Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 6th 2011
     permalink
    ruda03 ja po CLO zaszłam po 6 miesiacach jego brania wiec i u ciebie zaowocuje.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Flowka dokladnie tak jest ze sobie wmawiamy i jakims cudem mamy objawy przychodzi @ i rozczarowanie
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no właśnie flowka-wpaść ,wcale nie jest tak łatwo-mi przez ok 15 lat się nie udało.....mam nadzieje iwoas że któryś z tych dwóch ostatnich cykli z clo okaże się owocny:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 6th 2011 zmieniony
     permalink
    ruda03 15 lat sie starasz o malenstwo twarda z ciebie kobitka , NADZIEJE NIE UMIERA NIGDY,,
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    nie,nie...tylko flowka pisała że tyle lat uważała i się zabezpieczała i bała się ciąży-więc mi chodziło o to, że wpaść wcale nie jest tak łatwo-bo ja przez 15lat się nie pilnowałam i sobie nie wpadłam:shamed:,a teraz dopiero 4 m-ce się staram:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 6th 2011 zmieniony
     permalink
    ja narazie zaczełam pierwszy cykl z CLO zobaczymy jak to bedzie zajde to zajde nie to nie lepiej zeby to CLO zaowocowało, nie wiem jakie ma dalej plany gin jak nie zadziała CLO.
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    A ja właśnie jak wariatka! Zabezpieczałam się, pilnowałam, gadałam bzdury... teraz mam za swoje.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    flowka...nie mów tak...ważne że teraz chcesz dziecko- nie ma co gdybać-wiele kobiet się zabezpieczało i wcześniej nie chciało dzieci a teraz mają-więc dlaczego my miałybyśmy nie mieć? a co,jesteśmy gorsze? nie jesteśmy!! i będziemy mamuśkami!!!:tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Flowka nie mozesz sie obwiniac lepiej miec dziecko zaplanowane niz z wpadki a pozniej rozczarowanie co ja zrobie nie chcialam dziecka a wpadłam
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Flowka takie obwinianie sie w niczym Ci nie pomoze.Ja sama tyle lat sie zabezpieczalam,przez hormony nabawilam sie chorob skory,a obecnie mam przeciwciala przeciwjadrowe.Obwinialam siebie i meza ze teraz ciezko mi zajsc w ciaze,ze moze jest juz za pozno.Ale wkoncu zrozumialam ze tak nie wolno.Trzeba walczyc o swoje szczescie.Ja to robie i nawet jesli bede na nie dlugo czekala i tak sie poddam
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Powiem Wam dziewczyny, że staram się ponad rok, miałam mnóstwo siły i optymizmu, ale po raz pierwszy mam kryzys i dopadło mnie zwątpienie. Nie mam ochoty na wizyty u lekarza ani na branie leków. Taki mój wewnętrzny bunt.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Flowka powinnas isc do lekarza bo moze to byc prostrze niz ci sie wydaje przez rok mozna byc juz dawno szczesliw♦a mamusia
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Zgadzam sie z iwoas30.Ja po stracie mojego Aniolka powiedzialam ze sie nie poddam.Po zastrzykach(heparyna)mam caly brzuch w siniakach,ale czego sie nie robi dla zostania mamusia.A propo zastrzykow lece sobie nowy siniak zapodac
    :tongue:
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Gina, ja to znam. Na plaży się wstydziłam rozebrać. Bierzesz heparynę cały czas? Czy tylko po owu? Jaką dawkę? Ja mam clexane 40.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Caly czas.ja biore Lovenox 4o.Mieszkam w Austrii
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mnie lekarka kazała tylko po owulacji. Może też powinnam cały czas...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    W czwartek mam miec badania zwiazane z moimi siniakami,bo mamje od zawsze,praiw cala skora.lekarz nie wie czy to wina delikatnej skory czy moze cos innego.Ja na poczatku mialam jednorazowe zastrzyki i bylo Ok zadnego siniaczka.teraz mam jedna strzykawke z wymiennymi iglami i po nich mam takie siniaki.Wczesniej sama delikatnie wbijalam igle a teraz wbija sie automatycznie.Ale 10 mam wizyte u moje gin to poprosze o zmiane zastrzykow
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Niestety siniaki mają związek z przeciwciałami. Miałaś robione LE?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dlaczego tylko po owulce.Mi przepisala pani profesor ktora zajmuje sie kobietami po poronieniach z przeciwcialami i trombofilia i kazala brac caly czas.Ja nie mam przeciwcial antyfosfolidowych,ale podejzewaja ze przez te moje przeciwciala ciaza moze wszystko zmienic.Dotego mam wysokie trombocyty i nie bylo przeciwskazan brania zastrzykow
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mialam przeprowadzone wszystkie bo bylo podejrzenie tocznia,a jak lekarze dowiedzieli sie o poronieniu przeprowadzili reszte zeby sprawdzic co moglo byc przyczyna
