Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeApr 30th 2012
     permalink
    My sie staramy od listopada, ja mojej gp powiedzialam ze mam problem z okresem po odstawieniu tab antykoncepcyjnych I ze staramy sie z mezem I nic, wiec spytala mnie czy kochamy sie co 3dni zeby sperma byla caly czas swieza, odp ze tak, wiec zlecila mi najpierw badania krwi jedno w dniu owulacji 2 w 2-4dniu okresu (ktorego jeszcze nie mialam :( ) I usg normalne I dopochwowe (czekam na wyniki bo lekarka ktora mi je robila nie mogla mi nic powiedziec-beznadziejnie!) Moja gp zareagowala wporzadku, jak nigdy! Chyba trafilam na to na czym sie zna bo z kazda inna rzecza jaka przychodzilam do lekarza to sprawdzala na google co moze mi byc I PARACETAMOL! Bylam tez u innej p. Dokto I powiedziala mi ze oni zadnych badan nie robia do roku czasu, no chyba ze podejrzewasz ze cos jest nie tak, wiec ciesze sie ze mi moja gp zlecila badania I powiedziala ze jesli beda dobre to wtedy zbadaja krew I sperme mojego meza. Wiec chyba jest roznie z tymi lekarzami, moze rzeczywiscie warto mowic ze sie stara juz jakis czas ( rok albo3lata) I pow ze sie kochacie w dni plodne I nic, na pewno cos zleci grunt zeby mowic przekonujaco I stanowczo, zeby wiedziec czego sie chce I latwo nie odpuszczac!
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
  1.  permalink
    Angel a co innego byc chciala na grype?
    Bo chyba nie antybiotyki.
    --
  2.  permalink
    Jasne, leczmy sami grype antybiotykami:/ bo brytyjscy lekarze wiedza mniej niz my.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Przeskoczyla moja wiadomosc:angry:
  3.  permalink
    Przeskakuja moje wpisy, ale zeby byla jasnosc dopisze, ze grypa to WIRUS a wirusow sie antybiotykami nie leczy.
    --
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    dziewczyny na wszystko postaram sie odpowiedziec tylko pomalu :smile: tylko pomalutku bo musze pomalu zczytac od wszystkich, jak cos to mozecie na prv. tez pisac, postaram sie pomoc :)
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    na poczatku oczywiscie zaczelismy od gp, ja mialam dobrze bo gp fajne i skierowalo mnie i mojego R ma wszystkie badania. Oczywiscie troche to trwalo. A nie chcialam placic dodatkowo za badania bo wiadomo na prv to drogo.
    A gdy juz mialam wszystkie badania to w szpitalu na spotkaniu w sprawie iui i ivf powiedzieli mi ze sie nie kwalifikuje do darmowego wiec od tamtej pory zaczelam szukac na necie prywatnych klinik, bo stwierdzilismy ze do pl nie bedziemy jezdzic po wiadomo, praca, szkola i wieksze wtedy by byly koszty bo R dniowka w plecy + samolot+wyzywienie w pl+ beznyna itp.
    Ja szukalma sama kliniki a glowie kierowalam sie tym zeby byla nie daleko od mojego domu, bo tak latwiej, mozna ze szkoly i z pracy sie na chwilke wyrwac i nikt nic nie musi wiedziec. Potem poczytalam opinie, ale generalnie mozna do nich dzwoniec i sie dopytywac. Wg mnie kliniki tutaj maja podobne standardy a iui czy ivf robia tak samo i z tymi samymi lekami. (oczywiscie w zaleznosci od potrzeb zdrowotnych pacjetki).
    .
    My mielismy 2xiui i stwierdzilismy ze bez sensu wydawac kase i robic kolejne jak te dwa nie wyszly a jedno iui to koszt Ł700.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    y sie staramy od listopada, ja mojej gp powiedzialam ze mam problem z okresem po odstawieniu tab antykoncepcyjnych I ze staramy sie z mezem I nic, wiec spytala mnie czy kochamy sie co 3dni zeby sperma byla caly czas swieza, odp ze tak, wiec zlecila mi najpierw badania krwi jedno w dniu owulacji 2 w 2-4dniu okresu (ktorego jeszcze nie mialam :( ) I usg normalne I dopochwowe (czekam na wyniki bo lekarka ktora mi je robila nie mogla mi nic powiedziec-beznadziejnie!) Moja gp zareagowala wporzadku, jak nigdy! Chyba trafilam na to na czym sie zna bo z kazda inna rzecza jaka przychodzilam do lekarza to sprawdzala na google co moze mi byc I PARACETAMOL! Bylam tez u innej p. Dokto I powiedziala mi ze oni zadnych badan nie robia do roku czasu, no chyba ze podejrzewasz ze cos jest nie tak, wiec ciesze sie ze mi moja gp zlecila badania I powiedziala ze jesli beda dobre to wtedy zbadaja krew I sperme mojego meza. Wiec chyba jest roznie z tymi lekarzami, moze rzeczywiscie warto mowic ze sie stara juz jakis czas ( rok albo3lata) I pow ze sie kochacie w dni plodne I nic, na pewno cos zleci grunt zeby mowic przekonujaco I stanowczo, zeby wiedziec czego sie chce I latwo nie odpuszczac!
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    O I znowu przeskoczylo! AngelUK przeczytalas?
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    ja jak i po iui tak i po ivf czuje sie dobrze, nic mnie nie boli, nic nie plamie.
    Co do ludzi w klinice, bardzo fajni ludzie, brdzo mili, o co bym nie zpytala to odpowiedzieli i doradzili.
    .
    JA TEZ NIE MOWIE PO ANGIELSKU BARDZO DOBRZE, JA SIE DOPIERO UCZE, WIEC .........
    .
    ale dla nich nie bylo problemu tak mi wytlumaczyli ze wiedzialam wszystko.
    .
    przed iui bralam tylko Clomid ale moj organizm chyba dobrze na niego nie reagowal bo owulacje mialam dopiero w 19 dc i wtedy mi robili iui, a 36 godzin przed iui dali mi Ovitarelle na pekniecie. IUI mnie nic a nic nie bolalo, jajowody mial sprawdzane jak bylam na wakacjach w polsce wiec moze dlatego nie bolalo.
    .
