Anka80 i mnbvc dziekuje za odpowiedz. Moze to i glupie bo nikt nie chce miec klopotow ze zdrowiem ale jesli wlasnie znalezli przyczyne i to wlasnie przez te przeciwciala nie moge zajsc w ciaze to sie ciesze. Teraz niech dadza cos co pomoze mi te schorzenie chotobe odsunac na czas upragnionej ciazy. Olenka1 super wynik Pandora glowa do gory.
Olenka super tez tak chce Lija ,Yyonnee ,nie poddawajcie sie Ja dzisiaj przyjmę 3 dawkę gonalu ,tylko mam pewne wątpliwości ,dawkę mam 187,5 i na jedna dawkę pełna mi starczyło ,a wczoraj wiedziałam ze będę musiała drugiego pena tez użyć ,pow biciu pierwszego było zaznaczone ze brakuje 25 j . Wstrzyknelam sobie z nowego pena ta brakującą dawkę i zastanawia mnie to ,bo w penie było 300 j ,dwie dawki u mnie to 375 to powinno brakować 75 ,a nie 25 ,czyżby w penie było wiecej ,ale aż 50 j?
agap81, w penie jest trochę więcej ale nie aż tyle. Źle coś zaznaczyłaś, niestety :( I przyjęłaś za małą dawkę o 50 IU :( Chyba, że masz pena 350 IU? . Ja miałam dawkę 75 IU i pena 450. Po sześciu wstrzyknięciach zostawało ze 2-3 kropelki.
Dziewczyny na dwie dawki nie starczyl jeden pen ,z tego wszystkiego jestem taka zestresowana jutrzejsza wizyta ,a sprawdzałam zawsze kilka razy czy przekrecilam na odpowiednia dawkę ,trudno mam nadzieje ,ze wszystko bedzie ok.
Moycia, ja nie mam pojęcia co to jest orgalitron :/ może u Was w Afryce, mają jakieś inne leki? W polsce chyba takiego nie ma. Ja przy pierwszym IMSI miałam gonal + menopur
kalabmurka29 - serdeczne dzięki wczoraj poszłam do apteki i Pani mi powiedziała, że za gonal F 300 - 790 zł Podpowiedziała mi, że mam szukać w dużych miastach przy klinikach, tam gdzie tego pełno sprzedają. Naj bliżej mam do Poznania, ewentualnie może w Bydgoszczy bym musiała poszukać.
Yvonnee to dużo nie zapłaciłas ,bo chyba w aptece tez tak kosztuje ,jak ktoś ma blisko taka aptekę to tak ,ale ja jeszcze trzeba na paliwo wydać ,to wyjdzie to samo ,tanie leki ma twoja klinika
Olenka super naprawde super wynik, trzymam kciuki i mam dobre przeczucie co do ciebie. Do mbvc 30 tydzien jak to szybko zlecialo, czy wiesz czy bedziesz miala dziewczynke czy chlopca?. U mnie dziwnie bo jeszcze nie mam zadnej informacji z kliniki po nieudanym icsi, czekam na list, kiedy mozliwe nastepne starania. Ten miesiac totalnie luz, nie mysle o dzieciach, nawet nje wiem co sie dzieje w moim organizmie, raczej owulacji nie mialam bo juz 16dc a tu zadnych boli, zawsze to dokladnie wiedzialam kiedy mam owulacje, a ten miesiac pewnie bedzie bezowulacyjny wiec wszystko na luzie, przynajmniej seks jest spontaniczny i przynosi radosc bo to i juz roznie z tym bywalo.
