Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoralissss
    • CommentTimeJan 27th 2014
     permalink
    Pandora- trzymam kciuki! a to naturalny cykl??
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Pandora twarda jesteś z tym czekaniem
    Podziwiam cierpliwość :)
    Pożyczę jej trochę
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no u mnie juz raczej po barszu...czuje, ze lada chwila dostane okres...juz tak dobrze znam swoj organizm... brzuch pobolewa...i poczucie, ze zaraz cos "poleci" :/
  1.  permalink
    Pandora, ja dołączam do pytania Yvonee... jakoś wcześnie chyba?
  2.  permalink
    alissss trzymam kciuki może jednak nie przyjdzie. My chyba równo starowałyśmy tak mi się wydaje, miałam IUI 13.01 wydaje mi się, że owulację miałam 15.01 na pewno na usg pęcherzyk był zapadnięty. Zastanawiam się czy iść na badanie z krwi czy czekać na @ :confused: Zaczyna mnie brzuch boleć więc pewnie ten wstręciuch jednak przyjdzie.
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no ja chyba miałam owulke 16..bo 15 jeszcze mialam pecherzyki a 17 juz byly pęknięte....tez uwazam, ze jesli dostane okres jutro to troche za wczesnie...za krotka faca lutealna:/

Treść doklejona: 27.01.14 21:35
    monaliza- a ilo dniowe masz cykle??
  3.  permalink
    Różnie poprzedni miałam 34 - ale późno mi pęcherzyk wystartował IUI miałam 20 DC.
    Ten cykl miałam stymulowany przez Clo i inseminację miałam 15 DC więc okres powinien być około 30-31 DC czyli 28-29.01

Treść doklejona: 27.01.14 23:06
    jak miałaś pęknięcie pęcherzyka 16.01 to na moje okres powinien być 30-31.01
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no ja wiem...a czuje ze lada chwila dostane...zresztą nawet po piersiach poznaje...bo zawsze po owulacji zaczynaja twardniec, rosnac i pobolewac..a czym blizej okresu to bol sie na boki rozchodzi...a w dniu okresu juz nic nie bolą..

Treść doklejona: 27.01.14 23:16
    ehhh staram sie pocieszyc, ze moze i dobrze, ze sie nie udalo w tym cyklu...bo przeciez bylo ryzyko 3-jaczkow no i do tego ten anybiotyk bralam-Unidox przez dwa tygodnie
  4.  permalink
    Bądźmy dobrej myśli, podobno w ciąży też boli na początku brzuch i piersi jak na okres
    I JA BĘDĘ TRZYMAŁA SIĘ TEJ MYŚLI :bigsmile: i trzymam kciuki za Ciebie.
    •  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeJan 28th 2014
     permalink
    Czekam dziewczyny na wieści od was :)

Ja w tym cyklu wzięłam tylko CLO, bo ze względu na chorobę przełożyłam gonadotropiny i IUI na następny cykl.
    Co do cierpliwości to ja ten cykl zupełnie olewam, bo jest dla mnie tylko 'przełożonym IUI'. W ogóle nie chce mi się robić tego testu, ale w czwartek mam wizytę, więc już chyba zrobię żeby lekarz wiedział co i jak :)
    Duphaston wzięłam zdecydowanie za wcześnie, bo nie chciało mi się czekać na opóźnioną owu (przez chorobę) i chciałam już być w cyklu z IUI :)
    --
  5.  permalink
    Aaaa, rozumiem ;)
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Haha, sory ale my baby jestesmy cwańsze niz by sie wydawało ;) Celowo skrócić cykl żeby sie przybliżyć do tego na co czekamy tak długo... Teraz już wszytsko jasne czemu tak wcześnie ;)
    --
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Aliss i jak u Ciebie?
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Aliss, no i jak tam?
    u mnie ten cykl bez clo, bo pecherzyki były spore i nie trzeba było stymulować. Wczoraj 11dc i pecherzyk 21mm, więc się ucieszylam, że jednak normalnych rozmiarów:-) dzisiaj koło 21 iui:-) trzymajcie kciuki! Chciałabym żeby się w końcu udało, ale jakoś nie bardzo w to wierzę tym razem. No ale zobaczymy:-)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Bacha, Tamara no ja czekam na okres...lada chwil powinnam dostac..juz od wczoraj boli brzuch na okres..
    Bacha- jak beta????????
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    a może brzuch Cię boli z nerwów a nie na okres?

