Dziewczyny mam pytanie odnośnie CLo Brałam przez 2 miesiące clo i w tym miesiacu ginekolog kazal nie brac ,zawsze czy tak czy siak czy po clo czy bez mam miesiaczki tak co 27 28 dni, a teraz w tym cyklu fakt,ze mam dopiero 28 dc ale nie mam okresu, wczoraj wieczorem po stosunku z męzem mialam pelno na papierze toaletowym rozowego koloru to pomyslalam,ze okres przyszla a ,ze wymieszala sie ze sperma stad taki jaasny kolor,zalozylam podpaske i rano wstaje sucho i dzis do iweczora sucho tylko sluz.... CZY KTORAS Z WAS MIALA PRZERWE MIESIECZNA Z CLO I CZY OPOZNIL JEJ SIE OKRES ALBO MIALA TAKI SAM PRZYPADEK JAK JA????
Witam Was dziewczyny jestem tu nowa.My równiez z mezem staramy sie juz od roku czasu o dzidzie rok temu maiłam poronienieJestem pierwszy miesiac po clostil.dzisiaj mam 13 dzien cyklu miesiaczki mam nie regularnie wiec trudno obliczyc mi owulacje kochalismy sie dzisiaj z mezem bo to jedyne wyjscie dla nas poniewaz maz pojechał na delegacje.DZIEWCZYNY JAK MYSLICIE CZY PRZEZYJA TE PLEMNIKI DO OWULACJI KTÓRA NIE WIEM KIEDY BEDE MIEC?????w sobote byłam u gina i moj pecherzyk miał 17mm to był 11 cykl wiec dzis powinien miec 19?dobrze licze?
kkkkkk100 a nie zapytałaś czemu postanowił przerwać? Z tego co wiem stosuje się serię 4 lub 6 cykli z rzędu i jeśli pęcherzyki nie pękają to podaje się Pregnyl. U mnie pękały ale i tak miałam zastrzyk. Na ulotce wyczytałam, że zwiększaja wydolność ciałka żółtego - także mam nadzieję, że nie zaszkodzi a tylko pomoże. A robiłaś test ciążowy? Może to tylko plamienie w dniu miesiączki...
Mi się nie wydaje żeby przerwa w clo powodowała opóźnienie się okresu-w szczególności jak miałaś regularne cykle...ale to dopiero 28dc,poczekaj jeszcze dwa dni-może @nie przyjdzieale już miałam tak, że jeden dzień plamiłam-drugi dzień czysto a na trzeci przyszła@,życzę powodzenia-aha,czytałam gdzieś że w dniu spodziewanej miesiączki nie powinno się współżyć-jak się ktoś stara o dziecko... Magic...życzę powodzenia...jeżeli dopiero zaczynasz "przygodę" z clo,to masz 6 prób-mi już niestety pozostały tylko dwie-może ta czwarta teraz okaże się szczęśliwa "
Asia...pęcherzyk rośnie podobno 2mm na dobę,czyli dzisiaj powinien już mieć nie 19 ale 21mm,to jest chyba odpowiednia wielkość aby mogło dojść do zapłodnienia...jak plemniki są silne to poczekają aż pęcherzyk pęknie...wydaje mi się że jet szansa na powodzenie,niestety nie jestem JESZCZE ekspertem w tej dziedzinie,ale wszystkie z nas mają ten sam problem i zastanawiamy się-kiedy w końcu zdarzy się ten cud i zajdziemy w ciąże
ruda03...dziekuje ci bardzo za porade.Hmmm jestem tak nakrecona tym tematem ze sama nie wiem biegam tylko do wc i sprawdzam jest juz ta owulacja czy jeszce jej nie mam....kurcze gin powiedziała ze ładnie urosły po tym clost.tylko teraz czy przezyja te plemniki chocby i do jutraa jak nie wyjdzie w tym cyklu to co wtedy znow clost?A wiecie co jest najgorsze we mnie ze ja nie mam tego sluzu płodnego przynajmniej do tej pory nir miałam bo były małe pecherzyki a czy po tym clo bede go miała widoczny??dzieki jeszce raz ZYCZE WSZYSTKIM POWODZENIA
Asia...jeżeli chodzi o śluz, to odkąd zaczęłam brać clo to śluzu płodnego w ogóle nie mam...a owulacja jest, bo chodzę na monitoring,a clo można brać przez 6 cykli a potem przerwa...więc trzeba mieć nadzieje że jak nie teraz to w następnym cyklu się uda
do kkkkkk100 moja siostra w dzień spodziewanej miesiaczki miała plamienie w kolorze rózu ,kolejnego dnia troszke krwawiła -zrobiła test który wykazał brak ciazy ,kolejnego dnia zrobiła ponownie test wyszedł pozytywny (miała normalne objawy jak przy okresie -bóle piersi,brzucha)test najlepiej zrobic z rana . Jesli czekamy na cos to czas sie strasznie dluzy ,,,,jak spodziewam sie miesiaczki to tak bardzo jej nie chce ze ten czas jest jak bym czekała na wyrok dziewczyny a napiszecie mi cos wiecej o tym zastrzyku pregnyl ??dziekuje ...
