Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 7th 2011
     permalink
    Kandyzowana - dobrze, ze sie umowilas na USG, ja juz sie nie moge doczekac piatku.. chce wiedziec co i jak, i jak stracony cykl to wywowac @ i nastepny rozpoczac ;)
    --
  1.  permalink
    ja wole dmuchac na zimne :-) stad usg...
    po cichu wierze, ze Ci sie uda jeszcze zalapac z mezem w tym cyklu Madziu ;-))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - nie dziekuje, jak to Ty napisalas wczesniej (bodajze pod Twoim wykresem ;)), zeby nie zapeszac. Ja jednak mysle, ze skoro nie urosly te pecherzyki to juz chyba nie urosna. I dobrym wyjsciem bedzie wywolanie @, no ale to sie okaze w piatek.

Poza tym poprosze lekarza o podniesienie dawki, hmm moze do 1,5 tabletki dziennie, zeby nie przesadzac.. no zobaczymy, oby do piatku ;)

ps. wlasnie wcinam ogorkowa (goraca!!!) , a pozniej jak Maz wroci bedziemy smazyc steki ;) tez sobie zazyczyl ;) mi by tam sama zupa wystarczyla ;) dla Meza miesko to podstawa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kacha ja przy pcos i długich cyklach też biorę CLO 5-9 dc,
    --
  2.  permalink
    madzia..a moze dzis sprobojcie pofiglowac a w czwartek znowu ;)) jakby mialy peknac w miedzyCzasie to nie bedIe cyklu straconego.. on rosna ok 2 mm na dobe to wiesz ;-)) no ja mam taka nadzieje... w pt koniecznie daj znac :-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kkkkkk100 - specjalistka niestety nie jestem, ale czytalam, ze jak nie pekna to robia sie z nich torbiele, wiecej nie wiem, bo sama w takiej sytuacji nie bylam.. mi w ogole pecherzyki nie chca rosnac (dopiero mam 1 cykl z clo)

ps. ja we Wroclawiu bylam w Invimedzie :);)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kkkkkk100 - 3mam kciuki zeby u Ciebie pekly bez zastrzyku :)
    mi narazie mimo clo dawki 1x1 przez 5 dni, nie rosna :(( jeszcze 4 dni czekam na usg i jak nic nie bedzie to wywolujemy okres.. i od nowa stymulacja ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk u mnie też przy 1x1 nie urosły
    wczoraj byłam na monitoringu i już od wczoraj dupek
    a niech już będzie ten nowy cykl, jak to się dłuży;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    korda - a ile czasu masz tego dupka brac?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    12 dni 2x1
    --
  3.  permalink
    dziewczyny.. normalnie mnie straszycie.. ze one moga nie rosnac przy clo... :( a ja taka pelna optymizmu ze teraz na pewno uurosna... ugh.. :(
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    korda - hmm, to dlugo ..ciekawe co ja dostane w piatek :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    no przestań, przecież my też pełne nadziei, że skoro przy 1x1 nie rosły to przy 2x1 już będą ekstra;)
    nic się nie martw na zapas;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk wczoraj był u mnie 16dc czyli biorę do 28dc, u mnie ginka uznała, że nie ma sensu czekać, bo pęcherzyki zareagowały ogólnie, ale mało i nie było dominującego
    --
  4.  permalink
    no ja trzymam wszystkie cztery kciuki ze Wam urosna :)) ja dzis pierwszy raz 1x1 clo i za 5 dni zobacYmy ;-) mysle czy w czwartek nie zrobic jeszcze usg zobaczyc jaki maja rozmiae skoro w pt w 1szy dzien okresu mialy 7 mm...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 7th 2011 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana - nie martw sie na zapas, ja czytalam, ze moga nie rosnac, ale nie myslalam, ze akurat mnie sie to przytrafi ;) niestety chyba tak jest. no ale trzeba wierzyc, ze sie uda nastepnym razem :) Ty masz pierwszy cykl z clo i bardzo mozliwe, ze u Ciebie zaskocza od razu :) czego Ci z calego serca zycze :) bedzie dobrze :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    niektorym kobietkom to bym kopniaka dała:-)bez obrazy, tak narzekacie a dopiero niektore 1-wszy raz biora, a co maja powiedziec kobiety ktore staraja sie 10 lat, musza podejsc do in vitro to dopiero jest masa lekow i to powaznych a nie jakies tam clo, ktore nic nie powoduje oprocz malo dotkliwych boli, ktore sa i bez tych lekow, ja staram sie ponad 3 lata i tak nie marudze:-)clo pewnie nie zadziala i podwojnie bo mam fatalne lh i fsh i dopiero gonal moze cos zrobic, ale czas pokaze. Cierpliwosci kobiety:-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia - ja tez mam wysokie LH bodajze 15.09, FSH mam 5.87.. nie wiem czy to ma wplyw na dzialanie clo..
    a co do marudzenia, to uwazam, ze lepiej tu sobie pomarudzic, niz Mezom nad uchem codziennie "biadolic" ;) ja tam jestem otwarta na wszelakie marudzenia, czy ktos stara sie miesiac, ponad rok czy o wiele wiecej ;) trzeba sie wspierac, marudzic, wymieniac opiniami.. bo w swiecie rzeczywistym mam tylko jedna bliska kolezanke tu w Uk, z ktora moge o tym porozmawiac..:sad:
    --
  5.  permalink
    gosia.. a co to jest ten gonal?

