Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagic1984
    • CommentTimeOct 28th 2011
     permalink
    Rumba mam nadzieję, że to będzie TEN cykl! Dzięki za słowa otuchy :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    magic1984 te tabletki na 100% Ci pomoga :bigsmile: czasami jest tak ze kobietce brakuje malutkiej rzeczy aby zajs :)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Regi :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeOct 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Regi moja ginka uderzyła "z grubej rury", bo ja miałam straszne cykle wcześniej, po 40-50-60 dni... tasiemce normalnie. Po pierwszym cyklu z Clo i całą resztą innych leków, ginka stwierdziła, że to super, że tak ładnie zareagowałam, bo z tym - z czym zaczynałam ( chodzi o moje cykle) - to myślała, że będzie bardzo cięzko. Pierwszy cykl z Clo i drugi mialam po jednym pęcherzyku, po jednym - a dawka Clo końska. W tym cyklu ( 3 z Clo) udało się 3 pęcherzyki stowrzyć :) cykl się unormował i wiem, że ta dawka była jak najbardziej odpowiednia, aby moje jajniki ruszyły. Ten cykl pokazuje że juz całkiem całkiem pracują. Wiadomo, że Clo można brać góra 6 cykli, mam nadzieję, że uda nam się zajść w ciąże zanim skończy mi się możliwość przyjmowania Clo, bo obawiam się, że bez Clo moje cykle znów się rozregulują.
    Regi dziękuję, że odpowiedziałas na mój post:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    One Kiss ile masz lat ? po tu tu jestesmy aby nawzajem wymieniac sie doswiadczeniami i tym co wiemy :bigsmile: Połowe sukcesu juz masz za soba a wiesz czemu bo poszlas do lekarza ,zaczełas cos z tym robic kolejne 25% to Twoja wiara -wiec pozostaje niewiele aby marzonko sie spelniło :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeOct 29th 2011
     permalink
    regi jeśli liczba przy Twoim nicku to rok Twojego urodzenia, to ja jestem starsza o 2 lata pd Ciebie :) nieuchronnie zbliżam się do 30-stki :D mam 29 lat.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeOct 29th 2011 zmieniony
     permalink
    witam wchodze do waszego grona choc ja clo brałam juz od grudnia w 2003 roku i po 6 miesiacach od jego brania zaszłam mam synusia w lutym a miał byc marcowy bedzie mial 7 lat i kocham go jak tylko sie da , no ale teraz czas na rodzenstwo choc powiem ze ja przy braniu clo od grudnia w 2003 roku nie mialam pojecia o jakims monitoringu poszlam do lekarza dal clo i tak co miesiac a juz wtedy chodzilam prywatnie, teraz zaczelam starania o maluszka w 10 dniu cyklu czyli w przyszły piatek ide na monitorink ale nie wiem ile musi miec ten pecherzyk zeby było ok czy zajde ile to czasu zajdzie nie mam pojecia...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    iwoas brałaś Clo w 2004 przez te 6 cykli?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    tak brałam od grudnia 2003-i az do czerwca 2004 bo w czerwcu zaszłam w ciąze ...
