Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormnbvc
    • CommentTimeOct 2nd 2013
     permalink
    U mnie punkcja wyglądała następująco: pani zaprowadziła mnie do szatni, kazała zdjąć buty i okrycie wierzchnie i torebkę, potem w łazience rozebrać się od pasa w dół i założyć taki szpitalny fartuch zielony. Następnie weszłam na salę zabiegową. Zajęła się mną pielęgniarka (odpowiednio kazała mi się ułożyć i przypięła nogi pasami do fotela) oraz pani anestezjolog (załozyła wenflon i popytała o wcześniejsze znieczulenia itp.). Przyszedł lekarz przywitał się, powiedział jak to będzie wszystko wyglądało. A potem już się zaczęło i zasnęłam. Po punkcji leżałam na łózku w sali obok i pielęgniarka od razu mnie wybudzała. Poleżałam chwilę, ubrałam się, zeszłam na dół do męża i jeszcze kazali mi posiedzieć godzinę z wenflonem, bo podobno gdyby coś się działo z ciśnieniem po znieczuleniu to właśnie najczęściej w pierwszej godzinie. Dostałam dwie herbatki, bo jesć mi jeszcze nie pozwalali. Sama punkcja bezbolesna, powrót do domu w porządku. Tylko ciągle mi się spać chciało. Dopiero wieczorem ból podbrzusza jakby napompowane było, który był szczególnie uciązliwy przy sikaniu. Lekarz powiedział, że tak może być, i że jak będzie bardzo bolało albo będą duszności to od razu do szpitala lub do niego. Dyskomfort minął do rana i w ogóle nic już nie czułam.
    •  
      CommentAuthorDragonelka
    • CommentTimeOct 7th 2013
     permalink
    Ale cisza na tej stronie - co się dzieje ????

jak się macie wszystkie Staraczki.....jesiennie .....
    mnbvc - czekam na wieści !!!!!
    Fasolinka po usg ? jakie widoki ?

buziaki jesienniaki *******
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    U mnie nic ciekawego. Czekam na wizyte, jeszcze 10 dni. W koncu sie dowiem co dalej :)
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Ja mam wizytę jutro. Na razie bez zmian. Rzygam jak kot i duzo wypoczywam.
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    jak wisiałam nad toaletą to zawsze sobie powtarzałam, że sama tego chciałam:P i było mi lżej hihi...
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    u mnie marnie :( w czwartek widziałam Kropka, a dziś mam plamienie i bóle brzucha-gin kazał leżeć i jutro wizyta, objawów nadal brak :( strasznie się boję, że już "po wszystkim" :(
    Dragonelka a co u Ciebie?
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Grażka, ja miałam krwawienia i plamienia i od 4 tygodni leżę w domu (od tygodnia mogę siedzieć w fotelu a nie tylko leżeć). Też za każdym razem myslałam, że to koniec, a tu lekarz za każdym razem mówi, że wszystko ok i że serce bije. Oczywiście te plamienia nie są korzystne (u mnie był krwiak), ale dopóki nie krwawisz obficie żywoczerwoną krwią to nie musi być źle. Na pocieszenie ci powiem, że moje pierwsze dwa krwawienia były wg mnie obfite i czerwone i byłam pewna, że to koniec marzeń. W którym jesteś tygodniu? Może na objawy jeszcze za wcześnie. U mnie mdłości zaczęły się pod koniec 6 tygodnia (5t6d), dokładnie w dniu kiedy zaczęły się kłopoty, a wymioty równe dwa tygodnie później. Teraz bym dużo dała choćby za jeden dzień normalnego samopoczucia, bo to naprawdę jest wykańczające. A może twoja ciąża będzie z tych bezobjawowych?

