Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hej dziewczynki, jakie miłe nowinki, gratulacje ally1381.
    Onekiss powodzonka;)
    Ja najbardziej chyba zazdroszczę jak dziewczyny zachodzą na naturalnym cyklu, bo kurcze te leki....bądź co bądź clo np.pomaga pracowac jajnkom lepiej, a macice może pogorszyć, ja miałam ok macice i mam nadzieje, ze tak jest nadal choć zauwazyłam, ze clo np.robi tak, że przy mocnym spadku tepmki jak nigdy wtedy dopiero dostaje @, owu mialam najprawdopodobniej 16dc, dziś 30dc czyli raczej 1dc, bo @ się rozkręca, ale dziewczyny jakoś tam bardzo powoli, nie wiem czy coś z macica sie nie dzieje...jak jutro się nie "rozleje" to się na prawdę będe martwiła.
    Czy każdy z Was która bierze clo bierze też progesteron?
    • CommentAuthorasia0406
    • CommentTimeNov 4th 2011
     permalink
    mousefish no ja to nie patrze ktora jest godzina tylko kiedy mi sie przypomni....A ty jak mierzysz
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Asiu 3 głowne żelazne zasady mierzenia tempki to:
    1. mierzymy zawsze w tym samym miejscu
    2. ZAWSZE o tej samej godzinie
    3. Zawsze przed wstaniem z łózka, po minimum 3godzinnym śnie.
    wtedy dopiero tempka może coś powiedziec.

smerfeta Clo nie działa źle na macice, nie spotkałam się z tym stwierdzeniem, ale działa na endometrium - czyli to, co wyścieła macicę, przy Clo może być ono cieńsze, co znaczy, że @ mogą być słabsze. dlatego wazne jest zadbać o endometrium już na początku cyklu jedząc np orzechy włoskie :)
    ja biorę Clo i biorę też luteinę ( a to jest progesteron).
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mousefish . . . a ja chcę odwlec jak najdalej moment mierzenia tempki, bo coś czuję, że ona spadnie i test nie będzie konieczny.
    to czekanie jest najgorsze.
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Kobietki pije drineczka za nas Wszystkie!! :-):confused:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    [quote=OneKiss] dlatego wazne jest zadbać o endometrium już na początku cyklu jedząc np orzechy włoskie :)[/quote

mam niedoczynność tarczycy i zakazane mi jest jesc wszelakich orzechów, czy jest inna recepta/produkt??
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    regi1984: Kobietki pije drineczka za nas Wszystkie!! :-)

a ja pije winko za nas wszystkie:cool:
    --
  2.  permalink
    A ja zaraz robię kanapki na wyjazd, idę się umyć i strzelę sobie lampkę czerwonego winka :)
    Ps. Jak Wy będziecie tyle pisały to ja w Poniedziałek tego nie ogarnę :) Miłego wieczorku :)
  3.  permalink
    Rumba - podobno właśnie czerwone winko :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    a no rozpędziły się jak struś pędzi wiatr:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    malutka2105: Rumba - podobno właśnie czerwone winko :)

git, przyjemne z pożytecznym:) LUBIĘ TO:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    rumba proszę specjalnie dla ciebie wiadomość, którą ja dostałam od jednej z moich przyjaciółek z 28 dni, jak zapytałam co działa na poprawę endometrium:
    "Wprowadzam spore ilosci:
    -duuuużo czerwonego wina (1 faza),ktore mozemy pic jedna lampke dziennie do owulacji – wplywa super na ukrwienie i pogrubienie endo.
    - ziaren slonecznika
    - orzechow (1faza)
    - brokul, marchewki (swieza, do przegryzania), szpinaku, pomidorow, roslin straczkowych
    - ryb (1faza)
    - wody mineralnej niegazowanej
    Jem tylko pelnozarnisty chleb i bulki
    Ograniczam:
    -kawe ( jedna mala kawa z jednej lyzeczki, zamiast ilustam z dwoch lyzeczek)
    -zielona herbate ( wysusza mi skore)- zastepuje woda z cytryna"
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    idę na spacer z Morisem :smile: przespaceruję się, zmarznę, nie będę tyle myśleć :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ulalalla One jesteś kochana - dzięki:)