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    dziewczyny mam takie głupie pytanie- czy w czasie brania clo mozna sie kochac ?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Clo nie jest przeznaczone do starań?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    regi pewnie, że można :)
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    mojej kolezance lekarz powiedział ze w ciagu tych 5 dni zeby nie uprawiali sexu !!zeby tuz po zakonczeniu kuracjii mieli wystarczajaco siły:bigsmile:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ,,justa2586 nie mozna sie kochac codziennie poniewaz nasienie meza nie ma wartosci -musi miec jeden dzien odpoczynku"
    Mimo wszystko mam inne zdanie na ten temat, choć nie ukrywam że sama długo tak myslałam. Ale od 2 lekarzy słyszałam że to nie prawda,że jeśli partner ma dobre nasienie jego ilość itd. to napewno nie zaszkodzi kochać sie codziennie. Zresztą czekamy właśnie na dzidzię o którą staraliśmy sie właśnie codziennie 5dni przed skokiem 3dni po. Nawet chyba raz nam sie zdarzyło dwa razy dziennie... :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wystarczy, że trafiliście w okres płodny.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    dziewczyny do czego słuzy dokładnie PREGNYL i jaka jest jego cena
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    usta2586 ile czasu sie staracie ?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    My prawie dwa lata sie staraliśmy
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    iwoas30...witaj...moja koleżanka 7lat temu też zażywała clo-bez monitoringu i też przy 6 cyklu zaszła w ciąże-ja chodzę do tego samego lekarza co ona wtedy,ale co miesiąc jeżdżę na monitoring-nie wiem,może od tego coś się zmieniło? pregnyl podaje się na pęknięcie pęcherzyka(jak ma wielkość ok 19-21mm), kosztuje ok.80zł. pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    regi, może ginek tak powiedział Twojej koleżance, żeby nasienie było sile w czasie płodnym? :)
    bo nie ma żadnych medycznych przeciwwskazań kochania się,gdy zażywa się Clo.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ruda03 dzieki , oj ciekawe ile bende go brała zanim zaowocuje, ja biore to na luz bedzie to bedzie nic na sile zle jest jak człowiek sie dołuje a dzien w dzien o niczym nie mysli jak tylko czy zajde w tym cyklu sex nie jest tym czyms przyjemnym tylko jak reproduktor czegos co musiiiii byc , wiem powiecie ze dobrze mi sie mowi bo mam juz mojego prawie 7 latka ale w wtedy tez nie podchodzilam do tego jak do reproduktora podloze psychiczne ma duze znaczenie lepiej nie dolowac sie kilka lat temu tez przez 3 mc zajde zajde i tak wyczekiwalam dalam na luz i zaszłam .....
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
    • CommentTimeOct 30th 2011
     permalink
    dziewczyny dzis mój 3 dzien z clo -oprócz tego ze co chwile biegam siku to czuje sie normalnie ...delikatnie wczoraj pobolewał mnie jajnik o dziwo lewy (zawsze czułam tylko prawy ) no i od dzis co 2 dzien przez najblizsze 10 dni sexik:bigsmile:
    JUSTA2586 My sie staramy juz półtora roku :cry:
  1.  permalink
    OneKiss u mnie gin na ostatnim usg stwierdził brak owulku. Ale poza tym strasznie mi się cykle skróciły. Ostatni trwał 23 dni i miałam plamienia. W tym cyklu niby jak na razie ok. 20 dc i plamienie było raz - ale to po serduchu ( pewnie obcierka :) Tak do końca nie wierzę w to że nie mam owulki. Bo tempka mi spada i w drugiej fazie jest wysoka. Mam brać od następnego cyklu clo i dupka. Gin nic mi nie wspomniał o monitoringu. Na razie mam tabletki na trzy cykle. Dwa cykle mam brać po jednej tabletce clo, a jakby się nie udało do tego czasu to po dwie tabletki. Gin pytał czy miałam kiedyś torbiele itd. Ja miałam zaśniad groniasty rok temu, dwa zabiegi łyżeczkowania i krwotok. Ale już jest ok. Być może też ogromna chęć posiadania dziecka mnie troszkę blokuje. Ale ogólnie jestem optymistką i się nie poddam nigdy!!! Miłej Niedzieli kobietki :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Regi piękny plan na najbliższe 10 dni :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    .
    malutka będziesz brała Clo bez monitoringu? kurczę, może powiedz ginowi, że chcesz mieć monitoring . . . Ja jestem zwolenniczką, że przy braniu Clo monitoring jest wskazany, a wręcz wymagany. Ja wiem, że co lekarz to inne podejście.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Regi a my już 1 rok i 8 m-cy, ale dużo z tego czasu zmarnowałam ze złym lekarzem. W sumie od maja jestem pod opieką mojej ginki i coś się w końcu ruszyło.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    umnie dzis pierwszy dzionek z clo oj ile my musimy przejsc zeby miec dzieciątko ....
