Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorasia0406
    • CommentTimeOct 27th 2011
     permalink
    aha no i piersi mam takie dzis obolałe:((
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    nie znałam Tamary, ale czytając jej historię łzy same cisną sie do oczu. szkoda takich cudownych rodzicow.
    ja jestem po hsg, wyszlo ok, i nie wiem co dalej, leki? laparo a moze in vitro na ktore moja dr tak naciska, zeby nie ryzykowac nie potrzebnie, nie wiem co mam robic, czekam jeszcze na wyniki etradiolu i fsh i mamy podjac jakas decyzje, oby sensowna
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Gosia8510 a po co Ci te in vitro !!??jakie badania wyszły Ci nie tak ze doktor naciska na nie ??ile masz lat ?powiem Ci przypadek mojej szfagierki -miała niedrozny 1 jajowod do tego cyste ,,,3 razy in vitro, i co zero ciazy duzo płaczu -była z facetem od najmłodszych lat ogółem 16lat -tak sie potoczyło ze ich drogi sie rozeszły poznala kogos nowego -ostrzegła go ze nie moze miec dzieci jedynie,, in vitro '' A TU PIERWSZY RAZ sie kochali I DZIDZI :bigsmile: obecnie jest w 9tygodniu ..WIARA CZYNI CUDA i nikt mi nie powie ze tak nie jst !!dlatego Gosienka badz dobrej mysli :smile:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    asia0406 postaraj sie kochac co drugi dzien -jedynie mozesz sobie odpuscic na tydzien przed @ :surprised: a zmiany w organizmie mozesz tez odczuwac po tabletkach .Badz dobrej mysli to najwazniejsze-trzymam kciuki .
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    esteban jesli nie jestes pewna dnia owulacji nie myslałas o zakupie testów na owulacje -ja stosowałam przez 4 cykle i zawsze tak samo mam 10 lub 11 dc .
    Trzymam kciuki :cool:
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    REGI no mozliwe ze to przez tabletki.No bardzo chetnie bym tak robiła ale meza mam na delagacji wiesz przyjerzdza tylko w piatek i wyj.w poniedziałek!!:(wiec jak tu trafic....kochalismy sie w poniedziałek rano to był 13 dzien cyklu...myslisz ze to by wystarczyło?A juz sama nie wiem pewno bedzie kolejne rozczarowanie....a ty jak tam sa postepy jakies?:confused:
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    a closstil sobie bierz rano jak wstajesz bo tam pisze przed śniadaniem...POWODZENIA
    •  
      CommentAuthoresteban
    • CommentTimeOct 28th 2011
     permalink
    regi1984 testy robiłam i w tym i w poprzednim cyklu i wychodziły najmocniejsze w 14,15,16dc oraz 15,16dc – ale tym się nie sugeruję. Mam owulację, ładne endo, pęcherzyki rosną prawidłowo (ostatnio nawet po dwa – chyba po clo), wyniki obojga dobre, jajowody drożne… po prostu niektóre kobiety nawet przy sprzyjających warunkach nie są w stanie zajść w ciążę i ja chyba do nich niestety należę.
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Ja zaczęłam 3 cykl z clo +encorton, wczoraj był 6 dc. Jakie skutki uboczne ma połączenie tych tabletek w nocy było mi strasznie gorąco, zasnęłam ok 3 co chwila się budziłam, masakara. Oby te 3 dni z tymi tabletkami jak najszybciej minęły i przyniosły jakieś efekty.
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    asia0406 -dzieki za info ad brania tabletek :) dzis czytajac ulotke natknelam sie na skutki uboczne które opisuja Twoje samopoczucie -wiec musisz kochana wytrzymac .
    Jesli chodzi o delegacje Twojego meza -kurde zobacz co Ty przechodzisz bierzesz tableti ,które przynosza złe samopoczucie-i wiele innych skutków ubocznych moga nam przyniesc .