madzia - nie dziekuje ;-) daje sobue czas 3 dodatkowe cykle z clo.. jesli do tego czasu nie zaskoczy to bede sie martwic.. na razie wierze i sie usmiecham ;-)

ja tu wierze ze w styczniu najpozniej przeniesiemy sie do innego tematu.. przyszlych mamusiek! ;-*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - fajnie bylo przeniesc sie w nowym roku :) tez staram sie nakrecac pozytywnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    :smile: o tak by było super Kandyzowana;) tfuu tak będzie;)
    --
  6.  permalink
    madzia- popieram! moj narzecOny czasem ma dosc juz sluchania a tutaj czuje ze to jest miejsce gdzie z innymi kobitkami z podobnymi problemami moge pomarudzic.. wymuenic sie opiniami.. wirtualnie wapierac.. czasem tak lzej.. ;))

ps. przepraszam za bledt..pisze z telefonu a tu malutka klawiaturka.. ;)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    nie wiem w jakim dniu robilas te badania Madziu, bo one sie zmieniaja, ja w 4 bodajze mialam lh 8,9 a fsh 4,5. no i wysoki testosteron, co powoduje ze clo jest za slabe i dopiero cos silniejszego moze ruszyc ale to tez przy odpowiedniej dawce iszczesciu:-)
  7.  permalink
    korda, madzie.. w styczniu a.moze i w sylwestra otworzymy picolo :-) tego z glebi serca zycze! napijemy sie na forum ;-)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    wim ze stosunek lh do fsh powinien byc 1;1 wtedy jest ok, a gonal własnie powoduje wyrownanie tych hormonow, podwyzszenie estradiolu(ja mam za niski) i jednoczesnie pomoze w rosnieciu pecherzykow, jesli sie w tym cyklu nie uda to w przyszlym go biore, tylko on jest strasznie drogi, jedna ampulka ok150, a bede ich brac 2 albo 3:-(
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosia - ja robilam w 4 dniu cyklu (lekarz zalecil zrobic je pomiedzy 2 a 4tym dniem) :) czyli masz lepsze wyniki ode mnie, na Ciebie clo w ogole nie dziala? i to przez to lh i fsh?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    gosia.. trzymam kciuki! musi sie udac. inaczej byc nie moze! ;))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandyzowana: ..

no taki sylwek z picolo mi pasuje;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    testosteronu nie mialam robionego ..hmm

Gosia - rzeczywiscie drogi ten lek , no ale to i tak nic w porownaniu z powazniejszym leczeniem.. oby nam nie bylo potrzebne.
    Zaciekawilas mnie tym gonalem..zapytam o niego mojego gina, ciekawe czy cokolwiek o nim wie .
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Dzieki Kandyzowana:-) skad taki nick?:-)
    tak, na mnie clo w ogole nie zadzialal, teraz bede brac 2xclo ale tez na nic nie licze:-(a lh i fsh to podstawowe kryterium by rosly pecherzyki i to one sa wlasnie za to odpowiedzialne, mamy nie takie i to powoduje ze nie mamy owulacji, no a gonal jest silniejszym lekiem jak juz to tutaj pisalam
  8.  permalink
    ja nawet moglabym sylwka w kapciach i pizamie przytulona do wc spedzic ;-) byle z narzeczonym i ziarenkiem w brzuszju :-) ja czuje leciutko prawy jajnik.. tam byly pecherYki.. moze cos rusza i bedzie owulka w koncu za pare dni po clo ;-))