Eliz, no ja wiem że sama chciałam, ale od tego nie jest mi lżej :-) mam nadzieję, że w drugim trymestrze minie.
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Grażka, u mnie historia dokładnie ta sama co u mnbvc, tylko nie znaleziono przyczyny krwawień, także oby u Ciebie to nie było nic groźnego.
    --
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    jutro jeszcze kontrola, bo podbrzusze pobolewa torbielowo, a od 10.10 mam rozpoczac protokol...
    -- dum spiro, spero
  1.  permalink
    ja jutro pierwsze usg :) boję się jak cholera
    ale mdłości nadal, zachcianki codziennie inne: kotlety schabowe, placki ziemniaczane, śledzie, ogórki...
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeOct 8th 2013
     permalink
    schatzuff - powodzenia
    fasolinka - trzymam kciuki i zazdroszczę zachcianek - u mnie nadal zupełny brak objawów
    hopefully, mnbvc - dzięki za pocieszenie, staram się oczywiście wyszukiwać takie pozytywne zakończenia plamieniowych historii... od wczoraj leżę, grzecznie łykam dupka i czekam na 15 i usg i... zobaczymy co dalej.
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Fasolinka, dobrze ci z zachciankami. ja mam bardzo ograniczony jadłospis, bo tylko pewne rzeczy mnie nie odrzucają. Już mi się trochę nudzi, ale jak tylko popatrzę na coś innego to mnie odrzuca. trzymam kciuki za usg!
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Hej,
    U mnie zmiana planow, wizyta w klinice JUTRO ! Wlasnie zadzwonili , ze ktos zrezygnowal i jest miejsce. Takze jade juz jutro !!! ale stres juz mnie dopadl ....
    Tylko jest male ale, moj maz nie moze jechac ze mna, nie dali mu wolnego na jutro. Czy on musi byc koniecznie na tej wizycie? wy jechalyscie same czy z partnerami ? to jest pierwsza wizyta w sprawie in vitro.
    --
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    mój ze mną jeździł na wszystkie, choć wg. mnie nie musiał - na pierwszą jednak warto żeby poszedł
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Wizyta przesunieta więc beda musieli uszanowac to, że nie ma go..że nie dostał wolnego....więc sie nie martw..
  2.  permalink
    Hej dziewczyny. Właśnie odebrałam mój wynik AMH i jestem załamana :( 0,6 ng/ml przy normie min 1,4.... Czy wiecie może na jakie terminy zapisują na ref iv w artemidzie w BS? Bo mi się coś o uszy obiło że na wrzesień. Umówiłam się już na wizytę do JD na przyszły czwartek.
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Wróciłam z wizyty. Mój lokator ma 3,14 cm i piękne paluszki u rąk :-) Machał do nas i wyginał się jak kot :-) Serduszko mocno bije i wszystko w porządku. dziś zaczynam 11 tydzień. Nadal mam odpoczywać dużo, bo plamię nieco, ale dostałam pozwolenie na krótkie spacery.

Malutka ja też pierwszy wynik AMH miałam 0,6. drugi po roku 0,8.
    •  
      CommentAuthorrenat22
     permalink
    mnbvc dobrze,ze malenstwo sie rozwija szkoda ,ze z Toba slabiej no ale coz trzeba przetrwac. Ja 6tc i czuje sie oslabiona mam mdlosci nie chce mi sie jesc ale cos tam wmuszam w siebie zadnych zachcianek czasami kreci mi sie w glowie A jutro ide do pracy po 4tyg i 2d zero motywacji i checi
    fasolinka ty rowniez meczysz sie z tymi mdlosciami - bardzo bardzo nie przyjemne
    grazka glowa do gory
    moya sasiadko bardzo fajnie ze ktos ci ustapil miejsce nie stresuj sie to jest tylko rozmowa przy mezu moze czulabys sie pewniej ale z pewnoscia poradzisz sobie Wez ze soba wszystkie swoje i meza badania Moze chcialabys to sobie nagrac i potem razem z mezem odsluchac.(ja tak raz zrobilam na kontroli pooperacyjnej potem inaczej to sluchasz )
    powodzenia
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    malutka ja mam AMH 0,49 - nawet do refundacji się nie załapałam, JD mówił, ze można powtarzać, bo przy tym badaniu na tyle duże są tzw. błedy labolatoryjne, że może wyjść następne lepiej, ale z uwagi na moją historię (i ograniczenia ustawowe przy refundacji) zdecydowaliśmy się na pełnopłatne. Jakie terminy to dowiesz się na miejscu, na pierwszą wizytę, kwalifikacyjną wogóle, bez wzgledu czy końcowo bedzie refundacja czy nie czeka sie 1-2 tygodnie.
    .
    ja dziś po usg ciut spokojniejsza, powodu plamienia nie widać, pęcherzyk ładnie urósł, ale nadal nie widać w nim człowieka (gin mówi, że mam być dobrej myśli i spokojnie czekać). Dostalam zwolnienie do końca miesiąca i nakaz oszczędzania się - plackiem leżeć na szczęście nie muszę.
  3.  permalink
    Dzięki dziewczyny. Muszę to przetrawić :cry:

Treść doklejona: 08.10.13 17:40
    Grażka mam pytanko. Ile wyniosło Was iv prywatnie? Sorki że pytam tutaj, ale mam nie przedłużone konto i nie mogę wysyłać priv.
  4.  permalink
    moja dzidzia ma 7,7 mm i serduszko pięknie bije:)
    6 tydz i 5 dzień ciąży :)
    jestem taka szczęśliwa :)

mnbvc - super spacerki ci dobrze zrobią,toż to już wielka osóbka w tym brzuszku !
    Grazka mdłości mam, ale minął ohydny posmak to najważniejsze
    a teraz ból głowy, mdłości i osłabienie:)
    a kiedy miałaś transfer? ja 6.09
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    No po prostu muszę napisać, że bardzo się cieszę Fasolinko :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    Moya nie przejmuj się, że będziesz bez męża. My na pierwszą wizytę pojechaliśmy razem, ale w momencie kiedy się rejestrowałam (byliśmy 20 minut przed czasem) mój mąż powiedział do mnie, że idzie do łazienki, w międzyczasie przyszedł lekarz i od razu poprosił mnie do gabinetu. Ze stresu wparowałam do męskiej toalety, ale było pusto, no i odbyłam pierwszą wizytę do iv sama :) okazało się, że mój M. wyszedł przed klinikę oddzwonić do kogoś, później dzwonił do mnie, ale ja już leżałam na "kozie". Pokazałam lekarzowi nasze badania i było ok ;) trzymam kciuki za powodzenie:)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    No mielismy isc razem na pierwsza wizyte, zeby dowiedziec sie dokladnie co i jak. Szczerze, to ja nie wiem czy wszystko zapamietam i czy bede potrafila wszystko dokladnie opowiedziec mezowi. Bede pewnie w stresie ( juz jestem....) i pewnie cos mi sie tam zapomni. No ale tak z dnia na dzien nie dalo sie zalatwic wolnego.
    Mam pytanie odnosnie protokolu. Czy myslicie ze mozliwy jest start juz od nastepnego cyklu ? Wolalabym sie obyc bez antykow, bez wyciszania.
    Kiedys bralam gonado ( menopur 75j), i reaguje na nie bardzo dobrze. Byl niezly odzew jajnikow przy najmniejszej dawce. Moje pytanie: od czego zalezy czy protokol jest dlugi czy krotki ?
    --
  5.  permalink
    przede wszystkim zależy od AMH, ja rok temu miałam długi bo endometrioza, ale w tym roku zrobiłam amh, inna klinika i już krótki z 8 dni mialam i punkcja
    no dasz radę sama, będzie dobrze, mąż przyjdzie potem i punkcja, transfer i wszystkie inne wizytki w ciąży :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mnie czeka wszystko od początku :( transfer się nie udał.
    Moycia, wszystko jest możliwe:) zależy czy Wam jakieś badania każą robić i jaki protokół zalecą.
    Ja mam nadzieję, że też podejmiemy kolejną próbę od następnego cyklu i mam nadzieję, że po kauteryzacji będzie więcej zarodeczków.
    --
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    pojutrze ruszam z wyciszaniem - spray do nosa metrelef
    torbiele sobie poszly
    -- dum spiro, spero
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Fasolinko, super wieści!