do asia 0206 ,najlepiej sie kochac odrazu po miesiaczce co 2 dzien !!MOJA SIOSTRA ZASZŁA W CIAZE W OSTATNI DZIEN OKRESU -miała urodziny ,wypila sobie troche -wyluzowała (nie planowała ciazy a tu bach owulacje nawet mozna miec 2 razy w ciagu cyklu (niby to jest nieprawidłowe ale tak jest ) teraz czytałam o tym zastrzyku ale tam pisze ,ze stosuje sie go w przypadku kobiet z potwierdzonym niedoborem gonadotropin(a u mnie wszytko ok ) dobija mnie juz to niczego w zyciu bardziej nie pragne niz DZIDZI ...
dziewczyny po zastrzyku nie ma co robic ani testów owulacyjnych ani ciążowych bo wyjda zawsze pozytywne, na ciążowy trzeba przynajmniej 12-14 dni poczekac, niestety cierpliwość to to czego najbardziej brakuje, a najbardziej potrzeba, powodzenia
,,Regi...clo Ci raczej nie pomoże w pękaniu pęcherzyków-ten lek się stosuje aby pęcherzyki się w ogóle pojawiły(stosuje się go aby wywołać owulacje),na pęknięcie pęcherzyków podaje się zastrzyk-pregnyl albo ovitrelle-jak się mylę to proszę o skorygowanie mojej wypowiedzi przez koleżanki"
No właśnie ja tu bym się Ruda z Tobą nie zgodziła. Bo u mnie ja dostałam CLO właśnie na pękanie....bo u mnie pęcherzyki zawsze były i rosły też ok tylko nie pękały. Także to chyba zależy też od tego czy samo CLo pomoże w pękaniu czy nie, akurat na mnie zadziałała dawka jednej tabletki. Mi moja pani doktor powiedziała że zastrzyki są jakby dodatkowa metodą jeśli clo nie powoduje pękania i ona pierw sprawdza jak działa CLO. Tak było w moim przypadku i clo głównie dostałam na pekanie.Ale oczywiscie co lekarz to opinia....
justa 2586 dzieki za otuche :) ja w sumie sobie sama tak wmówiłam ze ,,moze''pecherzyki mi nie pekaja-bo co mi moze dolegac jak wszytkie wyniki wyszły cacy a ja ciagle bez fasolki Jesli bym wiedziala ze gdzies tkwi problem ,,,ehh
esteban -miałam wszytkie badania .. Badania które przeszlam :cytologia,czystosc pochwy ,droznosc jajowodów,hormony (jest ich około 10 zalicza sie do nich tarczyca ) ,glukoza,insulina ,usg (lekarz stw .ze moje jajniki sa jak z ksiazki :) ) .Mieszkam w Danii i wyniki mam potwierdzone przez tutejszych lekarzy oraz polskich . Moja ostatnia nadzieja to pomoc w tabletkach clo (a z tego co tu czytam to one naprawde pomagaja) Owulacje mam w 100% co potwierdziły badania oraz testy na owulke -ale przyczyna moze tkwic w tym ze pecherzyki nie pekaja i tu prosze o POMOC czy te tableki faktycznie moga mi pomoc ? To jest moja osttania nadzieja i wierze bardzo ze one przyczynia sie do ujrzenia 2 kresek na tescie:)
regi 1984 niestety nie wiem czy Clo pomoże na pęknięcie pechęrzyka. Jednak skoro jesteś po tylu badaniach i wszystko jest ok to na pewno!!! wkrótce zobaczysz na teście dwie, śliczne kreseczki
regi1984 wśród tych które wymieniasz nie ma hsg a wiele przypadków tutaj potwierdziło, że nie ma co brać clo zanim nie będzie kompletu badań obojga i sprawdzenia drożności jajowodów.