    Nie ma mozliwosci zeby mezus chorował na te kilka dni w miesiacu ?:confused:
    a co u mnie juz pisze -dzis jest mój 1 dzien z clo:bigsmile: ,wziełam o dzien wczesniej niz pisze na ulotce nie w 5 a w 4 dniu (mam wczesniejsza owulke) ja pracuje w godzinach od 4 do 9 rano wiec wracam z pracy lykam tabletke i dopiero sniadanko -wiec licze sie ze skutkami ubocznymi w ciagu dnia -ale to jest warte poswiecenia dla DZIDZI :bigsmile:
    Jeszcze 4 dni przedemna :surprised:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    esteban to super ,ze wszytkie wyniki prawidłowe ,aczkolwiek rozumie Cie doskonale bo wiem jakie to uczucie jak idziesz do lekarza mówia ze jest wszytko wporzadku a beby jak nie bylo tak nie ma :cry: tylko płakac sie chce -ja niestety sama wyczytałam tu o tych tabletkach ,inaczek lekarze kazali by mi czekac w nieskonczonosc ,,,,który cykl ,juz bierzesz clo ??
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    kacha66 czemu Ty zaczynasz brac od 6 dnia cyklu ?skutki uboczne masz odrazu po łyknieciu tabletki czy po jakims czasie ?musisz sobie wmówic ze teraz moze i zle sie czujesz ale jak wkoncu zobaczysz 2 kreseczki na tescie oddetchniesz z ulga i powiesz warto było:bigsmile:
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Ja biorę tabletki od 5 do 9 dc, tylko po pierwszej dawce było w miarę, a wczoraj już znacznie gorzej. Skutki boczne odczuwam po 2-3 godzinach. Dam radę tylko żeby wreszcie te tabletki zaczęły przynosić jakieś efekty:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Z CLO wielu lekarzy zaleca jego branie na noc właśnie by przespać skutki uboczne poza tym nie odważyłabym się brać ich na pusty żołądek
    •  
      CommentAuthorNina876
    • CommentTimeOct 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja brałam rano bo tak mi ginka kazała, teraz przy dawce 1,5 CLO miałam strasznie podły nastrój, nic tylko ryk i lęki i do tego bóle podbrzusza. Wcześniejsze cykle było ok bez żadnych takich ekscesów.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja brałam clo dwie tabletki naraz rano o godz 11 po śniadaniu... W dzień się czułam nawet ok, ale w nocy miałam uderzenia gorąca...
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    regi1984 ja jestem w trakcie 3 cyklu z clo. Moim zdaniem nie powinnas brać tego leku na własną rękę od 4dc tylko tak jak gin zalecił 5-9dc albo czasami 3-7, bo możesz sobie rozregulować cykle. Mam nadzieję, że wczesniej miałaś robione hsg i badanie nasienia męża?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mam owulację, ładne endo, pęcherzyki rosną prawidłowo (ostatnio nawet po dwa – chyba po clo), wyniki obojga dobre, jajowody drożne…

Rozumiem że lekarz potwierdził Ci owulację?? Chodzi mi czy pęcherzyki pękają czy się wchłaniają? A obserwujesz się mierzysz tempke? Najlepiej kochać się ponoć jakieś 5dni przed skokiem i do trzech dni po skoku i najlepiej raz dziennie. Bo ponoć jest taka możliwość że jeśli śluz kobiety nie sprzyja to raz na dwa dni to nie wystarczy.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Moim zdaniem nie powinnas brać tego leku na własną rękę od 4dc tylko tak jak gin zalecił 5-9dc albo czasami 3-7

Tez tak uważam że lepiej nie stosować na własna ręke tego leku, ja np brałam od 3do 7dc.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Monika 1046 i kocha66 ja dopiero pierwszy cykl z Clo i też mam uderzenia gorąca w nocy. Biorę rano podczas śniadania jedną tabletkę, jak do tej pory pobolewa mnie prawy jajnik (lewego nie czuję wcale?!!!) żadnych dodatkowych ulotkowych objawów. Jutro ostatnia tabletka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    justa2586 pęcherzyki pekają. To moja 3 stymulacja clo, każda jest monitorowana przed i po owulacji. W tym cyklu miałam podany Pregnyl.
    Obserwuję sie od jakichś 4-5 cykli. A z tym "kochaniem" od 5 dni przed do 3 po, nawet codziennie... nie sprawdza się :neutral:
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dziewczyny jak czytam te wszystkie wasze posty to mi się lżej robi na sercu, że nie jestem sama. Nie wiem co zrobię jak tym razem się nie uda, jestem już kłębkiem nerwów. Udaje przed wszystkimi, że jest ok, uśmiecham się itd., ale w głębi duszy chce mi się ryczeć:cry:.
