Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorela9spa
    • CommentTimeSep 26th 2011
     permalink
    mam 26 lat chodzę teraz prywatnie do bardzo dobrej lekarki !! Przedtem chodziłam do zwykłego gin i zanim mi pomóc to jeszcze zaszkodził zablokował mi owulacje duphastonem i po badaniu stwierdził u mnie cyste ! Wiec go zmieniłam !!! Po badaniu usg ostatnio moja lekarka wykluczyła ja !!! Na nastepnej wizycie poprosze ja o monitoring
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Monika przy CLO pecherzyki z dnia na dzien moga urosnac mi w ciagu 3 dni urosl 10mm!!! i owulacja byla tak wiec spokojnie.
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a no to juz masz doświadczenie, że co lekarz to opinia :) ale ona jest dobra w leczeniu niepłodności? czy jest po prostu świetnym ginekologiem położnikiem?
    powiedz jej, że chcesz wiedziec co się tam dzieje i już! :)
    może przeciez jeszcze dojść do hiperstymulacji jajników, a to tez nic dobrego
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no i jeszcze pęcherzyki to jedno, a czy pękają, czy dochodzi do owulacji to tylko monitoring
    poczytaj jeszcze i przygotuj się na dyskusję z tą gin :)
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    rozmawiałam z kobitkami w poczekalni i nie jednej pomogła w zajsciu w ciażę ! poczekam jeszcze trosze moze nam sie uda a jak nie to znów zmienie gin. Mam nadzieje ze nam pomorze jestem pełna nadziei i wątpliwosci :sad:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    dziewczyny podczas brania clo czy tez nie. nie opierajcie sie tylko na temperaturze czy owulacja byla czy nie. ja owulacji nie mialam w poprzednim cyklu a wzrost byl piekny... nie ma innego sposobu na jej potwierdzenie niz monitoring i tak ja moje poprzedniczki -zalecane jest monitorowanie stanu pecherzykow podczas clo. wrecz nakazane i lekarz ktory tego nie poleca nie jest Was godny i nalezy go zmienic bo szkoda zdrowia.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    To ja teraz nie wiem co mam zrobic trudno znalesc dobrego dzina !!Poczekam do końca tego cyklu jak przyjdzie @ to umówię się do niej jeszcze raz na wizytę i poproszę o moniktoring pęcherzyka . Czy wogole on rosnie i pęka
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    moja kolezanka stara sie o ciaze od 7 mcy. od 5 braa luteine od 17 dc. zdecydowala ze zmieni lekarza i co ? owulacje miala 24 dc, czyli luetina to przyblokowala i tylko stymulowala cykl a @ byl z odstawienia takze warto sie pomeczyc i w 1 m-cu zrobic monitoring cyklu dla swietego spokoju.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ja mialam od 15 dc do 25 dc i tez mi zablokował owulacje dlatego zmieniłam lekarza ! teraz odrzu dała mi oD 5 do 9 dc clo a od 19 do 25 duphaston tylko bez monitoringu
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no i widzisz... ja bralam clo od 5 do 9 dc i mialam wstepnie brac lutke od 17 dc, ale okazalo sie ze owulacja byla 21 dc i dopiero od 23 dc bralam progesteron...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    i co byłys jakies skutki po clo ja jestem pełna nadziei
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    jeszzce nie wiem :) narazie czekam :) dopiero jestem w 11dfl. jutro lekarz wiec sie wyjasni. czuje sie mocno @owo wiec pewnie małpa przyjdzie, ale tez starania byly marne w tym m-cu :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    moze nie bedzie tak zle jak sie wydaje ! a ktory masz cykl z clo ??? ja jestem w 11 dc i czuje ze sie owulacja nadchodzi wiec musimy wziasc sie z mezem do przytulania szkoda tylko ze nie wiem czy dojrzewa jajeczko i czy peknie !!!!!! :cry::cry:mam nadzieje ze skonczy sie juz ta meka i doczekam sie dzidziusia
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja dopiero pierwszy z clo wiec wielkich nadziei nie mam:) wazne ze od razu byla owulka, pozno bo pozno i po 2 tabsach od razu ale byla:)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ela9spa, a ile czasu sie stracie bo nie ma wykresow itd wiec nie wiem. wiesz mi po clo w dniu owulacji lub dzien pozniej bo trudno stwierdzic. w dzien skoku nak bolaly jajniki ze nie obylo sie bez 2 nosp, mialam juz dosc 8 dni bolacych jajnikow a podczas owulki to juz dal do wiwatu :)

nie załamuj się napewno się doczekasz, a ze to jest meczace - jest. ja jutro ide do lekarza a z checia bym nie poszla i dowiem sie, no czekamy na nowy cykl brrrrr i mimo ze jestem na to przygotowana to nie bedzie to mile.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    staramy sie z mezem juz od roku i nic clo biore dopiero 1 cykl i jestem pewna nadziei ze wkoncu sie nam uda !!!