podczytuję Was od jakiegoś czasu, chyba zaczynam się kwalifikować do kategorii 'weteranek'. Jak wiele z Was jestem pacjentką Provity i dr G. W następnym cyklu miałam mieć robioną pierwszą inseminację, ale niestety z przyczyn niezależnych ode mnie będę miała miesięczną obsuwę. Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę trozebaxu, dostałam też encorton. Przede mną 2 cykle na samej stymulacji, IUI w cyklu trzecim, za tydzień sono hsg. Staramy się 1,5 roku, w tym czasie odwiedziłam chyba kilkunastu lekarzy. Do Provity trafiłam na początku stycznia i dopiero teraz widzę, że ktoś ma na nas jakiś plan. Bardzo Wam wszystkim kibicuję i czytam dalej
tak, hsg będę miała robione w w Provicie, ale już mi wszystko jedno, bo nie chcę więcej czekać. Jak się czujesz po trozebaxie i encortonie? Czy u Ciebie taki zestaw się sprawdza? Zastanawiam się, dlaczego dostałam właśnie trozebax i dodatkowo steryd , a nie inny lek (np. clo), muszę podpytać na kolejnej wizycie.
Niedawno mia lam kolejny telefon z kliniki. z 10 przezylo 8. 6 top class:) I 2 troszke slabsze. Transferu jutro nie bedzie tylko w sobote, bo czekaja, ktore z tych 8 bedzie najlepiej sie dzielic:) I jak dobrze pojdzie to 8 marca bedzie testowanko:)
Ja też nie chciałam czekać, ale bez żadnych "znajomości", tak po prostu udało mi się to zrobić na NFZ w szpitalu Bez problemów Nie wiem gdzie Ty mieszkasz?
Co do zestawów leków - to u mnie trozebax bo wcześniej miałam problemy z torbielami na jajnikach, a clo trochę się do tego "przyczynia" Czuje się w miarę normalnie, ale trochę puchnę od tych wszystkich leków
Co do skuteczności .... hmm .... nie wime jak to mierzyć Pęcherzyki rosną, pękają, owulacja jest ... ale ciąży brak Ciężko ocenić czy to "wina" leków, pewnie nie
Chociaż kolejny cykl (chociaż mam nadzieje, że teraz się udało i kolejnego nie będzie) może będę stymulować się czymś innym
Bacha, czekamy, bo nigdy nie byłam stymulowana żadnym lekiem i lekarz chce zobaczyć jak ta stymulacja u mnie przebiega, może też inseminacja nie będzie potrzebna. Cykle miałam zawsze prawidłowe, owulacja też zawsze była, ale może 'za słaba'... sama nie wiem. U nas jest jeszcze problem z nasieniem męża, wszystkie paramenty są bardzo dobre, poza morfologią - 3%. Mogę zapytać gdzie robiłaś HSG? Ja jestem z Sosnowca.
cześć. Dziewczyny (te które juz maja zaczeta stymulacje) mogę was prosic byscie mi napisały ja to wszystko wygląda poczawszy od zapisania sie na liste? Zapisalismy sie na liste w listopadzie. dzwonilam do kliniki w styczniu i maja nas obsługiwac w 2 polowie roku... tylko co to kurcze znaczy obsługiwac? Jak to sie toczy jaka jest kolejnośc? Jak dochodzi do kwalifikacji a pozniej do IVF? badania jakies jeszcze sie robi do kwalifikacji (mielismy badania nasienia, AMH, meza hormony, moje hormony). Kwalifikujemy sie ze wzgledu na czynnik meski. nie wiem czego sie spodziewac. co od nas beda chcieli, a chodzimy do Provity Katowice. Wiem ze po kwalifikacji jeszcze zlecaja wiele badan ale bardziej mnie interesuje jak sie to toczy od momenctu wpisania na liste.
Agap81 - mam nadzieje ze sie powiedzie cała stymulacja :) Remka- tez jestem z Sosnowca :)
Ja też z Provity Wyjaśnię Ci - mam nadzieje - o co chodzi z tą kolejką. Na chwilę obecną Provita czeka na kolejne pieniądze na In Vitro.
Około I kwartału takie pieniądze powinni dostać i dopiero od tego momentu rusza kwalifikacja. Co do samej kwalifikacji - to już indywidualna sprawa. Czy lekarz zaleci dodatkowe badania, czy to co było robione wcześniej wystarczy. Jak przyjdzie ten czas, to Provita dzwoni i zaprasza na wizytę kwalifikacyjną.
