Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Jeszcze mam takie coś Pregnantriol(zbiórka dobowa moczu) 0,4 mg/24h 0,5-1,0
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 29th 2011
     permalink
    I co sądzicie dziewczyny w ogóle o tych moich wynikach????????
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no stosunek LH do FSH niezly.... ja nawet takiego nie mam ... ale jak zwykle to i tak za malo by powiedziec czy to PCO... zawsze Ci napiszą - struktura jak w PCO, podejrzenie PCO...
    a poza tym ja 70% tych badan co ty nie mialam robionych wiec nie wiem coo nich myslec. jak sa w normach to ok:)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Rozumiem, że ten stosunek LH do FSH jest nie dobry tak? Sorki za te pytania... :shamed:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ciężko oceniać stosune LH do FSH robiony w 16 dc zamiast w 2-3 więc ja się tu nie wypowiem jak chcesz Moni mogę Ci wysłać wiadomością pw te hormony które miałaś robione w jakich dc powinny być zrobione żeby móc stawiać diagnozę jeśli chcesz?

Ja też przeszłam diagnozowanie w szpitalu w nieodpowiednim dc więc tamte badania potem każdy endokrynolog wywalał mówiąc że tylko mu mieszają i jak zaczęłam się zagłębiać w temat to zrozumiałam że mają rację
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Tylko, że ja najpierw poszłam do endokrynologa, który dał mi skierowanie na badania do szpitala...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja też tak miałam leżałam na endokrynologii w szpitalu uniwersyteckim co z tego jak nie zrobili tego jak trzeba :(
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja leżałam na Polnej w Poznaniu...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    To po chole... to robią... :devil:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    moze jednak nie popadac w paranoje i dac sie prowadzic lekarzowi? jak tak patrze na siebie i na dziwczyny juz doswiadczone to uwazam ze przeginamy... lekarzami nie jestesmy, i nie powinnysmy stawiac diagnoz czy krytykowac lekarzy... uwazam jednak ze zawsze warto i ja to stosuje od zawsze zasiagnac opinii innego lekarza by nie opierac sie na 1.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Audiola to nie jest że przesadzamy wielu lekarzy olewa sprawę hormonów nie przywiązują wagi do dyrektyw PTG czy PTE i dlatego tak wiele z kobiet chodzi z nieleczoną niedoczynnością etc i nalezy być świadomym jak powinno wyglądać leczenie
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Monika :,,Oto moje wyniki badań:
    badanie hormonalne: FSH- 7,12 U/I, LH-15,36 U/I,,,

Moni na pocieszenie napiszę ze mam gorszy stosunek LH:FSH,
    moje wyniki w 4 dc. FSH - 6.0 natomiast LH - 29,0

:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ja w 13 dc mam podobne wyniki do Ciebie Moni jak przejrzałam a w 2-3 dużo dużo lepsze dlatego mówie, że wyniki w 16 dc są nie miarodajne :(
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    w 13 dc LH może a nawet musi byc wysoki - to ten tzw. pik LH
    U mnie ewidentnie PCOS, pewnie dlatego mam problemy z zajściem
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    hej dziewczyny zaczełam wykres !! Wiecie co nic mnie tak nie wkurza jak przyjdzie taka piczka do pracy i ci powie ze ma grzybice myslałam ze jej łeb dzis upiepsze!!!
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela co???? ze ma grzybice??? o matko, to blizszych w rodzinie nie ma do takich nowin???:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja też mam ewidentnie PCOS z wszystkimi atrakcjami ale ja tylko mówie, że badanie moni wykonane w 16 dc nie wiele nam mówi
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny, a najlepsze jest to, że dużo osób mi się dziwi jak to jest możliwe, że PCOS mam prawego jajnika,a lewy jest ok... Ja też słyszałam, że jak PCO to obydwa jajniki,a nie tylko jeden, ale jak wół mam napisane w wypisie, że podejrzenie prawego jajnika o PCOS...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    nie wiem audiolaa chyba pochwy ale normalnie jeszcze tego mi brakuje ze mnie zaraziłła
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    dziewczyny ja mam endometrium 9,3 mm to dobry??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    w którym dc ??
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No dobre, tak mi się wydaję :smile: To chyba też zależy w jakim dniu cyklu jest mierzona grubość endometrium...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Monika PCOS to cały zespół można mieć jajniki lub jajnik o cechach policystycznych ale to dwie różne sprawy
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Aha no to ja mam jeden prawy z podejrzeniem tak mam napisane a lewy ok...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Choć jak jestem u mojej gin to mówi tak: no ten prawy taki policystyczny jest albo ma cechy policystyczne...
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    w 13 dc
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a w którym dc zazwyczaj masz owu ??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A jeszcze co do grzybicy nie mając kontaktu z jej ubraniami, butami, skórą a tym bardziej jeśli to grzybica pochwy z jej pochwą to na pewno nic od niej nie złapiesz :)
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    teraz to nie wiem nawet kiedy mialam i czy mialam
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ok no to mając nie do końca kompletne info jak na 13 dc dobry wynik endometrium Twoja ewentualnie zapłodniona komórka miałaby się w czym zagnieździć :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeSep 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Moje endometrium w 10 dc to 6 mm... ::sad: A jak byłam w 12 dc na monitoringu to mi nawet nie sprawdziła grubości endometrium...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moniu dlatego tym bardziej dziwi mnie że odstawiasz estrofem który ma wpływać na endometrium :( choć na pociechę dodam że znam dwie ciąże które utrzymały się mimo endo 4 i 6 mm :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    O to mnie pocieszyłaś :smile: Już sama nie wiem co ta moja gin kombinuje... Sama stwierdziła, że będziemy próbować do skutku :smile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    zawsze na poprawę endo możesz spróbować l-argininę do owulacji i acc 200 też do owu 3x1 do picia ( ono jest niby na oskrzela ale znam wiele osób które to zażywały na endometrium i śluz a estrofem nie działał a acc tak)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzięki :smile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ja z tym acc nie testowałam ale l-argininę zażywam przy czym ja ćwiczę i jestem w trakcie odchudzania i całkiem znośna ale podobno na endo działa cuda i jedno i drugie
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Od następnego cyklu spróbuję
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    JA na razie się swoim endo nie martwię bo na antykach nie ma to znaczenia :) ale pewnie sama popróbuję bo u mnie cudów nie ma :(
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Ela ja przy owu mialam endo 9 i jest to endo prawidlowe a tak jak pisze Malenska sa ciaze z duzo mniejszym. sa cuda :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Monika przy PCO cykle moga byc bardzo dlugie i endo rosnie razem z pecherzykami nie martw sie. popatrz sobie na moje adnotacje w tym cyklu bo opisuje dokladnie a zobaczysz o czym mowie:) opisywalam endo i pecherzyki :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Audiolaa wszystko sobie przeczytałam u ciebie na wykresie, dzięki :smile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    no i widzisz... rozkrecalo sie masakrycznie, wzloty i upadki a udalo sie miec owulacje i endo piekne wiec po prostu cierpliwosci:)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kurde, tylko ta moja szyjka macicy, od jakiegoś już czasu sobie ją badam i zauważyła, ze jest cały czas nisko, bez problemu ją sobie wyczuwam... A troche cykli już ją badam...
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    a badasz ja caly czas o stalej porze? bo szyjka czasami zmienia pozycje, dziewczyna od NPRu kazala mi badac o tej samej porze tak jak temperatura.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Tak badam ją o stałej porze, plus czasami dodatkowo ze dwa razy dziennie dla pewności... :smile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    nie powinno sie dotykac szyjki za czesto... raz dziennie napewno wystarczy.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A dlaczego? robię to delikatnie :smile:
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    bo mozna dostac infekcji, mozesz odstac skurczy -z npru wiem ze niczemu dobremu to nie sluzy.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ok to już nie będę tego robic, ale zawsze robie to w łazience i mam dokladnie umyte rące
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    to dobrze, ale gdyby byla do macania czestego to by byla na wierzchu :D:D ja sobie badam raz dziennie i juz:) nie ma sensu czesciej :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.