Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeSep 16th 2011
     permalink
    ja mam nadzieje ze w kolejnym cyklu dostane pregnyl odpowiednio wczesniej zeby chociaz owulka wystapila.
    poki co pozostaje mi czekac na info co z moim pecherzykiem czy tobiel czy pekl.. a potem od nowa nadzieja:)
  1.  permalink
    Ja sama zaczelam rozmowe o tych zastrzykach na pierwszym usg po @ i Clo,dostalam recepte na OVitrelle na nastepnym USG, wiec moze tez sprobuj podpytac swojego gina?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    napewno o tym z nim porozmawiam w kolejnym cyklu. teraz przez 2 ostatenie usg mialam innego lekarza bo moj na urlopie :/ stad taka sytuacja. wydaje mi sie ze jak w kolejnym bede miec pecherzyk ok 20 i nie peknie to zastrzyk bedzie ps. czy on boli ?:)
    ja od nowego cyklu bede miec zwiekszona dawke clo do 3 tabletek i cos na sluzowke bo pomalutku rosnie.
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Audiolaa: zastrzyk bedzie ps. czy on boli ?:)

Wiem że to straszne zadanie, jeśli po raz pierwszy trzeba sobie samemu zastrzyk zrobic:shocked:
    Ale to nic wielkiego, igła jest tak cienka że nic nie poczujesz, nawet ukłucia:wink:
    Celuj w brzuch lub udo;)
  2.  permalink
    dokladnie, brzusio albo udo, mi mama robila (pielegniarka) w brzuch, nie bolalo nic. ojej to duza masz ta dawke Clo, ja 1x dziennie bralam i sluz mi sie lal masakrycznie
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja tez mialam sluzu tyle ze sie ze mnie lalo. teraz bedzie jeszcze weselej. mi po 2 tabletkach clo urosl 1 pecherzyk na prawym i 2 na lewym ktore potem nie podrosly wcale tak wiec jak widac dawka za mala. 3 tabletki to juz max jaki mozna brac i ja tak zaczne od kolejnego cyklu :/ wiecej juz nie ma sensu brac.
    pocieszylyscie mnie z ta igla :) moj maz mi pomoze z przyjemnoscia hihi.
  3.  permalink
    nie boj sie, igielka jest bardzo malutka i cieniutka, nie tak jak przy innych :) mi pecherzyk urosl jeszcze a teraz nie wiem jak sie ma sytuacja, albo woz albo przewoz bo lekarz kazal mi przyjsc w czasie okresu jesli dostane na usg zeby sprawdzic czy z pecherzyka sie torbiel nie zrobil i wtedy 2 cykl z clo.
    --
  4.  permalink
    Nie bójcie się igiełki, ja przy złamaniu w kolanie kilka tyg.miałam zastrzyki w brzuch, najpierw mąż mi wbijał a potem sama i samej mi lepiej, ja nie wbijalam igly, a powoli, spokojnie wkuwałam do brzucha i nic nie bolało...
    Justa, co z Tobą? Nieładnie już się tak nawet nie odezwać..mam nadzieję, że z ciążą wsio ok.
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeSep 19th 2011
     permalink
    Dziewczynki bylam na isg i okazalo sie ze owulka byla :) jak to wierzyc lekarzom po 1 mowil ze za gleboko, potem mowil ze torbiel sie rob wrr a nagle pekl. z serduszkami kiepsko wiec nadzieja na + jest minimalna, aczkolwiek 3 dni wczesniej to jeszcze nie tragedia podobno srednio plemniki zyja 4 dni.
    narazie mam duzo bialego sluzu tempka wysoko wiec sobie czekam na nowy cykl i juz. w nowym trzeba sie postarac :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ano średnio 3-5 dni, więc zgadza się.
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no to jest nadzieja :) dzięki :*
  5.  permalink
    Zawsze jest :) Ja czekam na rozwój sytuacji:P a mam takie pytanko ile dni po spodziewanej @ zrobic test?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    mierzysz temperaturę? jak tak to 17dfl z podwyzszona temperatura moze swiadczyc o ciazy wiec ja bym robila wtedy.