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Tutaj w Austri mam dobra opiekei nie musze prosic o zadne badania.Lekarze robia je bez problemu.O poronienie obwiniam lekarza prowadzacego ciaze,bo choc wiedzial o moich dolegliwosciach nie zareagowal,a jak juz zaczynalam plamic uciekl od odpowiedzialnosci.Teraz mam swietna gin i dodatkowo innych specjalistow do pomocy.Przeplakalam wiele nocy,stracilam sens zycia.Ciagle zadawalam sobie pytanie dlaczego ja.Az wkoncu cos mnie trafilo i zrozumialam ze to nie ma sensu,ze to mi w niczym nie pomoze.Musze zaczac normalnie zyc,cieszyc sie kolejnym nadchodzacym dniem i czy to bedzie ten trafiony czy nie i tak bede wierzyc ze kiedys mi sie uda.Uda sie Nam wszystkim.Duzo rozmawiam na ten temat z mezem,o moich cyklach ,temperaturze i innych babskich duperalach.Jest bardzo wyrozumialy i tak jak ja pragnie potomka.Wiec biore grzecznie leki i czekam
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny;) dołączam do Was, przygarniecie? ;)
    jestem po 1 cyklu clo 1x1, dziś jest 16 dc, byłam dziś kolejny raz na monitoringu, niestety brak konkretnego dominującego, cykl stracony, mam już dupka. Następny cykl, clo 2x1.
    zamierzam od nowego cyklu mierzyć tempkę, mam już termometr;) liczę na Waszą pomoc w interpretacji wykresiku;)
    będę wdzięczna, bo jestem w tym całkiem zielona;/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    korda - witaj :) jakiej dlugosci masz cykle? moze nie wszystko jeszcze stracone?
    ja mam teraz 1 cykl z clo, dzis 20 dzien cyklu.. wczoraj test owulacyjny mialam pozytywny, w piatek kolejny monitoring, a jutro bede dzwonic do gina.. jezeli tempka mi skoczy..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;)
    moje cykle to bardzo różne od 32 - 42 dni. sądząc po testach owu mam ok 20-21 dnia + mam policystyczne jajniki ;/
    na clo zareagowało kilka pęcherzyków ale miały 10 mm i brak dominującego. ginek uznał dziś, że nie ma sensu już na tym cyklu kombinować, planuję IUI
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    korda - od razu planujesz IUI? czy bedziesz jeszcze kilka cykli na clo? przy takich dlugich cyklach to rzeczywiscie owu jest pozna (wiem, sama mam po 48dni cykle, na szczescie nie mam PCO), ten cykl tez u mnie nie zapowiada sie zeby byl z owulka.. choc wczoraj test owu dodatni..a dzis juz ujemny.. wiec moze.. hmm sama nie wiem ..
    Chcialam zerknac na Twoj wykres (mimo, ze nie jestem dobra w interpretacji :shamed: sama mam z tym problemy :( ale tak z ciekawosci) i nie widzialam go, masz ten wykres dostepny dla wszystkich?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 7th 2011 zmieniony
     permalink
    witam sie z ranka dzis monitoring 13 dzien cyklu , ciekawa jestem jak muj pecherzyk....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeNov 7th 2011
     permalink
    Iwoas30 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :smile:
    •  
      CommentAuthorkkkkkk100
     permalink
    Witam a ja dzis mam wizyte mam 13dc i sprawdzenie owulacji.... w piatek mialam dwa pecherzyki 18x20mm i 16x16mm.... TRZYMAC KCIUKI:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    jak jak ja bym chciala zeby muj M daąrzył do czwartku ale nie wiem czy sie zalapiemy na ten cykl trudno jeden bedzie stracony:sad:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    One Kiss ja mierzyłam tempke i dlatego robilam te testy bo niższe tempki miałam na poziomie 36,5-36,6 a po owu... utrzymywała mi sie 36,9-37,1, a zwykle dzień przed @ spadałą do tych niższych. Teraz nie mierze już w ciązy ale pewnie nadal wysoka:)bynajmniej taka powinna być.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Iwoas30 oby zdążył:smile:
    kkkkkk100 również trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. No pęcherzyki bardzo ładne:smile:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    mgielka1983 kurcze powiem Ci że dziwne to jest że owu... masz 19dc a duphaston od12dc do 24dc....ale ja nie znam sie na tym w takim stopniu aby móc powiedziec czy dobrze czy źle. Jedynie co to wydaje mi sie że przynajmniej od tego 19dc powinnaś brać...bo progesteron przeciez dopiero po owu wzrasta i jest potrzebny w utrzymaniu ciąży. Ale ja na początku (jakieś prawie 2lata temu) pamietam że miałam duphaston od 12dc\(dwa cykle) ale nie dlatego że by utrzymać ciąże ale żeby skrócić cykle bo miała nie regularne i strasznie długie poza tym jeszcze wtedy nie miałam zielonego pojecia o mierzeniu tempki, obserwowaniu sie itd. Potem już inny lekarz kazał mi brać od 16dc brac i tak brałam chyba przez półtora roku.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    w piatek mialam dwa pecherzyki 18x20mm i 16x16mm.... TRZYMAC KCIUKI