Niestety znam to, też sobie wiele rzeczy próbuję sama "tłumaczyć". Teraz zastanawiam się czy jedna tabletka Clo wystarczy, żeby pobudzić moje jajniki do pracy. Ciągle o tym myślę i sama się wykańczam
Dzieki Dziewczyny za odpowiedz w sprawie CLO. dzis mam 30 dc zawsze mam cykle 27 czy 28 dniowe ,raz mialam 30 dc w lipcu gdy byl bezowulacyjny,wiec mysle,ze moze teraz tez byl. Gin mi rozwial w polowie cyklu myslenie,bo twierdzil,ze raczej pecherzyk sie wchlonal nzi pekl,byl jakis plyn w zatoce duaglasa,ale mowil,ze malo,wiec tylko sie zastanawiamm czy wszystko ok i czy czasem cos mi sie nie porobilo tam w srodku, mam nadzieje,ze nie i czekam ze zbawieniem na miesiaczke...,.....
Aha bo ktoras sie pytala czemu ginekolog przerwal mi CLO po 2-miesiecznej kuracji, twierdzi,ze chcial wyciszyc tak orgaznim i sprawdzic jak sobie radza same jajniki i tyle. nie wiem czy mialo wplyw jakis wlasnie na organizm i przesuniecie sie miesiaczki nie branie w 3 cyklu CLO, ale powtarzam,ze w niedziele wieczorem po stosunku mialam na papierze duzo koloru,nie czerwonego ale rozowego takiego wymieszanego pewnie z nasieniem. kurde jak czlowiek chce okres to go nie ma wrrrrrrr
Regi,może powinnaś pójść na monitoring po owulacji i sprawdzić czy pęcherzyk pękną-z tego co czytałam to niektóre dziewczyny właśnie z tego forum tak robią. kkkkk...a może pora na zrobienie teściku?
Część dziewczyny Ja mam temat brania Clo trochę przykurzony ale może coś wyciągnę jeszcze z zakamarków pamięci: - pewnie to literowka ale dla jasności 'monitoring owulacji' a nie po owulacji Rozpoczyna się podglądanię USG zazwyczaj od 10dc co 2 dni obserwując wzrost pęcherzyka a potem jest pilnowanie czy peknie - Clo daje się nie tylko aby pęcherzyki w ogóle rosły ale w niektórych przypadkach aby były pełnowartościowe te co normalnie rosną ale z jakichś powodów nie na z nich długo ciąży
regi1984, płodnym się jest raz w ciągu cyklu. Owulacja występuje raz, ew. 2 komórki jajowe rzadko mogą być uwolnione w ciągu 24 godz. od siebie, nie dłużej. Zatem jest 1 okres płodny, a nie więcej w jakiejś większej odległości od siebie. Co jest dziwnego w poczęciu siostry? Można być płodnym zaraz po @ lub... podczas krwawienia śródcyklicznego, które @ nie jest.
Amazonka na 28 dni są conajmniej dwie znane mi dziewczyny które mając monitoring mają potwierdzone przy stymulacji dwie owulacje w cyklu w odstępie około tygodnia od siebie więc nie do końca jest tak jak mówisz :) można mieć owulacje rozciągnięte w czasie zdarza się to dość rzadko ale jednak się zdarza
Kurcze dzis 14 dzien cyklu a ja nie mam pojecia czy miałam owulacje skoro wcale nie mam śluzuclostil pomógł mi w dojrzaniu pecherzyka ale czy pomógl w dzidziusiu hmmm....
Fakty: Podczas ponad 40-letniej pracy badawczej nad metodą Rotzera nie uświadczono cyklu, w którym do poczęcia doszłoby w prawidłowo wyznaczonej fazie poowulacyjnej.
PROSZE O POMOC!! Otóz zaczynam ,kuracje z clo ,,,mój cykl trwa 23-24 dni ( w zwiazku z tym moge miec tylko 2-3 dni plodne ) owulacja zawsze wypada mi 10 lub 11 dnia cyklu -lekarz zalecił mi branie tabletek tak jak w ulotce czyli od 5 do 9dnia ,,,,a z tego co wiem to powinnam brac od 3 do 7dnia -tak by tabletki zaprzstac brac przed owulacja -jak czytam wiele dziewczyn tak robiło . W którym dniu zaczac brac tabletki-prosze o porady i z góry Wam dziekuje !
asia0406 a nie czujesz zmian w organizmie ?bólu podbrzusza ,piersi??ja zazwyczaj mam ból jak przy @ z tym ze on trwa kilka godzin ,moze jutro bedziesz miała owulke ?
