Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeFeb 5th 2014
     permalink
    kalamburka ja miałam w trakcie stymulacji bardzo niski estradiol, lekarze zawsze kręcili głowami z niedowierzania, nie pamiętam wartości bo to już ładnych pare lat temu było, ale były 4 pęcherzyki a z nich 4 ładne komóreczki wiec jak widać róznie to bywa
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Dzieki Kala, czyli rozumiem ze moze dojsc do takiej sytuacji ze estradiol zacznie spadac, ale jesli utrzymuje sie powyzej 200 to nie ma sie czym martwic tak ?
    --
  1.  permalink
    Tak zrozumiałam, ale ponieważ nie jestem lekarzem to nie wypowiem się, że na pewno. W każdym razie mój przykład pokazuje, że może spadać.
    •  
      CommentAuthortamara6
    • CommentTimeFeb 5th 2014 zmieniony
     permalink
    Lija - Ty też po iui, w takim razie trzymam kciuki:)

Ciocia - no mi jeszcze 6 dni do testowania, ale jakoś tak staram się nie myśleć za dużo:)
    •  
      CommentAuthorBanka1234
     permalink
    Dziewczyny co sądzicie o klinice w Gdańsku zdaje się, że nazywa się In Victa ? Moja koleżanka podchodziła do In Vitro w Białymstoku w Artemidzie zresztą tak jak ja. Mi się udało za 3 razem i spodziewam się mojego upragnionego synusia, który ma się pojawić na świece w maju. Moja koleżanka chce zmienić klinikę, gdyż jest po 3 nieudanych procedurach i profesor nie ma już na nią pomysłu. Znajoma szuka jakiejś na pomorzu kliniki, która wykonuje In Vitro. Może zaproponujecie klinikę i dobrego lekarza? Pozdrawiam i życzę dużo sił w walce o upragnione maleństwo.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ale gorąco tu było:) nie wiem o co chodzi w Waszych komentarzach do dolly, bo moderator był chyba szybszy ode mnie, ale myślę, że to lepiej. Nic nie skomentuję :bigsmile:
    agga30, a dlaczego chcesz odstawić acard? ja go biorę cały czas. Fakt masz duże dawki (ja biorę 1 tabletkę), ale skoro Ci lekarz kazał to bierz przynajmniej do testu. Acard rozrzedza krew i ułatwia zagnieżdżenie zarodka.
    --
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Odnośnie estradiolu to te 200 na dojrzały pęcherzyk jest raczej ogòlną normą - przy ivf miałam 390, które póź niej spadło do 375 a pęcherzyki (i dojrzałe komórki które poddano ICSI) były 3 :)
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Flow, Dolly wkleila tu animację ktora dawala przekaz dotyczący mordowania zarodków podczas INV aby mógł żyć ten jeden.
    Z tego co pamiętam " Cztery trupy aby mógł żyć ten jeden" to oczywiscie tylko fragment. Dodala rowniez ponizej, ze jej sie to bardzo spodobalo, dlatego nam to wkleja...
    .
    Widzę ze i moj post , pierwszy pod animacją tez zostal usuniety..nie rozumiem.. przeciez bylam niebywale MILA...
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    zoja13: Yvonnee- Byłam u dr Polaka. Nic mu nie zarzucam, że nie jest dobrym specjalistka. Ale z mężem stwierdziliśmy, że nie podszedł do naszego problemu poważnie. Teraz idziemy do Invimedu do dr Lachowskiego- zobaczymy jak będzie. A możesz napisać u jakiego Ty byłaś? Pozdrawiam

Ja w tej chwili chodzę właśnie do Polaka w Polmedisie i własnie jego podejście mi się bardzo spodobało. On jest specyficzny, ale jak dla mnie konkrenty. Za to w Invimedzie chodziłam do Żórwaskiego. Nie ujmuję absolutnie jego wiedzy ani umiejętnościom, ale podejście tragiczne.
