Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorela9spa
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    melise to on mi chciał ostatnio kupic bo jestem nerwowa !!
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no to ci się Ela ładny ogier trafił-oby dobrze "strzelał":wink:bo to teraz najważniejsze:bigsmile:Ty masz w swojej "stajni" prawdziwego araba-a ja taką biedną szkapkę:tongue:
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    hahaha !!!!no tylko chyba ma dubeltówke zatkana bo na boli szczela bo od roku nie moge zajsc
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hahaha, ale mnie dziewczyny rozbawiłyście... :bigsmile: Przynajmniej jak sobie Was czytam to czas mi leci do wizyty u gin... :smile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    szkapka podkarm go troche to zobaczysz jakiego tez araba bedziesz miała :bigsmile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    :) dobrze ze jestesmy z innych miast pbo porodowki bylyby zapchane w jednym czasie :):) ale jak by bylo wesoło hohoho tzn. będzie :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    mięso trzeba dawać szkapom, wtedy mają siłę :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    przynajmniej Moniczko pójdziesz w dobrym nastroju ogladac swoje dorodne pęcherzyki :))
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    audiolaa własnie szkoda !! było by bardzo nawet wesoło !!!
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no napisalam potem w tym samym poscie ze byloby wesoło :)
    ja rzaraz spadam do domku, ale bede tu zagladac:) zagladam tez non stop do wc i swojej szyjki czy nie ma sladow krwi, no beznadzieja:) z Wami jakos to przetrwam. w ciagu 2 dni sytuacja sie rozwiaze bo juz 12 dfl wiec jeszcze daje 2 dni na @. luteine odsatwaim w 14dfl... wtedy moze zrobie test jak sama nie przylezie @ :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Moje kochane :smile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Audiolaa bedzie dobrze wierze w to !!! nie ma co sie martwic na zapas !!! Jestesmy razem z Toba !!!
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no i ja z Wami i 3mam kciuki za wasze owulacje :* jak mi sie udalo ją miec to Wy tez miec bedziecie!!!!! AMEN
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia a ty pamietaj zeby napisac jak wrócisz co i jak jest pamietaj ze idziemy łeb w leb z cyklami i mniej wiecej powinnysmy miec takiej samej wielkosci pecherzyki!!!
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    hehe ale się uśmiałam:) ela widzę że ty masz takiego męża jak mój:) nigdy nie ma dość wręcz ciągle mu mało mimo że pracuje po 12 h. Może 3 razy dziennie by sie zaspokoił.chyba jakąś dodatkowe zjaęcie muszę mu znaleźć:)
    Jak byłam na 1 monitoringu to gin powiedziała żeby 3 dni poczekac z przytulankiem i po tych 3 dniach działać...przekazałam tą wiadomość mojemu i powiedział że ona to jakaś głupia jest, nie zna się napewno i nie będzie mu mówiła kiedy ma się...a kiedy nie.
    Jak byłam na drugim monitoringu to gin powiedziała żebym przekazała mężowi że mamy tydzień na przytulanko...oczywiście przekazałam a mój stwierdził że nareszcie kobita mądre rzeczy gada, to mu się podoba:)hehe
    Także wesoło mam tylko czasami on nie kuma że co dzień to mi się nie chce...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no dziewczyny,wesoło się zrobiło-i dobrze:smile:,ja teraz ściągnę moją"szkapkę" z wyra po drzemce i idę troszkę popracować na "budowę"-może trochę wysiłku pomoże mojemu mężowi:wink:....trochę pokręce moim tyłkiem-zobaczymy czy go ruszy:tongue:
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ja mojemu znalazłam drugi raz w ciagu roku mi płytki zmienia w kuchni i do tego nowe centralne robi ale to nie pomaga :((
  1.  permalink
    Ja wrocilam niedawno od ginekologa, badanie USG podczas @ nie nalezy do zbyt przyjemnych.......wszystko ladnie pieknie poszlo, ale sie nie udalo.....chyba nie trafilismy z mezem w dobry moment. A dzisiaj gin mi przepisal metformine, mam zrobic miesiac przerwy z Clo, od nastepnego cyklu brac 5-9dc plus pabi-dexamethason od 5-14dc...Ela postepowanie Twojego ginekologa uwazam za dziwne, przy Clo wskazany jest monitoring zeby nie przestymulowac jajnikow, no i zeby z pecherzykow nie porobily sie torbiele.
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Na mojego też dodatkowe zajęcia nie działają...już brakuje mi pomysłów:) Ostatnio zabrałam go do moich rodziców na działkę żeby pomógł im trochę przy wykańczaniu domu to jeszcze większej ochoty nabrał.
    Wczoraj mówi kochanie tylko raz proszę mówie ok nie minęło pół godziny a on znowu, opitoliłam go żeby się ogarnął bo była 1 a 0 6 miał wstawać do pracy. on mówi ale Ty jesteś ale obiecaj mi że jutro coś będzie:)
  2.  permalink
    pierwszy dopiero, lekarz kazal mi miecha przerwy zrobic.
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    a z jakiego powodu ta przerwa???
    ja teraz zaczynam drugi cykl z clo i gin mi powiedziała że jak się nie uda w drugim to laparoskopia mnie czeka;(
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A mnie gin pow, że kuracje z clo to można 6 miesięcy ...
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    co lekarz to inna opinia...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    O matko coraz bardziej się denerwuje przed tym monitoringiem, normalnie brzuch mnie boli... dziwne i jakiś dół mnie złapał :sad:
  3.  permalink
    Tez bym drugi cykl z Clo zaczynala, moze przerwe dlatego, ze mam brac ten metformax a to tez niby jakos na uregulowanie cykli dziala, moze z Clo to by bylo za duzo tego wszystkiego.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    kuleczka metformax to to samo co ja biorę tylko inna nazwa siofor 500 i ja go biorę razem z clo. A jaką dawkę bierzesz tego metformaxu?
