Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeOct 14th 2013
     permalink
    auril ja też mam taki skok w tym cyklu. Czasem jest tak, że w czasie owulacji temp albo jednodniowo spada albo rośnie. Musisz zobaczyć jak będzie w następnych dniach. Jeśli pójdzie wyżej i się utrzyma to można wyznaczyć fazy. Jak spadnie to raczej wywołuj @. Nie chcesz sobie clo skrócić cykli? Bo działało widziałam.
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
    • CommentTimeOct 15th 2013
     permalink
    wtorek na TLC o 22:30 serial, dokument pt. „Czekajac na dziecko” ogladajcie!
    Dla Tych co nie maja tego programu, mozna go obejrzec w necie: http://weeb.tv/channel/tlc />Bedzie pokazana klinika NOVUM z Warszawy
    •  
      CommentAuthork4rolci42
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    Witam staraczki mam nadzieje ze moge sie wam tu wyzalic.staram sie o dziecko juz od jakiegos czasu 3lat nie pamietam juz dokladnie.Pierwsza ciaza obumarla w 6tyg.Od ponad roku jestem pod kontrola lekarza najpier byly badania pozniej clomifen jakies 9 m-cy nic,pojawily sie dwa ponoc malutkie miesniaki,pozniej badania no i nastepny etap.piszac badania mam namysli tez sprawdzenie droznosci jajowodow,bolesne bylo bardzo,ale wynik dobry.W lipcu omowilam z lekarka kolejny etap inseminacja,dostalam leki (Suprefact,Puregon.Pregnyl).Mielismy juz zaplanowane wakacje a wiec pani doktor powiedziala ze jak wroce po wakacjach i bede gotowa to mam zadzwonic w pierwszy dzien @ i zaczniemy.Problem w tym ze wrocilam po urlopie,pomyslalam no moze dajmy sobie jeszcze miesiac. Oczywiscie brak pozytywu. A wiec postanowione jak tylko przyjdzie @ dzwonie i zaczynam,problem w tym ze wszystko mi sie pochrzanilo nagle mam plamienia. W tamtym miesiacu 10dni przezd planowana @ dostalam plamienia pomyslalam to nic przezciez wylapie kiedy zaczyna sie @ problem w tym ze nie wiem kiedy sie zaczela plamilam tak 17dni.I ledwo sie skoczyla zaczely sie plamienia znowu wczoraj ja juz nie wiem gdzie jest koniec a gdzie poczatek. Bardzo sie stresuje inseminacja,stymulacja i chyba sama nerwami funduje sobie to rezregulowanie nie wiem juz co robic.Nie wiem czy i w tym miesiacu uda mi sie wylapac poczatek @. Kiedy do cholery bede mogla zaczac stymulacje i tak to wszystko jest trudne dla mnie a jeszcze bardziej sie komplikuje.

Treść doklejona: 16.10.13 16:59
    a program ogladalam,tak zczelam sie denerwowac stawiajac siebie w miejsce tych ludzi ze serce tak mi walilo,chce miec dziecko,ale czemu tak? juz po tych latach jestem tym zmeczona,nie wiem jak mam sie zebrac w sobie i dlaczego wywoluje to we mnie taki srach i stres nie rozumiem sama swoich zachowan i tego co rodzi sie w mojej glowie.
    •  
      CommentAuthoraslonko25
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    uuu a ja nie oglądałam a ten link nie działa :( może ktoś ma inny link
    •  
      CommentAuthormontever
    • CommentTimeOct 16th 2013 zmieniony
     permalink
    In vitro. Czekając na dziecko
    aslonko25 nic straconego, w sensie, że powtórka w niedzielę o 12:00
    Większość z nas przeżywa to na własnej skórze, jednak jak się z boku na to patrzy to jest to na wskroś przejmujące...
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
    • CommentTimeOct 17th 2013
     permalink
    Niestety nie ma na TLC całych odcinków:( a szkoda bo ja nie mam telewizora:(
    •  
      CommentAuthoraslonko25
    • CommentTimeOct 17th 2013 zmieniony
     permalink
    montever bardzo dziękuje :)

Ja w N...m miałam nieudaną inseminacje i pewnie w następnym miesiącu podejdę do drugiej ale średnio jesteśmy zadowoleni z mężem z tej kliniki i będziemy zmieniać klinikę ale jeszcze nie wiem gdzie :(
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja też oglądałam... jakbym patrzyła na siebie :(
    --
  1.  permalink
    i ja oglądałam i wyłam jak głupia.
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeOct 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Mozna obejrzec powtorke w internecie o godzinie 12.00 w np tą niedziele na programie TLC na weeb.tv
    .
