Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    OneKiss: [/quote][quote=OneKiss]mgiełko masz zamiar wykonać test?

Tak mam zamiar testować ale dopiero 11 jeżeli @ sie nie zjawi...chociaż wiem że przyjdzie :neutral: Wiem że powinnam o tych samych godz mierzyć temp...niestety wstawałam o 3:30 więc już zmierzyłam żeby nie mieć większych dziur w wykresie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 5th 2011
     permalink
    mgielka - na wlasnie takie tempki co sie nie lapia w ta godzine roznicy, zaznaczylabym jako zaklocone na wykresie..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Smerfeta - ale Ty masz dlugie cykle, ja mam dlugie bo 48 dni.. ale u Ciebie :shocked: mialas monitoring cykli? wiesz czy masz owulacje?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    wynikow dokladnie nie znam, bo zostaly w szpitalu u mojej dr. ale mialam nie taki estradiol jak powinnam i lh i fsh za duze, z reszta jak rok temu no i testosteron za wysoki, wiec ciezko przy takich wynikach o owulacje. dla dziewczyn ktore maja owulacje, peka im pecherzyk a nadal nie zachodza w ciaze to ja bym probowala cos z lekarzem porozmawiac dlaczego tak sie dzieje? ja wiem ze stres i psychika itp ale moze cos innego przeszkadza?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja na razie marze o jakiejkolwiek owulacji, bo nawet tego nie moge miec:-( a co dopiero reszta? ale byloby fajjnie gdyby do swiat sie udalo:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    jak mnie nie ma to piszecie jak szalona, a jak sie w koncu odzywam to cisza:-) pewnie wszytskie baraszkujecie z mezami:-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia8510 - doczekasz sie owulacji, wazne, ze jestes pod opieka lekarza.

U mnie mimo, ze brak pecherzykow dominujacych - cera sie podorszyla , kolejny pryszcz na policzku dzis sie pojawil :devil: nigdy tak nie mialam w tej fazie cyklu, zawsze przed @.
    Czy to mozliwe, ze @ sie zbliza? :shocked::confused: a moze po Clo mam taka "piekna" cere..? Jak to u Was dziewczyny jest po Clo? Macie jakies problemy z wyskakujacymi niespodziankami na twarzy?
    --
  2.  permalink
    ja właśnie miałam hormony poniżej normy estradiol i progresteron ,dopiero gin mi przepisał estrofem który mam brać od nowego cyklu i duphaston ale na co nie mam pojęcia :neutral:...Boję się,ponieważ mam teraz dawkę CLO zwiększoną do 2 ale bez monitoringu i boję sie że torbiele powstaną ...tym bardziej że jak byłam na usg w 23 dc to był nie pęknięty pecherzyk z prawego jajnika :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia8510 - ja nie mam ochoty na baraszkowanie, dalej sie doluje brakiem pecherzykow.. :shamed: :devil::shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mgielka1983 - a dlaczego nie masz monitoringu? ja bym sie tak bala bez, dlatego sama dzwonie do gina, i chodze.. jaki duzy ten pecherzyk byl? wiesz moze? moze jeszcze byl za maly by peknac?
    --
  3.  permalink
    /madziauk ja nie miałam po CLO żadnych skutków ubocznych ...na twarzy też nie miałam niespodzianek .Za to teraz już sie zmieniło...więc @ sie zbliza:neutral:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Mgielka- estrofen tez bede brala od kolejnego cyklu na ładne endo, ale sie okaze czy cos pomoze, i tez 2xclo tylko ze obowiazkowo z monitoringiem!!!!
