Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 2nd 2011
     permalink
    Ja Ci mówię jaki plan przedstawił mi mój GP z czego po przejrzeniu mojej dokumentacji powiedział, że w styczniu mam się zgłosić to dostaniemy skierowanie do kliniki leczenia niepłodności, bo jak on zawsze powtarza ja jestem za skomplikowanym przypadkiem dla niego :d

Nie mówię, że zostać przy Polskim ginie bo jednak warto skorzystać z NHS mając taką możliwość, tak e2 to estradiol ( polskie kliniki niepłodności też badają go przed punkcją bo jego wzrost świadczy o tym jak pęcherzyk reaguje ale badanie trzeba zacząć 2-3 dc) jasne porozmawiaj z mężem i zastanówcie się najwazniejsze by lekarz Tobie odpowiadał, bo Ty mu oddajesz swoje zdrowie pod opiekę :* a wiadomo, że koszty są nie małe więc zastanówcie się oboje a nóż widelec ta babka Ci spasuje lepiej niż poprzedni gin. Ja "zaliczyłam" chyba z 15 ginów zanim trafiłam na swoją więc wiem co to znaczy
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    ja sie tylko obawiam zebym nie miała ciazy blizniaczej po CLO .......:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    a ja marze o bliźniakach:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hi ja nie che blizniakow dlatego obawiam sie brania clo ale zobaczymy...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    iwoas30 - ja rowniez od poczatku chcialam jedno dziecko, ale szczerze mowiac, teraz po juz ponad roku staran - chcialabym miec zdrowe dziecko, bo to najwazniejsze, jedno czy dwa - to juz nie wazne. Najwazniejsze, by bylo zdrowe.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    heheh no wazne zeby było zdrowe to na pierwszym miejscu , ale blizniaki domnie nie przemawiaja zebym je miała ..
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    cześć dziewczynki.
    Przyłączam się do wielbicielek winka, ale teraz odstawiłam tą małą przyjemność. Zgadzam się, że ciężko trafić na dobrego specjalistę, często traktują człowieka wg jakiegoś tam swojego schematu.
    Ja Clo brałam od 3dc przez 7 dni, potem testy owu i monitoring /pęcherzyk 17mm/ następnego dnia pregnyl i za dwa dni kolejny monitoring. a potem było tylko czekanie... jeden test, drugi,trzeci i upragnione dwie kreseczki. Teraz czekam na mojego ginka, bo jest na urlopie i lecę na usg zobaczyć, czy wszystko ok.
    Na szczęście w moim przypadku pomogło "odpuszczenie" ciągłego analizowania, robienia wszystkiego żeby tylko się udało. Na początku roku też tak działałam - analizowałam wszystko krok po kroku i nawet Clo mi nie pomagało /ani jednego pęcherzyka nie miałam dominującego/ odpuściłam i całkowicie na "luzie" wróciłam do gina we wrześniu.. mam nadzieję, że wszystko z fasolką będzie ok, z bety wychodzi 7tc :) trzymam za Was kciuki, bo wiem jak to jest.
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    co do bliźniaków to mój brat się dorobił po in vitro :) i teraz mają okres pokazywania tej diabelskiej strony swojego charakterku :)
    --
    •  
      CommentAuthormousefish
     permalink
    O kurka - nie słyszałam o większości badań o których piszecie...
    Ja się żegnam na dzisiaj bo mnie choroba bierze - pierwszy raz od kilku ładnych lat. Chyba mnie zawiało w sobotę. Kilka dni migdałek mnie bolał, a teraz drapie gardziołko i mam kaszel. Także piwko poszło do mikro i jest na ciepło. Dodatkowo lecę do wanny się powygrzewać do łóżeczka.
    Ale będę Was doczytywać z komórki bo potem mam straaaaszne zaległości.
    Co do bliźniaków to nawet na trojaczki się nie obrażę... ale jestem hardcor... WOW !
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    tiga - gratuluje :))

U mnie test owu nagatywny, niestety, ale sluz plodny jest (znowu zauwazylam).. wiec staranka trzeba kontynuowac :)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    na in vitro nigdy sie zdecyduje.......
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mousefish - zdrowka zycze, kuruj sie tam !!!
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    mousefish kuruj się. zdrówka.!
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    madziauk na razie jeszcze nie dziękuję :) a Ty do dzieła, testy owu nie zawsze prawidłowo pokazują. ja je traktuję z przymrużeniem oka ;)
    iwoas30 Oni też tak kiedyś mówili, ale nie mieli wyjścia. Albo in vitro, albo brak potomstwa. życie pisze różne scenariusze i czasami trzeba podejmować trudne decyzje.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mousfish zdrowka życzę, wygrzewaj się.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Mousefish zdrówka życzę :*

Iwonko a na usg się nie zdecydujesz z powodów religijnych czy jakichś innych ?