    Jak jest duza ilosc ogladajacych to nie da sie obejrzec za darmo, najlepiej za wczasu wykupic abonament, np. Na 3 dni to 3,99 zl. I wtedy na spokojnie ogladamy. Wykup do niczego nie zobowiazuje. Ja czesto korzystam z tej formy tv- mieszkam w Fr wiec sie przydaje.
    .
    Ja jeszcze nie ogladalam i wlasnie mam zamiar..
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Shese o dzieki bardzo za podpowiedź... 3.99 to faktycznie nie tragedia a mozna zapłacić... b co do oglądania w Internecie to ja do niedzieli mam zamiar urodzić :) jestem 3 dni juz po terminie...
    • CommentAuthorauril
     permalink
    Pandora dziękuję Ci bardzo za wskazówki :-) na razie próbujemy inną metodą, po wywołaniu miesiączki mam brać Cyclo-Provynowa aby trochę podregulować, po clo czułam się fatalnie, depresyjnie.

Mam prośbę czy ktoś by mógł teraz zerknąć na mój wykres? Wyszły mi 2 a może nawet 3 temperatury wyższe i spadek... no załamałam... co to znaczy? Bardzo prosze o pomoc w interpretacji.
    •  
      CommentAuthorMartucha84
     permalink
    Dziewczyny czy któraś leczyła się w Inviccie w Gdańsku? Poleca ktoś tą klinikę? Czy może badziej polecacie jakąś inną?
    Białystok odpada zupełnie bo mam strasznie daleko...
    • CommentAuthorMagdzikk10
    • CommentTimeOct 18th 2013
     permalink
    Witam
    Dziś będę mieć pierwsza inseminację... jakie jest prawdopodobieństwo że się uda?? jak to było u Was, za pierwszym razem się udało?? nie napalam się wcale bo cudem jest już to że od lutego dopiero teraz udało mi się wychodować dwa pęcherzyki ...
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Hej :)
    Mam takie pytanie, czy któraś z Was miała krwawienia podczas stymulacji GonalF??
    Przyjmuję dawkę 250 jed. od poniedziałku, czyli jestem po czterech dawkach.
    Dziś 8 dc, wróciło do mnie krwawienie i martwię się co to może być...
    Któraś miała z tym do czynienia??
    Z góry dziękuję za odp.
    Widzę się dzisiaj co prawda z moją gin. pisałam już nawet do niej i twierdzi, że nie ma powodu do niepokoju...
    Uznałam, że zapytam Was - jako że jesteście doświadczone z tej strony co ja, a nie z lekarskiej strony.
    Ktoś pomoże??
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Em, brałam Gonal F 300 jednostek i nie miałam żadnego krwawienia w trakcie brania.
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Zbadałam estradiol - czekam na wyniki. Po 20:00 wizyta, mam nadzieję, że do tego czasu będą i dr rozwieje moje obawy.
    --
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    hej dziewczyny! Długo zastanawiałam się czy tu napisać i jakoś wyszło, że w końcu się odważyłam. Stwierdziłam, że chcę być częścią Was, bo tylko Wy możecie mnie zrozumieć, bo przechodzicie to samo. Zaczynając od początku: mam 27 lat i jestem po 3 inseminacjach. Pierwsza sie nie udała, ponieważ byłam chora. Poszłam na inseminację z gorączką, ale moja tak wielka chęć posiadania dziecka doprowadziła do tego, że nie przyznałam sie Doktorowi. Druga inseminacja zakończyła się ciążą. Pamiętam, że obdzwoniłam wszystkich, żeby powiedzieć im tą cudną nowinę. Niestety po 3 dniach szczścia poroniłam. Byłam w totalnej rozsypce. Zrobiliśmy sobie rok przerwy. 1,5 tygodnia temu miałam 3 inseminację. Urosły mi 2 wielkie pęcherze, nasienie męża było bardzo dobre. Tak więc byłam pewna albo dawałam sobie nadzieje, że wyszystko będzie dobrze. Niestety nie udał się. Pęcherzyk nawet nie pękł. Teraz czekamy na miesiączkę i będziemy próbować raz jeszcze. Tylko właśnie z tą miesiączką to u mnie nie bardzo. Nie chce sie u mnie pojawić, dlatego jestem stymulowana tabletkami. Wszyscy nasi znajomi maja juz dzieci, co chwila ktoś się pyta kiedy bedziemy mieć dziecko itd. Mam tego czasami dość. Dlaczego to akurat na mnie padło, czemu to ja mam taki problem. Czasami przepraszam swojego męża, że ma taką żonę, która nie moze dać mu dziecka. Wiem, że muszę być silna, bo mam mojego męża, którego bardzo kocham. W dni kiedy jest mi bardzo źle wchodzę poprostu tutaj i czytam Was i jest mi lepiej. Pozdrawiam Was wszystkie: te, które się starają i te, którym już się udało. Poprzez wyżalenie się Wam jakoś mi lepiej :)
     permalink
    kurcze;/ a ja właśnie dziś mam o 21.30 inseminację i trochę przeziębiona jestem ;/
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    Ja miałam 39 stopni gorączki, więc u Ciebie będzie dobrze. Trzymam kciuki z całych sił :)
     permalink
    Przydadzą się w szczególności ze nikomu o tym nie mówiliśmy jak narazie ( nie zapeszajac)
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Szkoda,że lekarz nie pomyślał wcześniej żeby podać Ci zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
    --
     permalink
    Mam go przy sobie. Powiedział że daje się go później, że inni lekarze źle to podają. Nie wiem ile w tym prawdy ale to jest lekarz który się w tym specjalizuje . Teraz to mnie przestraszylas.
