Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    Słuchaj Elu nie rozumiem (może źle myśle) ale skoro Ty chcesz monitoring i chcesz go robić prywatnie za co płacisz to jak lekarz może ci odmówić!!!
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tak moze mi zrobic ale czy bedzie mnie chciała dalej prowadzic przez ta meke a jesli tak to czy on tez nie powie w nastepnym cyklu monitoringu !! u tej pani doktor tez chodziłam prywatnie i mi nie kazała przychodzic na monitoring !!! Ja potrzebuje lekarza ktory mnie naprawdę poprowadzi a nie tylko zgarnie kase i spadaj !! A tutaj takiego chyba nie ma :((
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kurde, no bo ja w tym cyklu jeszcze biore duphaston od 16 dc i może dlatego stwierdziła, że ten cykl jest już stracony... Od następnego cyklu nie dosyć że podwójna dawka clo to estrofem i duphaston mam odstawić..
    Kurcze mam nadzieję, że nie przestymuluję mi jajników tą podwójną dawką...
    Ja też chodzę prywatnie do gin, a monitoring mam za darmo w nd nawet miałam więc wydaję mi się, że zależy jej na pacjentkach...
    No nie mogła znaleźć tego pęcherzyka w lewym jajniku a szukała go długo i dokładnie, na pewno nie pękł, nie wiem co się z nim stało...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    zrozum mnie tyle razy juz zmieniałam za kazdym razem inna diagnoza byla :( 1 . powiedział mi ze jest wszystko ok okaz zdrowia tylko jakis jeden hormon oszalal i nie miałam okresu powiedzial ze moment zajde w ciaże ! 2 . stwierdził u mnie prawdopodobnie cyste a po badaniu myslałam ze wezwe karetke tak mnie wszystko bolało bo mnie tak zgrzebał w srodku !! 3 . pani doktor wykluczyła cystę ale stwierdziła niewyformowanie jajników i z tym brak owulacij przepisała mi clo + duphaston bez monitoringu ! wiec nie dziw sie mi ze mam juz mieszane odczucia co do gin ! ja po prostu sie boje jutrzejszej diagnozy co ta wymysli :(
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ela nie dziwię Ci się, też na Twoim miejscu pewnie miała bym już dosyć...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    wiecie co ja w tym cyklu jestem jakos dziwnie spokojna nie martwie sie ze mi sie nie uda ze znow nastepny cykl przedemna pewnie bedzie nigdy tak nie miałam ! kurde chyba ja juz sie poddałam !!! dokucza mi lewy jajnik ała !! a cyce to mnie tak bola ze masakra
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Monia jedziemy na tym samym wózku, ja też w drugim cyklu zaczynam brać 2 tabletki i też nie wiem co będzie. ale nie dziwie się że masz takie podejście bo jak zrobiłam test który okazał się negatywny to też opadłam z sił, ale już mi przeszło, choć non stop o tym myślę.
    Słuchajcie ja nie wiem co z tą moją @ czy co to do cholery jest kilka - kilkanaście kropelek to jest okres np od rana nic dopiero ok 18 kilka kropelek i tak od 3 dni to jest @????Nie wiem co o tym myśleć czy zaczynać tą podwójną dawkę clo???nie wiem co mam zrobić??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kacha66 a może weź zrób znowu test ciążowy, bo moja siora i kuzynka też tak miały, że miesiączka skąpa i okazało się że są w ciąży..
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    właśnie wysłałam mojego męża po test jutro rano zrobie jeszcze raz, ale nie mam nawet żadnych objawów więc nie sądzę żeby coś wyszło.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A nóż... Ale by bylo super !! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No kurde kuje mnie w ty lewym jajniku... :sad:
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Monia w którym dc jesteś?? Jakie wymiary mają pęcherzyki?? są mniejsze czy większe niż ostatnio?? Jest płyn w zatoce???
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Szczerze to popatrzy ła na te moje pęcherzyki i pow, że w prawym jest ich trochę ale nie są na tyle duże żeby coś z nimi robić no i nie ma żadnego dominującego...
    A o lewym jajniku nic nie powiedziała tylko tyle, że nic tu nie widz, nie widz tego pęcherzyka co był ostatni 15 mm... Jak mi pokazywała na monitorze to ja też tam nic nie widziałam, a w prawym widziałam i faktycznie były ale nie za duże i same równe... A jestem w 12 dc...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Monika,może owulkę dopiero będziesz miała koło 16-17 dnia? może jakiś pęcherzyk jeszcze do tego czasu w prawym jajniku urośnie? ja bym na twoim miejscu próbowała już tak na spokojnie-choćby dla czystej przyjemności-a nóż coś z tego będzie?
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    to jeszcze masz czas aby pęcherzyki urosły, u mnie był tylko jeden jednymy w prawym jajniku w 13 dc był 24 w później zmalał i moja gin powiedziała że to dobrze bo wtedy nie utworzy się torbiel a na opisie który dostałam jest tylko napisane śladowe ilości płynu w zatoce, a czy pękł czy nie to nie wiem bo nie kazała mi już przychodzić. Też jakaś nie normalna jest bo teraz jak czytam to wszytsko to uważam że powinna to jeszcze sprawdzić ale na przyszłośc będę mądrzejsza:)
    Bądź dobrej myśli, będziemy walczyły i damy radę przynajmniej mam taka nadzieję.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No zobaczymy co się będzie dziać z moją temp... Ale po tej dzisiejszej wizycie u gin jakoś stracilam nadzieję, choć mam nadzieję, ze mi to minię...
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Minie napewno, będzie dobrze, nie martw się na zapas bo to jeszcze gorzej:)
  1.  permalink
    Monika ja jak bylam w 12dc na monitoringu to pecherzyk mial 14mm i w prawym zero pecherzykow, pozniej poszlam w 16dc i juz mial 19mm, w prawym uroslo 5, z tym, ze najwiekszy mial ok 8mm. Wiec nie zalamuj sie tylko probuj, a noz widelec wyjdzie z tego maly czlowieczek :) Mi sie nie udalo teraz, ale mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci sie uda:)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeSep 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Monika bardzo cie prosze nie bierz duphastonu 16dc.... lekarz to jakis konowal. ja po 2 tabletkach clo po 14 dniach cyklu mialam 2 pecherzyki na lewym jajniku po 10mm i jeden na prawym 11,1 mm. w 14 dc!!!!!! gdybym wziela duphaston w 16 dc to bym mogla podziekowac lekarzowi za to ze spieprzyl mi cykl. nie daj sie stalmsic, czemu nie sluchasz tego co pisze tylko sie dolujesz??? mi pecherzyk po clo usósl 10mm w 3 dni, niektorym dziewczynom w ciagu 1dnia rosnie tyle ze peka z 15 mm... serce mnie boli jak Was czytam ze jestescie takie slabe, razem sie nakrecacie a po co????

