Tak mam zamiar testować ale dopiero 11 jeżeli @ sie nie zjawi...chociaż wiem że przyjdzie Wiem że powinnam o tych samych godz mierzyć temp...niestety wstawałam o 3:30 więc już zmierzyłam żeby nie mieć większych dziur w wykresie
wynikow dokladnie nie znam, bo zostaly w szpitalu u mojej dr. ale mialam nie taki estradiol jak powinnam i lh i fsh za duze, z reszta jak rok temu no i testosteron za wysoki, wiec ciezko przy takich wynikach o owulacje. dla dziewczyn ktore maja owulacje, peka im pecherzyk a nadal nie zachodza w ciaze to ja bym probowala cos z lekarzem porozmawiac dlaczego tak sie dzieje? ja wiem ze stres i psychika itp ale moze cos innego przeszkadza?
Gosia8510 - doczekasz sie owulacji, wazne, ze jestes pod opieka lekarza.
U mnie mimo, ze brak pecherzykow dominujacych - cera sie podorszyla , kolejny pryszcz na policzku dzis sie pojawil nigdy tak nie mialam w tej fazie cyklu, zawsze przed @. Czy to mozliwe, ze @ sie zbliza? a moze po Clo mam taka "piekna" cere..? Jak to u Was dziewczyny jest po Clo? Macie jakies problemy z wyskakujacymi niespodziankami na twarzy?
ja właśnie miałam hormony poniżej normy estradiol i progresteron ,dopiero gin mi przepisał estrofem który mam brać od nowego cyklu i duphaston ale na co nie mam pojęcia ...Boję się,ponieważ mam teraz dawkę CLO zwiększoną do 2 ale bez monitoringu i boję sie że torbiele powstaną ...tym bardziej że jak byłam na usg w 23 dc to był nie pęknięty pecherzyk z prawego jajnika
mgielka1983 - a dlaczego nie masz monitoringu? ja bym sie tak bala bez, dlatego sama dzwonie do gina, i chodze.. jaki duzy ten pecherzyk byl? wiesz moze? moze jeszcze byl za maly by peknac?
Mgielka- estrofen tez bede brala od kolejnego cyklu na ładne endo, ale sie okaze czy cos pomoze, i tez 2xclo tylko ze obowiazkowo z monitoringiem!!!! Madziauk- nie przejmuj sie chociaz ja po takich wizytach mam doła na maxa i tylko bym ryczala, trzeba wierzyc ze uda sie bo to napewno wplywa na wynik i na jakosc pecherzykow
to fakt to ze nie dziala na nas clo nie jest zbyt dobrym znakiem, ale trzeba spojrzec na to jeszcze inaczej, ze sa kobiety ktore maja te pecherzyki a i tak nie moga zajsc jak Ruda, wiec trzeba podchodzic do tego wszystkiego z dystansem a noz sie uda
madziauk nie będe miała monitorowanego tego nowego...dlaczego ? hmm nie dał skierowania ginekolog...jak byłam u niego w poprzednim to powiedział że da ale tylko na 3 a ja miałam aż 6 dni monitorowanych ...ten pecherzyk miał 12 mm był malutki jak na 23 dc i wiem że po Clo lewy jajnik lepiej pracuje .Sama sie boję i też bede musiala sie umowic prywatnie na monitoring niestety : /
Gosia8510 - ja mam dzis 19 dzien cyklu, w piatek kolejy monitoring i mam jeszcze nadzieje, ze moze cos w tym cyklu wyrosnie :( mi testy owulacyjne wychodzily pozytywnie w okolocach 30dnia cyklu wczesniej.. nigdy nie mialam monitoringu, wiec owu mogla byc pozniej.. :( albo w ogole jej nie bylo.. nie wiem co robic teraz jak 25 dnia cyklu nie bedzie owu, lekarz chce wywowac @.. zeby nie tracic czasu jak to powiedzial..
mgielka - to rzeczywiscie maly byl, tak jak piszesz ja bym poszla prywatnie sprawdzic co i jak, bo lepiej dmuchac na zimne i miec pewnosc, ze zadna torbiel sie nie zrobi..