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    własnie mnie tez bola jajniki i ztego wnioskuje ze owulka bedzie dopiero do tej pory brak sluzu
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja juz 14 mcy :) i nadzieja dalej jest no to pierwszy z clo z nami :) ja sluzu mialam baaaardzo duzo po owulce od razu bialy i lepki. dalej mam bialy. mnie jajniki bolaly 8 dni przed owulacja, a w dzien owulacji lub 1 po jak podnosilam noge to czulam w pachwinie jakbym miala tam guza... dziwna akcja:) ale bolalo jak diabli. poewnie wszystko przzed Toba. idz do innego lekarza na wizyte i na usg to sie dowiesz co i jak. nie musi byc to lekarz ktory dal Ci clo.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    zaczekam do @ pozniej sie rozejrze za jakims tylko ze tyle juz odwiedzialam ich ze ta mi najwiecej powiedziala i zrobiła !! nie mialam okresu 3 miesiace i jeden mi powiedział ze sama ma przyjsc a nie tabletkami wywoływac !! drugi mi wzwolal i powiedzial ze zaraz zajde w ciaze minelo 9 miesiecy i jak dzidzi nie bylo tak nie ma !! Trzeci mi zatrzymal owulacje !! A ta mi powiedziala ze bez tabletek nie zajde wiec sama rozumiesz ja juz nie mam sil poczekam miesiac i zobacze co bedzie dalej robila :sad:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    My się staramy 12 mcy i to pierwszy cykl z clo, tak strasznie bym już chciała zajść w ciąże, że normalnie nie umiem już tek opisać jak bardzo... dlatego naprawdę zastanawiam się czy jak ten cykl się skończy i nic z tego nie wyjdzie (mam takie przeczucie niestety... :sad:) to chyba zrezygnuję z obserwacji siebie, muszę chyba odpocząć psychicznie, bo tylko jedno mi w głowie, a na pracę nie powiem nie narzekam... Sama już nie wiem co mam robić...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    opserwacje mozesz prowadzic tylko nie mysl o tym nie wyszukuj u siebie objaow ciazy ! odpusc sobie ja powiedzialam jak ma przyjsc to przyjdzie mysleniem niczego nie przyspiesze !! ja tez bym bardzo chciala miedz dzidzie ale wszystko w swoim czasie gowa do gory moniczko i nie mysl tyle !!!
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja nie wyszukuję u siebie objawów ciąży jestem nastawiona od razu na nie... Jeszcze nigdy nie byłam taką pesymistką...
    Dzięi za wsparcie :smile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ja to samo pryechodze co miesiac a do tego z kazdej sTRONY slysze ta w ciazy te urodzily a u nas nic !! i zaliczam dul za dolem
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Identyczne sytuacje co u mnie...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    clo dało mi nadzieje ze sie wkoncu uda ! a ty masz monitoring przy clo ??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    w nd w 10 dc byłam na monitoringu i jutro też idę...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    i co powiedział gin dobrze jajeczko dojrzewa?? skoro to twoj drugi monitoring to dlaczego juz jestes wrogo nastawiona a nóż moze sie uda nie trac nadziei
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No w lewym jajniku mam jeden pęcherzyk 15,5 mm a w prawym 12mm, ale moja gin wątpi w to żeby się coś tam więcej ruszyło... I dlatego mam dolinę, choć bardzo mnie to dziwi, ponieważ to był mój 10 dc dopiero... Bo ona chyba myślała, że będzie miał już gdzieś ze 19mm i da mi recepte na wykupienie zastrzyku żeby pękł, a wiadomo, że 15,5 mm to za mało żeby dać ten zastrzyk...
