Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    rudaelcia: 28 dpt. Zarodek pojawił się w pełni ale serducha brak. tydzień temu było echo, miał ktoś tak, że tyle czekał na bicie serduszka? :(

czyli tydzień temu serce biło, a teraz już nie????

to nie wróży dobrze :((
    mam nadzieję, że to wina sprzętu...
    --
    • CommentAuthorrudaelcia
    • CommentTimeDec 4th 2013
     permalink
    Wizyta w poniedziałek, nie Subiektywna, serducha wogóle jeszcze nie biło, bo go nie ma. JEstem w 28 dpt. Lekarz mówił, że dziś musi już być i nie ma... :(
    Mamy czekac do poniedziałku ale kurcze mówił, że dobrze nie jest...
  2.  permalink
    dobrze będzie, spokojnie bo nerwami nic nie zmienisz. Trzymamy mocno kciuki, żeby to leniwe serduszko już się pojawiło! Pomodlę się za nie :)
    • CommentAuthorrudaelcia
    • CommentTimeDec 5th 2013
     permalink
    dziękuje Ciocia :*
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Rudaelcia wierzyć trzeba do końca ,ze te serduszko bedzie . Moze zrób bhcg i zobaczysz czy rośnie odpowiednio ,moja lekarka mowila ,ze przy 10 tys juz powinno .
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    oczywiście że wierzę, ale troszkę się denerwuję :) Radość dalej trwa.
    Myślę, ze pójdę w piątek zobaczyć na innym sprzęcie bo widać było, że męczy się by coś zobaczyć.
    A rano w piątek zrobię betę by zobaczyć na jakim poziomie. Choć jak w środę tydzień temu miałam 5,5 tys to już na pewno mam w dziesiątkach tysięcy.
    Choć od wczoraj ustały mi nudności i przestały boleć jajniki. Nie wiem co o tym myśleć.

Ogarnął mnie lekki niepokój.
    •  
      CommentAuthorsubiektywna7
    • CommentTimeDec 5th 2013 zmieniony
     permalink
    rudaelcia: nie Subiektywna, serducha wogóle jeszcze nie biło, bo go nie ma. JEstem w 28 dpt

łeee to nie masz sie jeszcze co martwić na zapas. Naprawdę wiele zależy od jakości sprzętu. Będzie dobrze :)
    --
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    zastanawiam się tez jak to jest z tymi terminami. W piątek chce wybrać się na lepsze USG by zobaczyć coś więcej i dostać szczegółowe informacje.
    W piątek będę w 30 dniu po transferze, ponieważ podano mi blastocystę 5 dniową to w piątek zarodek będzie miał 35 dni czyli 5 tydzień, wg kalkulatorów ciążowych mam 7 tydzień, lekarz nie mówi mi w ogóle o tygodniach pyta tylko ile po transferze. Nie znam tez rozmiarów zarodka bo mi nie powiedział. To jestem w końcu w 5 czy 7 tygodniu ;) Bo kurcze wariuje przez ten brak serducha i zastanawiam się który to tydzień ciąży. Wiem, że już o to pytałam, ale wciąż czuje się w tym temacie zamotana. Lekarz wciąż powtarza, że będziemy mówić o ciąży jak się pojawi serducho.
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    licząc od ostatniej miesiączki to byłby 7 tydzień, tak się z reguły określa tydzień ciąży, ale nie wiem jak w przypadku in vitro :/ a serduszkiem się nie martw, na pewno będzie dobrze:)
  3.  permalink
    Zrobiła dziś test bo już dziś 31 dc i nic nie wskazuje na okres... i chyba widzę cień cienia..... albo test zepsuty był :( .... kazałam mojemu kupić jeszcze ze dwa zrobię wieczorem a jutro na bete.... ale nie chce mi się wierzyć wydaje mi się że test zepsuty był....
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    Magdzik z testami idzie zwariować - tylko beta!
  4.  permalink
    No jutro polec na bete albo jeszcze dziś jak się dodzwonię do labo
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ruda - u mnie (poczęcie naturalne) 24 dnia po skoku nie było widać ani zarodka ani serduszka, a 32 dnia już tak! Poczekaj jeszcze chwilę!
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    ja z miłą chęcią poczekam oby tylko Maleństwo chciało się pokazać z serduszkiem :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    U mnie w 22 dniu po skoku nie było widać ani zarodka, ani serduszka, ani pęcherzyka ani nawet maleńkiej kropeczki w macicy.
    Nic, zero.
    A beta ok 2000.

