Szukam pomocy dla siebie i dwoje dzieci.Zostałam nagle sama z dwójka dzieci bez środków do życia ,gdzie oprucz OPS mozna uzyskać jakaś pomoc???Proszę o pomoc
Przykro mi.Możesz bardziej opisać swoją sytuację.Są fundusze alimentacyjne renty socjalne ale żeby doradzić trzeba wiedzieć w jakiej jesteś sytuacji i dlaczego.
Zostałam sama poniweaz moj partner przebywa w Z.K Jestem na zasiłku wychowawczym 400zł a to mi nie wystarcza dla nas troje,szukam jakiejkolwiek pomocy bo nawet na mleko dla dziecka nie mam.
Pozwij partnera o alimenty z miejsca jasne jest że płacić nie będzie więc w 3 miesiące dostajesz kasę z funduszu alimentacyjnego. Albo pozwij jego rodziców
Idź do parafii, zapisz się do banku żywności w spółdzielni przedstaw obecną sytuację- może nie będą Cię od razu ścigać za niepłacony czynsz w OPS poproś o zapomogę- jednorazowe pieniążki które pomogą stanąć na nogi no niestety- zacznij dorabiać. Może w gminie potrzebują kogoś do opieki nad dziećmi (taki żłobek we własnym domu, do piątki dzieci maks- gmina Ci zapłaci za tą trójkę ponad Twoje własne)
No a w sytuacji ekstremalnej zostaje ośrodek interwencyjny- to nie koniec świata, mieszkałam ponad 9 miesięcy z córką, dałyśmy radę :)