Faktycznie nic tylko trzymac kciuki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    umnie w 10 dc pecherzyk miał 13mm dzis 13 dc i ciekwe ile ma dowiem sie o 15 na monitoringu ....
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Również trzymam kciuki chyb apowinien miec ok 15-16mm przyjmujac że rośnie ok 2mm na dobe. Ja też dzis do lekarza, od dwóch dni pobolewa mnie brzuch:( mam nadzieje że to nic powaznego
    --
  1.  permalink
    justa2586 no ja też nie mam bladego pojęcia co z tym duphastonem...może na skrócenie cyklu ?? przesunięcie owulacji ...bo może mam za późno nie wiem ...jedynie oby pomógł a nie zaszkodził :wink: Dziewczyny trzymam kciuki za ładne owulacje...pecherzyki :tongue: Dziś w nocy dowiedziałam się że zostałam ciocią ...kudłatej Igusi :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    justa2586 widzę że też 2 lata się staraliście ... 2 cykl z CLO udany :bigsmile: tooo jednak trzeba mieć nadzieję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mgielka1983 - gratulacje ciociu :))

Iwoas30, kkkkk100 - 3 mam kciuki za wizyty i pecherzyki :))

U mnie dzis tempka w dol, sama nie wiem co o tym myslec, czy dzwonic do gina czy nie. Ten test owulacyjny w sobote poznym wieczorem byl pozytywny i to mnie zastanawia, moze tam cos uroslo. Ale z drugiej strony w piatek na monitoringu lekarz mowil, ze dominujacego pecherzyka nie mam zadnego..

Nie wiem co robic, dziewczyny doradzie cos prosze..

Mam czekac az tempka wzrosnie i wtedy do gina dzwonic, ze moze byla jednak? czy teraz dzownic? czy poczekac do piatku, bedzie wtedy 25 dzien cyklu i mam ostatni monitoring..
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny ja też drugi cykl z clo i pierwszy raz mam piękny wykres i wysoka temp nadal się utrzymuję.
    Jeśli do środy nie spadnie to za testuję, strasznie się boję, bo cały czas pobolewa mnie od czasu do czasu podbrzusze jak na @...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Madziu zrobisz jak będziesz uważać, ale ja bym poczekała do piątku...
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a ja tam nigdy zadnych testow owu nie robilam bo w nie nie wierze:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    juz nie raz dziewczyny pisaly ze test wyszedl negatywnie a na usg byl pecherzyk i odwrotnie, wiec z nim nie ma pewnosci zadnej
  3.  permalink
    Witajcie!