    --
  2.  permalink
    Flowka, w sumie i tak po ptokach, bo wlasnie plamienie mam, ale dzieki i tak duze za rade :)
  3.  permalink
    Czyli szykowanie sie do IUI w kolejnym cyklu, o ile plan sie nie zmieni ;)
    •  
      CommentAuthorzoja13
    • CommentTimeFeb 6th 2014
     permalink
    Yvonnee- ja do dr Polaka poszłam właśnie z nadzieją, że udzieli mi konkretnej wiadomości. No ale dalej nic nie wiem. Najbardziej nie spodobało mi się, że podważył wyniki ze szpitala. Najważniejsze aby znaleźć lekarza, któremu się ufa :) Mam nadzieję, że pomogą Ci w Polmedzie a mi w Invimedzie :bigsmile: Ale w sumie fajnie byłoby leczyć się w tej samej klinice. Byśmy wymieniały się opiniami. Pozdrowienia :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    CiociaPokrzywka są jakieś sposoby żeby poprawić AMH?
  4.  permalink
    raczej nie, choć mój lekarz twierdzi, że orgametrilem i jeanine trochę go można zmienić. Oczywiście sztucznie, tylko cyfry. Czy tak będzie okaże się przy moim drugim badaniu. A co też chcesz go sobie poprawić?
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    jadę na betę !!!! trzymajcie kciuki, wyniki pewnie będą wieczorem
    •  
      CommentAuthorGrażka
    • CommentTimeFeb 6th 2014 zmieniony
     permalink
    no w tej chwili to już niejako "po jabłkach", bo podejście do ivf mialam nierefundowane właśnie przez b.niski poziom AMH (0,49), no i pytanie czy same cyferki zmieniają coś w wynikach stymulacji (w ilości pęcherzyków)?
    .
    erozp kciuki odpalone - podwójnie :)
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Dziewczyny,
    wczoraj miałam iui o 9 rano. Pęcherzyk nie pękł, dziś idę sprawdzić czy to się zmieniło...
    Niestety czuję się grypowo i boję się, że to będzie przeszkodą :(
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Grażka, wg mnie cyferki niczego nie zmieniają w ilości i jakości pecherzyków a potem komórek..
    Jak powiedziała moja dr - to tylko cyfry ale... te cyfry to w PL własnie.. "mieć" albo "nie mieć" refundowane INV :/
    .
    Erozp, powodzenia! :)
  5.  permalink
    dokładnie tu chodzi tylko i wyłącznie o załapanie się na refundację. Pęcherzyków przecież nie przybędzie nagle.
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Szkoda :) przydałoby się takie "czary-mary"i cudowne rozmnożenie :)
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    erozp, wierzę w szczęśliwe zakończenia :) Trzymam kciuki i dawaj znać :)
    -- Swoje trzy grosze każdy uważa za najlepszą mo
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    Czekam na wyniki. Na wszelki wypadek poszłam do home&you i kupiłam sobie super kocyk - w razie potrzeby pocieszenia :)))
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    A gdzie robisz betę?
    Jak wynik będzie pozytywny to się kocyk przyda do łóżeczka :)
  6.  permalink
    Dziewczyny czy po clo może wydłużyć się cykl ?
    Moja koleżanka jest 1cykl na tym leku i dwa dni spóźnia się jej @. Możliwe, że od leku ?
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Tak jak piszą dziewczyny, nie da się podnieść rezerwy. Jest tyle jajeczek co jest, rozmnożyć się ich nie da.
    Da się sztucznie trochę zmienić liczby.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Hej ,

Mam pytanie do dziewczyn z PCOS, ktore podchodzily do in vitro.
    Od ktorego dnia cyklu bylyscie stymulowane i jakimi dawkami ? Czy w trakcie stymulacji te dawki sie zmienialy?
    Ile udalo sie Wam wyhodowac pecherzykow?
    Ja mam mocne PCOS, zaczynam od 5 dnia cyklu i od dawki 150j gonal. Teraz sie tak zastanawiam, czy to nie za pozno czasem ? Moj gin mowi, ze trzeba zaczac pozniej i ostrozniej, stad taki termin i dawka.
    --
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    Beta 140 !!!! :))))))
  7.  permalink
    Jupi!!!! Gratulacje :))))
    •  
      CommentAuthorOlenka01
     permalink
    Extra!!!!!!!!:) Gratulacje!!!!!!!!!!
    -- []
    •  
      CommentAuthorobe
     permalink
    Super wieści :) Gratuluję :)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Erozp, super, gratuluję:) Czyli obe miała rację, kocyk będzie do łóżeczka:))
    •  
      CommentAuthorGrażka
     permalink
    Erozp, super :)))))!
