no stosunek LH do FSH niezly.... ja nawet takiego nie mam ... ale jak zwykle to i tak za malo by powiedziec czy to PCO... zawsze Ci napiszą - struktura jak w PCO, podejrzenie PCO... a poza tym ja 70% tych badan co ty nie mialam robionych wiec nie wiem coo nich myslec. jak sa w normach to ok:)
Ciężko oceniać stosune LH do FSH robiony w 16 dc zamiast w 2-3 więc ja się tu nie wypowiem jak chcesz Moni mogę Ci wysłać wiadomością pw te hormony które miałaś robione w jakich dc powinny być zrobione żeby móc stawiać diagnozę jeśli chcesz?
Ja też przeszłam diagnozowanie w szpitalu w nieodpowiednim dc więc tamte badania potem każdy endokrynolog wywalał mówiąc że tylko mu mieszają i jak zaczęłam się zagłębiać w temat to zrozumiałam że mają rację
moze jednak nie popadac w paranoje i dac sie prowadzic lekarzowi? jak tak patrze na siebie i na dziwczyny juz doswiadczone to uwazam ze przeginamy... lekarzami nie jestesmy, i nie powinnysmy stawiac diagnoz czy krytykowac lekarzy... uwazam jednak ze zawsze warto i ja to stosuje od zawsze zasiagnac opinii innego lekarza by nie opierac sie na 1.
Audiola to nie jest że przesadzamy wielu lekarzy olewa sprawę hormonów nie przywiązują wagi do dyrektyw PTG czy PTE i dlatego tak wiele z kobiet chodzi z nieleczoną niedoczynnością etc i nalezy być świadomym jak powinno wyglądać leczenie
hej dziewczyny zaczełam wykres !! Wiecie co nic mnie tak nie wkurza jak przyjdzie taka piczka do pracy i ci powie ze ma grzybice myslałam ze jej łeb dzis upiepsze!!!
Dziewczyny, a najlepsze jest to, że dużo osób mi się dziwi jak to jest możliwe, że PCOS mam prawego jajnika,a lewy jest ok... Ja też słyszałam, że jak PCO to obydwa jajniki,a nie tylko jeden, ale jak wół mam napisane w wypisie, że podejrzenie prawego jajnika o PCOS...
A jeszcze co do grzybicy nie mając kontaktu z jej ubraniami, butami, skórą a tym bardziej jeśli to grzybica pochwy z jej pochwą to na pewno nic od niej nie złapiesz :)
ok no to mając nie do końca kompletne info jak na 13 dc dobry wynik endometrium Twoja ewentualnie zapłodniona komórka miałaby się w czym zagnieździć :)
Moniu dlatego tym bardziej dziwi mnie że odstawiasz estrofem który ma wpływać na endometrium :( choć na pociechę dodam że znam dwie ciąże które utrzymały się mimo endo 4 i 6 mm :)
zawsze na poprawę endo możesz spróbować l-argininę do owulacji i acc 200 też do owu 3x1 do picia ( ono jest niby na oskrzela ale znam wiele osób które to zażywały na endometrium i śluz a estrofem nie działał a acc tak)
ja z tym acc nie testowałam ale l-argininę zażywam przy czym ja ćwiczę i jestem w trakcie odchudzania i całkiem znośna ale podobno na endo działa cuda i jedno i drugie
Monika przy PCO cykle moga byc bardzo dlugie i endo rosnie razem z pecherzykami nie martw sie. popatrz sobie na moje adnotacje w tym cyklu bo opisuje dokladnie a zobaczysz o czym mowie:) opisywalam endo i pecherzyki :)
Kurde, tylko ta moja szyjka macicy, od jakiegoś już czasu sobie ją badam i zauważyła, ze jest cały czas nisko, bez problemu ją sobie wyczuwam... A troche cykli już ją badam...