oj jak ja bym sie cieszyla jakby Wam tez sie udalo;))
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tylko ze gonalu nie mozna brac dlugo bo mozna szybko wykorzystac rezerwe jajnikowa a wtedy i in vitro nic nie da, trzeba uwazac zeby nie doszlo do hiperstymulacji z reszta jak i przy clo, bo to moze byc roznie, na jedna nie zareaguje, a inna bedzie miala torbiel przy 1tabletce, dlatego monitoring to podstawa, a takich lekarzy od razu bym zwilnila jak karza brac clo bez monitoringu, to ryzyko, oczywiscie moze nic sie nie stac, ale lepiej dmuchac na zimne
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    gosiu.. nie wiem.. nie mam nic wspolnego z cukierkowym stylem zycia ale znajomi na mnie candy wolaja a ze nick byl zajety to jakos tak wpisalam i bylo ok ;-) ogolnie daleko mi do 'slodyczy' hehe.. charakterwk to ja mam.. ;-) ale lubie m.in. kandyzowane owoce.. ;-) w sumie nie zastanawialam sie czemu tak mowia.. hehe..

co do lekow.. to smutne ze musimy sztucznie sie stymulowac by moc kochana dIdzie miec... ta kobieca natura... hyhs...
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja to sie tylko zastanawiam czy w przyszlosci te hormony na nas sie nie odbija?:-(
  9.  permalink
    gosiu.. wszystko ma swoje konsekwencje po latach... ale tez zalezy jak dlugo i jak mocno sie ingerowalo.. mam nadIeje ze u nas szybko odejdIe w zapomnienie.. a my bedIemy miec swoje malenstwa ;-)
    --
  10.  permalink
    Witam ! Jestem tu nowa. Chciałabym zapytać o jakieś wspomagacze w zajściu w upragnioną ciąże
    :confused:
  11.  permalink
    czy z clo moge bezpiecznie apap brac? no spa nie pomaga a boli mnie jajnior :-( zaczelo sie.. tak bedzie te kilka dni az do zastrzyku? :-( aghh..
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    pewnie ze tak ja ostatnio byłam na monitoringu i tak mnie glowa polała i mowie se ale mniedzis głowa bardzo boli a lekarz zeby cos wziac apap lub cos przeciwbolowego
    --
  12.  permalink
    dzieki iwoas za odp szybka :-) pedze po apap :-) o ile narzeczony do pracy nie zabral... :-\ a bola Ciebie na CLO jajniki czy nie??
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    mnie nic nie bolało, ale też nie zadziałało, także kandyzowana bądź dobrej myśli;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana wiesz ja mam tylko jeden jajnik czasem czuje jakies kłucia
    --
  13.  permalink
    korda :-) ja mysle ze szybko sie uda :-*

iwoas :-( jeden jajnik ale wriat ;-) nim sie obejrzysz bedziesz miec brzuszek jak pileczka ;:-)

ale mnie cmi jajnior... a apapu itp brak.. zabral dziad do pracy.. hyhs...
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    pewnie ze jeden wart juz raz zaowocował przy CLO
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) :smile:
    --
  14.  permalink
    dobranoc kobitki.. lece spac ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    dobranoc;)
    --
  15.  permalink
    Kandyzowana: a bola Ciebie na CLO jajniki czy nie?

Ciebie bolą od razu w tych dniach co Clo zażywasz ?? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mgielka1983 - mnie tez bolaly janiki, bardziej niz zwykle, myslalam, ze clo dziala.. no zobaczymy ostatni raz w piatek..
    dzis dalej mnie boli lewy jajnik..:confused:
    --
  16.  permalink
    jeszcze wrocilam na chwilke..

mgielka.. bo boli mnie prawy jajnik tak cmiaco.. i to nieprzyjemne.. w pt mialam usg (1szy dzien cyklu) i powiedzial ze mam 2 pecherzyki po 7 mm w nim.. moze jajnik zaczal pracowac? stad ten bol? bo na pewno nic zlego tam nie bylo..

madzia.. moze peknie niebawem.. poprzytulaj sie z.mezem ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - u mnie sek w tym, ze nie ma co pekac :( jajniki bola, ciagle mi sie wydaje , ze mam owulke.. a tu nic nie rosnie :( jedyne co to test owulacyjny mialam wczesniej pozytywny w 19 dniu cyklu ( co dla mnie jest bardzo wczesnie)..choc jak to dziewczyyny pisaly, test owulacyjny pozytywny nie musi znaczyc, ze owulka bedzie..

milego wieczorku :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.