Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorela9spa
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    hej dziewczyny ro możliwe zeby po clo bolaly piesi ?? ja chyba nie mialam owulacij brak sluzu a to juz 12 dzien cyklu :(
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Pewnie, że możliwe :smile: Ja akurat takich dolegliwości nie mam, ale nie które dziewczyny tak miały. I co idziesz dziś na monitoring? Dziś mnie troche boli w lewym jajniku i takie dziwne uczycie w pachwinie mam... No zobaczymy...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Nie mam gdzie iśc :( maż powiedzial ze jak beda szescio raczki to sie zwolni z pracy i bedziemy dostawac dotacje z uni :)) mnie wczoraj bolał jajnik raz prawy raz lewy ale jak owulacji nie było tak nie ma i nie wiem co sie dzieje
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    U mnie jak wejdziesz na wykres to też zob, że jak na razie to nie zapowiada się na owulację... Ale może jak zaczęłam już coś odczuwać to może się zbliża, oby!!! Jeśli Cię jajniki pobolewają to ja uważam, że to dobry znak :bigsmile: Kurde, szkoda, że nie masz gdzie iść do gin... :sad: A kiedy masz w ogóle wizyte u swojego gin???
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Byłam 26 sierpnia i przepisałam mi clo na 2 miechy powiedziałam mi ze jesli nie zajde w ciaze wciagu tych miesiecy to mam przyjsc na zwiekszenie dawki !! Monia zycze ci zebys miała dojrzałe jajeczko i wszystko sie poukładało
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    na to wychodzi ze mam przyjsc do niej kolo 11 listopada ale pojde pod koniec pazdziernika zeby mi znow przepisała clo , duphaston noi zaleciła monitoring zeby nie stracic cyklu
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Jejku życzę Ci cierpliwości i wytrwałości!!! Ja mam tak, że czasem wątpie i mam beznadziejny humor, ale wierzę, że na pewno i na nas przyjdzie czas i będziemy najszczęśliwsze pod słońcem !!! :bigsmile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia ja juz nie mam nadziei człowiek stara sie i stara i czeka a tu znow nic i znow załamkai kolejny miesiac ino faszeruje sie lekami i w pracy dostaje opieprz ze blada ze nie mam sil itp :sad:
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    ela9spa muszę to napisać. Zmień gin i to szybko. Jak można przepisać clo na 2 cykle, nie monitorować ich i jak nie zaskoczy to zwiększać dawkę.
    Jeśli nie masz monitoringów w 12-15dc to koniecznie musisz mieć tuż po okresie, żeby sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel.
    Ja bym na Twoim miejscu szukała gin z usg jeszcze na dziś.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    dzwonilam po prywatnych gin i wszystko na terminy nit nie chce mnie przyjasc wszedzie kolejki :(((( powiem wam szczerze dziewczyny nie wiem jak to bedzie bo od czwartku wracam do pracy i watpie ze uprosze wolne na usg jak trzeba bedzie no masakra jestem załamana totalnie
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ela9spa, esteban ma rację ty musisz mieć monitoring, a jak się okaże, że zrobiły Ci się torbiele? Czego Ci oczywiście nie życzę...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    same widzicie jaka jest beznadziejna moja sytuacja cały czas pod górkę zalamka piepszona dziura
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    To zadzwoń do swojego gin i pow że koniecznie chcesz monitoring to przecież nie trwa długo... Ja na przykład na dziś w ogóle się nie umawiałam na godzine tylko powiedziała mi ze mam przyjśc na końcu tak ok 18.30 na ten monitoring...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    zadzwonie ! Moj M tez jest madry wolał isc do pracy niz ze mna jechac a wiem ze tam by mi zrobił usg
    •  
      CommentAuthoresteban
    • CommentTimeSep 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Usg to przecież chwilka. Ja bym poszła nawet do tej gin, która dała Ci clo i poprosiła o monitoring - oczywiście w ramach wizyty prywatnej. Idź i czekaj pod gabinetem.