  6.  permalink
    Ok. Dziękuje za odp. :)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeSep 19th 2011 zmieniony
     permalink
    a w ktorym dfl jestes? niestety nie ma dostepu do Twojego wykresu.
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    nie prowadze wykresu ;/
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    aha :) myslalam ze tak, ale tak czy siak ile dni po owulce jestes skoro pytasz sie test? mam trzymac kciuki rozumiem ?:)
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    powiem tak, odkad wzielam zastrzyk, czyli 11. 09 polegam tylko na :hugging:... lekarz nie kazal mi juz przychodzic na monitoring a bylam 9.09 i pecherz mial 19 mm:P wiec juz teraz tylko pozostaje trzymanie kciukow:P ja to w ogole zielona w te klocki jestem, musze sie doszkolic co i jak z wykresami i innymi sprawami:P (do tej pory mnie to nie obchodzilo:P)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    powiem Ci ze czasami to lepiej nic nie wiedziec bo inaczej mozna dostac psychozy :)
    u mnie fajnie wykres potwierdzil owulacje plus dzisiaj usg i to jest fajne, ale ja juz kilka mcy sie obserwuje.
    w takim razie trzymam kciuki :):)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nigdy nie jest za późno na naukę. Nieświadomość prędzej szkodzi niż pomaga.
    --
    • CommentAuthormiska33
    • CommentTimeSep 20th 2011
     permalink
    witam
    jestem tu nowa i tez mam ten sam problem co wy:( podpowiedzcie mi jakie jeszcze macie sposoby na zajscie?
    • CommentAuthorkatriucza
     permalink
    hej ja tez jetem nowa i jestem na tabletkach clo juz 4 ckl i dalej nic piszcze dziwczyny ktorym sie udało po tych tabletkach pozdrawiam :wink:
    • CommentAuthormiska33
     permalink
    no ja juz kiedys bralam clo i mi sie udalo, ale to bylo 8 lat temu. teraz juz jestem po pierwszym cyklu clo i mam piekne jajeczko i teraz pytanie czy sie uda czy nie:(
  7.  permalink
    Nie proponowal Ci lekarz zastrzyku na pekniecie?czy nie chcialas?
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Witam Was dziewczyny ja zaczęłam właśnie pierwszy cykl z clo. Dziś to mój 3 dzień z clo, na razie biorę 1 tab dziennie od 3dc do 7dc. Jeśli się nie uda to w następnym cyklu dostane zastrzyk na pęknięcie, ale mam nadzieję, ze bez tego się obędzie :smile:
    Pozdrawiam
    • CommentAuthormiska33
     permalink
    nie proponowal mi zastrzyku narazie.
    a powiedzcie mi ile takie jajeczko moze sie utrzymac i do jakiej wielkosci urosnac?
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    mi uroslo do 26mm i peklo dzien pozniej :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Audiolaa co ile dni chodzisz na monitoring? i w jaki dc?
    Dziś dzwonie do mojej gin wieczorkiem i umawiam sie na monitoring :smile:
  8.  permalink
    Ja bylam na monitoringu w 12 i 16 dc, dostalam zastrzyk w 18 dc.
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja od 11 dc co drugi dzien. przy clo nigdy nie wiadomo w ktorym momencie ruszy. mi od 17 dc do 20dc urosl 10 mm:)
  9.  permalink
    mi w tym czasie urosl tylko 5mm z 14 na 19:P
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no wlasnie kazda reaguje inaczej i tez zalezy od schorzenia ja mam PCO i biore duza dawke bo 2tabletki od 5-9 cyklu a urosl tylko 1 pecherzyk..
