Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No przyznam, że dość nietypowy objaw, ale sądzę, że jest możliwe, że to po operacji. Spróbuj jakoś zdobyć to skieroweanie do neurologa. W końcu nie musisz się upierać, że to kojarzysz z operacją - boli, to trzeba to zbadać.
Ewuś bez względu na to czy ma to związek z operacją czy nie, należy to zdiagnozować i lekarz przysłowiowej łaski nie robi tylko powinien wystawić skierowanie...
A może spróbuj się umówić do innego lekarza, np. jeżeli jest z rana to może zapiszą Cię w przychodni na popołudnie lub na odwrót?? Powiedz, że to pilne i nie możesz czekać na swojego lekarza.
RoxyEwa jak bylas znieczulana? Ja w czasie cesarki mialam znieczulenie w kregoslup i tez strasznie bolala mnie reka. Pielegniarka powiedziala ze to od znieczulenia. Po kilku dniach przeszło.
Ale sądzisz, że zakładając welfron coś uszkodzili Ci w ręce? Wiesz, jeśli nadal boli i utrudnia Ci to życie, to albo idź do innego lekarza w innej przychodni - zawsze możesz powiedzieć, że chcesz zmienić lekarza, albo idź do swojej lekarki i przedstaw jej sprawę tak jak jest, że ból jest znaczny i że po prostu nie możesz tak żyć - jeśli uważa, że to może mieć inny powód niż operacja, to niech go szuka, ale sprawy nie olewa.
OK, bo wcześniej nie skojarzyłam tego z welflonem. No tak, właściwie możliwe, że tam Ci się jakiś stan zapalny wdał... Koniecznie to skonsultuj z jakimś sensownym lekarzem.
weflon
welfron
weflonu
z welflonem
Postaram sie jutro pojechac.Strasznie przechodze ta miesiaczke mimo iz minelo prawie 5 tyg to bol niewyobrazalny,w dodatku ta reka
Gdzies wyczytalam w necie ze moze wystepowac bol ramion po laproskopii ze zwgldu na to iz do ciala podczas zabiegu jest wpuszczany dwutlenek wegla aby podniesc powolki brzuszne i odslonic narzady i dwutlenek moze byc uwieziony przez jakis czas w przeponie dzieki czemu wywoluje to bol,ale mnie ramiona nie bola tylko reka....
A czemu wenflon powinien byc w prawej rece? Ja przy porodzie mialam w lewej i przy laparoskopii tez. Choc tego samego dnia, po ok 12h od zalozenia, jak pielegniarka cos mi wstrzyknela to czulam koszmarny bol od ramienia az po dlonie. Poinformowalam ja o tym a ona mowi, ze nie powinno bolec. Myslalam, ze przejdzie jednak bol byl wlasnie co raz gorszy i pozniej az do szyji promieniowal. W koncu pielegniarka dotknela mojej reki i wyczula, ze jest zrobila sie taka koszmarnie twarda i napuchnieta wiec zmienila mi wenflon na prawa reke i wtedy juz wszystko bylo w porzadku
A czemu wenflon powinien byc w prawej rece?
jaca- cieszę się, ze się nie nafochałaś :) Bo nic złego nie miałam na mysli.Mnie tez tu ktoś uświadomił,że piesze się "aha" a nie "acha" i wdzięczna jestem, bo juz więcej nie palnę ;)
W moim szpitalu wkłuwali wenflon w prawą rękę bo łatwiej było z prawej strony ustawić cały osprzęt kroplówkowy...Z tym,że u mnie jest problem z żyłami w prawej ręce no i w związku z tym założyli mi wenflon na lewą.Natomiast wydaje mi się,że wszystkie bóle związane z wenflonem spowodowane mogą być nieprawidłowym założeniem go. To tak samo jak przy zastrzykach, czy pobieraniu krwi- zależy na jaką pielęgniarkę się trafi.
Wenflon zakladla mi anestezjolog na sali operacyjnej co mnie zdziwilo bo myslalam,ze od tego sa pielegniarki
Nie wiem jak to jest przed operacją- czy wolno pić?
No ja miałam operację przez powłoki brzuszne, uśpili mnie na cacy. Nie wiem, jak to jest przy laparoskopii, ale sprawa wkłucia chyba wygląda podobnie.Ale się namęczyłaś... ręka, serce, uch! Może to jakieś żylne sprawy w tej ręce? Żyły też potrafią porządnie boleć... Ty, a może jakiś skrzep? Mnie koszmarnie bolał jajnik i to przez jakieś kilka miesięcy po operacji. Dopiero mądra lekarka dała mi czopki z heparyny i - ból jak ręką odjął.
jaca randa co masz na mysli "przez powloki brzuszne"? Nie chodzi Ci wlasnie o laparoskopie?
Ja przed operacja w ogole nie czytalam takich rzeczy. Wtedy to moje serce by nie wytrzymalo z czarnowidztwa. Wystarczajacym dla mnie stresem byla narkoza :)