Ela nie wazne jest to ze z Monika jestescie w tym samym dniu cyklu czy podobnie bo Ty owulacje mozesz miec w 16dc a Monika w 20, kazda reaguje inaczej. jeszcze inne maja w 12 dc owulke...

błagam Was litości. chce Was wspierac jak moge ale jak czytam Was to mi sie rece zalamuja:(

głowa do góry i sie nie poddawac, u mnie ne pekniecie pecherzyka poskutkowal stres i wkurzanie sie na niego :)
    moze Wam tez to pomoze, a przede wszystki WIARA bo Wam jej brakuje.
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Audiolaa zobaczymy dzisiaj jak wygląda mój pęcherzyk mam wizytę !1 Masz racje jak ja brałam duphaston od 16 dc to mi zablokował cała owulacje przez 2 miesiace
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 28th 2011
     permalink
    Hej! Audiolaa no chyba nie wezmę tego duphastonu w 16 dc... Tylko ja nie wiem czy mogę na coś liczyć, bo naprawdę sama wczoraj nie widziałam w lewym pęcherzyka, a w prawym nie bylo żadnego dominującego... A moja temp jest beznadziejna, niby dziś troszkę spadła, ale to chyba porzez to, że bardzo wcześnie się obudziłam i już nie mogłam zasnąć i zmierzyłam temp przed godz 6 rano...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny też mnie to trochę dziwi, jak mojej gin pyt czy jak biorę duphaston w 16 dc to moze mi zablokować owulacje, odpowiedziała, że nie, bo jest to za mała dawka... To ciekawe, że w następnym cyklu mam go i estrofem odstawić... Ale w tym cyklu od 5 dc biorę estrofem i zawsze go równo odstawiałam z duphastonem i teraz jak nie wezmę dupka w 16 dc to co mam zrobić?
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Monia a masz brac dupka od 16 do 25??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Tak,a estrofem biorę od 5 dc do 25 dc i w ten sposób dostaję po 2 dniach od odstawienia tych leków regularnie jak w zegarku miesiączkę...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Monika wielu lekarzy wymusza na siłę lub chce by owu była 14 dc a kazdy organizm jest inny, natomiast duphaston bierze się 2-3 dni po owulacji nie wczesniej bo blokuje owu i Dupka możesz brać nawet od 25 dc albo i później jeśli jest taka potrzeba nie musi być od 16 dc