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    magic1984 a ja już się nawet nie denerwuję. Widocznie tak musi być. Na szczęście żadna z koleżanek ostatnio nie oznajmiła, że jest w ciąży... jak tylko to usłyszę z pewnością mi się pogorszy :neutral: Niestety 2,5 roku starań wywraca psychikę :sad:
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    esteban: Ja się staram z mężem od 1,5 roku i dalej nic .. Znam ten ból :( U mnie w rodznie na szczęście też żadna kobieta nie jest w ciaży .. Ale nie możemy tracić nadzieji, że się nam uda :(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Witajcie :)
    jestem tu nowa, ale na 28 dni już cakiem długo, 12 cykli :) o dziecko staramy sie już 1 rok i 8 m-cy będzie za kilka dni. To mój 3 cykl stymulowany z Clo +pregnyl , a teraz po owu luteina i acard :D
    --
    •  
      CommentAuthorNina876
     permalink
    czy po pregnylu owulacja występuję zawsze po ok. 24-48 h godz.? Macie jakieś doświadczenia związane z tym? Kiedy najlepiej współżyć? Mi ginka mówiła że najwcześniej po 24 h, ale musowo ;))) A jak Wam lekarze zalecają?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ninka, ja jadę na usg - ginka widzi pęcherzyk, mówi kiedy podać Pregnyl i juz poleca sie kochać w dzień wizyty i następny i następny i następny i jadę na kolejną wizytę, widzi, że pękł i jeszcze dwa mówi żeby się kochać z mężem :) nie zawsze nam to wychodzi, zycie jest zyciem . . . ale staramy się.
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    justa2586 nie mozna sie kochac codziennie poniewaz nasienie meza nie ma wartosci -musi miec jeden dzien odpoczynku :smile:
    Trudno dziewczyny wziełam jeden dzien wczesniej ,łykam tabletki rano naczczo (widocznie tak musi byc skoro pisze w ulotce -moze silniejsze działanie) ,pije siemie lniane dla zwiekszenia sluzu ,łykam kwas i po zakonczeniu tych 5 dniu co 2 dzien sexik :bigsmile:
    Niestety nie jestem monitorowana poniewaz mieszkam w Dk a tu przeciez tego nie robia !!jedyna pomoc dla kobiety to insyminuacja lub in vitro!!
    Lekarz jak mnie monitorował ,tuz przed @ to mówił ze tych jajek mam malutko i te tabletki faktycznie moga mi pomóc .Pamietam jak rok temu byłam monitorowana w dzien owulacji to podobno wszytko było pieknie -z tym ze nie miałam mojego ksiecia przy sobie:sad:
    Moze zbyt bardzo pragne..wokoło wszystkie kobietki z brzuszkami lub dziecmi (mam 4rodzenstwa kazdy po 1 ,2 dzieci )tylko ja nic:cry:
    A co najgorsze jak kazdy mówi wyluzujcie nie myslcie o tym -ale powiedzcie mi jak mozna nie myslec ??
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny. Właśnie od następnego cyklu będę brała Clo i Dupka. Mam nadzieję, że mi pomoże osiągnąć mój upragniony cel :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    regi nie da się nie myśleć . . . można oszukiwać samą siebie, że już się nie myśli, że się nie przejmuje, bo przecież w głebi zawsze będą myśli "może tym razem się udało?". Ja mam taki wypracowany swój sposób radzenia sobie z tymi stresującymi chwilami, wmawiam sobie, ze na pewno nie jestem w ciaży, żeby rozczarowanie nie było zbyt bolesne, ale w głębi gdzieś zawsze wierzę, że się mogło udać. To skomplikowane :) Ja brałam Clo po 3 tabletki dziennie (rano, w południe, wieczór) - nie odczuwałam jakiś mocnych skutków ubocznych, musiałabym prześledzić notatki, żeby zobaczyć czy takie były. Nie mogę powiedzieć, że źle znoszę Clo :)
    malutka trzymam kciuki :) powiedz a zaczniesz brać na wzmocnienie pęcherzyków czy ogólnie na wywołanie owulacji i wyregulowanie cyklu?