    Madziauk- nie przejmuj sie chociaz ja po takich wizytach mam doła na maxa i tylko bym ryczala, trzeba wierzyc ze uda sie bo to napewno wplywa na wynik i na jakosc pecherzykow
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to fakt to ze nie dziala na nas clo nie jest zbyt dobrym znakiem, ale trzeba spojrzec na to jeszcze inaczej, ze sa kobiety ktore maja te pecherzyki a i tak nie moga zajsc jak Ruda, wiec trzeba podchodzic do tego wszystkiego z dystansem a noz sie uda
  4.  permalink
    madziauk nie będe miała monitorowanego tego nowego...dlaczego ? hmm nie dał skierowania ginekolog...jak byłam u niego w poprzednim to powiedział że da ale tylko na 3 a ja miałam aż 6 dni monitorowanych ...ten pecherzyk miał 12 mm był malutki jak na 23 dc i wiem że po Clo lewy jajnik lepiej pracuje .Sama sie boję i też bede musiala sie umowic prywatnie na monitoring niestety : /
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia8510 - ja mam dzis 19 dzien cyklu, w piatek kolejy monitoring i mam jeszcze nadzieje, ze moze cos w tym cyklu wyrosnie :( mi testy owulacyjne wychodzily pozytywnie w okolocach 30dnia cyklu wczesniej.. nigdy nie mialam monitoringu, wiec owu mogla byc pozniej.. :( albo w ogole jej nie bylo..
    nie wiem co robic teraz jak 25 dnia cyklu nie bedzie owu, lekarz chce wywowac @.. zeby nie tracic czasu jak to powiedzial..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mgielka - to rzeczywiscie maly byl, tak jak piszesz ja bym poszla prywatnie sprawdzic co i jak, bo lepiej dmuchac na zimne i miec pewnosc, ze zadna torbiel sie nie zrobi..
    --
  5.  permalink
    Gosia8510
    No proszę więc równo pojedziemy na tym samym wózku :tongue:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja sie na tym nie znam dokladnie, ale chodze prywatnie do bardzo dobrego gina na samo usg i on w 17dc jak nic nie widzial to mowil ze nie ma sensu dalej czekac, ale to fakt podkreslil ze sa kobiety ktore moga miec owu w okolicach i 30dc, wiec mozna ryzykowac, mnie tez nie jest stac na az tyle monitoringow i zawsze rezygnuje chociaz moze nie warto
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    no ja jestem w 17 dc od jutra luteina i czekam na okres, potem od 2dnia clo i na monitoring 10dnia i sie okaze:-)
  6.  permalink
    Właśnie ja bym zbankrutowała gdybym musiała placić za monitoring 240 zeta :shocked: w każdym cyklu (bo tyle razy byłam ) teraz już od razu powiem tej pani że np chce mieć monitorowane 3 dni ...mam nadzieję że sie zgodzi...jak to ona mówi"ona sama umawia pacjentki na konkretny dzień "
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mgielka1983 ja za monitoring płace codziennie 60 zł i do tego te wizyty za badania 180 zapłaciłam naprawde ginekolodzy fajna kase na nas zarabiaja
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Mgielka, ale przy braniu clo musi być monitoring, bo można przestymulować....
    Ja mam taką kochaną gin, ze za monitoring nic u niej nie płacę... Ale chciałabym żeby to w końcu zaowocowało...
  7.  permalink
    rozumiem :neutral: ja chodze do gina na fundusz więc mam za free wszystko ze skierowaniem ...z reszta przyjmuje w przychodni przy szpitalu więc w szpitalu robie ten monitoring ale jak nie mam skierowania to place .
    iwoas30
    ile masz dni monitorowanych ??
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    wiesz co ze nie wiem pierszy miałam wczoraj no dzis sobota jutro niedziela i mam w poniedziałek ale ile dni to nie wiem , monitoring mam dopiero pierwszy raz ale na te wizyty prywatnie to juz sporo zostawiłam.....