Ja siedzę w pracy i Betę odbiorę jak stąd wyjde, a dziś zapowiada się ciężki dzień więc wyniki będę znać pod wieczór dopiero :/
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    tamara- pewnie, ze trzymamy...ja chyba tez nie bede brala clo w nowym cyklu..tylko iui na naturalnym ztobie tylko na pregnylu
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Aliss, ja chyba też, o ile nie wyjdzie tym razem. Bo co jak co, ale po co się tak faszerowac tym clo wiecznie. Ja już miałam z 6 cykli z clo, lekarz chyba tak stymuluje mnie na wszelki wypadek, ale myślę że jak rosną mi pecherzyki same to nie ma sensu. Także następnym razem będzie naturalny cykl + pregnyl

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.01.14 12:34</span>
    Aliss, nie trać nadziei, dopóki nie ma @ zawsze jest szansę:-)
    Bacha, kurcze, podziwiam za cierpliwość:-) ja bym już dawno nie wytrzymała czekając na bete:-) albo bym zwolniła się z pracy na chwilę albo zadzwonilabym do lab po wyniki:-)
    czekamy niecierpliwie na wieści od Ciebie:-)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Tamara- no mi tak powiedzial wlasnie lekarz..ze jak sa pecherzyki to po co clo...(no chyba ze koniecznie chce miec ciaze mnogie;))przeciez to na jedno pomaga a na drugie szkodzi...
    Wiadomo, ze zawsze jest jakas nadzieje...w sumie nie raz sie czytalo, ze kobiety czuly, ze zaraz dostana okres..a tam niespodzianka:) ale z drugiej strony nie chce sie sama oszukliwac...dzis dzien okresu i do tego standardowe objawy..:/
    Bacha- kurcze ja tez podziwoam za cierpliwosc...wynik juz czeka od wczoraj..:) oby to czekanie zostalo Ci wynagrodzone!!!!:)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Yvonne, no i cóż z tego, że one takie nieźle, jak nic z tego nie wychodzi:-) endo też ok a nadal nic.
    A Twoje 16mm to chyba nie tak mało? Zobaczysz, pójdziesz w środę na wizytę i okaże się, że jest w porządku:-)
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Dziewczyny, moja gin mówi, że robienie IUI bez stymulacji jest bezsensem. To, że pęcherzyki rosną same nie gwarantuje, że będą pełnowartościowe. Stymulacja jest po to, żeby wyhodować pełnowartościowy pęcherzyk, który się zapłodni.
    Skoro nie możemy zajść w ciążę w naturalny sposób to znaczy, że mamy jakiś problem. Może z nasieniem, może z wrogim śluzem, może z dojrzewaniem pęcherzyków? Robienie IUI na naturalsie jest tym samym co stymulacja bez badania drożności jajowodów. Tylko wyciąganie pieniędzy.
    Ale kto bogatemu zabroni ;)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Wyniki czekają dziś od 12
    Denerwuje się bardzo
    Ale mam takie zamieszanie w pracy, ze przed 17 nie wyjdę :(
    • CommentAuthorKasiaKrol
     permalink
    Cześć, w styczniu rozpoczęłam pierwsze in vitro i mam nadzieję, że po wielu latach starań ta metoda okaże się być strzałem w dziesiątkę :)
    -- W oczekiwaniu na cud poczęcia: http://foruminvitro.net/vitro-start-stycze-2014-t22-10.html
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Obe, nie odbieraj mi resztek nadziei:-) a tak serio, myślę że wszystko zależy od konkretnego przypadku..nie jest przecież powiedziane, że każdy naturalnie wyrosniety pecherzyk jest niewartosciowy:-) u mnie wskazaniem do iui jest akurat wrogi śluz, więc mam nadzieję, że ta barierę pokonamy i się uda:-) i że pecherzyk jest ok:-)
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    tamara6, gdyby każdy naturalnie wyrośnięty pęcherzyk był wadliwy to na świecie nie byłoby dzieci ;) Miałam na myśli tylko to, że jeśli mamy kłopoty z zajściem w ciążę i trwa to już długo, to stratą czasu i pieniędzy jest strzelanie na oślep i nie branie wszystkich opcji pod uwagę. Życzę Ci jak najlepiej i mam nadzieję, że Twój gin wie co robi. A chociaż będziesz miała zastrzyk na pęknięcie?
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    nie było o co się śpieszyć
    beta 1,2

załamka :(
    •  
      CommentAuthorkalfasek
    • CommentTimeJan 28th 2014 zmieniony
     permalink
    Bacha rozumiem cie, głowa do góry kiedyś musi na nas przyjść pora!!!
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    przykro mi :( będzie dobrze !
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    bacha..to ja mialam po pierwszej iui 1,8 a po 2 prawie 4...lekarz powiedzial, ze ciaza biochemiczna...doszlo do zaplodnienia ale na bardzo krotko...kochana wejdz sobie na temat-leki ulatwiajace zajscie w ciaze..i poczytaj co pisze an-ma...ona zabrala sie do sprawy od strony imunologicznej...polecila mi nawet dobrego lekarza...i ja chyba sie na to pisze...dr Tchorzewski(poczytaj opinie) i badz twarda ja lada chwila do Ciebie dołączę...okresu jeszcze nie ma ale jak nie dzisiaj to jutro przylezie..
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Bacha, przykro mi:-(
    obe, tak zastrzyk miałam wczoraj. Zwykle jestem też stymulowana, lekarz zawsze zaleca brac clo, ale tym razem pecherzyk był duży już 5dc i powiedział, że nie trzeba stymulować, bo po clo z kolei będzie już przerosniety. Ale następnym razem to pewnie znowu stały zestaw clo i pregnyl:-) chociaż, oby nie było następnego razu:-)
    alis, a może zrób test?
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    dzięki Wam

Alisss czytam o tym dr tchórzewskim
    ciekawe i same dobre opinie
    Nie wiesz ile wizyta kosztuje?

