Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 7th 2011
     permalink
    abortaW dokładnie nie ma co patrzec jak na kogo działaja leki bo kazdy organizm reaguje inaczej bo kzademu co innego dolega
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nawet PCOS nie równe PCOS każdy ma w innym stadium, inne dodatkowe zaburzenia mu towarzyszące no i zalezy jak szybko zostało zdiagnozowane etc
  1.  permalink
    ale mam nerwa :devil: chciaałam sie umówic na monitoring do tej samej babki co chodziłam w tamtym cyklu ...no i sie dowiedzialam...bez skierowania najbliższy termin jest na 15 grudnia :devil: :shocked: tam tylko sie płaci 40 zl za usg bez wizyty bo to pracownia przyszpitalna ...No i dupa blada 21 umówiłam sie do innej swojej "bylej " przychodni prywatnie :devil: 80 zl usg z wizyta :devil: będzie to 16 dc ehh
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 7th 2011 zmieniony
     permalink
    madziauk dzięki...może jest któraś z Was z Katowic i chodzi na monitoring bez wizyty ??
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja chodze w Żorcha i płace 60 zl za monitoring
    --
  2.  permalink
    madziauk - życze Ci z całego serca by się przydął i by zaowocowało to fasolką:)

W Warszawie to nie wspomne jakie są ceny za USG / monitoring... :(

ale dla przyszłego maleństwa na tyle na ile mnie będzie stac to wydam.. byle przyniosło rezultaty..

czytalam prawie caly temat ale powiedzcie mi jak pamiętacie - u ilu dziewcyzn faktycznie mnogie ciąże wystąpiły po kuracji z CLO?? ;)

Za bliźniaki to bym się wcale 'nei obraizła' ;) ale większa ilość dzieciaczków to by mnie przeraziła.. ale dzielnie bym stawiła temu czoło oczywiście;-)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana ja urodziłam dzieciaczka po CLO W 2005 roku teraz pracujemy nad drugim
    --
  3.  permalink
    iwoas :-)

Super - a po ilu cyklach? Pamietasz??
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana w 6 cyklu zafasolkowało ma na imie DANIELEK i w lutym bedzie miała 7 latek:rolling:
    --
  4.  permalink
    Ojej, 6 cykli z CLO aż?
    Czy 6 cykl starań?
    Ja jestem ciekawa po ilu cyklach z CLO zafasolkowało;P

Pozdrowionka dla Danielka!;P
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana ja brałam 6 cykli CLO
    --
  5.  permalink
    Oj to długo, ale najważniejsze że zaowocowało.. a teraz tez starasz się przy pomocy CLO?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    tak teraz tez przy CLO pierwszy cykl zaraz ide na monitoring
    --
  6.  permalink
    to trzymam za Ciebie mocno kciukasy!! :)
    No i za wszystkie staraczki:):)
    --
  7.  permalink
    Czesc Dziewczyny:) dawno mnie tu nie bylo, mialam male problemy z necikiem, za 4 dni zaczynam drugi cykl z Clo... po miesiecznej przerwie znowu nowa nadzieja, ze sie uda :)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kuleczka_69 pewnie ze sie uda
    --
  8.  permalink
    Powiem szczerze, ze myslalam, ze udalo sie teraz, ale dzis czar prysl bo przyszla @ po 44 dniach od poprzedniej wrzesniowej...calkiem juz mi sie pokrecilo z tymi cyklami
    --
  9.  permalink
    Kuleczka, mam andzieje, że Ci się teraz uda! :)
    --
  10.  permalink
    iwoas30 czekamy na wyniki monitoringu.
    Mój cykl powinien skończyć się za 2dni, byle przeszedł w "+".
  11.  permalink
    kalabmurka - a to który cykl z CLO?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk - tak planuję IUI, jeżeli pęcherzyki będą odpowiednie;) dzięki za zainteresowanie wykresem, uśmiechnę się do Ciebie i do Was w tej sprawie, ale w następnym cyklu, jak zacznę porządnie mierzyć tempkę. teraz za późno zaczęłam mierzę więc tylko po to, żeby wyrobić w sobie ten nawyk i nie zapominać;)
    --
  12.  permalink
    drugi, pierwszy z pełnymi obserwacjami temp.
  13.  permalink
    to życze powodzenia! ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandyzowana: [/quote][quote=Kandyzowana]