    A do ivf to juz wiecej lekow trzeba, jak bedziecie chcialy to wam wypisze cala litanie :bigsmile:
    Bralam i zastrzyki w brzuch i tabletki.
    do pobierania jajeczek mnie usypiali wiec bylo ok, bo nic nie czulam nic nie widzialam wiec sie nie stresowalam, odplynalam w 10 sekund.
    potem sie obudzilam to mnie brzuch bolal jak w @ ale pozwalaja brac leki przeciwbolowe wiec wizielam i bylo ok. Pobrali mi 10 jajeczek z czego 8 udalo sie zaplodnic. I wczoraj mialm transfer, 2 embriony byly takie bardzo dobre ale ze wzgledu na to ze w pierwszej ciazy maialm problemy z donoszeniem i moja szyjak nie trzymala to doktor doradzil nam zebysmy wzieli tylko jedno jajeczko i tak zrobilismy. Sam transfer tez nie bolal, tylko tyle ze robi sie go przy pelnym pecherzu moczowym i to bylo najgoprsze dla mnie bo nie moglam sie rozluznic bo bym sie doktorkowi zesikala na twrz :shamed::bigsmile::wink:
    po skonczeniu, normalnie wstalam, przebralam sie i wrocilismy do domu.
    .
    Dzis czuje sie dobrze, nic mnie nie boli, bylam w szkole i wszystko robie, oczywiscie nie skacze i nie dzwigam :smile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Bo tak to jest z tymi lekarzami w UK! W sumie nie ma co Im sie dziwic jak KAZDY angol leci do lekarza z byle piedolka (ostatnio u mojego meza w pracy chlopak nie przyszedl bo go glowa bolala I poszedl do lekarza-no niewyobrazalne! A u mnie w pracy dziewczyna rozciela palec KOPERTA I pojechala na pogotowie po plaster!!!!! No smiechu warte I w sumie nie ma co sie dziwic ze angielscy lekarze tak reaguja na wszystkie dolegliwosci...trzeba byc upartym u lekarza I zadac swojego. U mnie zaczela schodzic skora z dloni (od srodka) lekarka nie wiedziala co to jest ale I tak przepisala mi jakas masc-nawet jej nie wykupywalam bo po co?! Skoro stwierdzila ze nie wie co to to wypisala mi masc na co?! I powiedziala mi ze jak nie przejdzie to zeby znowu przyjsc I dopiero wtedy zapisze mnie do lekarza, poszlam za tydzien I mowie ze dalej to samo a wygladalo okropnie! Ona na google sprawdza I mowi ze nie wie, ze da mi antybiotyki (ciekawe na co skoro nie wie co to) I jak nie przejdzie to wtewdy mnie zapisze do dermatologa a ja jej mowie ze nie, ze tak mi mowila ostatnio ze wyglada to zle I nie wyjde poki mnie nie zapisze-no I zapisala. To samo zrobila kol w ciazy, jak rodzila, lekarka jej powiedziala ze ma za male rozwarcie I prosze przyjechac za pare godzin, a ona ze sie nie ruszy ze szpitala, ze to jej pierwsza ciaza I ze nie wyjdzie bo sie boi I takie tam nagadala no I pozwolili jej zostac, z ang lekarzami trzeba ostro wyrazic sie co sie chce a wtedy POMOGA! (Najlepiej przy grypie juz mowic ze sie leczy pare dni paracetamolem albo ibuprofenem albo tymi dwoma lekami naraz no I ze nie pomagaja!)
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    Ehhhh
    Wolanka - czekam na ciebie z niecierpliwoscia zebys zdala relacje i odp na moje pyt. :)
    Iza1988 - jak dlugo się starasz o dzidzie?
    My bylismy na badaniach w pl tylko, mamy zamiar się wybrac do gp tutaj, i chciala bym wiedziec jak oni podchodza do tego, czy tak samo jak z grypa? :)
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    Iza1988 tak sa polscy lekarze i polskie przychodnie.
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    @matylda1982 - majac 40 st goraczki -utrzymujacej się 6 dni, okropny bol gardla, drgawki, katar i bole miesni , gdy poszlam do gp dostalam paracetamol
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    Bo pani lekarka stwierdzila że to wirus i przejdzie. Dobrze że mialam polskie antybiotyki.
  4.  permalink
    Dziewczyny to jak wy chcecie urodzic dzieci w kraju w ktorym uwazacie ze lekarze nic nie wiedza? Moze czas powrocic do Polski :/
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Bo tak to jest z tymi lekarzami w UK! W sumie nie ma co Im sie dziwic jak KAZDY angol leci do lekarza z byle piedolka (ostatnio u mojego meza w pracy chlopak nie przyszedl bo go glowa bolala I poszedl do lekarza-no niewyobrazalne! A u mnie w pracy dziewczyna rozciela palec KOPERTA I pojechala na pogotowie po plaster!!!!! No smiechu warte I w sumie nie ma co sie dziwic ze angielscy lekarze tak reaguja na wszystkie dolegliwosci...trzeba byc upartym u lekarza I zadac swojego. U mnie zaczela schodzic skora z dloni (od srodka) lekarka nie wiedziala co to jest ale I tak przepisala mi jakas masc-nawet jej nie wykupywalam bo po co?! Skoro stwierdzila ze nie wie co to to wypisala mi masc na co?! I powiedziala mi ze jak nie przejdzie to zeby znowu przyjsc I dopiero wtedy zapisze mnie do lekarza, poszlam za tydzien I mowie ze dalej to samo a wygladalo okropnie! Ona na google sprawdza I mowi ze nie wie, ze da mi antybiotyki (ciekawe na co skoro nie wie co to) I jak nie przejdzie to wtewdy mnie zapisze do dermatologa a ja jej mowie ze nie, ze tak mi mowila ostatnio ze wyglada to zle I nie wyjde poki mnie nie zapisze-no I zapisala. To samo zrobila kol w ciazy, jak rodzila, lekarka jej powiedziala ze ma za male rozwarcie I prosze przyjechac za pare godzin, a ona ze sie nie ruszy ze szpitala, ze to jej pierwsza ciaza I ze nie wyjdzie bo sie boi I takie tam nagadala no I pozwolili jej zostac, z ang lekarzami trzeba ostro wyrazic sie co sie chce a wtedy POMOGA! (Najlepiej przy grypie juz mowic ze sie leczy pare dni paracetamolem albo ibuprofenem albo tymi dwoma lekami naraz no I ze nie pomagaja!)