  10.  permalink
    ja na 1 tablecie bylam od 5 do 9 dc...ale kazdy organizm reaguje inaczej..i tez mialam tylko 1 pecherzyk dominujacyw lewym jajniku a jak poszlam w 16dc to w prawym jajniku urosly mi jeszcze 4 ale najwiekszy z nich mial 8mm
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no roznie to bywa. ja w kolejny wt ide do lekarza i zobaczymy co dalej czy pozostane przy 2 tabl. czy do 3 zwiekszymy, wiecej juz nie ma sensu.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :smile: Hm... to chyba się przestanę nastawiać na ten cykl... Też mam PCO i znając moje szczęście mój organizm też nie zareaguję na 1 tabletkę dziennie..
    Chociaż...
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no moj ledwno na 2 zareagowal, ale nigdy nic nie wiadomo, ja owulke mialam ale co z tego :) sukces jest ze byla. u Ciebie moze byc przy 1 tabletce nie trac nadziei.
  11.  permalink
    Nie mozna byc pesymistycznie nastawionym, ze od razu sie nie uda :) chociaz mnie juz zaczynaja meczyc chwilami mysli, ze sie nie udalo....
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Audiolaa mam jeszcze pytanie czy jak brałaś 1 tab clo dziennie to miałaś jakieś dolegliwości czułaś, że coś się dzieję?
    A w tym cyklu co bierzesz 2xclo masz jakieś inne odczucia?
    Mnie się wydaję, że jak zaczęłam brać te tabletki to tak jakoś mi zimniej jest... a nigdy nie byłam zmarzluchem...
    No i w nocy niby jest mi zimno a budze się czasem spocona...
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta1985: Justa, co z Tobą? Nieładnie już się tak nawet nie odezwać..mam nadzieję, że z ciążą wsio ok.

hej Smerfeta mialam problem z internetem a poza tym ostatnio bylam tak padnieta jak przychodzilam z pracy ze tylko cos jadłam a potem spałam.... z ciążą narazie ok:bigsmile: tydzien temu byłam u gina i potwierdziła ciąże:) 5/6 tydzien ale jeszce nie bylo zarodka ale byla komórka z ciałkiem żółtym , macica ładnie rozpulchniona,pani dr stwierdziła że pewnie dlatego że miałam w tym szczęśliwym cyklu owulacje nieco opóźnioną dlatego zarodek pojawi sie pewnie nieco później. za tydzien mam iść na kolejna wizytę już sie nie moge doczekac. a tak poza tym to już mam mniejszą zgage ale pojawiły sie poranne nudności i nie tylko poranne:/i jestem strasznie senna:)cały czas biore duphaston 2x1, folik iod tygodnia prenatal complex. pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam kciuki za szczęśliwe cykle:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    monika1046: Mnie się wydaję, że jak zaczęłam brać te tabletki to tak jakoś mi zimniej jest... a nigdy nie byłam zmarzluchem...
    No i w nocy niby jest mi zimno a budze się czasem spocona...

Miałam to samo w pierwszym cyklu z clo a teraz w drugim dopadł mnie ból gardła - akurat gdy wchodzę w okres okołoowulacyjny :(
    Byłam dziś na usg i mam 2 pęcherzyki 20mm w 12dc.
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    esteban: Byłam dziś na usg i mam 2 pęcherzyki 20mm w 12dc.

esteban to bardzo ładnie:) trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Dzięki justa2586 za wsparcie. Nie chiałabym żeby ten cykl się zmarnował, bo to pierwszy do dłuższego czasu z prawego jajnika. Lewy nie daje o sobie znać nigdy i zwykle ma strukturę wielopecherzykową. Martwi mnie tylko ten wirus, który się przyplątał (ostry ból gardła) i od razu temperatura skoczyła. Zaraz się kładę, żeby go wyleżeć.
    Ja też Ci ogromnie gratuluję. Mamy podobny staż małżeński i okres starań :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Monika zero dolegliwosci oprocz baaaardzo duzej ilosc sluzu w pozniejszym okresie przed owulka. aha no i objawem byly mdlosci 1 dnia, ale to pikus w porownaniu z mdlosciami po metaformaxie:)
    poza tym hmm ja mam temperature wyzsza ale nie wiem czy to clo czy metaformax spowodowal ktory ma mi ustabilizowac gospodarke hormonalna i jeszcze jedno ja od 1 cyklu biore 2 tabletki. w kolejnym cyklu 2 jeszcze nie wiem czy tyle samo czy 3 bede brac.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Metformaxie, ja biorę siofor 500 2x dziennie to to samo i również na samym początku miałam mdłości i strasznie źle się czułam...