    A męzowi-ignorantowi nie ugotuj obiadu - wytłumacz się, że czekałaś cały dzień w kolejce :bigsmile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    mam jeszcze numer do jednego gin ktory tez przyjmuje prywatnie ale jutro moze zadzwonie i sie dowiem czy mnie przyjmie
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Meża to do mamusi wysle niech ona mu gotuje niech zrobi swoje a wypłate niech na moje konto przesyła i bede miała swiety spokój
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzwoń dziś ! długo Cię pobolewają te jajniki?
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    dziewczyny usg robia w kaz\dym szpitalu. idzcie do rejestracji ginekologicznej i zapytajcie sie kiedy robia usg owulacyjne, a napewno powiedza. ja chodze bez zapisow co dwa dni po clo bo sama stymulacja jest malo bezpieczna dla jajnikow bez kontroli.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    nie teraz tylko lewy mnie tak kuje dziwnie
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Kurde kazda z was dziewczyny macie monitoring na jajniki a ja nic co ona mnie chce wykonczyc
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzwon, dzwoń i jeszcze raz dzwon albo jak masz możliwość to idź do szpitala tak jak Ci radzi Audiolaa
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    dziwna ta Twoja ginekolog Ela, jak dla mnie to idzie na latwizne. bardziej moze ci zaszkodzic. jak zrobi Ci sie torbiel to nie powinno sie dalej stymulowac clo tylko poczekac az zniknie, poza tym mozna przestymulowac jajniki, w zaleznosci jak one reaguja na clo. oczywiscie moze tez sie nic zlego nie wydazyc, mozesz miec piekna owulacje i ciaze, ale ja tak czy siak bym do niej zadzwonila i poprosila o usg celem sprawdzenia np. bo sie martwisz.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tylko ze tu nie ma szpitala musiala bym do krakowa jechac ale spróbuję isc do jakiejś przychodni moze mi tam zrobią usg
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tylko ja mam tel tylko na recepcje i nie w kazdy dzien przyjmuje ale zaraz bede sie zbierac to moze cos na miescie znajde
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Próbuj kochana, bedę trzymała kciuki !!!
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    obdzwoniłam wszędzie i dzis juz nie da rady !! ale jestem umówiona na jutro na 15:30 na usg i sama lekarka powiedziała ze to strasznie nieodpowiedzialne byc tak bez monitoringu
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela no to super, ktory dzien cyklu bedziesz miec?
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    13 dc powiedziala ze jeszcze nie bedzie za późno !!! dobrze ze jestescie bo ja bym myslała ze tak ma byc i bym nie poszła !! dobrze ze chociaż wy mnie wspomagacie bo z mojego M nie ma żadnego pożytku ostatnio :(((
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ee 13 dc to luzik :) ja od 11 zaczynam wiec 13 to w sam raz:)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    aha a faceta do owulacji nie miaszaj i go nie stresuj :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    jak go nie mieszaj błagała go wczoraj zebysmy dzis jechali na usg gdzie by mi na 100 % zrobil to powiedział ze nie moze nie isc do pracy to praca wazniejsza odemnie :( a on jak mnie stresuje ?? dziewczyny on jest tak staroswiecki ze masakra !!! mama go głupota zaraziła to nienormalne zeby kobiete do krowy porównywac
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    a pozatym to przez niego nie mam teraz owulacji i musze sie leczyc
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    ela9spa wygląda na to, że wraz ze zmianą gin powinnaś zmienić męża :bigsmile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela jak to przez niego nie masz owulacji??
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    chyba tak !! Mysle zle jesli ona mi powie cos wiecej i kaze sie zgłosic znow na monitoring to zostane przy niej nie ma co sie cieszyc NA ZAPAS moze byc taka sama jak tamta
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    jak my byli ze soba gdzies rok zdarzyła nam nie malenka wpadka i kazał mi wziaśc te 72 godziny bo twierdził ze nie jest gotowy na bycie tata i od tamtej pory wszystko sie spiepszyło brak owulacji nieregularne miesiaczki
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    jak nie byl gotowy na bycie tata to trzeba bylo nie wspolzyc... brak slow. ja bym takiego od razu na drzewo... przerażające.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    wtedy nie był gotowy a teraz jak jest to nie moze byc ! aj tam było mineło nie ma co rozpamietywac !! Kurde derwuje sie jutrzejsza wizyta
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Audiolaa a ty byłas na monitoringu swojego jajeczka i co ładnie ci dojrzewa ???