    --
  2.  permalink
    Esteban nie do końca rozumiem Twoją wypowiedź, najpierw napisałaś, że pęcherzyki pękają a za chwilę, że miałaś podany pregnyl...z tego co mi wiadomo to regnyl jest podawany jak same nie pękają, czy nie tak? Poprawcie mnie jak coś źle napisałam...
    Kurcze wiecie co teraz widze, że mimo bolesnej owu to przy dawce 2*1 5-9dc miałam wyższą tempkę w drugiej fazie niż teraz w drugiej fazie jak brałam po 1tabl 3-7dc...w tym cyklu tak wyszło, ze nie byłam na usg, ale był śluz, był ból i zmiana śluzu i skok tempki więc chyba owu była, ale chociażby przez ten raczej brak sexu w tym cyklu będzie lipa, bo kochaliśmy się 12dc i 17dc, a ból był 16dc.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    smerfeta plemniki w ciele kobiety mogą przeżyć kilka dni, więc jeśli ten ból był owulacyjnym to szansa dalej jest zachowana.
    dlaczego nie miałaś robionego monitoringu podczas przyjmowania Clo?
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Smerfeta1985 nie do końca tak jest z Pregnylem jak piszesz. Podaje się go też w celu poprawienia wydolności ciałka żółtego jeśli są problemy z fazą lutealną.
    Ja przed rozpoczęciem stymulacji clo miałam książkowe cykle a jednak gin zadecydował żeby podać Clostibegyt. Zobaczymy jakie będą efekty :smile:
    regi1984 jak długo zamierzasz brać clo? Przepisał Ci gin czy bierzesz na własną rękę?
    Nie słyszałam o wpływie clo na ilość jajeczek. Z tego co wiem każda kobieta ma jakąś rezerwę ale sądzą po Twoim nicku, w wieku 27 lat nie powinnaś mieć z tym problemów. Mój gin powiedział, że badanie rezerwy robi się kobietom po 40-stce które chcą jeszcze urodzić dziecko.]
    To że sama zadecydowałaś o braniu od 4dc - źle! Do tego brak monitoringów - źle! Nie wiem gdzie mieszkasz ale nie wierzę, że nie robią tam usg :wink:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    ESTEBAN -tabletki zostały mi przepisane oczywiscie od gina :cool: 2opakowania ,co starcza na 4cykle -i tylko tyle zamierzam je brac :) biore je na wzmocnienie pecherzyków ,moja kolezanka miała identyczna sytuacje ,dostała te tabletki i po pierwszej kuracji stosowania zaszła w ciaże -wczoraj urodziła synusia:bigsmile:
    Lekarz po zrobieniu usg ,powiedzial ze te tabletki mi pomoga -wiec licze na nie :smile: i z tego co czytam to nie wszytkie kobietki tu były monitorowane ,jeden dzien za wczesnie ehhh co ma byc to bedzie ,mi nic nie zaszkodzi hehe co ma byc niech bedzie

ONEKISS -czemu brałas ich az tak duzo ?ja póki co zadnych skutków ubocznych :cool: tym bardziej po @ czuje sie zawsze jak nowo narodzone (mam straszne bóle miesiaczkowe ) a wiesz co Ci doradze lepiej mysl ze sie udało i ze jest fasolka w Tobie ,interesuja sie podswiadomoscia człowieka -jesli sobie cos powiesz i wierzysz w to tak sie stanie niestyety podswiadomosc nie zna sie na zartach i to co pomyslisz tak sie stanie -trzymam kciuki mocniutko !!
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    esteban: Nie słyszałam o wpływie clo na ilość jajeczek. Z tego co wiem każda kobieta ma jakąś rezerwę ale sądzą po Twoim nicku, w wieku 27 lat nie powinnaś mieć z tym problemów. Mój gin powiedział, że badanie rezerwy robi się kobietom po 40-stce które chcą jeszcze urodzić dziecko.]