Jak widać trzeba było poczekać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    rudaelcia a mierzył crl zarodka? U mnie 24 dni po skoku zarodek miał crl 1,5 mm i brak akcji serca i lekarz twierdził, że ok (no i było ok :p), betę miałam wysoką bo 22 dni po skoku 18000
    Trzymam kciuki za szybkie pojawienie się serduszka :)
    --
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    no właśnie nie wiem czy mierzył, mi nic nie mówi, chowa monitor i nie pokazuje zdjęć. Może nie chce bym się zżywała, nie wiem. W poniedziałek ide z listą pytań i nie wyjdę jak nie dowiem się, który to tydzień, ile ma zarodek, jaki jest plan działania i rokowania :P W końcu za 150 zł należy się choć ciut więcej niż 5 min wizyta.
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    rudaelcia, też jestem po in vitro i również miałam niezły zgryz z tym wiekiem ciąży... Normalnie liczy się od 1dc, ale w związku z tym, że cykl przedinvitrowy był całkowicie sterowany (czyli sztuczny) lekarz mi "obciął" tydzień (transfer miałam w 21dc), po czym podsumował, że zasada jest taka, że przy ciąży z in vitro jej wiek liczy się od daty transferu dodając dwa tygodnie...
    Trzymam mocno kciuki za serce jak dzwon na jutrzejszym USG.
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny normalnie nie mogę w to uwierzyć !! dwa testy wyszły pozytywne dziś i poszłam na bete bo oczywiście testy cień cienia i właśnie odebrałam wynik 152mIU/ml !! druga IUI zakończyła się sukcesem oby wszystko było dobrze :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Magdzikk10 GRATULUJĘ :) Dziewczyny za wszystkie z was trzymam kciuki oby grudzień był dla was płodny i ten dział został skasowany bo wszystkie się przeniesiecie na Przyszłe mamusie :)
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Magdzikk10 wynik niesamowity!! Dbajcie o siebie! :D pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Nie dziękuję żeby nie zapeszać :) lekarz nam wróżył bliźniaki heh

Dwa lata starań i się udało nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa.... jakbym mogła to bym skakała i skakała ze szczęścia...... a już myślałam że nici znowu bo w ogóle się nie czuje na ciąże :) zero objawów jedynie ból piersi np pół dnia bolą a drugie nie....
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Magdzik ogromne gratulacje ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Super ;) Aż miło tu zaglądać, jak takie wieści :)
    --
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    Magdzik, superoooooooo :))))))))) Gratki, 3mam za Ciebie!
  6.  permalink
    Dzięki dziewczyny :) strasznie ale to strasznie się ciesze :)
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Rudaelcia - dziwne, że dr W. nie pokazuje ci monitora... Dr M. zawsze wszystko jawnie robi - oglądam ja i mój mąz. Z tego co wiem, to lepsze usg mają w osteomedzie, bo tam dr M. robił mi usg genetyczne i teraz na połówkowe też tam sugerował. Ja ogólnie cięzkim przypadkiem na usg jestem, bo zawsze widać niewyraźnie, jakby mi w brzuchu "sniezyło". Zrób betę i nie sugeruj się, że teraz nie będzie nie wiadomo ilu tysięcy jak myślisz, bo ona teraz dużo wolniej już rośnie - tylko na początku duplikuje się jak szalona. mam nadzieję, że serduszko w piątek się pojawi!