Treść doklejona: 30.04.12 19:02
    My sie staramy od listopada, ja mojej gp powiedzialam ze mam problem z okresem po odstawieniu tab antykoncepcyjnych I ze staramy sie z mezem I nic, wiec spytala mnie czy kochamy sie co 3dni zeby sperma byla caly czas swieza, odp ze tak, wiec zlecila mi najpierw badania krwi jedno w dniu owulacji 2 w 2-4dniu okresu (ktorego jeszcze nie mialam :( ) I usg normalne I dopochwowe (czekam na wyniki bo lekarka ktora mi je robila nie mogla mi nic powiedziec-beznadziejnie!) Moja gp zareagowala wporzadku, jak nigdy! Chyba trafilam na to na czym sie zna bo z kazda inna rzecza jaka przychodzilam do lekarza to sprawdzala na google co moze mi byc I PARACETAMOL! Bylam tez u innej p. Dokto I powiedziala mi ze oni zadnych badan nie robia do roku czasu, no chyba ze podejrzewasz ze cos jest nie tak, wiec ciesze sie ze mi moja gp zlecila badania I powiedziala ze jesli beda dobre to wtedy zbadaja krew I sperme mojego meza. Wiec chyba jest roznie z tymi lekarzami, moze rzeczywiscie warto mowic ze sie stara juz jakis czas ( rok albo3lata) I pow ze sie kochacie w dni plodne I nic, na pewno cos zleci grunt zeby mowic przekonujaco I stanowczo, zeby wiedziec czego sie chce I latwo nie odpuszczac!
    wkleilam jeszcze raz bo mi przeskoczylo
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    Iza1988 taka sluzba zdrowia... Brak slow!
    Trzymam kciuki za was kochana.