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja na wizyty to fortune stracilam:-(ale moja gin juz ode mnie nawet nie bierze i nie karz placic za wizyte tylko jezdze do niej do szpitala, jedyny minus ze mam daleko bo 70km, a blizej tez mam ginek ale sa do dupyy sracilam na nich troche czasu:-( wiec wole juz dojzedzac dalej ale sensownie
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ostatnio mi porobila badania hormonalne i hsg na fundusz na szczescie, bo inaczej bym nie wyrobila z kasa, no a zaoszczedzone pieniazki mowila ze wydam na gonal:-( bo jest bardzo drogi niestety, nie mowiac o in vitro
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a ja załapałam jakiegos doła byłam na spacerku posiedziałam na ławce przyszłam zrobiłam herbatke z cytrynką i nic nie pomogło:sad:
    --
  8.  permalink
    ja jestem ciekawa czy znowu bede miala owulkę 19 dc czy przy 2 tabl na dzień coś sie zmieni :shocked: bo nie powiem że bym chciała mieć ją wcześniej .
    iwoas30
    :hugging: głowa do góry ,jutro nowy jest dzień :beard:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 5th 2011 zmieniony
     permalink
    wiec tak dla poprawy nastroju namowilam mojego prawie 7 latka ze mu zrobie fajna fryzure dziewczyny tak go obcinalam i maszynka poprawiałam ze jest łysy :bigsmile: w poniedziałek do 0 chyba wybiore sie po jakas peruke ale sie usmiałam :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Wy się przejmujecie że nie macie owulacji a mnie cholera trafia że owulacja jest a nie wychodzi:sad:-wiem że owulacja to już połowa sukcesu-już zapowiedziałam mężowi żeby zbierał siły na ten cykl-sex codziennie od 13dc do 17:shamed:-biedaczek-młody już nie jest, ale chyba to jakoś przeżyje:bigsmile:. Miłego wieczoru-ja jeszcze chwilka i idę do pracy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Jestem zarejestrowana na portalu od niedawna. Czytam Was od jakiegoś czasu, a teraz zdecydowałam się odezwać... bo mam wrażenie, że nikt nie jest mnie zrozumieć tak jak Wy :) Moje przyjaciółki na wiele charakterystycznych pojęć, którymi operujecie z niebywałą swobodą, robią wielkie oczy i nie kryją zdumienia:) Prawdę mówiąc, nie jestem na clo tylko na pregnylu, ale mam nadzieję, że mogę się podłączyć do waszego wątku.
    --
  9.  permalink
    A ja mam wszystkie hormony w normie, owulację mam poprawić clo. W pierwszym cyklu z clo uwolniły się dwa pęcherzyki, a dzieciątka nadal nie ma. W nast.tyg. powinna przyjść @ i proszę trzymajcie kciuki żeby nie przyszła. Co prawda mój gin chciał żeby teraz 2 cykle były bez monitoringu (czyli ten i następny) i mam przyjść jak nic nie wyjdzie. Wtedy wspominał coś o hsg.
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja przez ta chorobe to sie wycofalam jesli chodzi o znajomych, nie potrafie z nikim o tym rozmawiac, chociaz czasami bym tego potrzebowala, ale jak nawet zaczynam to nie rozumieja mnie i calkowicie ich rozumiem, bo to straszne ciezko zrozumiec
    • CommentAuthorasia0406
     permalink
    Onekiss:cry:to nie tak miał wygladac ten dzień:(bardzo mi przykro ze sie nie udało....ja licze na to samo
    •  
      CommentAuthorkalabmurka29
    • CommentTimeNov 5th 2011 zmieniony
     permalink
    Flowka witamy. Na pewno znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie.