ja sie na tym nie znam dokladnie, ale chodze prywatnie do bardzo dobrego gina na samo usg i on w 17dc jak nic nie widzial to mowil ze nie ma sensu dalej czekac, ale to fakt podkreslil ze sa kobiety ktore moga miec owu w okolicach i 30dc, wiec mozna ryzykowac, mnie tez nie jest stac na az tyle monitoringow i zawsze rezygnuje chociaz moze nie warto
Właśnie ja bym zbankrutowała gdybym musiała placić za monitoring 240 zeta w każdym cyklu (bo tyle razy byłam ) teraz już od razu powiem tej pani że np chce mieć monitorowane 3 dni ...mam nadzieję że sie zgodzi...jak to ona mówi"ona sama umawia pacjentki na konkretny dzień "
Mgielka, ale przy braniu clo musi być monitoring, bo można przestymulować.... Ja mam taką kochaną gin, ze za monitoring nic u niej nie płacę... Ale chciałabym żeby to w końcu zaowocowało...
rozumiem ja chodze do gina na fundusz więc mam za free wszystko ze skierowaniem ...z reszta przyjmuje w przychodni przy szpitalu więc w szpitalu robie ten monitoring ale jak nie mam skierowania to place . iwoas30 ile masz dni monitorowanych ??
wiesz co ze nie wiem pierszy miałam wczoraj no dzis sobota jutro niedziela i mam w poniedziałek ale ile dni to nie wiem , monitoring mam dopiero pierwszy raz ale na te wizyty prywatnie to juz sporo zostawiłam.....
ja na wizyty to fortune stracilam:-(ale moja gin juz ode mnie nawet nie bierze i nie karz placic za wizyte tylko jezdze do niej do szpitala, jedyny minus ze mam daleko bo 70km, a blizej tez mam ginek ale sa do dupyy sracilam na nich troche czasu:-( wiec wole juz dojzedzac dalej ale sensownie
ostatnio mi porobila badania hormonalne i hsg na fundusz na szczescie, bo inaczej bym nie wyrobila z kasa, no a zaoszczedzone pieniazki mowila ze wydam na gonal:-( bo jest bardzo drogi niestety, nie mowiac o in vitro
ja jestem ciekawa czy znowu bede miala owulkę 19 dc czy przy 2 tabl na dzień coś sie zmieni bo nie powiem że bym chciała mieć ją wcześniej . iwoas30 głowa do góry ,jutro nowy jest dzień
wiec tak dla poprawy nastroju namowilam mojego prawie 7 latka ze mu zrobie fajna fryzure dziewczyny tak go obcinalam i maszynka poprawiałam ze jest łysy w poniedziałek do 0 chyba wybiore sie po jakas peruke ale sie usmiałam
Wy się przejmujecie że nie macie owulacji a mnie cholera trafia że owulacja jest a nie wychodzi-wiem że owulacja to już połowa sukcesu-już zapowiedziałam mężowi żeby zbierał siły na ten cykl-sex codziennie od 13dc do 17-biedaczek-młody już nie jest, ale chyba to jakoś przeżyje. Miłego wieczoru-ja jeszcze chwilka i idę do pracy
Cześć dziewczyny! Jestem zarejestrowana na portalu od niedawna. Czytam Was od jakiegoś czasu, a teraz zdecydowałam się odezwać... bo mam wrażenie, że nikt nie jest mnie zrozumieć tak jak Wy :) Moje przyjaciółki na wiele charakterystycznych pojęć, którymi operujecie z niebywałą swobodą, robią wielkie oczy i nie kryją zdumienia:) Prawdę mówiąc, nie jestem na clo tylko na pregnylu, ale mam nadzieję, że mogę się podłączyć do waszego wątku.