  4.  permalink
    ja mam Glucophage 500mg w proszku. To samo co metformax tylko o wiele tansze. I nie denerwuj sie monitoringiem.Wszystko bedzie dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    I tak jak myślałam nic z tego nie będzie… w lewym już w ogóle nie było widać tego pęcherzyka, w prawym są większe ale nie na tyle żeby można mówić, że coś z tego będzie. Gin stwierdziła, że ten cykl można uznać za stracony… Od następnego cyklu clo 2x dziennie od 2 dc do 6 dc… Jest mi strasznie źle i cholernie chce mi się ryczeć… :(
    Nawet moja gin pow, że zawsze byłam taka pełna życia, a teraz przygasłam… Jestem już po prostu zmęczona… ;(
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia przykro mi :)) ale sie nie załamuj moze 1 tab clo to za mało mam nadzieje ze w nastepnym cyklu ci sie uda !!
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja już na nic nie licze,,,
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monika nie mozesz sie teraz poddac za daleko juz zaszłas jestes blizej niz dalej !!! Monia ja tez na nic nie licze nie boli mnie juz jajnik nie mam sluzu płodnego nie wiem co z moimi pecherzykami czy wogole sa a poza tym popaliłam wiekszasc gniazdek w domu bo chciałam laptopa dodłaczyc
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Może mi przejdzie dziś jestem kompletnie zrezygnowana, no bo ile można... :cry:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia ja cie rozumiem bo sie z moim tyle samo staramy jak wy jest cieszko ale nie mozna sie teraz poddawac nie teraz
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzięki kochana jesteś, postaram się
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia mamy przed sobą jeszcze cykle i ci gwarantuje ze na pewno sie uda zajsc w ciaze tylko nie wolno sie załamywac z kazdym cyklem trzeba byc silniejszym
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hmm, a ja mam odwrotnie z każdym cyklem jestem coraz słabsza... :sad: Kurde, ja to wszystko wiem ale naprawdę dziś jest mi strasznie ciężko za pare dni pewnie mi minię
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ta Tobie minie jak zobaczysz 2 kreski na sikaczu !! ja dzisiaj Ciebie pocieszam a jutro pewnie Ty bedziesz musiała mnie !!!
  5.  permalink
    Monia ja mialam to samo jak w piatek dostalam plamienia a w sobote @...... ale nie możemy sie poddawac.
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    ja wczoraj miała krople krwi, dziś brunatne plamienie, jutro pewnie okres, dołączam do was kobietki, zaczynamy cykl:)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Dziewczyny nie ma co sie załamywac i poddawac mi dodaje otuchy to ze moja kuzynka zaszła po 10 latach w ciaze i donosila bo tak co zaszła to jej polecialo teraz ma zdrowa córke i pystuje mała ze nie wiem co i my sie doczekamy zobaczycie :))
  6.  permalink
    Pewnie, grunt to sie jakos wyluzowac i przestac myslec o tym non stop..ale czasami nie wychodzi ;)
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    wiesz co mi juz po roku czasu lepiej to zaczeło wychodzic juz mniej nawet płacze niz kiedys
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Monika,nie dołuj się -to był dopiero Twój pierwszy cykl z clo-może jajniki potrzebują więcej czasu żeby "ruszyć"...Ja już czekam na @-za tydzień pewnie nadejdzie-wredna suka:tongue:. Zobaczycie,za jakiś czas wszystkie będziemy się śmiały z tych naszych wpisów na tym forum(z dzidzią przy cycu):bigsmile:-tego Wam i sobie życzę:smile:
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    ruda pewnie tak bedzie i długo nie bedziemy mogły zrezygnowac z tego forum to bedzie jedyne nasze miejsc spodkan wkoncu ! wpiszemy nowy post razem perzez 18 lat
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Monika to dopiero pierwszy cykl, myśle że twój gin za szybko podjął decyzje o zmianie dawki.... ja miałam dwa cykle w pierwszym prawdopodobnie clo nic nie wyprodukowało a w drugim już szczęśliwie:) zresztą może Twój organizm nie zaskoczył po pierwszym cyklu a po drugim bedzie zupelnie inaczej. clo można stosowac 6cykli a potem przerwa. ja dodam ze w szczesliwym cyklu w 10dc pecherzyk miał14mm endo 9mm a owu byla w 17dc. takze nie rozumiem czemu twoja pani gin tak od razu spisała Twoje pęcherzyki na straty. a ten po którym ,,nie ma śladu" to pękł? jest płyn w zatoce? czy sie wchłonął?

A co do clo bez monitoringu to też takie miałam wskazania przez bardzo dobrego lekarza spec.w niepłodności, ale za namową piszących tu Koleżanek:) zmienilam lekarza i teraz moge stwierdzić że lepiej chyba nie mogłam zrobić wiec Elu proponuje to samo.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    a tak poza tym to wczoraj byłam na usg i widziałam bijące serduszko (tętno), Kruszynka ma 10mm poplakalam sie ze szczęścia.
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Justa tak własnie zrobiłam jutro umówiłam sie do innej gin na usg zobaczymy bo mi powie !!! Moje gratulacje niech ci to serduszło bije zdrowo i głosno !!!
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    i tak trzymaj:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    gorzej jak ta tez stwierdzi ze nie trzeba monitoringu to juz sie wogole załame !!!
  7.  permalink
    Justa gratulacje! Spokojnej ciąży:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.