staram się pochłaniać wszytko co napisałaś wyżej, pominąwszy właśnie orzechów i brokuł (nie dlatego że nie lubie - wręcz uwielbiam, ale niestety nie moge, bo muszę uważać na swoją tarczycę:shocked:)

wino wchodzi jak woda, woda mineralna też, pije muszyniankę bo ma dużo magnezu i wapnia, marchewkę zawsze mam w kieszeni:bigsmile:, pomidory to kwintesencja dobrej kanapki, ze strąków robię zupę, chleb dla mnie z ziarnami dla faceta zwykły biały (innego nie zje hahah):wink:
    --
    •  
      CommentAuthormousefish
     permalink
    Asiu - tak jak OneKiss napisała :) ale ja nie mierzę nigdy o tej samej porze, bo jestem nieśpiochem nocnym i często się budzę, czasami nie śpię od 2 w nocy do rana. Mimo to mam jakoś tak, że mimo takich zaburzeń i w czasie i ogólnie, to wykres jest czytelny.
    Nie mam możliwości mierzyć według zasad. Ale mierzę na pewno według kilku zasad - czas spania (długość). Nie ruszam się nigdzie po termometr - mam pod ręką. I jeśli śpię do 4 to mierzę i tę tempkę wpisuję - jak śpię do 6 nad ranem, to odejmuję 2 kreseczki od pomiaru. Robię tak że jest dobrze, i zawsze wiem kiedy wypada owu i @. a to dla mnie najważniejsze w prowadzeniu wykresów.

Ja idę lulu.. zmogło mnie... też mam kilka drinków za sobą he he - ostatniego łyczka za nas wszystkie !!!
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ale zescie sie rozpisały ja wyszłam do brata na herbatke a tu tyle mi pozostało juz nadrobiłam :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    a ja siedze i płaczę i mam wszytskiego dość!!!!!!!!!!
    Dziś byłam na moitoringu w 14 dc i nic zero pęcherzyków, 3 cykl stracony. Ręce mi opadły. Mam doła.
    Od następnego cyklu 2 clo i 1 encorton. A jak znów nic to laparoskopia. A jak nie to może in vitro tak mi gin powiedziała mówię chyba Pani sobie żartuje chyba trochę za wcześnie na takie kroki.
    Czasami mam wrażenie że ta kobita nie wie co ma robić. A dziś powiedziała mi żebym zaczęła alkohol pić...popatrzyłam na nią ona mówi tak tak idz na impreze wyluzuj się nie myśl o tym wypij trochę i może się wtedy uda. Ale jak tu nie myśleć??? ale drinka pije za nas wszytskie. Pozdrawiam

PS dziś mój mąż rozmawiał z kimś, podobno jest jakaś kobita w warszawie. Ludzie starali się po 5 lat jedna babka z mojego miasta 12 lat pojechali do niej i po jednej wizycie ciąża. Nie wiem ile w tym prawdy ale może jak kolejny cykl będzie do dupy to się skuszę.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kacha66 strasznie mi przykro:sad: Oby następny cykl był tym szczęśliwym!!!
    A ja jestem w gorącej wodzie kąpana, w 8 fl zrobiłam test, jestem beznadziejna...
    I znowu płakałam, ciągle moje myśli krążą w okół jednego, eh... :sad:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kacha66 - przykro mi :( jak dlugie masz cykle? U mnie dzis 18dc i tez monitoring po clo - i niestety to samo co u Ciebie - zero dominujacych pecherzykow :( za tydzien mam znowu monitoring, a jak nie bedzie nic to bede miala pierwszy raz w zyciu wywolywana @ (to dopiero moj 1 cykl z clo).
    Jakie dawki clo bralas przez te cykle z tym lekiem? Pytam, bo ja bralam 1x1 i dzis mi gin powiedzial, ze nastepny tez by chcial 1x1 (by nie bylo torbieli itd). Szukalam informacji na necie czy ktos tak robil i nic nie moge znalezc..

Monika1046 - mozliwe, ze za wczesnie jeszcze na test, niektotym dopiero wychodzi pozytyw po 1-2 tyg od przewidywalnej daty @. Uszy do gory!!!