    --
    • CommentAuthormaniutka31
     permalink
    Hej dziewczyny! a mi się zachciało schudnąć dukanem i tak sie rozregulowałam że tez nie mam owulacji:( czy clo to clostilbegyt? Bo ja właśnie mam zaczac go brac od przyszlego cyklu a potem w drugiej polowie jeszcze duphaston gdyż mam bardzo niski poziom progesteronu i prawdopodobnie PCO:( w grudniu nam minie 2 lata staran z tym że najpierw leczyliśmy męża a jak już miał wyniki ok to ja przestałam owulować..i tak ciagle na zmiane sie leczymy a dzidzi brak;/ juz powoli mam dosc zwlaszcza pytan rodziny ... a kiedy bedzie dzidzius? czy Wy tez tak macie?
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    tak clo to clostilbegyt
    --
  2.  permalink
    Maniutka31 ja na takie pytanie odpowiadam " jak wyjdzie to będzie" a jak mam zły dzień " jak wyjdzie to będzie na razie nie wychodzi - jakiś przepis? " hehe i mam święty spokój, drugi raz się nie zapyta hehe
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    maniutka a ja odpowiadam wprost, że nie mogę mieć dzieci na razie i leczymy się i więcej pytań nie pada. Rozmówca się czerwieni i widzę jak żałuję zadanego pytania.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Nie znoszę tych pytań!!!! :angry:
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja tez zawsze mowie ze nie mge miec he a kazdy przeciez masz juz ,no ale ile to było staran leczenia a teraz zas w ten etap weszłam leczenia zeby Danielek miał rodzenstwo...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    . . . bo wszyscy są "cwani" w zadawaniu takich pytań i często nie zdają sobie sprawy jaką historię kryje w sobie osoba, którą pytają - ich zdaniem o tak normalne sprawy. a jak już im się odpowie, to najchętniej pod ziemię by sie zapadli. nieliczni zaczynają pocieszać, ale wtedy odpowiadam, że od pocieszania mam męża i nie potrzebuję litości a tymbardziej współczucia.
    ja z natury jestem wesołą i uśmiechnietą osobą, taką mnie znają przyjaciele i rodzina, ale gdy pada to mrozące krwe w żyłach pytanie, staję sie poważna, smutna i Oni widzą, ze ja nie żartuję i że to ciezki dla mnie temat i nie chcę o tym mówić. Najczęściej dodaje jeszcze, że "chcieć nie wystarczy móc!" Naprawdę u mnie to działa. Drugi raz ta sama osoba się o dziecko mnie nie pyta. Kiedyś odpowiadałam wymijająco, ale bywało później jeszcze gorzej, bo pytania sie powtarzały co imprezę rodzinną, a teraz już spokój.
    --
    • CommentAuthormaniutka31
     permalink
    wiem wiem tez tak czasem odpowiadam ale już denerwują mnie teksty wszystko bedzie dobrze wtedy sie wkurzam jeszcze bardziej ja w pracy stworzyłam sobie taka otoczke ze nie lubie dzieci jak jakies przychodza do sklepu to mowie "bachory" a wszyscy mysla ze ich nie lubie troche pomoglo i narazie nikt sie nie pyta! juz raz byłam w ciazy na poczatku staran ale w 5tyg samoistnie poroniła...a teraz to juz przestaje wierzyc ze kiedys sie uda:( wszystkie kolezanki chodza z brzuchami zaszly po miesiacu czy dwoch juz nawet nie mam komu mowic ze mi zle z tym bo od kadego slysze bedzie ok....czy od clo sie tyje?
    • CommentAuthorSmerfeta1985
    • CommentTimeOct 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja na takie pytanie "kiedy będzie" odpowiadam "jak Bozia da"...
