Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeSep 13th 2013
     permalink
    Oj...to spory krok.... :))))
    Nie tam taki jakiś..malutki.... :)
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Kalamburka super informacja!
    Shese a ty jak sie czujesz?
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    kochana, ty nam lepiej powiedz jak Ty tam dzisiaj ????? :*****
    --
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    No właśnie mnbvc, co tam u Ciebie???
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Mnbvc - u mnie (niestety) spokojnie.. podobnie jak i w poprzednich cyklach..
    Bez "dodatkowych"bóli i tam takich innych..które wskazywałyby na cokolwiek "znacznie innego" niż zazwyczaj..
    Tak więc... ym... cóż.. czekam..nic mi innego nie pozostało.. :/
    Dziś 7dpt (gdyby liczyć od punkcji - byłby 9dpt).
    .
    A jak u Ciebie? Jak się miewacie?
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    bylam na kontroli
    miesiac przerwy musimy zrobic,
    za dwa tygodnie kontrola, bo po prawej stronie jeszcze sa dwie cysty typu luteus corpus
    przy okazji kroplowka z intralipidow

Shese :* czekam z toba
    mnbvc, podpinam sie pod pytanie - co u ciebie?
    -- dum spiro, spero
  1.  permalink
    mnbc dziękuję. Jak Ty się czujesz? Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.
    •  
      CommentAuthorDragonelka
    • CommentTimeSep 14th 2013
     permalink
    Graaaaazka !!!! Jak u Ciebie ???
    • CommentAuthormnbvc
    • CommentTimeSep 14th 2013 zmieniony
     permalink
    U mnie wczoraj spokoj tzn. W koncu mnie nie bolalo ale nie chce zapeszac. Na razie w dalej ok. Leze i siedze. Nawet palcem w domu nie kiwne. We czwartek mam planowana wizyte. Mam nadzieje ze do tego czasu zadnych brzydkich niespodzianek nie bedzie bo 3 pobyty w szpitalu mi w zupelnosci wystarcza. Od kilku dni mam potworne mdlosci. Tylko nie wiem czemu ktos je porannymi nazwal :-) mecza mnie od 17 i im dalej tym gorzej. Wrociala lekka wrazliwosc piersi wiec mysle ze jest lepiej. Stres pozostaje ale staram sie spokojnie do tego podchodzic.

Shese ja też po transferze nie mialam zadnych objawow. Bylam na 100% przekonana ze sie nie udalo a jak zobaczylam bete to sie poplakalam.
    •  
      CommentAuthorDragonelka
     permalink
    Mnbvc brawo !!!!! Super - czekamy na czwartek !!!

Tak tak Shese .... czekamy czekamy i nie powątpiewamy !!!
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Mnbvc, też jestem dobrej myśli i teraz to już tylko dobrze będzie :) a ja też się poryczałam jak betę odebrałam.też nic nie czułam i na wynik z 10 razy patrzyłam czy na pewno źle czegoś nie czytam :)
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    W maju 2013 miałam nieudane INV..podane 2 komórki klasy AA.
    Mój aktualny cykl - gdzie tym razem był podany ostatni mrozaczek prawie niczym sie nie różni od wspomnianego wyzej cyklu z maja..
    Prawie.. ponieważ w majowym cyklu, późnym wieczorem pojawiło sie plamienie, ktorego teraz jeszcze nie dostalam..ale..mam na to "jeszcze chwile" a dokladnie pare godzin..
    Ponieważ praktycznie NIC nie czuje (innego jak zazwyczaj)..cieżko mi być dobrej myśli..
    .
    Nie wiem dlaczego..oczekuję, że powinnam "coś jeszcze" czuć.. :/ a co by wskazywało, że się udało.
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Podświadomie mamy nadzieję że nasza kobieca intuicja nam da znać ale tak naprawdę nie da się niestety nic zauważyć bo objawy są identyczne jak na @ :/ i dlatego te oczekiwania tak się dłużą :|
    --
    •  
      CommentAuthorBanka1234
     permalink
    Dziewczyny czy orientujecie się jak z tą aspiryną. Słyszałam,że bierze się ją w celu lepszej implantacji zarodka. Czy wiecie od kiedy i w jakiej ilości można brać?
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Mnie lekarz kazał brać acard od następnego dnia po punkcji. Jeden raz dziennie po południu.
    A jak tam u Ciebie? jak się czujesz?
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Jestem :)
    z trzech pobranych komórek zapłodniły się dwie i obie wczoraj zabrałam do domu (tzn. wczoraj do hotelu, bo dr nie pozwolił taki daleko jechac, dziś do domu) - niestety z tego co doczytałam (pomimo zakazu od Dra) raczej słabiutkie, 2 B i 3B... no nic to - czekam.