Flowka, przykro mi.
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Fasolinko, Mnbvc Bardzo dobre wieści :)))))
    .
    Schatzuff trzymam kicuki :)))
    Pierwszy raz słysze o metodzie na "spray do nosa " :)))
    Najważniejsze by był rezultat :))
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    fasolinka1980: moja dzidzia ma 7,7 mm i serduszko pięknie bije:)6 tydz i 5 dzień ciąży :)jestem taka szczęśliwa :)

Fasolinko! Aż mnie dreszczyk przeszedł :bigsmile:
    Super, super, super!
    Bardzo się cieszę twoim szczęściem i życzę spokojnej ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny nie znamy się ale ja z całych sił trzymam kciuki za wszystkie z was z tego forum.Bardzo się cieszę ,że niektórym z was udało się zajść w upragnioną ciążę i życze wam wszystkim tego żeby ten wątek opustoszał bo wszystkie się przeniesiecie na "Przyszłe mamusie".
    --
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    widno co kraj to obyczaj :) cztery razy dziennie po razie na zmiane do kazdej dziurki,
    jak pojawi sie @, od 5dc stymuluje puregonem 225 jedn.
    a czym wycisza sie w Polsce?

fasolinko, mnbvc, ciesze sie, ze dzidziorki rosna i maja sie dobrze
    najwyzszy czas, aby i mamusie mialy sie dobrze :)

flowka, uszy do gory, kiedys przeciez sie uda - goraco w to wierze
    Shese, a co u Ciebie? jakies plany?
    -- dum spiro, spero
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Schatzuff mam wizyte w klinice w przyszły wtorek i w listopadzie mam podchodzić jeszcze raz od nowa..
    Wizyte miałabym wcześniej ale mój mąż był w delegacji 1 tydzień a teraz jest w innym kraju już 2 tydzień ..
    Tym razem mam nadzieje, że zrobią IMSI a nie tylko ICSI :/
    .
    Robiłaś jakieś badania po ostatnim nie udanym inv?
    Ja póki co mam zlecony kariotyp i to tyle :/
    .
    Tu czyli w FR byłam wyciszana Decapeptylem - zastrzyk i brałam Gonal 300 jedn.
    Jak bedzie teraz, nie wiem.
    Poprzednio tez miałaś ten spray? Zapewne jest wygodniejszy jak zastrzyk :)
    .
    Trzyma za Ciebie kciuki :) Niech Ci się "to" zdarzy :)
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeOct 9th 2013
     permalink
    malutka - z dojazdami, noclegami i lekami (dawka ponoć spora z uwagi na rezerwę-gonal 225jm) 9000zł więc w porównaniu z ceną na miejscu to jakieś 4-5tys różnicy.
    Prokotół miałam krótki, bez wyciszania (właśnie z uwagi na bardzo niską rezerwę), w poprzedzającym cyklu brałam estrofem od16dc do miesiączki i od 2 dc stymulacja, punkcja 11dc, transfer 13dc

fasolinka- super wieści :))) ja transfer miałam 13/09 - dwudniowe zarodki więc staram się być dobrej myśli i jakoś wytrzymać do wizyty 24/10

Flowka - chcą Ci zrobić kauteryzację? - według JD u mnie to właśnie po niej rezerwa poleciała jeszcze bardziej w dół, bo przy nakłówaniu jajników niszczone są także pęcherzyki z których w przyszłości mogłyby być komórki.