    Strasznie bym chciała żeby się w końcu udało, ponieważ właśnie się dowiedziałam, że moje 2 kuzynki są w ciąży i koleżanka...
    wszędzie w okół mnie pełno kobiet w cięży w zeszłym roku też tak było plus moja młodsza siostra, która ma teraz śliczną córeczkę...
    :smile:
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej,ja jestem po 3 cyklu z clo-wczoraj byłam na monitoringu, pęcherzyk 20mm w 15 dniu cyklu-dostałam pregnyl i dzisiaj mam "działać":smile:. W pierwszym cyklu z clo też się źle czułam-strasznie bolały mnie jajniki i głowa . aha,i co mnie dziwi to to że nie mam w ogóle śluzu płodnego-nie wiem czy to jest normalne przy clo? dzisiaj od rana boli mnie jajnik-czuję takie tępe kłucie-może to działanie pregnylu...nie wiem...justa...dobrze że się odezwałaś-już się martwiłam że tak długo milczysz...trzymaj się...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ruda03: W pierwszym cyklu z clo też się źle czułam-strasznie bolały mnie jajniki i głowa . aha,i co mnie dziwi to to że nie mam w ogóle śluzu płodnego-nie wiem czy to jest normalne przy clo?

ja miałam to samo po CLO
    tzn ból głowy, uderzenia gorąca [tego akurat u Ciebie chyba nie ma] plus ogromną suchość
    brak śluzu totalny, jak nigdy wcześniej
    dopiero wiesiołek pomógł i sprawił, że śluz powrócił :smile:

a i jeszcze miałam dużo bardziej bolesne owulacje niż bez CLO
    tak, że czasami chodzenie sprawiało mi problem....
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeSep 21st 2011
     permalink
    ja w trakcie owulacji bralam no-spe. oczywiscie nie wiedzialam ze to owu bo mialo nic z tego nie byc, ale bol byl nieznosny.
    co do sluzu tak jak pisalam ja mialam potok :) po prostu lalo sie ze mnie, mysle ze to kwestia organizmu chociaz czytalam ze podczas clo najlepiej brac wiesiolek na poprawe sluzu wiec dziewczyny skoro jest taki problem to do roboty :)
    ja wczoraj 5dzien po owulacji mialam straszne bole macicy, szczypanie, kłócie, takie ze mialam dreszcze, ale nie wiem czy to norma czy nie bo to moja pierwsza owulka i jeszcze po clo wiuec Bóg jeden wie:)
    Dziewczyny trzymam za nas wszystkie kciuki! w końcu się uda!!
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Witajcie :)
    Dziewczyny, po jakim czasie od brania clo zaczęły was boleć lub zaczęłyście coś czuć w jajnikach ?
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    bóle mialam od 14 dc przez ponad tydzień, ale ja owulacje mialam pozno bo w 21dc.
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Odnośnie objawów o których piszecie to u mnie w I cyklu z clo oprócz ostrego bólu brzucha tuż po wcięciu tabletki (brałam na noc) występowały uderzenia gorąca, problemy ze snem nad ranem, senność w dzień, uczucie gorąca i ból po prawej stronie aż do końca cyklu. Jednak najgorsza była końcówka lutealnej - byłam bardzo drażliwa i nerwowa aż do końca ostatniej @.
    W tym cyklu nie miałam żanych bóli po wzięciu tabletek (też brałam na noc). Pojawiły się natomiast bóle głowy i nadal problemy ze snem nad ranem, no i ból po prawej str od 8dc. Ciągnie mnie bardzo. Dziś jest 13dc a ja czuję go nawet podczas siedzenia, nie mówiąc o samym siadaniu czy chodzeniu.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.