;) moja ginka mówiła, że to standart, że ludzie na bliźniaki się godzą i to chętnie, trójka już gorzej, ale można się oswoić z myślą;)

nie wiem ile do takiej gromadki potrzeba sił, ale pewnie BAAARDZO dużo;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    eh widzę, że z cytowaniem też u mnie marnie;)
    :bigsmile:
    --
  14.  permalink
    Kandyzowana Tobie również życzę plusika.
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    korda, no właśnie chodzi o siły xD

i o późniejszą cierpliwość;P

Poza tym ja z narzyczonym mieszkam w Warszawie gdzie mam tylko do pomocy przyszła teściową a moi rodzice w Łodzi więc nie miałabym zbyt skutecznej pomocy przy trójce i więcej... :(

A Bliźniaki jeszcze bym dała rade;-P

ale ja mam tysiąc pytań do w sprawie tego CLO hihihi... Jestem starsznie ciekawa ile zaciążyło "mnogo" i w ogóle którym cyklu stosowania CLO ;))

Kalabmurka - Ja dziś łyknę pierwszą tabletkę na noc - by uniknąć ewentualnych efektow ubocznych.. ale licze że może mi się uda za te kilkanaście dni zobaczyć '+' ;) Czego i Tobie życzę:)
    --
  15.  permalink
    Kandyzowana- życzę Ci braku efektów ubocznych. Mi najbardziej doskwierało, że jak się budziłam to czułam się jak na kacu. Jednak wszystko to jest nieważne byle by było upragnione maleństwo.
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    no też się ciekawię, jak wyjdą statystyki mnogiej ciąży po clo;)

ja po CLO nie odczuwałam jakiś nadzwyczajnych skutków ubocznych, no może podminowanie, ale nie wiem czy to wina clo, czy tak po prostu. No a może nie odczuwałam, bo dawka była 1x1 i się okazała za słabą. W nast cyklu biorę 2x1 to zobaczymy;)
    --
  16.  permalink
    o matko.. 2x1 ? To straszna bomba chyba... ale byle dała skutki!

Oj jak bym chciała by mi jeden cykl z CLO starczył... :)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandyzowana - jak bomba nie strasz :bigsmile:
    wydaje mi się, że niektóre ze Staraczek mocniejsze dawki też brały

a Ty masz 1x1?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no i załamałam sie :cry: pecherzyk ma 20 mm i mialam dostac zastrzyk pregnyl a ze mojego M nie ma do czwartku wiec powiedził ze nie ma sensu go podawac az sam powiedział ze bardzo szkoda i ten cykl przepadniety:cry: a z tego wszystkiego zapomniałam sie go spytac od ktorego dnia cyklu mam brac wiesiołka na poprawe sluzu wiec licze na wasza pomoc?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Iwoas nie martw się na zapas. M wróci ładnie się przywitacie i a nóż się uda;) nie jest powiedziane kiedy pęcherzyk pęknie, bądź dobrej myśli;)

wiesiołek po owulacji
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iwoas nie martw się na zapas pęcherzyk by sam pękł rośnie do około 26 mm więc w czwartek pewnie sam pęknie :) to m zdąży spokojnie :*
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    bo szukałam w necie jak go podawac i znalazłam Zalecana dawka oleju z wiesiołka wynosi od 1500 do 3000 mg dziennie. Olej z wiesiołka należy przyjmować jedynie w fazie folikularnej (pierwszej fazie cyklu), aż do wystąpienia owulacji
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    no czyli bierz do skoku :)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ja kupuję oeparol i jem od 1 dnia cyklu, ale to moja własna teoria
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Bo wiesiołek je się od 1 dc do owulacji ale nie wolno po owulacji bo wywołuje skurcze macicy i może spowodować poronienie
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Iwoas - moze jeszcze nie wszystko stracone, moze pecherzyk peknie pozniej i sie zalapiecie :) fajnie, ze pecherzyki Ci rosna !!! :)) a co do wiesiolka do bierze sie go od 1 dnia cyklu do owulacji, moj gin mi powiedzial, ze lepsze siemie lniane, wiec dlatego ja biore siemie - je mozna brac caly cykl :) takze mam w proszku i w tabletkach olej z siemienia :)) polecam :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    1xclo to bardzo mała dawka i bez panikowania, bo na mnie w ogole nie zadzialal i bede musiala brac gonal a to dopiero jest dziadostwo i nie panikuje tak:-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia - a ile cyklow z clo mialas? Co to takiego ten gonal?
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    na mnie 1 clo też nie działa w ogóle dlatego w 4 cyklu będę brała podwójną dawkę a znając moje szczeście to też nie zadziała.
    Dziewczyny przy PCO od którego dnia cyklu bierzecie clo?? Bo ja dotą brałam od 5-9 i ostatnio poiwedziałam mojej gin że czytałam że powinno się brać wcześniej a ona mówi no możesz spróbować ale ona pierwsze o tym słyszy.