Shese - u mnie też marna rezerwa:( AMH 0,49
    Banka - ja od 10 na sali nr 3, sam transfer koło 11 - jak przemykałam do zabiegu to nikogo na korytarzu nie widziałam - ile komóreczek udało się pobrać?
    mvbc - kciuki nadal zaciśnięte!
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Tinamar... jest tak jak piszesz... "szuka się" czegoś.. co da Ci nadzieję albo konkretnie ją rozwieje..
    Ta niepewność jest okropna.. i to ciągłe zaglądanie w majtki przy mocniejszym @ bólu... albo czekanie na wynik z laboratorium w stanie "przed zawałowym" ze stresu... :/
    .
    Tym bardziej - Grażka.. o jakości komórek nie myśl..ja miałam obie idealne.. 4A i zabrane 2 dni po punkcji i co? I nic...
    Tak więc... wiesz i jak widać .. i tak nic z tego nie wyszło.
  2.  permalink
    ja mam taki apetyt że chyba się nie udało, boję się że to przed @ :( ciągle mi się chce jeść
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Najgorsze to czekanie...
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Grażka, trzeba się rzucić w wir pracy :)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Fasolinka ja tez zawsze przed @ mam apetyt. Zwlaszcza na ogorki kiszone. I tym razem tez tak bylo. Przed badaniem bety szukalam ogorkow w lodowce :-) wiec jak widzisz nawet jak @ ma nie przyjsc to sa takie same objawy.
  3.  permalink
    dzięki:) w sumie mnartwię się bo plecy już nie bolą, piersi już też - nic kompletnie nie czuję od wczoraj wieczorem :(
    • CommentAuthormnbvc
    • CommentTimeSep 15th 2013
     permalink
    Fasolinka co do piersi to mnie kilka razy stresowaly. Najpierw przestaly bolec kilka dni przed planowanym badaniem bety. Wrazliwosc wrocila po okolo tygodniu. Potem znow im przeszlo i dopiero od wczoraj wrocila ta wrazliwosc. Ale i tak najbardziej czuje zaraz rano i wieczorem a w ciagu dnia jakby lagodnialo. Chyba u kazdego jest inaczej. Wiec nie sugeruj sie. Zreszta ktos na tym forum mi napisal jak panikowalam ze brak objawow to tez objaw. Kiedy testujesz?
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Grazka ja tez mialam zarodki klasy b. Tylko blastocysty. No i jak widzisz teraz dzielnie walczy!
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeSep 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Obe - właśnie dlatego nie przedłużałam zwolnienia, od poniedziałku wracam do pracy (o ile się nie rozchoruję, bo od wczoraj boli mnie gardło i lekko pokasłuję)
    mnbvc - dobre z tym brakiem objawów, chyba to sobie na czole muszę zapisać, żeby przy każdym zerknięciu w lusto widzieć, bo też oczywiście się doszukuje jakichkolwiek.
    .
    Dziewczyny, mam pytanie, czy ktoraś z Was wie może coś o braniu Gonapeptylu po transferze? Wiem, że zazwyczaj bierze się przed stymulacją, a u mnie dr. D zalecił 3 zastrzyki w odstępach 3 dniowych od dnia transferu...
  4.  permalink
    mnbvc dzięki - ja w środę w 12 dpt
    już sama nie wiem co myśleć
    będzie co ma być, ja nic innego nie zrobię
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Grażka..pierwszy raz słyszę... żeby brac Gonapeptyl po transferze... trzeba "to wygooglować"...
    Fasolinko.. jeszcze tylko czy aż .. 3 dni i..testujemy..
    Ja muszę jechać rano przed 8.00 ponieważ mój mąż spieszy się do pracy a ja potem od razu wracam na zajęcia francuskiego.
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Witam :)