Shese - podziwiam Cię za siłę, powodzenia
    •  
      CommentAuthormalutka2105
    • CommentTimeOct 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzięki wielkie za piękny opis :)
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Shese, ten spray mialam zawsze do wyciszania
    badan juz nie robie zadnych, bo i po co...juz wiadomo co jest grane
    wszystko inne oprocz brakujacych kirow i wysokiego nk jest ok
    pco i niski progesteron jest pod kontrola, i w czasie protokolu i przed i po jestem ciagle "sprawdzana"
    pozostale hormony w normie
    a powiem szczerze, ze jak widze igle zblizajaca sie do moich zyl, zaczynam dostawac trzesawki...
    staraja sie mnie juz oszczedzac, bo w przegubie juz nie ma miejsca na nowe uklucia - 3 lata leczenia prawie bez przerwy nie pozostaje bez echa...
    -- dum spiro, spero
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Ja też milalam decapeptyl/gonapeptyl (to jest to samo). I mimo malej rezerwy bralam antyki czyli nie zawsze przy niskiej rezerwie jest krotki protokol.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Grażka, zrobili mi już kauteryzację. Wiem, że to bardzo obniża rezerwę, ale u mnie było 4,6, więc się zdecydowałam.
    --
  6.  permalink
    ja przy długim miałam 6 pęcherzyków i 1 komórkę a na krótkim 6 pęcherzyków i 4 komórki
    amh 0.8 - u nas w klinice tak powiedzieli, że przy takim amh to najlepiej krótki