Od dziś dołączam się do pisania na forum i do osób, które przyjmują CLO.. Dziś zaczynam mój pierwszy cykl starań z CLO. ( a chyba 10 cykl starań ogólnie)..

Mam nadzieje, że się w końcu uda.. pierwszego dnia okresu mialam usg i w prawym jajniku pęcherzyki wielkości 7!! mm.
    Mam nadzieje, że w takim razie urosną prawidłowo i pękną w odpowiednim momencie (mam wziąć zastrzyk z pregnylu dzień / dwa - po ostatniej tabletce CLO - bo moje pęcherzyki nawet jak rosną to nei pękają i albo się wchłaniają albo ostatnio nawet mialam torbielkę..)

Także mam ndzieje, że niedługo będę mogła dołączyć do przyszłych mamuś :)
    Czego Wszystkim Nam kobitki życzę :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Monika - chyba dzis przedzwonie do lekarza, sama nie wiem..waham sie ciagle.. ehhh

Gosia - a dlaczego nie wierzysz w testy owulacyjne? ja robie elektroniczne..i w sumie tylko raz w miesiacu wychwytuja mi pik LH..no ale, u mnie prawdopodobnie cykle byly bezowulacyjne..

Kandyzowana - witaj :) tez mam teraz 10ty cykl staran ( u nas juz ponad rok minal, bo cykle mam dlugie 48dni..), tez mam pierwszy z clo i prawdopodobnie u mnie nie zadzialal.. :(
    zycze Ci by u Ciebie bylo wszystko oki :) bedziesz miala jeszcze USG przed zastrzykiem? sama bedziesz robic ten zastrzyk?? czy moze, ja zle zrozumialam? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madziu poczekaj bo tak to będziesz się znów stresowac
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    po prostu nie jestem przekonana, jesli ktos jest zdrowy to ok, ale jak ktos ma nie tak hormony, nieregularne okresy i na dodatek PCO to zadne testy sie nie sprawdza, no ale moze byc wyjatek
  4.  permalink
    Madziuk - nie, nie, ja sama nie bede robić ;-)
    mam skierowanie by mi zrobili profesjonalnie w Medicoverze;)
    USG niestety po pierwsyzm zastrzyku dopiero mam ( bo zastrzyk wypada mi w ndz - tak lekarz kazał zrobić - nie później) więc USG mam dopiero w pon umówione.. ( pechowo że pt to święto a w sob nie ma nigdzie termonow na USG) więc niestety zostaje mi plan: CLO do pt -> pregnyl w ndz/pon/wt -> USG w pon..

Ojej, życze ci by jednak zadziałał u Ciebie i byś mogła się pochwalić pięknymi dwoma kreseczkami:)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    jeszcze tylko 4 godzinki do monitoringu ale jestem niecierpliwa hehehh
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    abortaW - poczekam chyba do piatku, ale korci mnie by zadzwonic do gina..

poza tym czytalam o tej dawce clo na innych forach, i na niektorych dziewczyny pisza, ze czasem mniejsze dawki lepiej dzialaja (np. 1 lub nawet 1/2 tabletki) juz sama nie wiem o czym myslec..

Gosia - masz racje, nnigdy nic nie wiadomo, ja nie mam wprawdzie PCO, no ale cykle mam dlugie.. zobaczymy co bedzie, monituruje tempke i ciekawe czy bedzie jakis skok.. czy nie..

Kandyzowana - :) no tak, fajnie masz wszystko zaplanowane na pewno bedzie dobrze :) no i super, ze pecherzyk Ci rosnie sam :) w sumie od 1 dnia :))) u mnie pregnyl czeka w lodowce, oby sie kiedys przydal :)))

Iwoas - hmm, moze czyms sie zajmij dla zabicia czasu? mi zawsze pomaga oderwanie sie od kompa w takich sytuacjach ;) hehe
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madziu zrozum że nasza odpowiedź na stymulację zależy od FSH, jak i od naszego organizmu znam dziewczyny na które 1/2 tabletki działa a znam takie jak ja gdzie nawet 3x3 nie działa nie czytaj i nie patrz jak na innych działa tylko skup się jak reaguje Twój organizm
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.