Dziewczyny Nam WSZYSTKIM sie uda, zobaczycie !!!

ps. ja pije wino w domu, mam takiego dola, ze na koncert nie pojechalismy
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Madziauk ja wiem, że go zrobiłam za wcześnie, dlatego napisałam, że jestem beznadziejna...
    Ja nawet nie mam ochotę na wino...
    Wypij Nasze zdrowie!
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Idę się przytulić do męża, dobrej nocy Wam dziewczęta życzę !
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Monika1046 - nie! nie jestes beznadziejna! Tylko niecierpliwa (ja tez jestem) :) bedzie dobrze!! pije wlasnie grzane winko na Twoje zdrowko !
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    dziewczyny, jeszcze trochę a spotkamy się na forum dla uzależnionych(AA):smile::wink:-ja właśnie też wróciłam z mini imprezki i też troszkę wypiłam:smile:i jest mi dobrze:bigsmile:,dziewczyny-będzie dobrze-głowa do góry!
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    hehe o tym samym dziś pomyślałam że to winko na endo i drinki na doła doprowadzą nas do aa:)))
    ja mam przy clo cykle 28 dni, pierwszy cykl brałam 1 clo od 5-9 dc, 2 cykl 2 clo od 5 do 9 i trzeci cykl 1 clo i 1 encroton w pierwszym był pęcherzyk dominujący 21 mm jednak nic z tego nie wyszło a w drugim i trzecim cyklu nic dominującego nie było. I czwarty cykl mam brac 2 clo i 1 encorton ale pewnie też nic z tego nie wyjdzie. W nowym roku laparoskopia i moja gin mówi że wiele dziewczym przy PCO zaszło po tym zabiegu.
    dziewczyny byłyście na tym zabiegu?? A Tu madzia byłaś na tym??Ja mam stresa jak ide do gin a jak pomyślę o szpitalu to już mi się gorzej robi:(
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Jutro ma do nas przyjechać koleżnaka z mężem i 2 letnim dzieckiem i w kolejnej ciąży. Nie wiem czy to ogarnę i czy to odpowiedni czas na spotkanie z nimi.
    Mój mąż mówi nie myśl o tym wyluzuj, ale nie umie o tym nie myśleć, bo jest problem a ja nie wiem gdzie i co z tym zrobić, o tym nie da się nie myśleć. Blokada psychiczna też robi swoje ale co ja na to mogę poradzić. Chciałabym o tym zapomnieć ale jak????:(
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeNov 5th 2011
     permalink
    niestety, paskudny minus, test negatywny :cry:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka i witam sie zrana OneKiss przykro mi ale niestety te rozczarowania musimy przejsc.............:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    noo musimy . . . ja przechodzę już moje 17-ste rozczarowanie. niby z czasem powinno być lepiej, ale nie jest.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    jeny 17 masakra , moze porozmawiaj z kekarzem prowadzacym o jakiejs innej metodzie leczenia skoro ta nie skutkuje , niewiem moze laparoskopia bo to u ciebie z miesiaca na miesiac coraz bardziej sie załamujesz:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Onekiss a jeśli ja sie staram 19 miesięcy i mam tak często @ to ile rozczarowań juz mialam 30 ,,,moja szfagierka 10 lat .....jak zapomniała o tym poinformowała nowego faceta ze nie moze miec dzieci ,próbowała in vitro 2 razy i nic .....a tu nagle bach i ona w ciąży- wczoraj to opijalismy,ktos jak zaczął wspominać ze nam tez sie uda to ja się poprostu śmieje,co ma byc to będzie- widocznie jeszcze nie jest mi pisane beby i musze sie z tym pogodzić i nie zamierzam sie martwić i płakać bo wiem ze po złych dniach przychodzą dobre:surprised::surprised::surprised::surprised:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    OneKiss strasznie mi przykro... :sad:
  4.  permalink
    Dzień dobry :wink: jestem tu nowa ...od kilku dni Was czytam ...chciałabym żeby któraś spojrzała na mój cykl...na pewno nie jest piękny ale coś tam widać :tongue:Staramy się 2 lata i to 1 cykl z clo ...właśnie czekam na @ a raczej na jej brak
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    iwoas nie będę zmieniac metody leczenia bo ona działa. to, że nie ma plusa nie znaczy, że cała masa leków jakie biorę na stymulację cyklu nie działa. wręcz przeciwnie! dziala! moje cykle się skróciły, pojawiła się owulacja i piękna faza lutealna. wczesniej rok chodzilam do innej lekarki, u niej ten rok zmarnowałam tak naprawdę. teraz jestem u mojego Anioła i wierzę, że Ona mnie doprowadzi do ciązy.
    co do laparoskopii to bardzo poważny zabieg w znieczuleniu ogólnym, robią dziurki w brzuchu i jeszcze przez pępęk "wchodzą" do brzucha. Pozwala ona na dokładną diagnostykę tego, co się dzieje w środku. ale ja zaczynam od hsg, czyli od sprawdzenie drożności jajowodów. wszystkie badania, ktore należy przed hsg zrobić, zrobiłam. wyszły dobre. mam już skierowanie na hsg, które odbędzie się 14.11 o ile @ przyjdzie :wink:
    iwoas ja uwazam, że jestem pod najlepszą opieką lekarską i wierzę w Jej metody leczenia, dawki, leki. Przy moich cyklach gigantach, braku owulacji, udało Jej się doproawdzić moje cykle do długosci nalezytej, a co najważniejsze , zaczęłam znów jajeczkowac. będę się jej trzymać i jej zaleceń! :smile:
    .
    mgiełka spojrzałam na Twój wykres. ładnie owulacja potwierdzona przez gina, sliczne endometriu.
    szkoda że nie mierzyłaś temperatury 21dc ,22 dc, 23 dc. nie mozna wskazać kiedy był skok i od kiedy liczyć długosć fazy lutealnej.
    nie mniej jednak na pewno jesteś już w fazie lutealnej, temperatura ładnie wysoko, niepokojące może być to, że spada powolutku :sad: jednostajnie, powoli spada, a to można przyjać 12 lub 13 lub 14 dzień fazy lutealnej. Oby jeszcze odbija w górę.
    mgiełko masz zamiar wykonać test?
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    One Kiss przykro mi, a byłam pewna, że będzie plusik u Ciebie!:confused: Od razu rano przyleciałam do kompa, żeby to sprawdzić :sad:
    Ja od wczoraj biorę dupka nie wiem czy dobrze bo miałam go brać od niedzieli, ale nie wytrzymałam i wzięłam wczoraj bo strasznie mnie jajniki bolały i brzuch. Myślicie, że dobrze zrobiłam?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    magic a który dc u ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    juz się pozbierałam, jest ok :D trzymam się! serducho z meżem z rana namalowaliśmy i od razu lepiej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    dzisiaj mam 16 dc
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    One Kiss spojrzałam na Twój wykres i tempka jest wysoka więc może jeszcze będzie plusik?!
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    ally1381gratulacje! Super może ten smutny i ponury listopad dla nas okaże się radosny i szczęśliwy!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    magic a Ty prowadzisz samoobserwację? jesteś po owu? 16 dc to już myśle ze mogłas spokojnie dupka wziąć, tym bardziej , że on własnie owu nie blokuje, jak się weźmie go za szybko zanim pęcherzyk zdąży pęknać.
    kochana mnie tempka też bardzo zdziwiła jak spojrzałam na termometr. myślę że jutro powinna spaść. jak na 15 dfl test powinien już cos pokazac.
    więc czekam na @ i nowy cykl, hsg i wtedy zobaczymy czy moje jajowody są drożne i plemniki mają swobodny dostęp do uwalnianiej komóreczki :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    OneKiss a ja myslałam ze cały czas chodzis do tego samego wiec do lekarza ktorego chodzisz to mysle ze jest b. dobry skoru udało mu sie cie przywrucic do tego co osiagnoł , ja miałam laparoskopie tak jak muwisz robia 3 dziury tyle ze mi przez laparoskopie usuwali guza i jajnik...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    iwoas ojejjj nie wiedziałam, że miałas ją robioną. sama widzisz jaki to poważny zabieg.
    ja zacznę od hsg.
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    One Kiss według mnie owulacja była w 13 dc (miałam wtedy okropne bóle brzucha i jajników, spadła tempka i śluz był wodnisty). Bardzo liczę na sukces po Clo, chyba nawet za bardzo :cry:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Witam kobietki, dawno mnie już nie było, ale cały czas Was czytam na bieżąco:-) piszecie jak szalone:-) ja jestem po hsg, na szczescie wszystko ok, ale ponowne badania hormonow sa fatalne, no ale trzeba probowac dalej. w nowym cyklu biore 2xclo bo na 1 nie zareagowaly moje jajniki w ogole:-(, jak nic nie da tym razem to bede brac gonal no i estrofen bo mam waskie endo:-( , jak to sie nie uda to laparo i od nowa stymulacja, a jesli nie uda sie i to pozostaje in vitro i cud:-) gratulacje dla zaciazonych:-) a glowa do gory ktore sa w takiej samej sytuacji jak ja:-) bedzie dobrze juz niedlugo:)
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a co to jest te hsg na czym polega to badanie
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    hsg jest to badanie drożności jajowodów lekarz wpuszcza kontrast i w obrazie rtg sprawdza przepływ kontrastu przez macicę i jajowody
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    aaaa dzieki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    gosiu witaj!
    mozesz napisać jakie wyniki hormonów Ci wyszły po hsg?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej dziewczyny :) witam w sobote, ja dzis pospalam do 10 :shamed:

