Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo przede wszystkim zależy mi na tym żeby moje dziecko miało babcie i dziadka w pełnym wymiarze
czyli i z nazwy... w bajkach, ksiazkach czy filmach zawsze używa się stwierdzeń, które tak kojarzą sie z błogim, ciepłym dzieciństwem np. "u babci w ogródku", "u babci zawsze pachniało szarlotką", "dziadek nauczył mnei majsterkować" itp..... ja nie miałam takich dziadków i bardzo bym chciała żeby moja córeczka właśnie miała Babcię i Dziadka a nie Grażyne i Mirka
Mój mąż do moich rodziców mówi po imieniu.... mnie to sie nie bardzo podoba, ale w sumie wszedł w naszą rodzinę w bardzo dorosłym wieku, więc trudno żeby 35 letni chłop nagle zaczął mówić mamo i tato ....

i dlatego pytam na forum czy slusznie mi sie to nie podoba. A tez mam ciotki i wujkow do ktorych mowie po imieniu i są to najlepsze ciotki i wujkowie jakich mam w rodzinie.
danap , co do tego że jestem do nich uprzedzona to w sumie racja
Mój ojciec nie życzył sobie mówienia dziadek bo dziadem nie jest
Tego powiązania nie łapię...Tego powiązania nie łapię...
wiem, że to niepedagogiczne i niewychowawcze ale nie mogłam się powstrzymać

Pamiętam jak swego czasu któraś z Uzytkowniczek pochwaliła się w wątku o zabawnych powiedzonkach,że jej córka zaklnęła.

nie widzę też powodu,dla ktorego wzmacniać u niegi takie negatywne wzorce (jak się zorientowałam, nie był to jednorazowy wyskok
Co wzmacniać ? Wydaje mi się, że delikatnie dramatyzujesz Suszka 

Teo,a ja nie widzę różnicy... ;)

fajnie przy okazji zobaczyc, ile osob plynie w zachwycie nad przeklinajacym dzieckiem, tylko dlatego, ze to Twoje dziecko..
] to usuwam wklejone linki coby się więcej osób zachwycać nie musiało tylko dlatego, że wkleiłam je ja, Teorka, ulubienica wszystkich użytkowniczek, które nawet jak mnie nie trawią to i tak przyklasną i złego słowa nie napiszą

uwielbiam takie małe biegacze 

więc bez paniki to tylko dzieci
Sysia,ale tu nie chodziło o to,ze dziecko gdzies zasłyszalo i powtarza.. To co innego,niż gdy mama mówi ,,powiedz kurwa".
Sorry,naprawdę nie widzicie różnicy??

No litości
Możecie wierzyc albo nie ale raczej patologia u nas żadna nie wystąpiwszy i nie uważam, żebym zrobiła coś tak bardzo złego, żeby tak histeryzować i drżeć z obawy o przyszlość naszej córki 
Bardzo słaby to tekst był, dodatkowo zawierający (w moim odczuciu) sporo negatywnego wydźwięku i nie spodziewalabym się nigdy, że napisze to wlaśnie Jah..... No ale jak widać nie da się jednak do końca poznać człowieka opierając się tylko na internetowych kontaktach.....
Młodszy brat nie klnie bo się wstydzie - ma 13 lat
ale jak miał 4 latka to non stop od niego leciały wulgaryzmy i wszystkich to tylko bawiło. Teraz jedynie bracia potrafią do siebie mówić Wal się! Ty szmato! I takie tam ale nikt z nich nie wyrasta na nie wiadomo kogo!
i jest bardzo bystra!
I to jest najważniejsze! 

Tak samo nie tak łatwo o łatkę skrajnej patologii 
Jeśli w rzeczywistości choć w połowie nie będziesz się tak przejmowała opiniami innych jak piszesz, to będzie łatwiej się prowadziło dyskusje