mam pytanie do osób które miały IUI jakie dostałyście proszki po i czy zabieg był przeprowadzany na pękniętych pęcherzykach czy niepękniętych ?
    Bardzo mi zależy na odp
    Pozdrawiam serdecznie :)
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Asłonko, ja miałam na nie pękniętych ale po iui juz nic prócz luteiny nie brałam.
    --
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    hmm ja też miałam na niepękniętych ale dostałam po luteine i Estrofem trochę dziwnie bo gdzie czytam to wszyscy Estrofem dostają przed IUI ... Ciekawa jestem czy się uda ... Jakoś mam negatywne podejście .
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Ja miałam IUI na jednym niepekniętym i wiadrze pękniętych. Po zabiegu nie brałam nic. Nam się nie udało :(
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeSep 16th 2013
     permalink
    Ja wszystkie IUI miałam na nie pękniętych pęcherzykach około 36 godz po pregnylu.
    Grażka, z tego co wiem to zarodki klasy B to dobre zarodki - zależy to z pewnością od restrykcyjności laboratorium, ale nic się nie martw, bo jest dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthormilkar
    • CommentTimeSep 16th 2013
     permalink
    dziewczyny mama prośbę to tych które pamiętają albo mogą sprawdzić.
    jakie miałyście wyniki estradiolu, oraz LH i progesteronu na dzień lub dwa przed punkcją ??

ja mam mega wielki estradiol ale już LH i progesteron chyba nie taki wielki
    estradiol 14880
    LH 1,69
    progesteron 1,65.

Jakie wy miałyście wartości, prośba o info
    •  
      CommentAuthorask28
    • CommentTimeSep 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Grażka: Dziewczyny, mam pytanie, czy ktoraś z Was wie może coś o braniu Gonapeptylu po transferze? Wiem, że zazwyczaj bierze się przed stymulacją, a u mnie dr. D zalecił 3 zastrzyki w odstępach 3 dniowych od dnia transferu...

Grażka w naprotechnologii się to stosuję (po owulacji), z całkiem dobrymi efektami:)
    Ja jestem tego przykładem.
    Tak jak napisałaś na 3 dzień po owu, 5-ty, 7-my a czasem i 9-tego dnia, wszystko zależy od poziomu progesteronu jaki wytstępuje u pacjentki ale to trochę dłuższe tłumaczenie.
    .
    Trzymam kciuki za wszystkie, podczytuję ten wątek:P
    -- ,
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeSep 17th 2013 zmieniony
     permalink
    ask28 dzięki wielkie, bo czytam i czytam (pomimo,ze Dr. D stanowczo zabronił podpytywania Wujka Google) i po polsku nic nie znalazłam, a po ingliszu aż tak dobrze nie spikam, żeby medyczno-owulacyjno-punkcyjno-transferowe terminy ułozyły mi się w głowie w coś sensownego. W wyniku tego czytanie doszłam jedynie do wniosku, że moje bolące gardło i zapchany nochal to mogą byś skutki uboczne. No cóż - jakoś przeżyję na Prenalenie (swoją drogą ciekawe doświadczenie smakowe - jakbym maliny czosnkiem zagryzała :P)

Flowka no zobaczymy, oprócz tego, ze B to jeszcze takie malutkie...

milkar ja badałam tylko E2 i nie dobrnęłam nawet do 400
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    milkar: dziewczyny mama prośbę to tych które pamiętają albo mogą sprawdzić.
    jakie miałyście wyniki estradiolu, oraz LH i progesteronu na dzień lub dwa przed punkcją ??

ja mam mega wielki estradiol ale już LH i progesteron chyba nie taki wielki
    estradiol 14880
    LH 1,69
    progesteron 1,65.