    Tak bardzo bym chciała żeby jutro się okazało, że jest większy!!! A z drugiej strony jestem strasznie sceptycznie nastawiona... hmm...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    i tak jestes w lepszej sytuacji niz ja bo nic nie wiem nawet nie wiem czy wogole jest pecherzyk i tak sie zastanawiam gdzie sie jutro wybrac zeby mi to sprawdził !! a jak po tym clo dojrzało mi z 4 pecherzyki :confused: a ja nic nie wiem
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    a który to Twój dzień cyklu i jak się czujesz po clo?
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    11 dc !!! ja sie czułam koszmarnie zawroty glowy do tego wraz z 1 tabletka chwyciła mnie grypa wiec masakra a lekarz dal mi tylko 3 dni zwolnienia !!! ale na szczescie mialam troche nadprawowanego wiec siedze poltora tyg w domu ale w czwartek trzeba wracac
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    ojej to idziemy łeb w łeb :smile: Kurde jutro 12 dc musisz iść na monitoring, przecież musisz wiedzieć co się tam u Ciebie dzieję...
    Mnie przez 3 dni było tak jakoś zimno, miałam troche metaliczny posmak w buzi,a tak poza tym żadnych objawów...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    moja lekarka mi nie zalecila monitoringu i patrze na necie i nie bardzo jest gdzie tu isc :(( ile masz lat jak mozna wiedziec
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    monika1046 myślę, że jak na 10dc pęcherzyk 15,5mm to całkiem dobrze. Pamiętaj, że rośnie 2-3mm dziennie a masz jeszcze kilka dni czasu i myślę, że obejdzie się bez zastrzyku - tym bardziej w tak wczesnym dniu cyklu.
    Mój gin sprawdza pęcherzyki 2 razy w cyklu - w 12dc (pierwszym razem miałam 23mm, drugim 2x20mm) i 15-16dc, żeby sprawdzić czy pękły (jak dotąd pękają same). Może i u Ciebie zastrzyk nie będzie konieczny. Nie martw się na zapas.
    Zresztą pęknięty pęcherzyk to dopiero połowa sukcesu :)
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    ela9spa koniecznie załatw sobie jutro monitoring. Clo bez obserwacji jest bez sensu. Poszukaj, na pewno jakiś gin przyjmuje prywatnie.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Mam 26 lat, a Ty? możesz ze spokojem wejść na mój wykres :smile:
    A skąd jesteś? Mogę Ci polecić moją gin :smile:
    esteban Tak wiem, że to połowa sukcesu, ale jak się to stanie to będę bardzo szczęśliwa :smile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tu jest jeden i na terminy od reki mnie nie przyjmie próbowałam !! czytam opinie na necie na jej temat same pozytywy wiec nie wiem co mam myslec nie wiem co teraz robic !! :cry:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ja tez mam 26 lat jestem ze skawiny a ty ??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Mhm, to ja z poznania :smile: Kurde szukaj mo że jeszcze znajdziesz...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    wpadne jutro do niej i powiem ze zapomniala mi monitoringu zlecic ! najwyżej mnie ochrona wyprowadzi trudno musze znac wielkosc mojego pęcherzyka :P
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    O! Tak zrób!!! :bigsmile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    jeszcze nadzieja w mezu !! moze uda mu sie wziasc jutro wolne bo jest takie jedno miejsce gdzie robia usg ale 70km od nas !! postrasze go 6 raczkami to pojedzie moze
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    :smile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Jak tylko będziesz coś wiedziała to daj znać!
    Powodzenia życzę!!!
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    zycze ci jutro powodzenia zeby twoje jajeczko osiagneło 23 mm i obeszło sie bez zaszczyku !!! napisz jutro co i jak ci powiedział
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ok dam znać
    Dzięki ! :smile:
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 26th 2011 zmieniony
     permalink
    ela9spa: bez zaszczyku
    zastrzyku chyba ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny! Dziś rano troche czułam mój lewy jajnik więc jest nadzieja, że coś tam się dzieję :smile: Ale się denerwuję tylko o tym myślę, a monitoring mam dopiero o 18.30...
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    monika spokojnie, naprawde nie ma co panikowac po clo nie znasz dnia ni godziny :) uspokoj sie, nerwy Ci w niczym nie pomoga, a urosnac uropsna napewno.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ale ze mnie beznadziejna panikara... :/
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.