mam 26 lat chodzę teraz prywatnie do bardzo dobrej lekarki !! Przedtem chodziłam do zwykłego gin i zanim mi pomóc to jeszcze zaszkodził zablokował mi owulacje duphastonem i po badaniu stwierdził u mnie cyste ! Wiec go zmieniłam !!! Po badaniu usg ostatnio moja lekarka wykluczyła ja !!! Na nastepnej wizycie poprosze ja o monitoring
a no to juz masz doświadczenie, że co lekarz to opinia :) ale ona jest dobra w leczeniu niepłodności? czy jest po prostu świetnym ginekologiem położnikiem? powiedz jej, że chcesz wiedziec co się tam dzieje i już! :) może przeciez jeszcze dojść do hiperstymulacji jajników, a to tez nic dobrego
rozmawiałam z kobitkami w poczekalni i nie jednej pomogła w zajsciu w ciażę ! poczekam jeszcze trosze moze nam sie uda a jak nie to znów zmienie gin. Mam nadzieje ze nam pomorze jestem pełna nadziei i wątpliwosci
dziewczyny podczas brania clo czy tez nie. nie opierajcie sie tylko na temperaturze czy owulacja byla czy nie. ja owulacji nie mialam w poprzednim cyklu a wzrost byl piekny... nie ma innego sposobu na jej potwierdzenie niz monitoring i tak ja moje poprzedniczki -zalecane jest monitorowanie stanu pecherzykow podczas clo. wrecz nakazane i lekarz ktory tego nie poleca nie jest Was godny i nalezy go zmienic bo szkoda zdrowia.
To ja teraz nie wiem co mam zrobic trudno znalesc dobrego dzina !!Poczekam do końca tego cyklu jak przyjdzie @ to umówię się do niej jeszcze raz na wizytę i poproszę o moniktoring pęcherzyka . Czy wogole on rosnie i pęka
moja kolezanka stara sie o ciaze od 7 mcy. od 5 braa luteine od 17 dc. zdecydowala ze zmieni lekarza i co ? owulacje miala 24 dc, czyli luetina to przyblokowala i tylko stymulowala cykl a @ byl z odstawienia takze warto sie pomeczyc i w 1 m-cu zrobic monitoring cyklu dla swietego spokoju.
ja mialam od 15 dc do 25 dc i tez mi zablokował owulacje dlatego zmieniłam lekarza ! teraz odrzu dała mi oD 5 do 9 dc clo a od 19 do 25 duphaston tylko bez monitoringu
no i widzisz... ja bralam clo od 5 do 9 dc i mialam wstepnie brac lutke od 17 dc, ale okazalo sie ze owulacja byla 21 dc i dopiero od 23 dc bralam progesteron...
jeszzce nie wiem :) narazie czekam :) dopiero jestem w 11dfl. jutro lekarz wiec sie wyjasni. czuje sie mocno @owo wiec pewnie małpa przyjdzie, ale tez starania byly marne w tym m-cu :)
moze nie bedzie tak zle jak sie wydaje ! a ktory masz cykl z clo ??? ja jestem w 11 dc i czuje ze sie owulacja nadchodzi wiec musimy wziasc sie z mezem do przytulania szkoda tylko ze nie wiem czy dojrzewa jajeczko i czy peknie !!!!!! mam nadzieje ze skonczy sie juz ta meka i doczekam sie dzidziusia
ela9spa, a ile czasu sie stracie bo nie ma wykresow itd wiec nie wiem. wiesz mi po clo w dniu owulacji lub dzien pozniej bo trudno stwierdzic. w dzien skoku nak bolaly jajniki ze nie obylo sie bez 2 nosp, mialam juz dosc 8 dni bolacych jajnikow a podczas owulki to juz dal do wiwatu :)
nie załamuj się napewno się doczekasz, a ze to jest meczace - jest. ja jutro ide do lekarza a z checia bym nie poszla i dowiem sie, no czekamy na nowy cykl brrrrr i mimo ze jestem na to przygotowana to nie bedzie to mile.
ja juz 14 mcy :) i nadzieja dalej jest no to pierwszy z clo z nami :) ja sluzu mialam baaaardzo duzo po owulce od razu bialy i lepki. dalej mam bialy. mnie jajniki bolaly 8 dni przed owulacja, a w dzien owulacji lub 1 po jak podnosilam noge to czulam w pachwinie jakbym miala tam guza... dziwna akcja:) ale bolalo jak diabli. poewnie wszystko przzed Toba. idz do innego lekarza na wizyte i na usg to sie dowiesz co i jak. nie musi byc to lekarz ktory dal Ci clo.