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    Yvonne, wszystkie następne w kolejce:)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja testuje jutro :)
    --
  8.  permalink
    Gratulacje :)
    •  
      CommentAuthortamara6
     permalink
    moya, no to czekamy na wieści:)
  9.  permalink
    Erozp, gratulacje!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorerozp
     permalink
    dzięki dziewczyny :) dziś mnie energia rozpiera od samego rana - a myślałam, że to od kawy :)))
    agga30 - wszystkie 3 razy w Artemidzie w Białymstoku
    teraz oby beta przyrastała i serduszko było :)
    •  
      CommentAuthorandzik81
     permalink
    wielkie gratulacje, dajesz nadzieje kolezanko, trzymam kciuki za piekny przyroscik. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    erozp moje gratulacje:-)
    Moya ja przy pco mialam od 2dc i tez 150, ale bardzo krotko trwala stymulacja, i nawet zmniejszono w trakcie dawke, gdyz mialam mnostwo pecherzykow, ponad 40. Lepiej ostroznie przy pco sie stymulowac. Trzymam kciuki za testa:-)
  10.  permalink
    Erozp, gratulacje czuję, że chyba więcej +++++ się posypie :bigsmile:
    Niestety u mnie w tym cyklu przerwa, ale mocno trzymam za was kciuki :smile:
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    erozp- gratulacje!!!!!!!!!!:)
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    erozp ogromne gratulacje i jeszcze większe kciuki, zaciśnięte bardzo mocno....
    Jakoś nie mogę się z Wami dziewczyny rozstać i mimo, że czytałam co u Was, czasem coś pisałam od kiedy pamiętam, a teraz jak przeniosłam się na "przyszłe mamusie" bo stał się mój CUD to się tak pięknie tu zrobiło, tyle plusików i tyle szczęścia, że nie potrafię nie zaglądać!
    moya obyś podtrzymała tą serię plusików, życzę Ci tego z całego serca!
    --
  11.  permalink
    Ale tu sie zrobilo optymistycznie!bardzo sie ciesze...czekam na nastepne dobre wiesci i w koncu...na nasz szczesliwy dzien!;)
  12.  permalink
    Gratuluje !! Piękna sprawa odebrać wynik z wysoką betą :)
    Ja dziś odebrałam wynik prolaktyny i tak po miesiącu brania leku z 99 wynik 11 :) Dziewczyny jak to zobaczyłam to onoemialam ze szczęścia ;)
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Erozp ale super beta! Dobra passa trwa. Może i ja sie na nią niedługo załapie ;) Srebrzynka pięknie zbilas ta wredna prolaktyne :) Moya a Tobie jutro gratulujemy?
    •  
      CommentAuthorAfrykanera
     permalink
    Pora na mnie.
    Czytam Was namiętnie długi czas. Nie bardzo wiedziałam, czy jestem już weteranką, czy może jeszcze nie. Chyba jednak jestem. Staramy się od lipca 2011. Kiepskie parametry nasienia, ja endometrioza II stopnia, o której dowiedzieliśmy się całkiem niedawno. Mamy za sobą trzy nieudane IUI, jutro podchodzę do IUI po raz czwarty. Jesteśmy w rządowym programie ivf, czekamy na swoją kolej, która przypadnie prawdopodobnie w drugiej połowie roku. Jak wiele z Was leczę się w katowickiej Provicie - nooo, to zostaję z Wami :-)

Erozp - ogromnie się cieszę !! Szalenie wręcz !! :-))
  13.  permalink
    Byłam w szoku :) teraz już tylko pół tabletki na noc.. do tego byłam u gina i pecherzyk duży na dniach pęknie :) do niedzieli mamy się przytulać codziennie. Nie za często dziewczyny?
    •  
      CommentAuthorAmelka85
     permalink
    Hej dziewczynki. Mam pytanie kto się leczy w jakies klinice w Krakowie? Prosze o opinie bo nie wiem gdzie uderzyc? No i jakies nazwiska lekarzy którzy są godni polecenia. Bardzo trudny przypadek mojej przyjaciółki, zaawansowana endometrioza, usunięto jajniki i zostawiono skrawek jednego. Nie wiadomo czy podejmie prace. Przyjaciółka szuka pilnie godnego lekarza który sobie poradzi z tym problemem. Możecie kogos polecic?
  14.  permalink
    Yvonnee o klimat dla Nas ja zawsze zadbam ;) oboje dbamy... a
    Pytam bo co chwilę słyszę inne rozwiazania przy slabszym nasieniu i mam mętlik w głowie ;) ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.