Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDragonelka
    • CommentTimeSep 8th 2013
     permalink
    Dzień Dobry w niedzielę ciepłą i piękną tutaj nad morzem.....
    polecam wszystkim stronkę http://www.4krokidocudu.pl
    Ta historia była dla mnie i dla S. wieeeeelkim wsparciem i trafiliśmy na nich w momencie pierwszego wzruszenia po pierwszej wizycie u Doktora K. również naszego Doktora nr 5, który poddał w wątpliwość wyniki wcześniejszych badań nasienia , które jak się później okazało były po prostu błędne z uwagi na wykluczające się wartości.
    Przeczytajcie.... Polecam.... ja oczywiście ryczałam ;o)
    Miłego wrzesniowego niedzielkowania
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeSep 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Dragonelka, Jaisog - witajcie ;)
    .
    Ja też dziś mam 2 dzień po transferze. Póki co bez zmian. Brzuch ciągnie jak ciągnął od początku cyklu... chyba od estrogenów w tabletkach?
    .
    Fasolinka, miałaś transfer blastusia?
    .
    Jeśli tego samego dnia mamy testować to chyba raczej nie? :))
    Mój "dzidź" (licząc od zapłodnienia) ma teraz 4,5 dnia..czy jakoś tak..
    Często myślę.. czy on jeszcze żyje..
    •  
      CommentAuthorDragonelka
     permalink
    jaisog i Fasolinka dziękuję za komentarz i wsparcie ja trzymam kciuki za Was....krakers stary ??? Dobre ...witaj w pudełku z Krakersami , ja tu mam jeszcze dwie krakersopodobne
    •  
      CommentAuthorDragonelka
     permalink
    Shese Myśl pozytywnie ....
    Trzymaj dłonie na brzuchu i kieruj tam dobrą energię...
    To działa !!!! To historia z życia mojej Przyjaciółki ... Pomogło....
    Korzystam ze wsparcia dwóch super książek a nawet trzech .... Kolosalna wiedza jak sobie pomoc ..
    . Później napisze tytuły
    Duuuuuużo słońca dla wszystkich....
    •  
      CommentAuthorfasolinka1980
    • CommentTimeSep 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Shese punkcję miałam w środę, transfer w piątek
    termin testowania wyznaczony na 18.09

Treść doklejona: 08.09.13 18:57
    dziewczyny czy wizyty po transferze przy refundacji są też darmowe? jak wyniki bety i progesteronu?
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Shese, fasolinka, zaciskam za was jak najmocniej oba &&
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Schatzuff ja za Ciebie również ;)
    Jak samopoczucie?
    Bo moje ym... jakoś tak.. jest dziwnie, ponieważ non stop mam bóle na @... i to na tyle ;)
    .
    Fasolinka... niestety nie odpowiem, ja INV mam robione we Francji..trzeba "wygooglowac.."
  1.  permalink
    wyniki bety i progesteronu nie są refundowane :)

dziewczyny trzymam kciuki! :)
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Shese, to moja druga picsi, pierwsza mialam dokladnie rok temu;
    wtedy, gdyby nie przyjmowane lekarstwa, nie wiedzialabym, ze na moim ciele cokolwiek bylo robione
    tym razem od punkcji czuje sie fatalnie, choc powoli coraz lepiej...
    dzis 12 dpt,
    0 jakichkolwiek, chocby najmniejszych objawow, wiec nie licze na cud tylko na to, ze lekarz zaraz da zielone swiatlo na kolejna picsi
    jutro jeszcze zadzwonie do kliniki, czy we wtorek moge przyleciec na ß, bo jesli bedzie negatywna, to nie chce sie do piatku katowac progesteronem i sztucznie zatrzymywac @
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeSep 9th 2013
     permalink
    ....podziwiam Cię...i przyznaję rację..
    nie czułam "niczego" w majowym transferze jak i teraz..
    u mnie dopiero początek 3 dpt i.. wiem że mam jeszcze "czas" ale mam przeczucie, że ..nic z tego...
    Pomimo wszystko życzę Ci aby okazało się inaczej..jak czujesz i myślisz..
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Dziewczyny myslcie pozytywnie proszę i się usmiechajcie...pozytywne myslenie potrafi zdziałać CUDA!!!
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Prosze modlcie sie za moje dziecko. Dzis z pracy zabralo mnie oogotowie bo zaczelam krwawic. W szpitalu zrobili usg i powiedzieli ze nie widza zarodka. Co prawda pecherzyk jest ale moze byc roznie. Kazali lezec. Bylam zaraz potem u mojego lekarza. Zobaczylam bijace serce. Zarodek sie odkleja i stad krwawienie. Mam lezec. Tak bardzo sie boje. Chocbym miala 7 miesiecy spedzic w lozku to zrobie sszystko.