Magdzikk10 - wielkie gratulacje!

ja dziś byłam na wizycie i okazało się, że na 85% będzie dziewczynka :-)
    • CommentAuthorrudaelcia
    • CommentTimeDec 6th 2013
     permalink
    mnbvc też się dziwię ostatnio nawet zerkałam na monitor to obrócił go że niby źle widział. Ech ja to mam szczęście. Mąż zawsze siedzi przy biurku, nigdy go nie zaprosił, a nawet zasuwa kotarę. No więc w poniedziałek będę miała z nim rozmowę ;P A dopiero po poniedziałku pójdę na inne usg znalazłam fajne w ultramedice 3d które właśnie wykazuje wiek zarodka, serducho, kształt etc. ;)

Byle do poniedziałku. Ale wicher dziś :P Normalnie idzie latać ;P
  7.  permalink
    ale się naprodukowałyście:)
    ja kończę 15 tydz ciąży !
    trzymam za wszystkie kciuki!!!!!!!!!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Rudealcia ja na twoim miejscu poszłabym odrazu na to usg 3d do innego lekarza ,widocznie tamten lekarz moze nie zna sie na odczycie usg i ma kiepski sprzęt ,a po co masz płacić i stresowac sie podwójnie . Trzymam kciuki !

U mnie tez strasznie wieje pol nocy nie spałam ,bo mi po podwórku wszystko lata ,trampolinę nam wywialo na płot i powyginalo..ach jestem taka zła na mojego ,bo nie chciało mu sie ja złożyć jak do tej pory:devil:
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Rudaelcia, a nie ma tego drugiego wielkiego monitora na ścianie? dziwne. Ja zawsze mam przed sobą wielgachny telewizor. Męża sama wołam czasami, a czasami doktor. Ma takie specjalne krzesełko dla partnerów :-)
    Trzymam kciuki! Bedzie dobrze!
    •  
      CommentAuthorkarla84
    • CommentTimeDec 6th 2013 zmieniony
     permalink
    U mnie dziś był transfer, ale komórki bardzo słabe. Wszystkie sześć jakie mam są klasy C. Podano mi jeden zarodek 8C. Czytam to forum 3 lata i nie kojarzę, żeby którejś z dziewczyn podawano C. Czy to w ogóle ma sens?
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Karla ja miałam podane dwa zarodki - jeden B a drugi C. tylko że u mnie były blastocysty i miały jeszcze jedną literkę w oznaczeniu, ale nie pamiętam jaką :-) No i jestem w 18 tygodniu ;-)
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    mnbvc to jest gabinet dr M z tym monitorem miałam tam 2 inseminacje i jedno usg w całym życiu, gdzie ten monitor dr. W wyłączył, bo korzystał ze swojego małego bo ten na ścianie to tylko podgląd. Także widać ma taki styl. ;/
    Dzięki za słowa otuchy :*

karla nie martw się ja mam w mrożakach jeden klasy C dokładnie 2CC bo mi podano 2AA a zamrożono 2BB i 2CC i lekarz mówił tak: AA cudne, BB świetne, CC najsłabsze z tych 3 ale też w kategorii średnie więc nienajgorsze!