W sumie do Łodzi nie tak daleko ...
    A Ty skąd jesteś?
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Bacha u mnie też koniec. Nie doczekałam bety - zaczyna się @..
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    bacha- 200zł pierwsza wizyta...kolejna 150zł..ja juz sie zapisalam
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    alisss a robisz jakieś badania przed?

robilaś to badanie - zapomnaiłam nazwę i sorry za blad alma - mlr (czy jakoś tak?:)

Treść doklejona: 28.01.14 20:48
    allo-mlr - o to badanie mi chodzi :)
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    wiesz co mialam najierw isc na wizyte..ale w sumie masz racje...moge pojsc juz z wynikami
    zapytam tej kolezanki jakie badania zrobila...ktore zalecil lekarz

Treść doklejona: 28.01.14 22:24
    nadal nie mam okresy... a do tego mnie jajniki zaczely bolec...ehhh jak ma przyjsc to niech juz przyjdzie a nie nadzieje robi...
  6.  permalink
    Bacha, Pandora przykro mi.
    Nie zaglądałam od wczoraj tutaj, aby nie myśleć o tym wszystkim. Ale dzisiaj już nie wytrzymałam :bigsmile:
    Nadal nie zrobiłam testu, bo mój mąż jest przeciwny. Twierdzi jak przyjdzie @, to przyjdzie a jak za tydzień nie dostanę, to zrobimy test.
    • CommentAuthorBacha84
    • CommentTimeJan 29th 2014
     permalink
    Ja w przyszłym tygodniu idę do mojej lekarki, chyba zrobię III podejście pod IUI
    Ale szczerze, to już mi zapał i entuzjazm opadł ...

Aliss ja też myślę o tym lekarzu z Łodzi, zapytam mojej gin co o tym myśli
    I muszę się zorientować gdzie w Katowicach można takie badanie allo-mlr zrobić - może ktoś się orientuje?
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziewczyny ja nadal nie dostalam okresu...juz nie wiem co sie dzieje od 3 dni nawala brzuch jak na mega okres...i czuje ze zaraz cos poleci...a tu nic...dzisiaj w nocy obudzialam sie z duzym bolem brzucha...juz bylam pewna ze okres...nawet chcialam juz tabletke przeciwbolowa lyknac...ale usnelam..budze sie rano a tu ani okresu ani bólu..

Treść doklejona: 29.01.14 09:56
    testu nie robię bo się bardzo boje...mysle, ze jeszcze musze sobie dac dwa dni...moze przyjdzie...a czy ktorejs z Was po clo sie spoznila okres??zaznaczam, ze nie bralam ani pregnylu ani luteiny...samo clo bylo..
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Alisss twarda jesteś, ja bym testowała
    Będziesz mieć jasność i zero stresów

trzymam kciuki za Ciebie :*
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    bacha ale jak nawet zrobie test i wyjdzie negatywny to i tak nie daje mi pewnosci...moze byc za wczesnie..
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    teoretycznie test w dniu spodziewanej miesiączki daję prawię 100% pewność
    "przesunięcia" okresu mogą być z różnych przyczyn, niestety często tego doświadczam

Ale to trzymamy dalej kciuki :*
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    No nie zgodzę się że test w dniu spodziewanej miesiączki daje 100% pewność.... żaden test na mocz nie daje 100% pewności.... ja robiłam w dniu okresu i wyszedł negatywny następny dzień też negatywny, po dwóch dniach kreska druga lekka (widoczna pod lupą).... 100% pewności daje tylko test z krwi.... dużo jest tu przypadków gdzie dziewczyny robiły sikańce i wychodziły negatywne a w ciąży były...
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no wiec wlasnie...dlatego czekam...
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    A masz zalecone brać progesteron w ciąży czy nie ??
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    no przy iui bralam zawsze luteine...ale jak rok temu badalam progesteron to mialam dobry..wiec przy naturalnych staraniach nie biore..
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Ja bym nie mogła po terminie @ siedzieć i czekać czy przyjdzie czy nie, bo bym ciągle siedziała w łazience i sprawdzała ;)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    a ja juz tyle razy robilam testy...ze nie moge na nie patrzec...co ma byc to bedzie...ale martwie sie bo mimo tego ze jesli by sie udalo to bym byla zestresowana bardzo..bo i bralam ten antybiotyk..no i jest ryzyko 3-jaczkow..wiem ze nie jedna z Was by chciala...juz wczesniej dyskutowalysmy o tym...ale ja nie jest na to gotowa...blizniaki super!!! ale juz nie wiecej

Treść doklejona: 29.01.14 12:11
    bozeee jakie maslo maslane...sorry ale mam nadzieje ze da sie zrozumiec sens..
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Da się :) Nie udzielam się za czesto, ale podczytuję i bardzo mocno trzymam kciuki :**** Za jedynaczka lub bliźniaczka i nie więcej :)
    --
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    rozumiemy sens doskonale Alisss :*
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Aliss, ja tam ciągle zaciskam kciuki za plus:))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.