Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dla mnie osobiscie obecnosc wkladki obok mojego dziecka w lonie bylaby dosc traumatycznym przezyciem
wg mnie to logiczne... Jeśli organizm jest przyzwyczajony (nauczony) do pozbywania sie płodu w chwili chęci jego zagnieżdżania się to potem robi to "nawykowo". Podobnie jest przy aborcjach czy poronieniach - organizm zaczyna odrzucać ciążę bo zostaje tego "nauczony" Również gin twierdzą, że stosowanie spirali sprzyja poronieniom.
Ama, ale co z tego ma wynikac?
przykłady płytkiego, łatwego życia
dlaczego nie może być tu miejsca na kogoś, kto uważa inaczej niż wszechwiedzące autorytety: media, ulotki, reklamy, manipulowani lekarze i zmanipulowani naukowcy
Tak trudno jest "szanować", "tolerować" i "akceptować" światopogląd osoby wierzącej?
Może warto tu zaprosić specjalistę od zranień duchowych, emocjonalnych, rozwojowych...?
Irjanka, większość lekarzy szasta receptami nie tylko na środki antykoncepcyjne. Weźmy pod uwagę choćby antybiotyki. Tylko, że zażywanie antybiotyków jakoś nie pociąga za sobą komentarzy o płytkim życiu. Więc nie udawajmy, że w takich dyskusjach chodzi wyłącznie o zdrowie i dobro kobiety.
Dobrosułko, Kodamo, ja sądzę, że właśnie pytacie złośliwie, naigrawacie się, i to w dość niezgrabny sposób. Bo tak naprawdę też należy do umiejętności.
Spójrz, jesteś wolna, nikt Cię nie dyskredytuje za Twój sposób życia, Twoje przekonania, a tym bardziej wierzący.
Czyż jeszcze za mało skrzywdzonych kobiet, bezpłodnych młodych dziewczyn, które żałują, że wzięły?
Konwalijko, czy ktoś kiedykolwiek obraził Cię za to, że przyznałaś się do stosowania antykoncepcji?
Czy antykoncepcja sprzyja zadowoleniu?
Chciałabym wiedzieć z czego jest zadowolona kobieta przyjmująca hormony, poważnie, bo nie wiem.
Ale dlaczego się cieszysz, Konwalijko, o to mi chodzi.
Jakie efekty, następstwa wprawiają Cię w radość?
Ja stosuję NPR od kilku lat i też, sądzę, nie mniej sie cieszę. :-)
sposabella: Chciałabym wiedzieć z czego jest zadowolona kobieta przyjmująca hormony, poważnie, bo nie wiem.
To niech sie moze wypowie taka, ktora stosuje i jest zadowolona bo ja nie mam w tej materii osobistych doswiadczen. Mysle jednak, ze kazda wspomni o latwosci stosowania i wysokiej skutecznosci.
Co do łatwości stosowania pigułki - sądzę, że nie jest to aż tak łatwe, jak się o tym pisze, czy sądzi.
Ja też mam dużo satysfakcji z udanych spotkań z mężem, a konsekwencji w postaci poczęcia od 5 lat żadnych :-)
wliczajac gumki robione na drutach