no ja rezerwe mam ok, ale chodzi mi o to ze w ciagu 3 cykli nie zrobi Ci sie 0, ale tak jak tez powiedzialam Twoj wybor bo to Twoje zycie. tu piszemy sie poradzic a nie licytowac.
esteban, mloda d... jeszcze jestes :) kwestia dobrze prowadzacego lekarza i bedzie dobrze zobaczysz :) clo dziala na wiekszosc kobiet i nie ma z czym sie sprzeczac tylko wazne jest aby przy tym wszystkim byl minitoring i madry lekarz ktory to ogarnie.
Monika nie poddawaj się - głowa do góry, trzeba wierzyć, że się w końcu uda Przetrwałam wczoraj zastrzyk (pregnyl) chociaż panicznie boję się igieł... ale dopadła mnie chyba jakaś infekcja pochwy..masakra. Wczoraj cały dół zaczął mi puchnąć, aż mój mąż mówił, że strasznie "tam" ciasno, a dzisiaj zauważyłam dziwny śluz - nie ma nieprzyjemnego zapachu, brak pieczenia, czy świądu, ale ma taka dziwną konsystencję ten śluz.. mam nadzieję, że infekcje nie przeszkadzają w drodze żołnierzyków? jutro mam gina o 8... mam nadzieję,że będzie ok, ale się trochę martwię, bo nigdy nie miałam zadnych infekcji...
Tiga moze jestes uczulona na sklad pregnylu?????? podczas infekcji lepiej sie nie starac tyle wiem... ale moze to tylko jakis skutek uczony zastrzyku skoro nie masz swedzen, uplawow dziwnych to powinno byc ok. zapytaj sie lekarza na taka reakcje moze szybko da Ci jakies globulki.
Ja nie mówię, że zrobi się zero ale chodzi mi o to że traci się cykle to po pierwsze po drugie w IVF rzeczywiście pobierają nawet do 12 komórek czy nawet i więcej ale te komórki czekają aż się po nie wróci, a te które stracę w wyniki takiego odczekiwania już są stracone bezpowrotnie :( i później możesz już nie mieć szansy kolejnej o to mi chodzi ja przeanalizowałam to aż nazbyt dokładnie i moja decyzja jest nieodwołalna :) ale dziekuję za rady :)
Audiolaa poszperałam już troszkę w necie i wygląda jakby to miała być grzybica, bo taka serkowata konsystencja- masakra. Jestem przerażona, skąd to sie wzieło..
Tiga, cholera.... w takim stanie chcesz sie starac?? kup sobie szybko jak to sie nazywalo... lactovaginal!!!!!! jest zajebisty i 1-2 dni zero infekcji..tylko jak to grzybicka to moze zaleczyc a nie wyleczyc lec do apteki jak najszybciej dopoki pecherzyk nie peknie. po zastrzyku chyba do 3 dni masz czas.
uff- zadzwoniłam do mojego gina, bo jestem panikarą i powiedział, że jeżeli nie swędzi, nie piecze i nie ma zapachu to może być taka reakcja na pregnyl - ufff kamień z serca
Tiga jestem ekspertem od takich infekcji :D - jakby nie było czym się chwalić. W poprzednim cyklu (pierwszym z clo) też mi się takie coś przyplątało - w łagodnej formie, do zniesienia. Od dziś też mam delikatny dyskomfort. Takie infekcje są często rekacją na leczenie, np antybiotykami. Ja używam w takich sytuacjach Vitagyn C.
Audiolaa takie reakcje potrafią człowieka do zawału doprowadzić :) esteban dziekuję bardzo, będę musiała kupić tak w razie wu - żeby szybko działać w takich sytuacjach Ja pierwszy cykl z clo cięzko przechodziłam, potem ponad pół roku przerwy i ten cykl zaatakowaliśmy. Od dzisiaj mam brać duphaston, mój gin jest dobrej mysli z moja wiarą troche gorzej
eee no to ja 2 tygodnie temu kupilam koszulke bede mama, bede tata dla siebie i M i czeka juz w samochodzi na ten dzien :):) waiara to pierwszorzedna sprawa!
Wczoraj babcia zrobiła mi syrop z czosnku, bo już 10 dzień nie odchodzi mi wirus no i dziś rano od razu reakcja - także to wcale nie muszą być środki farmakologiczne, te naturalne też mogą nieźle dopiec :)
No ja właśnie się zastanawiam nad tym duphastonem - może poczekam do jutra, w końcu to tylko kilka godzin?! Moja druga połówka już biega po sklepach w poszukiwaniu łóżeczka i już w myślach wszystko ustawia w mieszkaniu
no to moj mąż raczej bardzo realistycznie podchodzi do wszystkiego. nie teraz to pozniej i tak bedzie ok. o niczym nie mysli na zapas, to ja jestem panikarą a on mnie przywoluje do porządku. u mnie jeszcze 3 dni i wszystko sie wyjasni czy koszulki czekaja do kolejnego cyklu czy tez niet :)
ja bym tez tak zrobila, ale zastanawia mnie jedno. ginekolodzy maja inne podreczniki czy co?? mi lekarz mowi- wezmiesz luteine jak powiem czyli jak bedzie owu na 100%, a u innych prosze wziaz od 17dc bo tak... czy to jest olewanie tematu i na sile prowadzenie cykli 28 dniowych progesteronem by miec @ z odstawienia a nie z samego swojego naturalnego cyklu...? niedorzeczne to wszystko, ale mysle ze duzo lekarzy podchodzi do problemu od niechcenia i schematycznie -cykl trwa 28 dni i owulacja dnia 14... wrr
ja w tym cyklu nie wzięłam duphastonu-chociaż miałam przepisany-bo stwierdziłam że raczej się nie udało(wcześniej pisałam dlaczego). ja np.miałam zażywać duphaston tak:np.pon.wtorek współżyć a od środy dupek-może to też za wcześnie? ciekawe czy teraz @mi się przesunie-raczej nawet bez tabletek miałam regularnie-co 31 dni-teraz po clo co 29dni... czy biały,lepki śluz świadczy o zbliżającej się małpie?
I dziewczyny jest tak jak myślałam albo owulacja juz była albo nie było jej wogole !!! Ta pani gin stwierdziła ze nie mam zadnych zniekształconych jajników jak tamta mi powiedziała !!! I zaczynamy z mezem wszystko od nowa tylko tym razem oboje sie badamy :(
Tak robił i to dwa razy i u niego wszystko ok Myśleliśmy, że też jest coś z nim nie tak, ale jak poszłam z jego wynikami do gin to stwierdziła, że tylko się cieszyć z takich wyników