A ja mam wszystkie hormony w normie, owulację mam poprawić clo. W pierwszym cyklu z clo uwolniły się dwa pęcherzyki, a dzieciątka nadal nie ma. W nast.tyg. powinna przyjść @ i proszę trzymajcie kciuki żeby nie przyszła. Co prawda mój gin chciał żeby teraz 2 cykle były bez monitoringu (czyli ten i następny) i mam przyjść jak nic nie wyjdzie. Wtedy wspominał coś o hsg.
ja przez ta chorobe to sie wycofalam jesli chodzi o znajomych, nie potrafie z nikim o tym rozmawiac, chociaz czasami bym tego potrzebowala, ale jak nawet zaczynam to nie rozumieja mnie i calkowicie ich rozumiem, bo to straszne ciezko zrozumiec
Madziauk ja mam cykle ok.30-33dniowe, od tamtego roku bywały np.60dniowe jak się zaczęło chrzanić...brałam 6m-cy anty, po odstawieniu super 3-4cykle-owu ok.13-15dc, wrócił śluz płodny, cykle 28-29dni a potem się rozchrzaniło właśnie na nawet 60dniowe. Ja jeżeli miałam owu to póxno, bo 18-23dc. W 1wszym cyklu z clo 2x1tabl 5-9dc miałam owu 17-18dc, ładne endo, ale macica była jeszcze w pierwszej fazie i do dziś nie wiem jaki to miało związek. Miałam po 1wszym cyklu z clo 2m-ce pauzy z powodu cytologii pap3, globulek itp. Teraz miałam drugi cykl i kazali 1x1 3-7dc, bo tak niby lepiej przy pcos i owu miałam ok.16dc, cykl 29dniowy, od wczoraj @. Będe chciała rozmawiać z lekarzem o np.duphastonie czy powinnam brać...Wczoraj kupiłam mężowi androvit, witaminki niech bierze:) Spadam na parapetówke choć nastój taki sobie;/
Dziewczyny ja na clo też miałam problem z owulacja, nie mówiąc o tym, że endometrium miało 5 mm, orzechy nie dawały rady ;) estrofemu nie mogę brać, więc padła decyzja, że pregnyl. Wadą jest cena 380 zł, ale gonal f jest jeszcze droższy.
Flowka - witaj :) jasne, ze mozesz sie przylaczyc. Od dawna masz cykle z pregnylem? Napisz cos o sobie.
Smerfeta - tak czytam, i ty masz PCO u mnie kazdy lekarz to wyklucza, rowniez z kliniki nieplodnosci, wiec nie wiem czemu mam takie dlugie cykle. Hormony mam w normie, LH w gornej granicy i prolaktyne tez w gornej (22.3) , ostatnio robilam tarczyce i jest ok, zostala mi prolaktyna po obciazeniu do zrobienia. A co do parapetowki - to idz, ja wczoraj na koncert nie poszlam i teraz zaluje. Moj kumpel wydaje plyte, juz 4 lata sie znamy, on ciagle w zespole (jest wokalista) a ja jeszcze nigdy nie bylam na ich koncercie. No nic, nastepnym razem pojde :)
Ja zaczynam sie bac, ze na mnie te clo dzialac nie bedzie :( no nic, zobaczymy. Ja juz chce zeby byl piatek, kolejny monitoring i ewentualnie wywolywanie @.
Ja znikam kochane na kolacje z Mezem :) no i jakis romantyczny wieczorek na otarcie lez ;)
Flowka - na pewno pregnyl? o tym samym pregylu piszesz co ja mysle? (ja mam clo + pregnyl w zastrzyku na pekniecie pecherzykow) - teraz mam 1 cykl z clo i pecherzykow dominujacych brak ( wczoraj w 18 dniu cyklu mialam USG). Wiec u mnie zastrzyk w lodowce sobie lezy..
hej dziewczynki ! dobry wieczór! dziś ja piję tak jak mam w notatce na wykresie dziś "dziś impreza! :) wpadają znajomi: martini, tonic obiecał, że tez wpadnie, cytrynka to już od wczoraj się dobija"
Flowka witaj! miło CIę poznać ja też biorę zastrzyk z Pregnylu, ale u mnie nie jest taki drogi. ja płace ok 50 zł za jedną ampułkę, a biorę w cyklu 2 ampułki po 10000 jednostek, więc wychodzi ok 100 zł. do tego Clo, luteina, acard, bromergon, metformax - cały zestaw a tak dodatkowo olej z wiesiołka do 10 dc i folik cały cykl, piję jeszcze zioła ojca Sroki nr 3