fasolinko beta przy programie jest refundowana. Ale tylko raz.
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Mnbvc...leż Dziewczyno i nie wstawaj...Trzymam kciuki żeby się uspokoiło...Chyba dzisiaj wlecę do kościoła bo mam jakąś taką wewnetrzną potrzebę
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Mnbvc, ja też miałam krwotoki na początku ciąży, w szpitalu nic nie widzieli, a tego samego dnia mój lekarz pokazał bijące serduszko, musiałam troszkę leżeć ze względu na krwawienia, mimo, że nie podano mi ich przyczyny, wszystko z czasem się unormowało, mam nadzieję, że u u Ciebie tak będzie. Trzymaj się dzielnie :*
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Hopefully pocieszylas mnie. Leze sobie juz w domu. Nastepna wizyte mam za 10 dni.
    Jaisog to jak juz bedziesz w kosciele to wzpomnij na mnie.
  2.  permalink
    MNBVC będzie dobrze. Leż plackiem, a ja zaciskam kciuki z Twojego malucha :)
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Mnbvc..ja też zaciskam kciuki... wszystko będzie dobrze.. :))
    Odpoczywaj :))
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Zakwalifikowałam się do programu w Białymstoku!!! I jak to jest w tym kraju, że wszystkie kliniki obowiązuje ta sama ustawa, a jednak Warszawa mnie odrzuciła, a Białystok przyjął? Tylko psują ludziom nerwy.. no, ale już nie ważne, jesteśmy na liście i to jest teraz najważniejsze, szkoda tylko, że miejsca dopiero w przyszłym roku będą.. a może do tego czasu jakiś cud się zdarzy, jakich dużo na naszym forum :)
    P.S. oczekującym na wynik oczywiście życzę pozytywnej bety, a ciężarnym koleżankom dużo spokoju- będzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    Karla gratulacje !!! A mówiłam że Białystok to Białystok !!!
    Mnbvc - a czemu zaczął się odklejac? Lekarz coś mówił? Coś dźwignęłaś może? Oczywiście trzymam kciuki i leż koniecznie jak długo będzie trzeba.
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Erozp nic nie dzwigalam ani nic w ogole nie robilam. Nagly bol. W szpitalu nic nie mowili o odklejaniu. Dopiero moj lekarz. Nie mowil dlaczego tak sie dzieje bo jak sam zauwazyl nie wie tego. Moze jakos zarodek nie do konca sie zagniezdzil bo wybral takie miejsce. Tetno 113. Mam nadzieje ze jest na tyle silny ze sie utrzyma.
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    mnbvc, plackiem i jak mozesz, z lekko podpartymi nogami
    musi byc dobrze!!
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mnbvc leż kochana i dawaj znać koniecznie ! Wszystko będzie dobrze tylko leż sobie ! :-*
    --
  3.  permalink
    Mnbvc trzymam kciuki za Twojego siłacza.Będzie dobrze-musi.
  4.  permalink
    Mnbvc, ja również trzymam kciuki. Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj
    •  
      CommentAuthorschatzuff
    • CommentTimeSep 10th 2013
     permalink
    14dpt - i "-"
    jeszcze szybko skocze na ß, zeby potwierdzic, ale to tylko formalnosc
    przed nami ostatnia proba,wspolfinansowana przez kase chorych
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mnbvc, kochana, jak się czujesz ? :-* Wciąż trzymam mocno kciuki za Twoją kruszynkę :-*
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mnbvc, trzymam mocno za Was kciuki!BARDZO mocno!
    --
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Mnbvc - i jak tam minęła nocka? Odpoczywajcie i relaksujcie się :) Trzymam bardzo mocno kciuki :)

Dziewczyny - trzymajcie się również mocno. Co nas nie zabije to nas wzmocni :)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Dziekuje wam wszystkim za slowa wsparcia. Troche plamie ale lekarz powiedzial ze musi sie ewakuowac do konca ta wczorajsza krew. Na razie mnie nie boli. Noc minela spokojnie. Leze caly czas. Kolo czwartku maz zawiezie mnie na bete i progesteron zeby zobaczyc jakie rokowania. Oby nie spadaly. Wczoraj robilam badania ale o 9 a krwawic zaczelam o 11 wiec nie wiem czy sa wiarygodne. Bete mialam 13405.