Tiga a w jakim wieku bliźniaki ??
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Tiga wstępne gratulacje!!!!!!! CZEKAMY na wizytę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Tiga gratulacje!
    Dziewczyny czuję się strasznie, sto razy gorzej niż przy @. Boli mnie brzuch, ciągle latam do toalety i jest mi niedobrze? Czy tak się może dziać po Clo? Martwię się i zastanawiam czy nie zadzwonić do ginki?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madziu to dużo przytulasków życzę :*

A co do dzieciaczków to ja przed operacją kręgosłupa mówiłam, że nawet czworaczki mogą być, ale teraz wiem jasno, że max bliźniaki bo większej ilości mój kręgosłup nie podoła
    • CommentAuthortiga
     permalink
    abortaW 10 m-cy ;) i już rwą się do chodzenia, także mają z Nimi przeboje :)
    --
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    Hej Dziewczyny:)onekiss jak sie czujesz? jakies dobre nowe wiesci:)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Zdrówka!!! mnie też coś łapie niedobrego, :(
    madziauk: U mnie test owu nagatywny

test - wynik negatywny ale ciało wysyła - wynik pozytywny:)
    sugeruj się tym drugim:)
    Wg mnie testy to bubel i niepotrzebny wydatek
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    OneKiss, magic jeszcze nie dziękuję żeby nie zapeszyć. ;) czekam do 14.11. na powrót gina i się wszystko wyjaśni..zostało odliczanie dni... trzymam za Was wszystkie kciukasy
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    tiga wiem ze zycie samo pisze scenariusz ale in vitro do nie dlamni , oczywiscie nie jestem temu przeciwna absolutnie ......
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Tiga znam to przechodziłam to z bąblami kuzynki ale im starsze tym łatwiej będzie je okiełznać :) Niech brat i bratowa się nie poddają :) mojej kuzynce pomogło jak dzieciaczki zaczęły chodzić założenie im takich plecaczków ala smyczki bo łatwiej było zapanować i złapać dzieciaczki zwłaszcza jak każde szło w inną stronę :)
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Madziauk który masz dzień cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tiga dokładnie takie mieli i w sumie nadal mają http://www.tublu.pl/Podwojne_szczescie_czyli_akcesoria_dla_rodzicow_blizniat/Dwa_plecaczki_LittleLife_Animal_Pack_rozne_wzory.html
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    abortaW zle mnie zrozumiałas, pisałam ze nie mam nic przeciwko in vitro ale to nie dlamnie
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No tak ale spytałam z jakiego powodu :) w sensie obciążenia zdrowotnego, ryzyka niepowodzenia tudzież ciąży mnogiej ?? Sorki że tak pytam, ale jestem ciekawa po prostu
    • CommentAuthortiga
     permalink
    abortaW będę musiała im podpowiedzieć takie rozwiązanie. Oj mają z Nimi przeboje, zresztą są jak każde dziecko - ciekawe świata - wszystko trzeba dotknąć i włożyć do buźki ;)

Madziauk słuchaj ciała, a nie testów. Życzę przytulankowego wieczorku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No to jest oczywiste, że garną się do poznawania świata :) a te plecaczki są rewelacyjne i nawet teraz zdają swoje zadanie :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    iwoas30: zle mnie zrozumiałas, pisałam ze nie mam nic przeciwko in vitro ale to nie dlamnie

pewnie ze nie dla ciebie - uda się na pewno naturalnie ewentualnie ze wspomagaczami:bigsmile:

jeśli chodzi o invitro - jeśli będzie to ostateczność i będę dysponować środkami nie zawacham się, wykorzystam każdą szansę:)
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Plecaczki są bardzo fajne. Bo jak przychodzi mi na myśl taka smycz, która wygląda jak dla zwierzaka, to już zbyt fajnie nie wygląda :) może ciotka będzie w stanie jechać na święta do Nich, to im kupię ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    abortaW ok juz ci wyjanie dlaczego in vitro bo moze niektorych urazilam, napisalam ze in vitro nie dlamnie ci co wczesnij czytali wypowidzi lub jak kilka dni temu wpisałam sie do waszego grona pisalam moja sytuacje od 2003 roku miesiaca grudnia az do czerwca 2004 roku leczyłam sie zeby miec dzieciatko po 6 mc brania clo zaszłam w ciaze i dzis mam juz syna w lutym bedzie miła 7 lat , w 2000 roku lekarze powiedzieli ze moze wogole nie bende miala dzieci ale udalo sie nigdy nie myslalam zeby miec wiecej dzieci do puki syn nie miał 5 lat ze przydało by sie rodzensteo staralismy sie o drugie ale bez zadnego leczenia bedze to bedzie nie tonie ale na leczenie namowil mnie muj kochany mąz ze chce coreczke jeszcze wiec sie lecze jestem na CLO dlatego nie podjeła bym sie juz in vitro bo nie zalezy mi tak bardzo na kolejnym dziecu dziekuje bogu ze dal mi choc jedno dziecko . jesli czujesz sie czym urazona nie ma powodu
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dziewczyny piszecie, że po Clo nie macie wcale śluzu. Ja jestem zdziwiona bo mam go dużo, wodnisty, to chyba dobrze?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No to prawda te takie typowe smyczki są straszne ale te są i ciekawe i fajne :)
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Magic ja miałam bardzo dużo wodnistego śluzu, potem był biały, ale też go było dużo - tylko tego płodnego nie widziałam ani troszkę :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iwoas ależ ja nie jestem urażona tylko chętnie poznaję opinie osób o in vitro :) i dlaczego się decydują ale także dlaczego się nie decydują :) rozumiem Twoje podejście i bynajmniej niczym mnie nie uraziłaś także spokojnie :* to ja przepraszam za moją ciekawość :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    smyczki, plecaczki o co kaman?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Tiga oby w naszym przypadku płodny=wodnisty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    magic1984 - u mnie dzis 16 dzien cyklu, zawsze testy owulacyjne wychodzily okolo 29-30 dnia cyklu pozytywne, no ale sluz mam plodny.. nie wiem sama.. moze jutro bedzie pozytyw .. ciekawe, lekarz mi zalecil, zeby je robic i jak pozytyw to dzwonic i wtedy usg..
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    rumba na uciekające bliźniaki ;)

Magic tego Tobie życzę - ja już ujrzałam magiczne dwie kreski na teście, potem potwierdziłam betką, teraz czekam na usg żeby zobaczyć, czy wszystko tam jest ok ;) mam nadzieję, że to fasoleczka ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    abortaW ja wiem ze ludzie roznie reaguja na in vitro ale jak bym nie miała dziecka wogole podjeła bym kazde kroki zeby je miec nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka , ale jesli umnie CLO nie zadziała zobaczymy co dalej moze zmiana lekow napewnoe nic na siłe mam mojego rodzynka i ciesze sie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    oj na pewno!!! jak już betka jest i 2 kreski - czego chciec wiecej:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    rumba - o takie plecaczki ze smycza : http://www.3kropki.pl/p/0/2/0/angelcare_plecak_dla_dziecka_smycz.php

;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    madziauk myślę podobnie jak inne Staraczki, że powinnaś zrobić usg. A masz bóle brzucha?
    Tiga to bankowo zdrowiutka fasolka:bigsmile:
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Rumba po tylu nieudanych cyklach i poronieniu - muszę zobaczyć fasolkę na usg i usłyszeć serduszko ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    iwoas rozumie cie:) będę przeszczęsliwa jak będę mieć choć jednego bobasa, ale w obecnej sytuacji chwycę się każdej deski ratunku aby zaspokoić swój instynkt macierzyński.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    madziauk: o takie plecaczki ze smycza : http://www.3kropki.pl/p/0/2/0/angelcare_plecak_dla_dziecka_smycz.php

BOSKIE:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    rumba :D hehe

magic1984 - mam dzis takie wlasnie jak na @
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.