oj i tu sie myslisz niestety esteban, badanie rezerwy jajników czyli badanie FSH robi się w każdym wieku jeśli jest do tego wskazanie, i jeśli badana osoba stara się o dziecko. Znam przypadki że w wieku 20-pare wyczerpana jest ta rezerwa i z ciaży nici, jeśli wynik FSH jest ponad 12 to nawet nie kwalifikuje sie do in-vitro, także warto to sprawdzić dziewczyny!:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    regi1984 a w czym jest problem żeby zrobić te monitoringi? Wystarczą 2 w cyklu. Może się za bardzo przejmuję ale branie clo przez 4 cykle i to bez usg, jest wg mnie nieodpowiedzialne.
    rumba pytałam o to badanie gina i tak mi odpowiedział. Zresztą on ma takie podjeście, że każde dodatkowe badanie przy problemach z zajściem powoduje stres, który jest najmniej potrzebny w tym momencie.
  3.  permalink
    Esteban z tego co ja wiem to na poprawę wydolności ciałka żółtego działa już samo clo...i u mnie zgadza się to z "praktyką" bo w cyklu c lo miałam poziom progesteonu 7dni po owu 21,27ng/ml (niektóre dziewczyny na pocz.ciąży nawet tyle nie mają) jak również miałam dłuższą drugą fazę cyklu niż bez clo. Jak dla mnie to za wiele lekarzy z tego co czytam daje od razu przy clo pregnyl nie sprawdzając czy pęcherzyk sam pęka, niestety tak sie nierzadko zdarza z tego co widzę na forach.
    Rumba zgadzam się z Tobą, fsh już pokazuje co nie co, ja np.mam w wyniku z kwietnia fsh =7 i już troszeczke sie wystarczyłam heh, a mam pcos i o dziwo nie mam wyższego lh od fsh a na odwrót.
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Rumba to mi wbiłaś klina do głowy, teraz się jeszcze będę martwiła, że pewnie moja rezerwa też jest na wyczerpaniu skoro się nie udaje:confused:
    Faceci mają prościej w życiu:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Smerfeta1985: Rumba zgadzam się z Tobą, fsh już pokazuje co nie co, ja np.mam w wyniku z kwietnia fsh =7 i już troszeczke sie wystarczyłam heh, a mam pcos i o dziwo nie mam wyższego lh od fsh a na odwrót.

smerfeta ja mam poziom fsh - 6.00 czyli podobno ksiązkowy ( pisze ,,podobno" bo różnie mówią gin i jestem do tego już przyzwyczajona) ale LH w porównianiu do Ciebie mam na odwrót, bo bardzo wysokie w 4 dc.25:(((((( czyli to ewidentnie świadczy o wg mnie o PCOS jednak mi gin nie chce tego powiedzieć jednoznacznie (moze boi sie ze sie wystraszę??:((()

magic - robiłaś badania tego hormonu????
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Rumba ja w 14 dniu cyklu miałam 6,39 ml/ul to dobrze?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    MAGIC :) z tego co mi gin mówiła to LH i FSH bada się w 3-5dc, później to nie ma podobno sensu.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Sama już nie wiem chodzę do bdb lekarki więc nie wiem dlaczego kazała ok 15 dnia:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    powiedziała, że u mnie problemem jest za niski progesteron i przepisała mi Clo
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    ESTEBAN ja miałam wszytkie badania ,wszelkie hormony robione W Danii i w Polsce potwierdzone -mieszkam na stale w Daniia tu nie robia tego usg :neutral: mam 4cykle jak nie wyjdzie to wybiore sie na urlopik do Polski :smile:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hmm a mówiła dlaczego akurat w tym czasie? może chciał sprawdzic pik LH czyli wyrzut?? aby potwierdzic owulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    magic1984 ja mialam hormony robione w 2dc oraz tez około 15 dc -oni wiedza co robia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    na owulke jest badanie progestoronu
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Regi1984 masz rację:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Regi
    progesteron w 24 dniu cyklu tylko 0,60 ng/mL
    norma:
    faza folikularna: <0,1-0,3
    faza lutealna: 1,2-15,9
    więc bez szans na dzidzię, teraz jestem podekscytowana czy po Clo się coś ruszy. Marzę o tym :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    magic w wielu przypadkach clo pomogło!!! także to kwestia czasu w którym cyklu Ci się uda:):bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.