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    moje juz peklo 12 dni temu :)
    ja mialam monitoring co 2 dni, najdluzsza przerwa 3 dni kiedy z 17 mm w 16dc zrobil sie na 26 w 20 dc :) i kolejnego dnia pekl :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    wiec do kiedy czekasz na test mam nadzieje ze ci sie uda
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Dziewczyny czy po clo miałyście może skąpe @??Ja w niedziele dostałam niby @ ale jakieś to dziwne, nigdy nie miałąm mega obfitych okresów no ale ten to już zupełnie dziwny jest o ile to w ogóle można okresem nazwać. W drugim cyklu mam brac po 2 tabletki clo i teraz nie wiem czy brac czy nie.
    Tak w ogóle to poczytałam trochę o tym endometrium i w 16 dc miałam 4,6 mm linijny, moja gin nic o tym nie wspomniała ale jak czytam na forum to kiepskie to moje endometrium było. Ręce mi już opadają...
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    kocha, ja jeszcze @ nie mialam ale jest na forum ze sa mniejsze @. co do endo to ono rosnie wraz z pecherzykami wiec spokojnie. a jak masz za cienkie to w kolejnym cyklu lekarz powinien przepisac Ci estrofen na estrogeny i co za tym idzie na endometrium :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ela to wspaniała wiadomość super, ze będziesz miała ten monitoring jutro :smile: Uff, ulżyło mi ... :smile:
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Moja koleżanka pół roku była na clo-bez monitoringu i w ostatnim cyklu z clo zaszła w ciąże-cały czas brała duphaston a ten lek również oprócz podtrzymania ciąży powoduje wchłonianie się torbieli jakby się pojawiły. Ja w pierwszym cyklu z clo miałam torbiel ale właśnie po duphastonie się wchłonął.wiadomo,że lepiej być monitorowanym-człowiek chyba psychicznie lepiej się czuje jak widzi czy rośnie to co mam rosnąć
    :wink:. Ja jestem teraz 3 cykl z clo-dostałam pregnyl ale niestety wątpię czy się udało bo po 24 godz.od otrzymaniu zastrzyka mieliśmy "działać" ale nic z tego nie wyszło(mąż się bardzo zestresował:cry:i po prostu "nawalił"). Dzień wcześniej współżyliśmy ale to chyba było o dzień za wcześnie-jajeczko miało wielkość 20mm. no nic,będziemy próbować dalej....zazdroszczę Wam Waszego młodego wieku....pozdrawiam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej, Ruda mnie się wydaję, ze ten dzień wcześniej powinien wystarczyć!!! Życzę Ci tego z całego serduszka :smile:
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :) Mam stwierdzone pco i kiedyś już byłam na clo, ale nie było nawet owu i jajeczka.
    Teraz jestem 1 cykl na clo 3-10dc estrofemie i metformaxie. Wczoraj 15dc miałam monitoring i jest jajeczko 15mm, dzisiaj idę na zastrzyk pregnylu, a jutro znowu na usg żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok. Mam pytanie - czy któraś z Was miała zastrzyk z pregnylu i czy rzeczywiście działa. Mój gin jest optymistą, co do tego cyklu..a ja chyba nie za bardzo...
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Witaj, tiga :smile: Kurde, a ja w nd byłam na monitoringu, mój pęcherzyk miał 15,5 mm i gin stwierdziła, że jest za mały i nie dała mi recepty na ten zastrzyk na pęknięcie... :sad: Życzę Ci powodzenia :smile:
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Witaj Monia :) Mój gin stwierdził, że średnio rośnie 2mm na dobę i przy 17mm można już brać zastrzyk...
    nie dziękuję żeby nie zapeszyć ;)

Nie wiem tylko po jakim czasie zaczyna działać :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.