I jeszcze jedno pytanko czy któraś z WAS miała laparoskopie? czy to tego zabiegu robi się jakieś specjalne badania?? jak długo trwa ten zabieg??
  17.  permalink
    ja mam 1x1 CLO i mam nadzieje ze nie bede musiala wiecej... ;-)

iwoas - moze rzeczywiacie sam peknie akurat w czwartek i sie uda.. mocno trzymam kciukasyyy ;-)
    ja tez od 1 dc biore oeparol do 19 dc a do tego dodatkowo tran z rekina :-) i jem lososia :p

dziewuszki.. na prawde za wszystkie trYmam kciukasy!

ja wlasnie lyknelam pierwsza w zyciu CLO ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kacha66 ja mam PCO i biore clo od 5do 9 dnia cyklu a umnie dzis 13 dc , a laparoskopie miałam ale usowali mi jajnik, a co do wiesiołak to kupiłam ten OEPAROL
    --
  18.  permalink
    Kurcze dziewczyny. Tak czytam na temat clo i monitoringu. Mi gin nic nie wspomniał o monitoringu i sama nie wiem czy nie zadzwonić i się może umówić z nim na monitoring. Zdurniałam już. A może ten cykl brać clo i dupka i zobaczymy co wyjdzie, a najwyżej od następnego cyklu monitoring.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    malutka2105 - ja bym na Twoim miejscu umowila sie na monitoring, naprawde lepiej wiedziec co tam sie dzieje, zeby zadna torbiel nie powstala itd. trzeba miec monitoring, przeciez bez niego nawet nie wiesz czy clo dziala i czy pecherzyki rosna..?
    --
  19.  permalink
    mi tez nie wspomnial moj lekarz o monitoringu ale ufam mu i wiem ze jest dobrym specjalista.. niemniej umowilam sie prywatnie na usg w dwa dni po skonczeniu clo a w dzien zastrzyku z pregnylu.. dmuchac na zimne nie zaszkodzi ;-) wiem po prostu ze lepiej kontrolowac jak to sie wszystjo tam w jajnikach rozwija..
    --
    •  
      CommentAuthorkkkkkk100
     permalink
    <strong>Hej Dziewczyny!!! ja po wizycie, dzis mam 13dc, pecherzyki jeszcze nie pekly kurde<strong> 24mm i 25mm</strong> sa szanse dzisiaj czy jutro,ze pekna??? mowil.ze wiadomo,ze moga tez nie peknac i to bedzie gorsza sprawa,ale jeszcze starac sie dzisiaj mozemy....co o tym sadzicie i czy ktoras z Was tak miala i pekly???
    •  
      CommentAuthorkkkkkk100
     permalink
    jak nie chca same rosnac, to dostana clo i teraz mam pierwszy raz tak,ze nie pekly jeszcze,chociaz mowil,ze dzis 13dc wiec jeszcze w miare wczesnie...hmmm.... czuje obydwa jajniki,ci jaksi czas pobolewaja...mowil,ze jest jeszcze sluzu plodnego widocznego...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kkkkkk100 - dziwne, ze lekarz nie podal Ci zastrzyku na pekniecie, bo dosc duze sa te pecherzyki i skoro same nie pekaja to trzeba by bylo im pomoc..
    zeby nie przerodzily sie w torbiele - trzeba dmuchac na zimne ..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.