Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No i pytanie - a skąd pomysł, że 0 jest najlepsza?
mam zeróweczkę i jak widać niemały dorobek dzieciowy a problemów z poczęciem żadnych "Jak udowadniają amerykańscy naukowcy, kobiety z grupą krwi "0" mogą mieć trudności z zajściem w ciążę - czytamy na łamach "Daily Telegraph". Badania w jednoznaczny sposób pokazują, że ta najpopularniejsza na świecie grupa krwi może dwukrotnie zmniejszyć szansę na poczęcie dziecka.
mam zeróweczkę i jak widać niemały dorobek dzieciowy a problemów z poczęciem żadnych
No widzisz, bo nie byłaś w odpowiednim czasie w USA.
Tutaj działa po prostu taka zasada, że oddajemy krew nieregularnie, polskiemu krwiodawcy przysługuje dzień wolny od pracy, więc następuje nagromadzenie dawców w długie weekendy, święta, dni między świętami, ale też i w sytuacjach nagłych akcji i zrywów społeczeństwa (np: w trakcie powodzi). Stacje przyjmują tą krew do momentu aż uznają, że zapasy mają za duże i odmawiają dawcom z najbardziej popularnych grup ponieważ nie chcą wyrzucać krwi. Przed zajściem w ciążę spotkałam się z taką sytuacją dwukrotnie niestety :-( Osobiście nigdy nie spotkałam się z przypadkiem odmowy pobrania krwi z powodów przepełnienia magazynów. No, chyba, że w danym punkcie złożyło się tak, że mają nienormalny rozkład krwiodawców ze względu na grupy krwi.
czy zanim się dawcą zostanie to mam wykonać badanie na hiv czy zoltaczke na swoj koszt?
Jak to wyglada? czesto myslalam o tym, szczerze mowiac chcialabym w najmniejszym stopniu chociaz niesc pomoc innym...
minie ciekawi czy jak ja mam grupę krwi A Rh+ a M 0 Hr+ czy to ma jakieś znaczenie?