Ja tez za was trzymam kciuki!
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Dobrze będzie :) Może się dzidzi nie podobało miejsce zagnieżdżenia, bo złe widoki były i szukała czegoś ładniejszego ;) Znalazła i się teraz będzie już trzymać do końca :)
    •  
      CommentAuthorDragonelka
     permalink
    Masz leżeć i pachnieć !!!!! Dumnie i z godnością.... Taka z Ciebie Ważniareczka teraz z tym Maluszkiem starannie ukrytym. Trzymam kciuki !!!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    zgadzam się z obe - po ptostu malutki uparciuch Ci się trafił co chciał zmienić troszkę pozycję niewygodną najwidoczniej ;) Oj będzie z tego mały łobuziak ;)
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Schatzuff - bardzo mi przykro ..... Naprawdę... :/
    Nie wiem, co powiedzieć... :/
    Za parę dni będę przechodzić to samo....
    .
    Mnbvc..trzymam kciuki.. Wszystko będzie dobrze.. :)
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    ß ponizej 0,1

dzieki Shese, Trzymam za ciebie kciuki,przeciez musi sie nam wreszcie udac...
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Przykro mi ale uda się niedługo, zobaczysz :-*
    --
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    schatzuff - przykro mi ale nie poddawaj się, kiedyś w końcu się musi udać :devil:
    • CommentAuthorkarolcia63
    • CommentTimeSep 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Echhhh :sad: schatzuff, to bardzo smutne... Wiem, że nie ma słów, które mogłyby Cię pocieszyć i że sama musisz sobie wszystko sobie poukładać, ale ściskam Cię mocno i DO BOJU !!! Bo tak jak napisałyście z schatzuff, kiedyś musi się udać. I tego Tobie i Nam wszystkim życzę :wink:
    •  
      CommentAuthorobe
    • CommentTimeSep 11th 2013
     permalink
    mnbvc - i jak tam dzisiaj się sprawy mają? :) Odpoczywasz? :)
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Wczoraj wieczor po raz drugi wyladowalam w szpitalu bo mocno krwawilam. Zrobili usg. Serce bilo. Kazali lezec i powiedzieli ze nic wiecej nie da sie na tym etapie zrobic. Noc minela spokojnie. Caly dzien lezalam i jak na razie jest ok. Boli mnie mniej niz wczoraj. Zobaczymy co przyniosa najblizsze dni. Dziekuje za wsparcie. To naprawde duzo dla mnie znaczy.
    Schatzuff przykro mi ze sie nie udalo.
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Odpoczywaj i namawiaj dzidzię, żeby się mocno trzymała :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Kochana, ja wierzę że już się kruszynka mocno uczepiła spowrotem. Naprawdę wierzę że już wszystko będzie dobrze. Myślę o Tobie i Twoim maleństwu i jestem całym serduchem z Wami :-*
    --
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeSep 12th 2013
     permalink
    mnbvc - tak jak dziewczyny pisały wyżej, odpoczywaj - trzymam kciuki, żeby maleństwo do końca się zagnieździło.
    schatzuff - bardzo mi przykro, że nie wyszło...
    ja już po punkcji, urosły mi tylko dwa pęcherzyki, a dawka gonalu 225 jm :( przy punkcji okazało się że pęcherzyki sa trzy, pobrano trzy komórki, dziś doktor dzwonił, że dwie się zapłodniły... jutro kierynek Białystok i transfer, zostaniemy pewnie jeden dzień, bo ponoć długie podróże niewskazane.
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Tak z Artemidy :)
    Sama punkcja spoko, najgorsze było czekanie na IP - bałam sie potwornie, że mi te moje dwa pęcherzyki pękną za wcześniej...
    Powodzenia :)
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Grazka powodzenia!
    • CommentAuthorkarolcia63
     permalink
    Grażka, trzymam kciuki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Banka - jak coś będę machała :) powinnyśmy się mijać, bo Ty jak na 7:30/8 IP, to o 9 punkcja, ja mam na 10 od razu iść na oddział, więc u Ciebie będzie już po i pewnie do domu będziesz się zbierać.
    .
    Dzięki! Oby wszystko się udało! Piękna data na transfer :P
    •  
      CommentAuthorDragonelka
     permalink
    Datę macie Dziewczyny przecudną - musi się udać .....trzymamy tutaj kciuki za Was rodzinnie !!!!!!
  5.  permalink
    Jesteśmy w programie, tylko musimy czekać do grudnia, bo pierwsze badania nasienia mamy w grudniu 2011 :) W listopadzie mamy umówić się na wizytę i wtedy opracujemy plan działania. Lepsze to niż nic!!!
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeSep 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Kalunia i tu Ci pogratuluję!!!!! Bo jest czego!!!
    Gdybym robiła INV w PL nie miałabym tej szansy z powodu niskiego AMH..więc? :)))
    Ciesze się bardzo :*
    -------------------------
    Grażka - powodzenia :)
  6.  permalink
    Dzięki Shesuś. Bardzo się dzisiaj cieszę, znowu krok naprzód w naszej walce.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.