zaczekam do @ pozniej sie rozejrze za jakims tylko ze tyle juz odwiedzialam ich ze ta mi najwiecej powiedziala i zrobiła !! nie mialam okresu 3 miesiace i jeden mi powiedział ze sama ma przyjsc a nie tabletkami wywoływac !! drugi mi wzwolal i powiedzial ze zaraz zajde w ciaze minelo 9 miesiecy i jak dzidzi nie bylo tak nie ma !! Trzeci mi zatrzymal owulacje !! A ta mi powiedziala ze bez tabletek nie zajde wiec sama rozumiesz ja juz nie mam sil poczekam miesiac i zobacze co bedzie dalej robila
My się staramy 12 mcy i to pierwszy cykl z clo, tak strasznie bym już chciała zajść w ciąże, że normalnie nie umiem już tek opisać jak bardzo... dlatego naprawdę zastanawiam się czy jak ten cykl się skończy i nic z tego nie wyjdzie (mam takie przeczucie niestety... ) to chyba zrezygnuję z obserwacji siebie, muszę chyba odpocząć psychicznie, bo tylko jedno mi w głowie, a na pracę nie powiem nie narzekam... Sama już nie wiem co mam robić...
opserwacje mozesz prowadzic tylko nie mysl o tym nie wyszukuj u siebie objaow ciazy ! odpusc sobie ja powiedzialam jak ma przyjsc to przyjdzie mysleniem niczego nie przyspiesze !! ja tez bym bardzo chciala miedz dzidzie ale wszystko w swoim czasie gowa do gory moniczko i nie mysl tyle !!!
i co powiedział gin dobrze jajeczko dojrzewa?? skoro to twoj drugi monitoring to dlaczego juz jestes wrogo nastawiona a nóż moze sie uda nie trac nadziei
No w lewym jajniku mam jeden pęcherzyk 15,5 mm a w prawym 12mm, ale moja gin wątpi w to żeby się coś tam więcej ruszyło... I dlatego mam dolinę, choć bardzo mnie to dziwi, ponieważ to był mój 10 dc dopiero... Bo ona chyba myślała, że będzie miał już gdzieś ze 19mm i da mi recepte na wykupienie zastrzyku żeby pękł, a wiadomo, że 15,5 mm to za mało żeby dać ten zastrzyk... Tak bardzo bym chciała żeby jutro się okazało, że jest większy!!! A z drugiej strony jestem strasznie sceptycznie nastawiona... hmm...
i tak jestes w lepszej sytuacji niz ja bo nic nie wiem nawet nie wiem czy wogole jest pecherzyk i tak sie zastanawiam gdzie sie jutro wybrac zeby mi to sprawdził !! a jak po tym clo dojrzało mi z 4 pecherzyki a ja nic nie wiem
11 dc !!! ja sie czułam koszmarnie zawroty glowy do tego wraz z 1 tabletka chwyciła mnie grypa wiec masakra a lekarz dal mi tylko 3 dni zwolnienia !!! ale na szczescie mialam troche nadprawowanego wiec siedze poltora tyg w domu ale w czwartek trzeba wracac
ojej to idziemy łeb w łeb Kurde jutro 12 dc musisz iść na monitoring, przecież musisz wiedzieć co się tam u Ciebie dzieję... Mnie przez 3 dni było tak jakoś zimno, miałam troche metaliczny posmak w buzi,a tak poza tym żadnych objawów...
monika1046 myślę, że jak na 10dc pęcherzyk 15,5mm to całkiem dobrze. Pamiętaj, że rośnie 2-3mm dziennie a masz jeszcze kilka dni czasu i myślę, że obejdzie się bez zastrzyku - tym bardziej w tak wczesnym dniu cyklu. Mój gin sprawdza pęcherzyki 2 razy w cyklu - w 12dc (pierwszym razem miałam 23mm, drugim 2x20mm) i 15-16dc, żeby sprawdzić czy pękły (jak dotąd pękają same). Może i u Ciebie zastrzyk nie będzie konieczny. Nie martw się na zapas. Zresztą pęknięty pęcherzyk to dopiero połowa sukcesu :)
Mam 26 lat, a Ty? możesz ze spokojem wejść na mój wykres A skąd jesteś? Mogę Ci polecić moją gin esteban Tak wiem, że to połowa sukcesu, ale jak się to stanie to będę bardzo szczęśliwa
tu jest jeden i na terminy od reki mnie nie przyjmie próbowałam !! czytam opinie na necie na jej temat same pozytywy wiec nie wiem co mam myslec nie wiem co teraz robic !!
jeszcze nadzieja w mezu !! moze uda mu sie wziasc jutro wolne bo jest takie jedno miejsce gdzie robia usg ale 70km od nas !! postrasze go 6 raczkami to pojedzie moze
Hej dziewczyny! Dziś rano troche czułam mój lewy jajnik więc jest nadzieja, że coś tam się dzieję Ale się denerwuję tylko o tym myślę, a monitoring mam dopiero o 18.30...
monika spokojnie, naprawde nie ma co panikowac po clo nie znasz dnia ni godziny :) uspokoj sie, nerwy Ci w niczym nie pomoga, a urosnac uropsna napewno.