Regi z CLO nie ma zasady już wiele razy pisałam, że wszystko zależy od organizmu i nie ma jednego konkretnego terminu w jakim się go bierze poza tym dopóki je bierzesz owulacji nie będzie bo one wpływają na wzrost pęcherzyków więc w tym wypadku biorąc 5-9 dc owulacja będzie kilka dni po zakończeniu zażywania CLO
regi...za bardzo sie tym nakręcam wszystkim.No szczerze ci powiem ze cos mnie pobolewa spód brzucha raczej tak kuje raz od czasu....piersi narazie bzdziwnie to u mnie wogóle wyglada wiesz.A TAK BARDZO CHCE MIEC JUZ DZIDZIUSIA juz jestesmy 4 lata po slubie co prawda mam dopiero 23 lata ale im wczesniej tym lepiej.A moze ja juz dzis mam ta owulacje...
No niestety, ale każdy organizm jest inny-inaczej każda z nas odczuwa owulację czy zbliżający się okres, nie ma na to reguły...asia...chciałabym mieć twoje lata ja już mam 33 i 12 lat stażu,ale wierzę, że doczekam się dwójeczki
regi...ciesz się że masz tak krótkie cykle-więcej szans w ciągu roku na poczęcie,uważam że powinno się słuchać lekarza-skoro uważa że masz zażywać clo od 5 dc to tak właśnie zrób
ruda....OJ to starze ci gratulujeno wiadome kazda jest inna ale fajnie tak posłuchac jak ktos miał podobne obiawy i własni tak doczekał sie dzidzi...A ty jakie masz problemy, tez biezesz clostil?pozdrawiam
Hej dziewczyny, a więc pęcherzyk w lewym jajniku 23 mm!!! Trochę duży, najlepsze są ponoć między 19 a 21 no ale zobaczymy może się uda…Endometrium 11,5 mm :) w zeszłym cyklu miało tylko 6 mm... Dopiero wróciłam weszłam na wizytę po godz 21, a po tem szybko do apteki po Ovitrelle jakieś 10 minut temu zrobiłam sobie zastrzyk i moje pytanie brzmi czy kochać się za tak ok 2 godzinki czy jutro rano? proszę o pomoc :)
monika..witaj czyli twoj pecherzyk wogóle sam nie peka tak??ja dzis mam 14 dzien cyklu i 19mm ostatnio kochałam sie w poniedz.a mezusia juz nie mam bo wyjechał na delegacje bedzie dopiero w piatek ciekawy czy przezyja plemniki do owulacji o ile wogole bedzie
Rumba pęcherzyk po podaniu pregnylu czy ovitrelle może pęknąć 24-36 h po podaniu ale może też wcześniej wszystko zalezy od wielkości pęcherzyka poza tym jeśli wyniki nasienia są prawidłowe takie ograniczenia są bezsensowne bo uprzedmiotawia się sex do tylko i wyłącznie poczęcia dziecka, czyli sex staje się mechaniczny, lepiej zdać się na poczucie na to czego chcesz w danym momencie
Szczerze to mi pow lekarka tylko, że mamy się kochać jutro, ale skoro M ma dobre wyniki nasienia to dziś też możemy... Zadałam to pytanie na forum, ponieważ chciałam wiedzieć co wy o tym dziewczyny sądzicie
właściwie to problem u mnie tkwi w czymś innym, ponieważ mimo ovitrelle pęcherzyk nie pękł, tworząc cyste;/ ale na przyszłośc bede już wiedziec zeby nie odliczac godzin tylko kochac się wcześniej, w trakcie i poźniej:)
ja miałam pęcherzyk 21mm jak robiłam sobie zastrzyk ovitrelle-lekarz kazał mi się kochać w tym dniu i od 24do 28h po zastrzyku. asia...raczej należy współczuć ,że taki staż a dzidzi brak,ja biorę clo ze względu na wiek, aby pomóc w zapłodnieniu-ale na razie nic z tego nie wychodzi