  10.  permalink
    Madziauk ja mam cykle ok.30-33dniowe, od tamtego roku bywały np.60dniowe jak się zaczęło chrzanić...brałam 6m-cy anty, po odstawieniu super 3-4cykle-owu ok.13-15dc, wrócił śluz płodny, cykle 28-29dni a potem się rozchrzaniło właśnie na nawet 60dniowe. Ja jeżeli miałam owu to póxno, bo 18-23dc. W 1wszym cyklu z clo 2x1tabl 5-9dc miałam owu 17-18dc, ładne endo, ale macica była jeszcze w pierwszej fazie i do dziś nie wiem jaki to miało związek. Miałam po 1wszym cyklu z clo 2m-ce pauzy z powodu cytologii pap3, globulek itp. Teraz miałam drugi cykl i kazali 1x1 3-7dc, bo tak niby lepiej przy pcos i owu miałam ok.16dc, cykl 29dniowy, od wczoraj @. Będe chciała rozmawiać z lekarzem o np.duphastonie czy powinnam brać...Wczoraj kupiłam mężowi androvit, witaminki niech bierze:)
    Spadam na parapetówke choć nastój taki sobie;/
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Dziewczyny ja na clo też miałam problem z owulacja, nie mówiąc o tym, że endometrium miało 5 mm, orzechy nie dawały rady ;) estrofemu nie mogę brać, więc padła decyzja, że pregnyl. Wadą jest cena 380 zł, ale gonal f jest jeszcze droższy.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Flowka - witaj :) jasne, ze mozesz sie przylaczyc. Od dawna masz cykle z pregnylem? Napisz cos o sobie.

Smerfeta - tak czytam, i ty masz PCO u mnie kazdy lekarz to wyklucza, rowniez z kliniki nieplodnosci, wiec nie wiem czemu mam takie dlugie cykle. Hormony mam w normie, LH w gornej granicy i prolaktyne tez w gornej (22.3) , ostatnio robilam tarczyce i jest ok, zostala mi prolaktyna po obciazeniu do zrobienia.
    A co do parapetowki - to idz, ja wczoraj na koncert nie poszlam i teraz zaluje. Moj kumpel wydaje plyte, juz 4 lata sie znamy, on ciagle w zespole (jest wokalista) a ja jeszcze nigdy nie bylam na ich koncercie. No nic, nastepnym razem pojde :)

Ja zaczynam sie bac, ze na mnie te clo dzialac nie bedzie :( no nic, zobaczymy. Ja juz chce zeby byl piatek, kolejny monitoring i ewentualnie wywolywanie @.

Ja znikam kochane na kolacje z Mezem :) no i jakis romantyczny wieczorek na otarcie lez ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A właśnie odnośnie orzechów korzystnie na endometrium wpływają brazylijskie a nie włoskie :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Flowka - na pewno pregnyl? o tym samym pregylu piszesz co ja mysle? (ja mam clo + pregnyl w zastrzyku na pekniecie pecherzykow) - teraz mam 1 cykl z clo i pecherzykow dominujacych brak ( wczoraj w 18 dniu cyklu mialam USG). Wiec u mnie zastrzyk w lodowce sobie lezy..
    --
  11.  permalink
    ja już widzę różowe plamki :neutral: więc ten cykl stracony jest ehhh
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mgielka1983 :( przykro mi
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    hej dziewczynki ! dobry wieczór!
    dziś ja piję :cool::cool::cool:
    tak jak mam w notatce na wykresie dziś :wink: "dziś impreza! :) wpadają znajomi: martini, tonic obiecał, że tez wpadnie, cytrynka to już od wczoraj się dobija" :smile::smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mgiełka oooojoooj dopiero odczytalam . . . przykro mi . . . całuję CIę!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Flowka witaj! miło CIę poznać :tongue:
    ja też biorę zastrzyk z Pregnylu, ale u mnie nie jest taki drogi. ja płace ok 50 zł za jedną ampułkę, a biorę w cyklu 2 ampułki po 10000 jednostek, więc wychodzi ok 100 zł. do tego Clo, luteina, acard, bromergon, metformax - cały zestaw :wink: a tak dodatkowo olej z wiesiołka do 10 dc i folik cały cykl, piję jeszcze zioła ojca Sroki nr 3 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    madziauk, masz rację - puregon:) pregnyl na pęknięcie pęcherzyków.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Hmmm chyba i ja se zrobie drinka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Onekiss, też biorę acard... masz zespół antyfosfolipidowy? ja niestety tak:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja czerwone wino... za endometrium;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny ja dzis biale winko do kolacji :) i pewnie skonczymy ta butelke z Mezem ;))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.