    Maniutka rozumiem staranie radzenia sobie z takimi pytaniami, w ogóle z sytuacją, że człowiek kocha się, leczy a nie ma dzidzi, ale jak słysze słowo "bachory" to mnie złość bierze jak można tak mówić na dzieci, to słowo ma w sumie same niemiłe znaczenia, czasem się zastanów jak powiesz tak o dziecku przy rodzicu jak się może poczuć, bo wątpie, że chciałabyś usłyszeć od kogoś jak mówi o Twoim dziecku "bachor", to że ktoś je ma wcale nie zdaczy, że może też się długo o nie nie starał, a nawet jak komuś się szybko udało to też według mojego osobistego zdania Cię nie upoważnia żeby o tak o dzieciach się wyrażać. To nie jest żaden atak na Ciebie, zachęcenia dl kłotni czy coś, ale czasem warto się nad takimi wyrazami a już tym bardziej określaniami na dzieci zastanowić, bo możesz kogoś na prawdę bardzo urazić. Jeśli bardzo się pragnie swojego dziecka to nie rozumiem jak nawet w ten sposób można o Nich pomyśleć, a co dopiero mówić na głos. To moje zdanie.
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej Kobitki,a ja odliczam dni do środy-czekam na brak@:wink:,ale piersi bolą jak najbardziej okresowo-w sumie już je "czuję" od 15dc-od owulacji, podbrzusze na razie nie boli, ale cały czas czuję lekkie kłucie jajnika,no nic-zobaczymy co będzie...pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    chyba najbardziej dobijajace jest to czekanie na @ bedzie czy nie .......
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ja też czekam na termin @ i mam ogormną nadzieję, że jej nie będzie . . . jeszcze kilka dni i będzie wiadomo. U mnie 9 dfl, jestem 11 dni po podaniu Pregnylu. Jak tempka będzie wysoko 15 dfl zrobię test :cool::bigsmile::smile::cool::bigsmile:
    tfuuuuu, tfuuuuu, żeby nie zapeszyć :shamed:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no to onekiss jedziemy na tym samym wózku:wink:,ja jestem 12 dni po podaniu ovitrelle-ja test najwcześniej zrobię w czwartek-no chyba że nie będę musiała:sad: i wredna@ przyjdzie wcześniej
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ruda jak długą średnio masz fazę lutealną?
    podobno żeby test wyszedł nie-zafałszowany przez zastrzyk - nalezy go robić minimum po upływie 14 dni od jego zrobienia.
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
    • CommentTimeOct 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny po 3 dniach CLO mozliwe ze brak mi sluzu (poraz pierwszy tak miałam ze czułam bół podczas stosunku-czulam ze brakuje mi sluzu ,tak jak bym sie kochała poraz pierwszy ) hehe
    RODA03 I ONEKISS OBYSCIE @ DOSTAŁY DOPIERO ZA 9 MIESIECY !!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    ONE kISS a co to ta faza lutealna??
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a ja powiem tak my wszystke zajedziemy na swieta a naszym partnerom damy pod choinke test ciazowy!!!:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    tak średnio to 15-16 dni,ja zrobię test dzień lub dwa po spodziewanej miesiączce(wiem że pregnyl lub ovitrelle fałszują wynik testu)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    regi...dzięki...oby się sprawdziło:smile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    iwoas30...dopiero na święta?:wink:,ja już chcę w tym miesiącu:tongue:
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    HEJ KOBIETKI JA TEZ TYLKO TERAZ CZEKAM BEDZIE TEN OKRES CZY NIE:)....juz tak zdrowo do tego podchodze i nie czuje sie zebym była w ciazy:(dzis mam 19 dzien cyklu
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    regi1984: [/quote][quote=regi1984]

regi powiem CI, że całkiem możliwe. Clo ma wpływ na jakość śluzu. Ja w tym cyklu - trzecim z Clo - wspomagałam sie olejem z wiesiołka.
    Clo może upośledzić śluz i @ ( oby jej już nie było), ale jak będzie może być słabsza.
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    ruda i regi trzymie za was kciuki:)moze na swieta juz bedziecie miały wymarzony prezent:)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ups :shamed::shamed::shamed: chcialam zacytować regi Twoje pytanie odnośnie śluzu, ale coś mi nie wyszło :shamed:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.