Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorruda03
    • CommentTimeOct 25th 2011
     permalink
    monika- ja bym próbowała już dzisiaj-pęcherzyk duży więc może pęknąć w każdym momencie-nawet nim zastrzyk zacznie działać-a jeszcze jak plemniki są ok,to sobie troszkę mogą poczekać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzięki :smile: Kurde, właśnie ja się boję, że jest za duży i nie pęknie... :/
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    to się nie bój tylko działaj:bigsmile:, co ma być to tak będzie-tego niestety nie wiemy...ja dwa cykle temu miałam robiony zastrzyk jak pęcherzyk miał 25mm-i to było za późno-lekarz zaraz się mnie pytał, czy współżyłam dzień wcześniej(wtedy miał ok23),ale niestety nie "brykaliśmy" i to był nasz błąd-miałam wcześniej owulkę o dzień lub dwa i przegapiliśmy:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Moni bez względu na wszystko idz pożniej na usg i sprawdz sobie czy pęcherzyk pękł czy nie, ja nie poszłam i zrobiła mi się torbiel z którą miałam problemy.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ...ale lekarz uważał, że tak jeszcze jest szansa więc staraliśmy się...monika...upojnej i owocnej nocy życzę:shamed::wink:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    nie wiem czemu,ale mi lekarz nie każe przychodzić na usg aby sprawdzić czy pękł pęcherzyk....miałam torbiel po 1 cyklu z clo-dojrzała go, jak przyszłam na 1 monitoring-ale wchłonął się po duphastonie...
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dzięki dziewczyny!!! :grouphug: Tak za godzinkę będzie przytulanko :hugging::kissing:
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    ja biore clostil bo nie dorastaja mi pecherz.do takiej wielkosci jaka ma byc..teraz ładnie dojrzał a znów meza brak ale gin powiedziała zebym sie kochała w pon i piatek a w sobote ide na wizyte
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    uda Wam się :swingin: :clap: Buźki :tooth: haha
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no to monika...trzymam kciuki:bigsmile:,mi doktorka kazała "od tyłu"-potem obrócić się na plecy-nóżki do góry-nie iść się myć i nie sikać:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    asia...nie martw się...uda się-jak nam wszystkim na tym forum:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    Wierze w to:)ZYCZE CI POWODZENIA JAK I WSZYSTKIM
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no widzisz asia-pozytywne myślenie to już połowa sukcesu:bigsmile:,ja tez raczej jestem optymistką ale trochę cholera mnie trafia jak już czuję bolejące,okresowe cycory:wink:jeszcze tydzień czekania:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ruda03: mi doktorka kazała "od tyłu"-potem obrócić się na plecy-nóżki do góry-nie iść się myć i nie sikać
    mi kazała tak samo!!:cool:
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    KURCZE moze ty juz masz jakas fasoleczke w sobie:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    niestety nie, w tym cyklu mam marny pecherzyk tylko 8mm:confused:
    yyyyyyyyyyy kiepsko:sad:
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    ruda jak jest z okresem przy clostil?spuznia sie bardzo?w sumie dle mnie to zadna roznica do i tak mój cykl jest rozbujany nieraz nawwed do 38 dni nigdy jeszcze nie miałam co 28 :confused:
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hi,hi,hi...czyli rumba tez musisz oglądać ścianę a nie męża:bigsmile::bigsmile::bigsmile:,podobno najbardziej płodna pozycja:wink:,zobaczymy...asia...no fasolkę to ja dzisiaj mam-ale w żołądku bo jadłam fasolkę po brytońsku:bigsmile:-wiadomo,że też mam taką nadzieję,ale jeszcze na ten cud tak bardzo nie liczę,oczywiście dam znać jak "nie dostanę"@:tongue:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mi się w ogóle nie spóźniał przy clo-nawet miałam dwa dni wcześniej, ale to chyba zasługa duphastonu. okres zawsze miałam co 31 dni a teraz co 29dni
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    no przeciez ja tez musiałam w poniedziałek trzymac do góry nie dosc ze trzeba było sie o 3 obudzic bo o 4 maz wyjezdzał to jeszcze gimnastyka no ale czego sie nie robi dla naszego dobra....:)fasolka po bretonsku hmmmfajny pomysł podsunełas na jytrzejszy obiad:)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ruda03: hi,hi,hi...czyli rumba tez musisz oglądać ścianę a nie męża,

Wg mnie wbrew pozorom i koncepcji poczęcie nie zależy od pozycji sexualnej, tak samo jak i płec dziecka:cool:

Ahh te fasolki ,,po bretońsku i nie tylko,, :devil:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ojej...o 3 w nocy...masakra,no niezła gimnastyka na tą porę:smile:.oby starania były owocne:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mi kazała doktorka kochać się w tej pozycji bo mam skrzywioną szyjkę macicy-aby ułatwić plemnikom dotarcie do celu:smile:
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    no własnie ale z mojego punktu widzenia to chyba nie przezyja az do owulacji co prawda moze juz ona była ale czemu nie mam wcale tego sluzu dlatedo nie potrafie okreslic....a ja cały czaas biegam do wc i sprawdzam ten sluz ale dzis to wogole jakis biały miała,dziwne to wszystko
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    no no to oczywiste ale ja sie tez naczytałam o tym na forum ze to skuteczne....i czytałam ze poniektóre 3 dni przed owulacja sie kochały i tez zaszły w ciaze
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    no trudno co bedzie to bedzie....czekamy do @ ciekawy czy jak teraz mi nie wyjdzie to znów bede na clost
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    asia,jak już pisałam ja też nie mam śluzu płodnego-więc może sie tak tym śluzem nie nakręcaj? ale muszę sie o to tez zapytać mojej doktorki jak będę u niej następnym razem ...czekamy,czekamy-nie mamy innego wyjścia:tongue:pozdrawiam,idę spać bo już mój mąż fuczy:cool:pa
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeOct 26th 2011
     permalink
    śluz płodny nie koniecznie musi być widoczny na zewnątrz...:)
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Dziewczyny, czy po CLO macie śluz w fazie lutealnej bardziej obfity? Tzn biały jak krem i z grudkami i jest go sporo? mam tak od tego cyklu, pierwszy mój z CLO... nie chcę się nakręcać ale to coś nowego jesli chodzi o mój cykl...
    dzięki
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Dziewczyny ja miałam wczoraj usg i jestem trochę zaniepokojona. Każdy cykl z clo jest inny i każdy kolejny wykres coraz gorszy. W 12dc miałam pęcherzyk 18mm i endo 8mm, w 13dc urósł do 21 a obok pojawił się trochę mniejszy i miałam podany Pregnyl. Silne bóle owulacyjne miałam w 15dc. No i wczoraj w 17dc na usg gin potwierdził owulację ale nie udało się znaleźć ciałka żółtego (w ogóle musiał się natrudzić żeby znaleźć jajnik a ja już prawie mostek robiłam żeby mu to umożliwić), za to pojawił się płyn w zatoce (jak dotąd nigdy się to nie zdarzył), a endo 11mm.
    Sexik oczywiście był… od 13 do 16dc a wczoraj się już zaniedbaliśmy. Co do tych pozycji i wiszenia do góry nogami to my wypracowaliśmy sobie fajną metodę. Kładziemy się na plecach, małż podkula nogę a ja się na niej kładę i tak zasypiamy :) Jest naprawdę wygodnie, polecam :)
    Napiszcie mi coś o tym płynie bo jestem zaniepokojona :(
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny, czy po CLO macie śluz w fazie lutealnej bardziej obfity? Tzn biały jak krem i z grudkami i jest go sporo?

Ja miałam w tym szczęśliwym cyklu tak właśnie, śluzu płodnego wcale ale za po owu... duzo białego i jeszcze przez jakiś czas na samym początku ciąży.

Dziewczyny ja miałam wczoraj usg i jestem trochę zaniepokojona. Każdy cykl z clo jest inny i każdy kolejny wykres coraz gorszy. W 12dc miałam pęcherzyk 18mm i endo 8mm, w 13dc urósł do 21 a obok pojawił się trochę mniejszy i miałam podany Pregnyl. Silne bóle owulacyjne miałam w 15dc. No i wczoraj w 17dc na usg gin potwierdził owulację ale nie udało się znaleźć ciałka żółtego (w ogóle musiał się natrudzić żeby znaleźć jajnik a ja już prawie mostek robiłam żeby mu to umożliwić), za to pojawił się płyn w zatoce (jak dotąd nigdy się to nie zdarzył), a endo 11mm.

Według mnie to bardzo dobre wiadomości, ciałkiem żółtym sie narazie nie przejmuj u mnie też nie było widać po owu... i o ile dobrze pamietam był to17albo 18dc. U mnie zawsze musiałam sie wyginac żeby coś było widać na usg, teraz najczęściej karze mi po prostu podkładać zaciśniete pięści pod pośladki w czasie usg bo wtedy dobrze wszystko widać. A płyn w zatoce to jak najbardziej dobra nowina:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    mi kazała doktorka kochać się w tej pozycji bo mam skrzywioną szyjkę macicy-aby ułatwić plemnikom dotarcie do celu:smile:

Chyba mówisz ruda o tyłozgięciu... kiedyś coś o tym czytałam i faktycznie w takim przypadku pozycja od tyłu jak najbardziej :bigsmile: ale ponoś w tej postaci jak ty klęczysz na kolanach a resztą ciała pochylona w dół:shamed:. czytałam też że dobrze jest po stosunku aby kobieta pozostała tak jeszcze przez pare minut....

