ale mam nerwa chciaałam sie umówic na monitoring do tej samej babki co chodziłam w tamtym cyklu ...no i sie dowiedzialam...bez skierowania najbliższy termin jest na 15 grudnia tam tylko sie płaci 40 zl za usg bez wizyty bo to pracownia przyszpitalna ...No i dupa blada 21 umówiłam sie do innej swojej "bylej " przychodni prywatnie 80 zl usg z wizyta będzie to 16 dc ehh
madziauk - życze Ci z całego serca by się przydął i by zaowocowało to fasolką:)
W Warszawie to nie wspomne jakie są ceny za USG / monitoring... :(
ale dla przyszłego maleństwa na tyle na ile mnie będzie stac to wydam.. byle przyniosło rezultaty..
czytalam prawie caly temat ale powiedzcie mi jak pamiętacie - u ilu dziewcyzn faktycznie mnogie ciąże wystąpiły po kuracji z CLO?? ;)
Za bliźniaki to bym się wcale 'nei obraizła' ;) ale większa ilość dzieciaczków to by mnie przeraziła.. ale dzielnie bym stawiła temu czoło oczywiście;-)
Czesc Dziewczyny:) dawno mnie tu nie bylo, mialam male problemy z necikiem, za 4 dni zaczynam drugi cykl z Clo... po miesiecznej przerwie znowu nowa nadzieja, ze sie uda :)
Powiem szczerze, ze myslalam, ze udalo sie teraz, ale dzis czar prysl bo przyszla @ po 44 dniach od poprzedniej wrzesniowej...calkiem juz mi sie pokrecilo z tymi cyklami
madziauk - tak planuję IUI, jeżeli pęcherzyki będą odpowiednie;) dzięki za zainteresowanie wykresem, uśmiechnę się do Ciebie i do Was w tej sprawie, ale w następnym cyklu, jak zacznę porządnie mierzyć tempkę. teraz za późno zaczęłam mierzę więc tylko po to, żeby wyrobić w sobie ten nawyk i nie zapominać;)
Poza tym ja z narzyczonym mieszkam w Warszawie gdzie mam tylko do pomocy przyszła teściową a moi rodzice w Łodzi więc nie miałabym zbyt skutecznej pomocy przy trójce i więcej... :(
A Bliźniaki jeszcze bym dała rade;-P
ale ja mam tysiąc pytań do w sprawie tego CLO hihihi... Jestem starsznie ciekawa ile zaciążyło "mnogo" i w ogóle którym cyklu stosowania CLO ;))
Kalabmurka - Ja dziś łyknę pierwszą tabletkę na noc - by uniknąć ewentualnych efektow ubocznych.. ale licze że może mi się uda za te kilkanaście dni zobaczyć '+' ;) Czego i Tobie życzę:)
Kandyzowana- życzę Ci braku efektów ubocznych. Mi najbardziej doskwierało, że jak się budziłam to czułam się jak na kacu. Jednak wszystko to jest nieważne byle by było upragnione maleństwo.
no też się ciekawię, jak wyjdą statystyki mnogiej ciąży po clo;)
ja po CLO nie odczuwałam jakiś nadzwyczajnych skutków ubocznych, no może podminowanie, ale nie wiem czy to wina clo, czy tak po prostu. No a może nie odczuwałam, bo dawka była 1x1 i się okazała za słabą. W nast cyklu biorę 2x1 to zobaczymy;)
no i załamałam sie pecherzyk ma 20 mm i mialam dostac zastrzyk pregnyl a ze mojego M nie ma do czwartku wiec powiedził ze nie ma sensu go podawac az sam powiedział ze bardzo szkoda i ten cykl przepadniety a z tego wszystkiego zapomniałam sie go spytac od ktorego dnia cyklu mam brac wiesiołka na poprawe sluzu wiec licze na wasza pomoc?