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    Ja przy trzeciej inseminacji brałam zastrzyk o 23, a zabieg miałam nastepnego dnia o 16:30. Czyli lepiej z tym zastrzykiem poczekać jak juz będzie po inseminacji?
     permalink
    No właśnie teraz nie wiem sama. Teraz czekamy na wyselekcjonowanie plemniczkow a potem do dzieła więc jak będzie po to napiszę co z tym zastrzykiem
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Magdzikk, to o której Ty będziesz mieć zabieg?
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
     permalink
    Heh dobre pytanie he zabieg miałam przed 12 w nocy :) taki lekarz :) mieszkanie ma nad gabinetem więc przyjmuje pacjentki nawet o 3 w nocy jak trzeba....

No więc wszystko oki, dwa pęcherzyki po 21 mm na jednym i drugim jajniku, wszystko podane i zastrzyk dostałam po inseminacji... teraz najgorsze 12 dni w moim życiu he... ale ja się ciesze już z tych pęcherzyków po CLO 2x1 bo od lutego nie miałam w ogóle owulacji, potem przez trzy miesiące się odchudzałam schudłam 8 kg, potem CLO i są piękne pęcherzyki w końcu :) dla mnie to już sukces.... a sam lekarz powiedział że ciąża za pierwszym razem to szczęście heh.
    •  
      CommentAuthorobe
    • CommentTimeOct 19th 2013
     permalink
    Magdzikk, trzymam kciuki :) Są takie, którym się udało za pierwszym razem, więc wszystko jest możliwe.
    Chociaż powiem Ci, że nie słyszałam, że można najpierw zrobić inseminację a potem podać zastrzyk na pęknięcie. Co kraj to obyczaj :) A skąd jesteś lub może inaczej, skąd ten lekarz :)
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    z inseminacją nie pomogę, ale kciukami służę :)
    z tym zastrzykiem rzeczywiście dziwnie, no ale co lekarz to opinia (to tak samo jak z inseminacją na pękniętych/nie pękniętych pęcherzykach)
     permalink
    No pęcherzyki miałam po 21 mm i powiedział że są na granicy pęknięcia a zastrzyk tak na zapas....

Obe lekarz i ja z Katowic.
    •  
      CommentAuthorem87
     permalink
    Ja po wizycie u gin. wczoraj dowiedziałam się, że estradiol b. ładnie przyrasta :)
    I krwawienie jeszcze do niedzieli jest ok, a w poniedziałek nie powinno go już być.
    Zobaczymy, jestem dobrej myśli :)
    --
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Magdzikk, to chyba taki zwyczaj na Śląsku przyjmowanie pacjentów po północy ;) Moja mama ma takiego kardiologa :)
    Teraz trzymam kciuki, żeby pęcherzyki ładnie pękły a plemniczek znalazł drogę do jajeczek :)
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    hmm ja o zastrzyku po inseminacji też nie słyszałam ... ale trzymam bardzo mocno kciuki za plusik :)
    a u mnie powrócił problem torbieli i jestem na proszkach antykoncepcyjnych :( :( kurcze nie mam już siły z tym wszystkim walczyć :cry:
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    Magdzikk, trzymam kciuki :) Ja również jestem świeżo po IUI, a dokładniej to minęło kilka godzin. Zastrzyk z ovitrelle robiłam sobie wczoraj ok. 19. O zastrzyku "po" jeszcze nie słyszałam ale wiadomo-co lekarz to inna teoria.
