miałam i dziś też
Witajcie, ja jestem po pierwszym cyklu z Clo (przed Clo wywolywanie malpiszona za pomoca duphastonu), wczoraj bylam u gina i mam jeden pecherzyk dominujacy w lewym jajniku: 14 mm, na nastepne USG gin kazal mi przyjsc w ten piatek, tj. 9.09 i sie okaze, czy jeszcze podrosl, mimo to kazal sie namietnie przytulac :) zdziwilo mnie jedno tylko, ze jesli mialo by sie nie udac to po 3 miesiecznej przerwie leczenie metformaxem...z tego co wiem to lek na cukrzyce, a ja jej nie mam. Pozdrawiam wszystkie staraczki :)
kuleczka_69 odnośnie śluzu u mnie było bardzo komfortowo, ale mogę uznać, że było go dużo więcej niż zwykle, bo przeważnie mam "suchoty" :) U mnie najbardziej wyczuwalny objaw przy clo to ból podbrzusza - nieporównywalny z żadnym jakie miałam, taki jakby suchy, kłujący na całej powierzchni. Pojawiał się już po godzinie po wzięciu tabletki. Na szczęście brałam na noc więc nad ranem i w pracy było już do wytrzymania :)
Dziewczyny po jakim czasie w cyklu z clo pojawiła się @? Miałyście jakieś przesunięcia? U mnie to 28dc i cisza, temp nie spadła więc @ się na jutro nie zapowiedziała ;)
mareza, u mnie jeden gin "wynalazl" u mnie PCO, z kolei jak dowiedzialam sie, ze mam niedoczynnosc tarczycy razem z choroba Hashimoto, zmienilam ginekologa ( jest rowniez endokrynologiem) i ten z kolei stwierdzil, ze moje jajniki nie wygladaja na policystyczne. Pozniej nagle mi sie okres zatrzymal, co bylo dziwne bo zawsze mialam jak w zegarku i tak od marca sie mecze z nieregularna @.... jak pisalam wczesniej to byl moj pierwszy cykl z Clo, teraz pozostaje mi czekac po jakim czasie pojawi sie to wstretnie malpisko. Wiec jak narazie nie mam pojecia ile dni trwa moj cykl, przed "zniknieciem" @ moje cykle wynosily 34 dni.... Objawow po Clo zadnych, bralam je na noc, ale w ciagu dnia zero jakis mroczkow przed oczami, zaburzen widzenia i zero bolu w podbrzuszu itp. Tylko ten sluz.....mokro masakrycznie. Jak narazie intensywnie z M sie przytulamy,, w piatek kolejne kontrolne USG....i czekanie....
Amazonko, nie wiem....nic sie nie zmienilo, moze to bylo zwiazane ze stresem jaki przezywalam, bo dowiedzialam sie, ze mam guzy na tarczycy i ze jest podejrzenie nowotworu zlosliwego po biopsji.....ewentualnie problem z gospodarka hormonalna...ale zeby tak nagle? na szczescie po meczacych wyjazdach do Gliwic na badania i konsultacje okazalo sie, ze zmiana jest lagodna.
Nie, zaczelo sie w marcu, przed 2 miesiace nie mialam okresu, ginekolog przepisal mi luteine, pojawila sie po 5 dniach jej brania,to byl maj,w czerwcu dostalam @ bez wspomagaczy, pozniej zas mi na miecha zginela, dostalam duphaston 2x1 przez 10 dni, po 5 dniach od skonczenia tabletek pojawil sie @, od 5-9 dc Clo i teraz czekam na rozwoj wydarzen