bo szukałam w necie jak go podawac i znalazłam Zalecana dawka oleju z wiesiołka wynosi od 1500 do 3000 mg dziennie. Olej z wiesiołka należy przyjmować jedynie w fazie folikularnej (pierwszej fazie cyklu), aż do wystąpienia owulacji
Iwoas - moze jeszcze nie wszystko stracone, moze pecherzyk peknie pozniej i sie zalapiecie :) fajnie, ze pecherzyki Ci rosna !!! :)) a co do wiesiolka do bierze sie go od 1 dnia cyklu do owulacji, moj gin mi powiedzial, ze lepsze siemie lniane, wiec dlatego ja biore siemie - je mozna brac caly cykl :) takze mam w proszku i w tabletkach olej z siemienia :)) polecam :)
1xclo to bardzo mała dawka i bez panikowania, bo na mnie w ogole nie zadzialal i bede musiala brac gonal a to dopiero jest dziadostwo i nie panikuje tak:-)
na mnie 1 clo też nie działa w ogóle dlatego w 4 cyklu będę brała podwójną dawkę a znając moje szczeście to też nie zadziała. Dziewczyny przy PCO od którego dnia cyklu bierzecie clo?? Bo ja dotą brałam od 5-9 i ostatnio poiwedziałam mojej gin że czytałam że powinno się brać wcześniej a ona mówi no możesz spróbować ale ona pierwsze o tym słyszy.
I jeszcze jedno pytanko czy któraś z WAS miała laparoskopie? czy to tego zabiegu robi się jakieś specjalne badania?? jak długo trwa ten zabieg??
ja mam 1x1 CLO i mam nadzieje ze nie bede musiala wiecej... ;-)
iwoas - moze rzeczywiacie sam peknie akurat w czwartek i sie uda.. mocno trzymam kciukasyyy ;-) ja tez od 1 dc biore oeparol do 19 dc a do tego dodatkowo tran z rekina :-) i jem lososia :p
dziewuszki.. na prawde za wszystkie trYmam kciukasy!
kacha66 ja mam PCO i biore clo od 5do 9 dnia cyklu a umnie dzis 13 dc , a laparoskopie miałam ale usowali mi jajnik, a co do wiesiołak to kupiłam ten OEPAROL
Kurcze dziewczyny. Tak czytam na temat clo i monitoringu. Mi gin nic nie wspomniał o monitoringu i sama nie wiem czy nie zadzwonić i się może umówić z nim na monitoring. Zdurniałam już. A może ten cykl brać clo i dupka i zobaczymy co wyjdzie, a najwyżej od następnego cyklu monitoring.
malutka2105 - ja bym na Twoim miejscu umowila sie na monitoring, naprawde lepiej wiedziec co tam sie dzieje, zeby zadna torbiel nie powstala itd. trzeba miec monitoring, przeciez bez niego nawet nie wiesz czy clo dziala i czy pecherzyki rosna..?
mi tez nie wspomnial moj lekarz o monitoringu ale ufam mu i wiem ze jest dobrym specjalista.. niemniej umowilam sie prywatnie na usg w dwa dni po skonczeniu clo a w dzien zastrzyku z pregnylu.. dmuchac na zimne nie zaszkodzi ;-) wiem po prostu ze lepiej kontrolowac jak to sie wszystjo tam w jajnikach rozwija..
<strong>Hej Dziewczyny!!! ja po wizycie, dzis mam 13dc, pecherzyki jeszcze nie pekly kurde<strong> 24mm i 25mm</strong> sa szanse dzisiaj czy jutro,ze pekna??? mowil.ze wiadomo,ze moga tez nie peknac i to bedzie gorsza sprawa,ale jeszcze starac sie dzisiaj mozemy....co o tym sadzicie i czy ktoras z Was tak miala i pekly???
jak nie chca same rosnac, to dostana clo i teraz mam pierwszy raz tak,ze nie pekly jeszcze,chociaz mowil,ze dzis 13dc wiec jeszcze w miare wczesnie...hmmm.... czuje obydwa jajniki,ci jaksi czas pobolewaja...mowil,ze jest jeszcze sluzu plodnego widocznego...
kkkkkk100 - dziwne, ze lekarz nie podal Ci zastrzyku na pekniecie, bo dosc duze sa te pecherzyki i skoro same nie pekaja to trzeba by bylo im pomoc.. zeby nie przerodzily sie w torbiele - trzeba dmuchac na zimne ..