A co do CLo to ja niestety miałam z nim do czynienia i u mnie zerowa odpowiedź na stymulację :( nawet przy dawce 3x3
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Monika, teraz jak wezmiesz dupka 16dc to 25dc go odstawiasz. wiesz progesteron nie blokuje owulacji na 2 dni przed nia w malej dawce, ale ja po prostu bym nie ryzykowala. z drugiej strony ona jest lekarzem nie my, ale oni tez nie sa nieomylni.
    jestes w 12 dc, ja bym za 4-5 dni poszla na monitoring jak faktycznie nie bedzie zadnego dominujacego to wez duphaston i uznaj cykl za stracony.
    Ela no to poczekamy i zobaczymy :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    to wez go tak jak ja mam brac od 19 dc do 25 to i tak przyjdzie jak ma przyjsc bo ja miałam taki skon z 16 na 19 i franca co miesiac jest !!! i nie słuchaj jej ze za mała dawka zeby zablokowac owulkę mi właśnie zablokował
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja po orzeczonej owulacji :) przez lekarza zaczelam brac luteine 3 dni po owulacji... czemu??? bo tak widocznie trzeba a nie przed nia. i ja zaczelam brac od 24 dc. nigdy nie jest za pozno:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    znam dziewczyny biorące 1x1 i mające zablokowaną owu więc nie wierzę, że w małej dawce nie blokuje
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    Adudiolla ja na nic nie licze !! wiesz co zauważyłam 11 dc sluz płodny ale tylko ten jeden raz sie pojawił i wiecej ani widu ani słychu :( to możliwe zeby taka znikoma ilosc sie pojawiła sluzu i zebym miala owulacje juz 11 dc ???
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a w jakich dc bralaś CLO ??
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    od 5 do 9
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a w jakiej dawce ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    i czy naturalnie występują u ciebie owulacje czy nie ?
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    1 X1
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    nie !! potem miałam dupka ktory mi zablokował a czesniej nie miałam szans miec bo miałam okres 2 razy w miesiacu jak w zegarku co 15 dni
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    niektorym dziewczynom clo zaburza sluz i dlatego warto brac opearol czyli olej z wiesiolka. ja akurat mialam wodospad po clo, a zaraz po owul maase bialego sluzu.
    tak wiec hmmm bedziesz wiedziala dzisiaj jak pojdziesz na usg i nie ma co sie nad tym dluzej zatsanawiac. jak sluz sie skonczyl, pecherzyka nie bedzie tzn ze byla owu :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tak tylko ze teraz mam biały juz sluz !! a olejek z wiesiołka biore !!! to chzba juz po ptokach cos mi sie zdaje:cry::cry:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    To nie będę go brała w 16 dc ale wchodźcie na mój wykres i obserwujcie, ok?
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Monika no jak dla mnie to za dwa dni albo jutro bedzie owu. zobacz na moj wykres. mialam tak samo, spadek, spadek i do gory i juz tak zostalo :) poki co :)

Ela to moze faktycznie owu juz byla??? czulas jajniki??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Wczoraj mnie lewy jajnik kuł i takie dziwne uczucie miałam w pachwinie, no ale monitoring tego nie potwierdził, a dziś jak na razie nic nie odczuwam... :sad:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    tak czulam ale teraz mnie tez kluja tylko ze raz prawy a raz lewy
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Nie doczytałam, że to do Eli było :smile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ela to dobrze to pewnie coś się dzieję i w lewym i w prawym :smile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no ja w pachwinie czulam piesc albo guza i myslalam ze to torbiel a to bylo po owu :)
    wierze dziewczyny ze bedziecie mialy lub mialyscie juz owulacje. mnie po owu 1-2 dni bolaly jajniki, potem juz tylko podbrzusze i teraz cmi czasami jeden jajnik gdzie byla owulacja.
    WIARY Dziewczyny wairy!
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    nie ma co rozmyslac zobaczymy co mi powie !!!!mam nadzieje ze bedzie dobrze !! :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela no w Twoim przypadku to zastanawianie sie jest juz bez sensu bo dzisiaj sama zobaczysz:) daj sobie spokoj i skoncz ze stresowaniem sie i zameczaniem. za kilka godzin bedziesz wiedziala.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dokładnie :smile:
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    masz racje powiedzialam sobie ze jak nie w tym cyklu to w nastepnym :)) nadzieja jeszcze tej gin ze od przyszlego cyklu monitoring bede miala zeby wiedziec kiedy zaczac sie przytulac:P
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela nie rob sobie krzywdy tym: 'bede wiedziec kiedy sie przytulac"... zbyt duzy stres i tak nas otacza, sam fakt leczenia, monitoringu wiec po co to wyznaczanie terminow. kochaj sie kiedy chcesz, a kiedy owulacja bedzie blisko dzien przed i po skoku 3 dni pod rzad. tak mi lekarz mowil :)
    bedzie dobrze. czasami po prostuy organizm musi zaskoczyc. ja jestem w szoku ze owulacja byla, ale do tego bylo trzeba duzo cierpliwosci...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.