.

Wolanka - a jak dlugo to trwa już? Kiedy zaczelas się starac o iui i nvt? Jak dlugo to już trwa?
  5.  permalink
    Taka sluzba zdrowia, lekarze nic nie wiedza, za to emigrantki ledwie mowiace po angielsku sa zdolne wyleczyc grype antybiotykiem przywiezionym z Polski :/ zakladam ze z medycyny macie po 3 fakultety.

Podziwiam za odwage. Trzeba jej w duzej dawce by zyc w kraju w ktorym nie ufa sie lekarzom. Na Waszy miejscu drzalabym kazdego dnia, czy przypadkiem nie bede musiec miec stycznosci z sluzba zdrowia.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dziewczyny nie ma sie co spierac na temat lekarzy GP...
    inny temat ma ten watek...

Treść doklejona: 30.04.12 19:40
    my poszlismy do GP z wynikami badan nasienia, co prawda byly one z pl i nie wiedzielismy czy mu mowic o nich czy nie , no ale z drugiej strony skad niby wiemy ze nasienie jest kiepskie...
    kazal odczekac 3 miesiace i przyjsc do niego po skierowanie do kliniki.
    Bardzo mily i rzetelny.

Treść doklejona: 30.04.12 19:41
    Wolanka super ze tu jestes , mozesz nam duzo "rozswietlic" sytuacje tutaj:)
    3mma kciuki najmocniej jak sie da:)))

Treść doklejona: 30.04.12 19:43
    A!
    wydrukowalam moje wykresy i pokazalam mu chetniej ogladal niz moja gin.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Dzieki!!! mam nadzieje ze sie uda:):)

Treść doklejona: 30.04.12 19:56
    czasami sie zdarzaja dobrzy i normalni lekarze, dobrze ze powiedzieliscie ze robiliscie badania w pl, pzynajmniej wie ze cos w tym kierunku robicie bo cos jest nie tak, trzymam kciuki za badania
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    jesli mieszkasz w uk i chcesz sie tu leczyc - nie mozesz porownywac w pl robia tak, a to robia tak,
    jestes tu wiec musisz tolerowac niektore rzeczy.

Treść doklejona: 30.04.12 19:59
    bynajmniej ja zaczynam przyjmowac takie myslenie...
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    dokladnie, jesli sie zdecydowalismy mieszkac tutaj i zyc to musimy sie przyzwyczaic do tego zycia tutaj...jezyka, jedzenia, lekarzy i ich zwyczajow.. mi sie nawet podoba-na pewno lepiej niz w Polsce (przynajmniej niektore rzeczy) i ogolnie nie jest zle!:)
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    ja tez mialam troche badan z pl, i nigdy nikt mi nie powiedzial ze sa zle, nie mialam tylko opisow np. z HCG przetlumaczonych na angielski wiec im przetlumaczylam na miejscu i bylo ok :)
    a jak bylismy w pl w Gamiecie to lekarz sie z dziwil ze my do niego przyszlismy bo stwierdzil ze w UK sa najlepsi lekarze :) a my bylismy tylko po to zeby sobie przyspieszyc niektore badanie bo tu trzeba czekac a w PL idziesz placisz i masz :wink:

Treść doklejona: 30.04.12 20:24
    oczywiscie wszystko zalezy od teggo na kogo sie trafi bo czasem to mozna trafic na konkretnego pacana :) jak moj synek mial 2 lata zachorowal na zapalenie krtani i zaden lekarz w SZPITALU podkreslam w szpitalu nie wiedzieli co mu jest, a ja popatrzylam na necie, poczytalam porownalam objawy i ................... po trzech dniach pojechalam do pl doktora, dala mu zastrzyk rozluzniajacy i bylo ok :)
    • CommentAuthorangelUK
    • CommentTimeMay 1st 2012
     permalink
    wolanka. Jak dlugo staraliscie się o in vitro? I jak wasza rodzina zareagowala na ta wiadomosc?

Kazdy ma odmienne zdanue na temat GP.

Milego dnia
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Jaka prywatna klinike jestescie w stanie polecic w poludniowej Anglii? i jakie sa mniej wiecej ceny?
    • CommentAuthorangelUK
     permalink
    Przepraszam że pytam ale jestem ciekawa. W nastepnym tygodniu mamy wizyte w GP. Nie mamy dzieci, wiec staramy się o nasza pierwsze dzidzie. Trzymam kciki za was!!!!!!
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Angel jak dl.sie staracie?
    robiliscie jakies badania na wlasna reke ?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Izuk, a wy jak dlugo sie staracie? robiliscie jakies wyniki w uk?
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    my od maja zeszlego roku...
    czyli rok, ja robilam badania hormonow przed staraniami a P.robil 3miesiace temu badanie nasienia w pl rowniez.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    i jakie wyniki wam wyszly? bierzesz jakies leki na to?
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    wyniki wyszly b.zle.
    P.bierze tylko witaminy, za tydzien ma wizyte u androloga w pl i kolejne badanie nasienia.
    --
    •  
      CommentAuthorwolanka
    • CommentTimeMay 1st 2012 zmieniony
     permalink
    u nas generalnie nikt nic nie wiem, rodzina tzn. rodzice, siostra i baracia nic nie wiedza o staraniach jak i o ivf - ie, zdecydowalismy ze to nasza sprawa i nikt nie musi wiedzec. Tym bardziej ze my tu a cala rodzina w pl, wiec jest mozliwosc ukrycia. Jak pytaja o dziecko to mowie ze : na wszystko przyjdzie czas i pora.
    Moze ktos zapyta czemu ukrywamy, bo
    1. W pl inna metalnosc ludzi, czegolnie na wsi tam gdzie my mieszkamy, i nie chce zeby jakas wscipska osoba powiedziala kiedys zeby nam dogrysc ze nasze dziecko jest z probowki albo cos takieg.
    2. Nie chcemy martwic rodzicow, moja mama na na tyle swoich problemow. A rodzice jak to rodzice pewnie by drazyli temat, i pewnie padlo by pytanie czyja to wina, a tu nie ma wogole naszej winy, bo wszystkie badania wychodza dobrze.
    3. Pozatym jakos nigdy sie o tym nie zgadalo wiec my nie rozwijalismy tematu.
    4. Pozatym chyba wewnetrznie nie mamy takiej potrzeby zeby o tym mowic na prawo i lewo, pewnie kiedys przyjdzie taki czas ze powiemy rodzinie ale to bedzie zalezalo pewnie od chwili.

O ivf wiedza tylko 3 osoby, moja kuzynka, jedna przyjaciolka tu w Uk ktora mi bardzo pomaga i jedna przyjaciolka w pl.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    trzymajcie to dla siebie! ja tez tak bym zrobila! wasza sprawa z dzieckiem i nikt nie musi sie wtracac i dawac swojego zdania! jestescie doroslymi ludzmi i sami wiecie czego chcecie i na co sie decydujecie! trzymam za was kciuki...moze kiedys przyjdzie czas ze powiecie a narazie powodzenia
    izuk: to nie dali wam zadnych lekarstw zeby leczyc sie i zeby jakos w ta ciaze zajsc? nie mieliscie zadnych konsultacji?
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    angelUK - o prywatne ivf nie starasz sie dlugo, wstarczy ze masz badania hormonow i kase i w ciagu dwoch miesiecy masz juz ivf. Umawiasz sie na spotkanie z doktorem i oni decyduja jak to dalej bedzie wygladac.