Nic się nie martw będzie co ma być - sens jest zawsze! nawet z AA nic nie musi powstac a jak ma to z C też powstanie! Bądź dobrej myśli. Spróbować trzeba!
  8.  permalink
    kilka dni mnie nie było a tu takie super wieści u Magdzikk10. Wielkie gratulacje!
    Rudaelcia daj znać jutro jak poszła wizyta, ale musi być dobrze
  9.  permalink
    trzymałam i ciągle trzymam :), jak tam Brylanty?
    •  
      CommentAuthortamara6
    • CommentTimeDec 9th 2013
     permalink
    Ciocia, a jak u Ciebie?
  10.  permalink
    biorę ten orgametril, jeszcze 10 dni mi zostało. Pod koniec łykania tych tabletek wybieram się do lekarza, żeby zobaczyć czy torbiel zniknęła i czy można przystąpić do kolejnej IUI. Boje się tylko tego, że będą święta (wyjeżdżamy do rodziny) i nie będę mogła tak często przychodzić na usg, ale może jakoś uda się poukładać te wizyty. Z moich wstępnych wyliczeń wynika, że zabieg mógłby wypaść akurat w sylwestra. A tak to po staremu, weekend spędziłam u koleżanki w warszawie, nawiązałam fajną współpracę blogową i mam nową maszynę :) więc mało myślę o staraniach.
    •  
      CommentAuthorWalkaTrwa
     permalink
    hej na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że jak nie wyjdzie nam w tym cyklu (z clo) to zaczniemy przygotowania do inseminacji. Jakie badania będę musiała zrobić, a jakie mój mąż? Jak długo się czeka na wyniki? Zastanawiam się, czy zmieszczę się w styczniowym cyklu, czy same przygotowania zajmą mi miesiąc i tak jakby cykl mi przepadnie..
  11.  permalink
    Ja miał robione wszystkie hormony i nasienie partnera też badaliśmy ale na swoją rękę i dużo dużo wcześniej niż miesiąc przed IUI... brałam CLO poszłam na monitoring lekarz powiedział że są pęcherzyki i proszę przyjść za trzy dni i robimy inseminację... tak to wyglądało u mnie... w umówiony dzień poszliśmy czekaliśmy chyba ze 4 godziny i do domu..... potem czekanie dwa tygodnie na @ albo na + na teście :)
    •  
      CommentAuthorWalkaTrwa
     permalink
    magdzikk10 dzięki - ooo hormony już miałam, partner nasienie też, ale to drugie na pewno będziemy musieli powtórzyć (o tym wspominał lekarz), super myśłałam, że coś więcej jest potrzebne :)
  12.  permalink
    My nie powtarzaliśmy chociaż badani były z przed więcej niż trzy miesiące... ale jak lekarz robił preparat to badał od razu nasienie i np za pierwszym razem mówił że jest takie sobie, a za drugim powiedział że jest zajebiste i się udało :)
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    WalkaTrwa, ja jeszcze robiłam badania wirusologiczne. Sobie i M.
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Ciocia - ja jak brałam orgametril to kazali mi przyjść w 3-4dc że by zobaczyć po @ jak sięsprawy mają. Przed @ możesz jeszcze coś tam mieć.

Rudaelcia- i jak po wizycie?
  13.  permalink
    Mnbvc też mi mówił lekarz, żeby przyjść 3 dc, ale ja akurat będę wtedy u rodziny :/

Rudaelcia jak u Ciebie?
    • CommentAuthorrudaelcia
     permalink
    hej dziewczyny,
    jestem po i jestem w szoku!
    lekarz nie widział czegoś takiego w swojej karierze - 8 letniej wprawdzie ale jednak. Kilka osób z Kliniki przyszło, żeby zobaczyć moje usg.
    Okazało się, że choć podano mi JEDEN ZARODEK, po jakimś czasie blastocysta się rozpadła i powstały dwa pęcherzyki.
    Jeden wygląda ok, pojawiło się serducho i rozwija się prawidłowo, drugi jest dziwny, za duży, na ten moment bez serducha.
    generalnie z jednego zarodka mamy ciąże bliźniaczą jednojajową. Więc niezłe jaja.
    Miała któraś taki przypadek? Lub słyszała?

Wydarzenia na tą chwilę wg prawdopodobieństwa: przeżywa jeden, poronienie obu i bliźniaki jednojajowe.

Wizyta za 10 dni. No oszaleć idzie :P
    Całe życie z wariatami ;)
    •  
      CommentAuthorMartucha84
    • CommentTimeDec 9th 2013 zmieniony
     permalink
    :bigsmile: rudaelcia ale jaja :bigsmile: gratulacje!
  14.  permalink
    Rudaelcia gratulację :) SUPER WIADOMOŚĆ
  15.  permalink
    o wow będą bliźniaki, zarąbiście!!!! Mówiłam, że będzie dobrze
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Moja przyjaciółka ma takie bliźniaki, z ciąży naturalnej :) Chłopcy jednojajowi, jednokosmówkowi i jednoowodniowi urodzili się w 28 tc, byli malutcy ale zdrowi :) Jedynym problemem w czasie ciąży było podkradanie krwi.
    Będzie dobrze :) Taka ciąża to rzadkość - jesteście wyjątkowi :)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.