Kładziemy się na plecach, małż podkula nogę a ja się na niej kładę i tak zasypiamy :)

Tez tak często robiliśmy, czasami też podkładałam sobie poduszke pod tyłek i zwykle tak usypiałam...mimo wszystko i tak wydawało mi sie że dużo ze mnie wycieka....
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    kacha66 ja brałam zawsze na wieczór i w sumie tylko w pierwszym cyklu bolał mnie brzuch z rana. Nie wiem czy to mogło mieć wpływ ale bardzo źle sypiam odkąd biorę clo. Bywało mi bardzo zimno albo miałam uderzenia gorąca. Ogólnie nie było źle gdyby nie ten przerywany sen - w dzień byłam senna i nie miałam sił do pracy.
    justa2586 dziękuję za pocieszenie. Niech tam sobie będzie ten płyn w takim razie.
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    justa...właśnie że to podobno nie jest tyłozgięcie,gdy robiła mi cytologię to w ogóle nie mogła "dostać"się do szyjki macicy-zaraz się mnie pytała czy kiedyś nie miałam na prawym jajniku torbieli bo w tą stronę jest wygięta szyjka-pięć lat temu miałam duszą torbiel i pół roku ją leczyłam. Podobno to spowodowało "przekrzywienie" szyjki w prawą stronę...ech,nie znam się na tym-ważne żeby to nie przeszkodziło w zajściu w ciąże:neutral:
    esteban...posłuchaj justy-dobrze mówi:smile:,miej nadzieję że w końcu się uda:wink:
    a jeżeli chodzi o clo,to nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych-może tylko jak mam owulację to bardziej mnie brzuch i jajniki bolą-ale mam nadzieje że to akurat dobry objaw:smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A to ruda03 mnie zaskoczyłaś, pierwszy raz coś takiego słyszałam żeby torbiel mogła coś takiego spowodować, naprawde człowiek czasem nie ma pojęcia ile jeszcze rzeczy nie wie:confused: U mnie zwykle torbiele po góra miesiącu udawało sie usunąć wiec nie miałam takich przygód... To życze obyście znaleźli ta odpowiednią pozycje :wink: i droge aby plemniczki spełniły swą powinność:wink:
    --
    --
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ! Dzis mam 9 dc i mój pecherzyk dominujacy ma 10 mm myslicie ze urosnie ??
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej ela...no rzeczywiście dawno Cię nie było:smile:,na pewno urośnie-już jest ładny jak na 9dc,ja w 11dc miałam pęcherzyk 11mm...
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Urośnie, urośnie :smile: A endometrium ?
    • CommentAuthorela9spa
     permalink
    nie powiedziała mi ile mam a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytac ale w poniedziałek ide znow
  1.  permalink
    Esteban u mnie w 1wszym cyklu z clo też było widac płyn natomiast w ogóle na różne sposoby nie było widac ciałka (było to od paru do parunastu h po owu) i śladu po pęcgerzyku oprócz płynu a na 7dni po wou miałam progesteron 21,27ng/ml także to nie wyznacznik:)
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Smerfeta1985 a skąd wiesz kiedy dokładnie była owulacja? Bo ja kierowałam się tylko bólem owulacyjnym w 15dc rano a usg (stwierdzenie płynu w zatoce) było w 17dc wieczorem. Ale kiedy była owulacja to sama nie wiem. Skok (taki bylejaki) był w 16dc :confused:
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeOct 27th 2011
     permalink
    dowiedzialam sie wlasnie ze Tamara74 nie zyje :(
    Boże po takiej walce o ciąże, adopcje.... miala malutką juz u siebie... swieta przed sobą... straszne
    ostatni post
    CommentAuthorTamara74 CommentTime6 dni temu
    Esteban - tak, finał jest szczęśliwy:), śpi właśnie w łóżeczku, a my dziś dostaliśmy odpis aktu urodzenia, gdzie jest czarno na białym : jesteśmy jej rodzicami:)
    Co do wyznania - nie powinno być problemu.
    Ale na razie nie ma co myśleć o tym wyjściu, trzymam kciuki za ten cykl:).
    •  
      CommentAuthorkalabmurka29
    • CommentTimeOct 27th 2011 zmieniony
     permalink
    smutne, naprawdę, brak słów jak wszystko jest ulotne.
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    dziewczyny jestem tu od niedawna i nie wiem co sie stało ze tamara74 nie zyje !!ale to bardzo przykra wiadomosc :sad:
    estenban -skoro potrafisz wyczuc ten ból owulacyjny to bardzo dobrze :bigsmile:
    OD jutra zaczynam brac CLO -czy jest jakies wskazanie o której godzinie ,przed po sniadaniu ,wieczorem nalezy je brac ??
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    esteban -jak długi masz cykl ?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    asia 0406 no i co u Ciebie ?:smile:
    • CommentAuthorSony82
     permalink
    [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
    i kto mi powie, że życie jest sprawiedliwe?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skąd taki pomysł, aby było sprawiedliwe?
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    regi1984 cykle mam w miarę regularne. Zwykle 29-dniowe, choć po 2 stymulacji clo wydłużył mi się do 30-dni.
    Ja brałam zawsze wieczorem między 20 a 21 i prócz bardzo złego snu nie miałam większych bóli.
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    hej regi :)no u mnie bez zmian hmmm dzis mnie kuje w podbrzuszu lekko nie wiem skad te objawy...dzisiaj mam 16 dzien cyklu i dalej nie wiem czy u mnie juz była owulka czy nie:(a co u ciebie????????pozdrawiam
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.