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    tuskaa82 trzymam kciuki :) aslonko25 wiem,że to głupio zabrzmi, ale wszystko będzie dobrze. Wierzę, że jeszcze ujrzymy upragnione dwie kreski. Dzis np w horoskopie na rok 2014 przeczytałam: " Uwolnij się od wszystkich presji i nacisków. Nie trać czasu na gorączkowe wyczekiwanie na to, co i tak nadejdzie we właściwym czasie. Zajmij się swoimi obowiązkami, żyj spokojnie i staraj się dostrzec dobre strony kazdej sytuacji. Przekonasz się, że dla ciebie też przyjdzie czas czerpania z rogu obfitości". Ogólnie nie wierzę w horoskopy, ale ten tak jakoś przypadł mi do gustu :) Dziewczyny a czy któraś jest z Poznania? Jeśli tak to do jakiego ginekologa chodzicie?
     permalink
    Nie dziękuje za gciukasy żeby nie zapeszyć.... jestem tak średnio nastawiona że się uda bo sam lekarz powiedział że najlepsza skuteczność jest za 3-4 razem.... i on się cieszy jeżeli udało mu się za pierwszym razem i szóstym: za pierwszym bo szczęście cholerna za szóstym bo już nikt nie wierzył że się uda :) heh

Tuskaa82 trzymam kciuki mocno. <3
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    MałaMi86, dziękuję za kciuki. Co prawda nie jestem z Poznania ale właśnie tam miałam IUI. Wcześniej leczyłam się prywatnie w swoim mieście, miałam nawet dwie IUI ale nic z tego nie wyszło. Pół roku temu zarejestrowałam się do poradni leczenia niepłodności na Polnej w Poznaniu, przed miesiącem pierwsza wizyta u doktora Kormana a dziś inseminacja :) Nie wiem jakie są opinie o Polnej ale ja jestem mile zaskoczona. Będziemy powtarzać IUI przez kilka miesięcy a jak się nie uda to spróbujemy in vitro. Dużo dobrego słyszałam o prof. Pawelczyku.
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Ja jestem z Poznania i w sierpniu też miałam iui na polnej ale nie udało się tylko że u Nas problem jest z armią. Z uwagi na fakt, że Emek wyjechał i wraca dopiero w grudniu to wtedy podchodzimy do drugiej iui i też na polnej. Pokatnie też myślę o wizycie u dr Pawelczyka
    --
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    O Pawełczyku też słyszałam dobre słowa, ale w konsekwencji trafiłam prywatnie do dr Derwicha. Na Polnej miałam robione hsg i bardzo dobrze sie mna tam zajęli. Ja kończę brać Duphaston, czekam na miesiączkę i zabieramy się za kolejną inseminację. Szkoda, że to zawsze tak długo trwa :sad:
     permalink
    Jaki koszt ponosicie IUI ?? chodzi mi o sam zabieg...
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    150 zł za sam zabieg
    •  
      CommentAuthorjaisog
     permalink
    Ja iui mam na NFZ jedyny koszt to clo i pregnyl bo monitoring też ogarniam na kasę chorych
    --
     permalink
    Poważnie ? Tak mało? Czytałam że ceny inseminacji zaczynają się od 700 zl. Ja za zwykłą wizytę place 150 zł za inseminacje zapłaciłam 570 :( :(
  2.  permalink
    Witajcie dziewczyny, u mnie 11cs z CLO skończył sie niestety nepowodzeniem,teraz mam nadzieję w przyszłym tyg.laparoskopia żeby wykluczyć endometriozę. Myślę że 3 cykle po laparo będą naturalne a w nowym roku IUI.
    Co do kosztów to w Łódzkiej Gamecie to koszt 600zł,Salve 800 zł.
    •  
      CommentAuthorobe
    • CommentTimeOct 20th 2013
     permalink
    Ja płacę za IUI 450 pln (zabieg z preparatyką).
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    Za sam zabieg 150, do tego dochodzi 150 zl za wizyte ( czasem 200 ) i ok 100 zl za sprawdzenie nasienia męża. To rzeczywiście ceny są masakryczne, a ja myślałam, że ja dużo płacę. A czy długo czeka się na inseminację na NFZ?
    •  
      CommentAuthoraslonko25
     permalink
    :shocked: to pięknie ja za IUI w Novum płace 800 zł + CLO + monitoring ( ok 2 wizyty każda 80 zł)+ zastrzyk + duphaston więc robi się ładna sumka :confused: :shamed:
    •  
      CommentAuthortuskaa82
     permalink
    Ja za wcześniejsze IUI płaciłam 300 zł. Teraz na NFZ jedynym kosztem są leki.
     permalink
    Nie wiem czy to normalne ale boli mnie podbrzusze nie wiem czy przez IUI czy na jakieś grubsze posiedzenie w WC hahaha. Ale pierwszy raz mnie tak boli... Są momenty ze sie skule az...
    •  
      CommentAuthorMałaMi86
     permalink
    Magdzikk10 mnie też zawsze po inseminacji tak mega bardzo boli podbrzusze, aż niedobrze mi się wtedy robi. Po tej trzeciej zaraz po zabiegu musiałam jeszcze wrócić do pracy i myslałam, że w niej wykituję :) nawet nie wiem czy to normalne, że tak boli po IUI, bo w sumie nigdy nie pytałam o to lekarza. Bolało mnie jak zaszłam oraz jak sie nie udało, więc w sumie nie wiem :/
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.