Jakie wy miałyście wartości, prośba o info

Milkar, ja mam wyniki estradiolu z 4 dni przed punkcją, to było 6629,9, LH miałam robione ponad miesiąc przed punkcją i było 3,8, natomiast progesteronu nie musiałam robić wcale. Tyle mogą pomóc.
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Niski poziom LH i progesteronu świadczy o tym, że żaden pęcherzyk nie pękł przedwcześnie - jeśli byłyby wysokie to nie można zrobić punkcji - bo już po wszystkim;) LH powinno się podnieść dopiero po ovitrelle a progesteron po punkcji :)
    Często przy stymulacji z tego powodu włącza się antagonistę - ja brałam cetrotide - obniża LH

Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała się na embyoglue przy transferze?
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
    • CommentTimeSep 17th 2013
     permalink
    Milkar - 2 dni przed punkcją estradiol 2500 a miałam 10 pęcherzyków
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    flowka, ja mialam embryogen - ale tez nie pomogl...
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    ale to czekanie jest straszne jeszcze muszę wytrzymać 10 dni :(
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Mi pozostało "wytrzymać" około 14-16 godzin..
    Samo czekanie.. nie było straszne ale to.. co sobie wtedy człowiek wyobraża...
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    Shese ooo to napisz jaki wynik zaciskam bardzo mocno kciuki ale tylko nie dziękuj .... :)
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Shese, caly czas o was mysle,
    glowa do gory, bedzie dobrze:*
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Shese, trzymam :)
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeSep 18th 2013
     permalink
    Shese, ja też trzymam :)!
    ja nawet nie liczę ile jeszcze - strasznie długo! i nie dość, że atak gluta to jeszcze zaczynam się @owo czuć w dodatku :/
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Krew oddana, wynik ma przyjść email.
    O 10,00 wychodze na zajęcia. Jak wynik nie przyjdzie do 10tej to wyjdę z domu, sama nie wiedząc co i jak.
    Tak więc.. napiszę dopiero jak będę miała przerwę miedzy zajęciami. ;/
    .
    Boję się jak nie wiem..
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Shese śledzę Twoją historie i trzymam bardzo mocno kciuki !!!!
    --
    • CommentAuthoralo82
     permalink
    Hej od pewnego czasu czytam i uczę się wszystkiego od Was, wszystkiego co dotyczy in vitro. Jakiś czas temu również podjęliśmy decyzję o takim rodzaju zapłodnienia, bo niestety inne sposoby zawiodły, a staramy się od ponad 3 lat...Dodam, że zakwalifikowaliśmy się do refundowanego programu:) Jestem na etapie zastrzyków (gonapeptyl) i za kilka dni włączam gonal i menopur. W 11 dniu cyklu mam pojawić się w klinice na zbadanie estradiolu. Mam pytanie do dziewczyn, które miały in vitro w Białymstoku robione, gdzie można się zatrzymać na 2 tygodnie w Białymstoku, czy macie sprawdzone miejsca-najlepiej takie z lodówką:)i Wi-Fi, no i żeby nie było zbyt drogie, bo to jednak dwa tygodnie aż??? P.S. BARDZO MOCNO PRZEŻYWAM TO, CO CZYTAM O WAS I MIMO, ZE WAS NIE ZNAM TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WASZE MARZENIA, KTÓRE SĄ JEDNOCZEŚNIE MOIMI! Pozdrawiam i jeśli możecie to odpiszcie???
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Shese ja też zaciskam mocno kciuki żeby się udało.
    a u Mnie pierwsze iui nie udało się , beta 0.1:cry:
    --
    • CommentAuthoralo82
     permalink
    Chciałam jeszcze zapytać o wrażenia po leczeniu w Białymstoku...i czy którejś z WAS spełniły się właśnie tam marzenia o dziecku.Mam nadzieje, ze tak i trzymam się tej myśli bardzo kurczowo.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.