Treść doklejona: 01.05.12 12:16
    http://www.createhealth.org/
    .
    my bylismy w tej klinice, poczytajcie sobie i tam tez jest cennik.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    strasznie drogo:sad:
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    iza1988 my dostalismy wyniki 2 dni przed odlotem do uk bylam w MEGA szoku!niespodziewalam sie ze jest tak zle...

i mialam tylko wizyte u gin.wiec nie dalo rady szybko znalezc lekarza i isc z wynikami.
    Na to nie ma lekarstwa, - bedziemy teraz szukac przyczyny.

narazie zastosowalismy wiecej ruchu, zdrowsze odrzywianie sie i witaminy, moze teraz cos nam lekarz androlog powie.

Treść doklejona: 01.05.12 12:24
    wy robiliscie badania?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    aha, to "wina" tkwi u twojego narzeczonego ? jesli moge spytac?
  6.  permalink
    Iza1988

W sumie tak drogo nie wychodzi jak porownac z cenami z Polski oczywiscie zakladajac brytyjskie zarobki.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no jesli porownywac z cenami w Polsce to na pewno wychodzi taniej! w Polsce to ceny niewyobrazalne i malo kogo na to stac..niestety
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    tak tu tkwi problem, jest 0 plemnikow o prawidlowej budowie...
    czyli wcale...
    za tydzien badanie ( po 3miesiacach robisz kolejne) nasienia i zobaczymy czy jest jakas roznica.

Treść doklejona: 01.05.12 12:36
    iza1988 - wy robiliscie jakies badania na "wlasna"reke?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    aha, no to rzeczywiscie niema lekarstw tylko (zdrowe odzywianie, spacery itp.) pytam bo nie wiem jak u nas bedzie i boje sie troche reakcji mojego meza jesli z nim cos bedzie nie tak :sad: wiadomo jak to faceci-przezywaja to zupelnie inaczej niz kobiety i troche sie tego obawiam...ale trzymam kciuki..na pewno sie w koncu uda- pewnie w najmniej spodziewanym momencie-tak jest zawsze:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    u nas bylo odwrotnie ja sie kompletnie zalamalam....
    A P.caly czas mysli pozytywnie....
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    no u nas narazie tez tak jest bo nie wiemy jeszcze w czym tkwi problem..jutro mija 2 tyg od usg wiec powinnam mic lada dzien wyniki..ale jak sie dowiemy to sie boje ze zupelnie moze sie odwrocic..:(
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    czyli nie robiliscie badania nasienia ?
    --
  7.  permalink
    Iza moze zupelnie niepotrzebnie panikujesz. Staracie sie od pol roku a Ty juz myslisz o IVF. Dajcie sobie czas. Po drodze jest jeszcze wiele innych opcji.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    nie nie robilismy, najpierw ja mam robione wszystkie badania a pozniej maz, tak nam powiedziala lekarka..
    narazie nie myslimy o IVF, tak pytalam z ciekawosci jak to wyglada i jakie sa ceny
  8.  permalink
    Iza a zdajesz sobie sprawe ze wyniki moga wyjsc calkowicie poprawne, bo pol roku staran to wedlug norm ledwie rozgrzewka.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    pisalas ze masz problem z okresem..
    moja przyjaciolka zmienila diete (ma problem z nad waga) i okres sie unormowal, nie mowie ze u Ciebie jest tak samo ale mysle szybko znajdzie lekarz przyczyne i nie powinnas caly czas o tym myslec i dokladnie nie mysl o IVF!!!
    bo to napewno nie bedzie Wam potrzebne.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    matylda1982 zdaje sobie sprawe ze moga wyjsc dobre, ale wedlug mnie cos moze myc nie tak..szczegolnie ze lekarka baknela cos podczas usg ze moge miec problem z zajsciem w ciaze jesli nie mam regularnego okresu przez odstawienie tabletek ponad pol roku temu i powiedziala cos jeszcze ale juz niezrozumialam bo to bylo typowo medycznym jezykiem:( poczekam te pare dni jesczze na wyniki i zobacze co mi lekarz powie.
    Izuk: problemu z nadwaga nie mam (waze 65kg przy 169cm - wiec chyba nie jest zle:) ) no mam nadzieje ze przyczyne znajdzie i cos zaradzi..
    dzieki za wsparcie dziewczyny naprawde jest mi lepiej
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.