Flowka przykro mi, ale następnym razem się uda :)
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Grażka, dziękuję :)
    Ale siły to ja nie mam wcale :/
    Wiem, że to mój ostatni raz i wiem, że być może się uda więc... idę ..
    .
    Schatzuff, ja po inv czy potem po crio w ogóle nie "byłam sprawdzana" pod wzgl. hormonów czy w ogóle czegokolwiek innego...
    Dostałam progesteron, Beta po 12 dniach i to wszystko...
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeOct 10th 2013
     permalink
    ja się po - sprawdziłam na wszelki wypadek sama razem z betą na własny koszt (progesteron i estradiol), hiperka zdecydowanie mi nie groziła więc nic innego nie badałam. No i na tym krótkim miałam 3 pęcherzyki (przy punkcji znalazł się trzeci), udało się pobrać 3 komórki-wszystkie ok, ICSI też na trzech, zapłodniły się dwie. A to jaki protokół to oprócz AMH to jeszcze badanie usg mówi - jak jest sporo pęcherzyków antralnych można podobno długim jechać - u mnie było widać tylko 3 na lewym, na prawym nic, no i tak zostało do samego końca.
    .
    Shese jak nie masz jak masz :) działasz. Może się udać, są szanse jest nadzieja!
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Grażka, no mówię Ci, że nie mam...
    .
    Ja tu nic sama nie mogę sobie iść i prywatnie zrobić.
    Pojęcie prywatnych badań we Fr nie istnieje, żeby zrobić płatne jakby nie było tym samym prywatne AMH musiałam iść i prosić o skierowanie lekarza...znaczy się mąż je załatwił i to od rodzinnego..
    Więc... moge się tu cmoknąć w tyłek za przeproszeniem. :/
    W innym przypadku byłabym już przebadana na wszelkie sposoby.
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    Cześć dziewczyny właśnie wróciłam z Macierzyństwa w Krakowie w poniedziałek mam mieć włączony Gonapeptyl. mnbvc bardzo chciałabym otrzymać kontakt - maila do Ciebie. Jesteśmy z tego samego ośrodka, mam mnóstwo pytań do Ciebie. Pomożesz młodej adeptce? ;)
    Będę informować na bieżąco. 3mam za nas wszystkie :)
  7.  permalink
    oo a ja w "macierzyństwie" chcę spróbować inseminacji w następnym cyklu. Co myślicie o tej klinice?
    • CommentAuthormnbvc
    • CommentTimeOct 11th 2013
     permalink
    U mnie 3 inseminacje nie dały rezultatu, no ale nikt nie obiecywał, że się uda. jak przystępowaliśmy do nich to miałam wyniki hsg - jeden jajowód niedrożny, więc inseminacje były robione jak pęcherzyk był z dobrej strony. Potem okazało się, że drugi jajowód zarósł więc zostało mi tylko in vitro. I się udało ;-) Wybierz sobie lekarza, który Ci najbardziej odpowiada, bo mimo, że wszyscy ze sobą współpracują, to są naprawdę różni a wg mnie osobowość i podejście do pacjenta ma znaczenie.
  8.  permalink
    ja jestem świeżo po laparoskopii i wiem, że mam drożne jajowody dlatego chcieliśmy spróbować teraz inseminacji. Nie znam za bardzo lekarzy w tej klinice. A Ty możesz któregoś polecić?
    •  
      CommentAuthorkalfasek
     permalink
    Cicia Przykrywka powiedz mi jak było na laparoskopii mnie w listopadzie też czeka to badanie? Jak się czujesz ile dni trwało dochodzenie do siebie i powiedz mi jeszcze ile dni chorobowego dają po tym zabiegu?
  9.  permalink
    Laparoskopia to raczej operacja niż badanie :( ja jestem 8 dni po i siedzę w domu. Sporo chodzę i nawet coś w domu próbuję robić, ale nie wyobrażam sobie, że mogłabym iść już do pracy. Całe szczęście po laparo dają około 3-4tyg zwolnienia lekarskiego. Nigdzie jeszcze nie wychodziłam, ale nie dałabym rady póki co bo chodzę jak staruszka taka przygarbiona :). To była moja druga laparoskopia. Po operacji obudzisz się z cewnikiem i drenem z brzuchu, ale następnego dnia go usuną i trzeba wtedy spróbować chodzić. Ciężko jest na początku, wszystko rwie i ciągnie, ale u mnie nie bolało, pielęgniarki nie żałowały mi leków przeciwbólowych. Laparoskopia polega na wprowadzeniu przez małe nacięcia na brzuchu, takich metalowych przyrządów z kamerami, dzięki nim chirurg może usunąć co trzeba , zszyć itp. Wcześniej wpuszczają do brzucha gaz, żeby mieć przestrzeń na te manewry. Tym razem laparo zniosłam o wiele lepiej bo nie męczyły mnie po narkozie wymioty, więc szybko zaczęłam normalnie jeść a co za tym idzie szybciej mieć siły. Nie bój się, da się to przeżyć. Tu masz linka, dziewczyna dokładnie opisuje jak wyglądała jej hospitalizacja i daje trochę rad.
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,191,60025685,60027515,Re_laparoskopia_na_Kopernika.html?v=2
    •  
      CommentAuthorschatzuff
     permalink
    Shese, tu z kolei jest tak, ze ja biore skierowanie od ginekologa do inekologa "od dzieci" i wtedy ten drugi zleca badania, jakie uwaza za stosowne
    prywatne badania tez wlasciwie nie istnieja
    tzn istnieja, ale prywatnie malo kto by za nie z wlasnej kieszeni zaplacil - sa dosc drogie
    -- dum spiro, spero
    • CommentAuthorauril
    • CommentTimeOct 12th 2013
     permalink
    Witam dziewczyny:) na forum już jestem pewien kawałek czasu, ale raczej skupiam się na wykresach :)
    Troszkę o mnie. Moje cykle są totalnie nieregularne, obecnie jestem w 53dc... W kwietniu byłam już w jednej ciąży, niestety poroniłam owulacja była stymulowana clostibegytem). Hormony w sumie wychodzą całkiem ok. Jedynie prolaktyna nieco wyższa, ale biorę bromergon. Testosteron ciut wyżej ale lekarz mówi, że na taką podwyżkę się nic nie bierze... No i pęcherzyki na jajnikach ale nie są typowo policystyczne, bo są inaczej ułożone.
    Podsumowując przez tyle lat jeszcze tak naprawdę nikt nie doszedł dlaczego u mnie miesiączki tak rzadko występują. I tu moje pytanie... we wcześniejszych cyklach temperatura była zygzakowata, a w tym cyklu dwa razy stało się coś dziwnego, bo skoczyła do wysokiego stanu (ostatnio do 37) a następnego dnia spadła i była 36,4... czy któraś spotkała się z czymś takim? co może oznaczać skok i spadek następnego dnia...?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.