OneKiss - przykro mi, ze test negatywny :( ale wiesz co, dalej mam przeczucie, ze moze jeszcze ten plusik bedzie w tym cyklu, skoro ta tempka taka wysoka. Dopoki nie bedzie @ to nic nie wiadomo ;)

mgielka1983 - One Kiss dobrze napisala, ja bym jeszcze dodala to, ze tempke trzeba mierzyc o tej samej godzinie. U Ciebie jest dosc duza roznica. Te powyzej 1godz roznicy bym zaznaczyla jako zaklocone. A! i super, ze mialas ouw po Clo, u mnie niestety w pierwszym cyklu (tym wlasnie co teraz mam) prawdopodobnie nie bedzie nic, i clo nie podzialalo..mam juz 19dc i pecherzykow dominujacych nie widac :((

Iwoas30 - HSG to tak jak AbortaW napisala, badanie droznosci, ja mialam - i bardzo, bardzo ale to bardzo polecam :) bo duzo sie mozna dowiedziec :) i badanie nie jest takie straszne :) ja chcialam bez znieczulenia..ale w szpitalu sie uparli i dali mi "glupiego jasia" - zaluje, ze wczesniej nie zrobilam (mialam robione wrzesnien 2011), a to tylko dla tego,ze moj lekarz w Polsce dal mi wybor, sprawdzanie droznosci : laparoskopowo albo HSG, ja wybralam to pierwsze i czekalam, polecialam do Polski, zrobilam badania i bylam gotowa na laparo, a laparoskop w szpitalu sie popsul.. i pozostalo mi HSG , mozliwe, ze tak mialo byc. Super badanie !!! polecam :) wiele sie mozna dowiedziec :)))

Gosia8510 - witaj :) u mnie clo jak pisalam wyzej tez prawdopodobnie w dawce 1x1 nie dziala, moj lekarz chce dalej stymulowac 1x1, ale poprosze go o 2x1 w nastepnym cyklu..bo ilez mozna czekac :( boje sie , ze nie zadziala te 1x1 znowu.. Z jakimi hormonami masz problem? co robilas po HSG?

magic1984 - 3mam kciuki :) jak owulacja byla to juz powola sukcesu :))) glowka do gory! bedzie dobrze :)

U mnie dzis blogie lenistwo.. mam troszke dolka, ze clo nie dziala.. i spadek nastroju straszny, nie wiem jak moj Maz ze mna wytrzymuje..
    :shamed: Kochany jest .
    --
  5.  permalink
    OneKiss może w tym cyklu jeszcze nie wszystko stracone...Wiem, ze na endo, źle napisałam, za pierwszym cyklem miałam bardzo ładne tymbardziej przy podwówjnej dawce clo, w tym cyklu ie wiem, ale dziś @ na całego, o dziwo od nad ranem budziłam się z bólem brzucha i sumą sumarów spałam do 14, he.Ja raczej nigdy nie miałam skąpych @. Musze własnie zapytać lekarza o ten progesteron choć wolę dupka, bo luteina podjęzykowa dla mnie fe, a dopochwowa to trochę "przeszkadza" jak chodzi o sex:) Ile tych np.orzechów jecie i od 1dc czy jak?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.