Z provity dostałam taką odpowiedź "Zgodnie z załącznikiem do aneksu nr 1 z dnia 7.11.2013 roku do Umowy na realizację „Programu Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013-2016” informujemy że „Zleceniobiorca nie może zakwalifikować do Programu większej liczby par niż taka, która pozwala w okresie realizacji umowy i w ramach kwoty środków finansowych w niej określonych każdej zakwalifikowanej parze skorzystać ze zindywidualizowanej procedury wspomaganego rozrodu.” W związku z powyższym kwalifikacje do programu mogą się rozpocząć dopiero po podpisaniu umowy na okres 1.07.2014- 30.06.2015r., co powinno nastąpić początkiem drugiego kwartału roku 2014. Zaznaczamy jednocześnie że pary wpisywane są na listę kolejkową dopiero po pozytywnej kwalifikacji w wtedy otrzymują miejsce w kolejce oczekujących.
Co do HSG to ja bez problemu zrobiłam w Bytomiu, dzwoniłam i przyjęli mnie bez problemu - musiałam tylko w odpowiednim dniu cyklu się zgłosiłam. Remka podaj mi swój adres to prześlę Ci szczegóły.
Dużo nas z tego Sosnowca Czasami wydawało mi się, że jestem jedyna kobietą w okolicy, która zajść w ciążę nie może, dopiero od jakiegoś czasu zdaję sobie sprawę, jaki to trudny proces
Bacha, HSG zrobię jednak w Provicie, już jestem umówiona na konkretny termin, ale jakbyś mogła przesłać informacje o szpitalu w Bytomiu, to byłabym wdzięczna : remka82@o2.pl. no i oczywiście trzymam kciuki za powodzenie tej trzeciej inseminacji!
Dziewczyny jak jesteście z sosnowca to do katowic macie niedaleko. Polecam Wam serdecznie Dr. Bielewicza prowadzi od początku leczenie do końca razem z IUI..... powiedział mi nawet że do niego przychodzą kobiety załamane bo w klinikach im nie wyszło a u niego zachodzą przy IUI a kliniki tylko od nich kasę wyciągały....
witam Was, szczególnie Provitowe dziewczyny - ja też jestem pacjentką Provity. Z tego co tu czytam trozebax i encorton to "standardowy" zestaw. Właśnie łykam te leki przed II inseminacją... Poprzednio miałam Symletrol (Clo odpada - torbiele) ... no niestety bez powodzenia... teraz dostałam również encorton od 2 dc 10 mg wcześnie rano... oby dało to jakieś efekty... samopoczucie po lekach okropne... ale nie poddajemy się. Bacha trzymam kciuki!
Dzięki dziewczyny dzwoniłam na Polną w Poznaniu i cena 324 za gonal f 300. Jak tylko dostanę okres wsiadam w autko i podjadę do Poznania. Jakby akurat nie było w jednej, to zawsze mogę do drugiej podjechać. Mój lekarz nie kazał od razu Gf900 wykupić tylko będzie cykał po tych dawkach 300. Powiedział mi, że jak będę brała te zastrzyki, to co drugi dzień monitoring, ale że na 1 opakowaniu się na pewno nie skończy. Ponieważ te leki są drogie mam na razie kupić Gf300.
WalkaTrwa, pen to super sprawa :) Tak jak pisze Yvonnee, trzeba się bardzo postarać, żeby bolało ;) Tylko przy pierwszej dawce zrobiłam sobie krwiaka na brzuchu. A to tylko dlatego, że za szybko wyjęłam igłę :) Jest jeden minus - cena :(
Bacha: dziękuję za odpowiedz :) No to ciekawe w takim razie kiedy nas zaprosza na wizyte.. bardzo dlugo to trwa ;/ no ale cos za cos. Poczekam. Naczekałam się przy staraniach 3 lata to i te kilka miesiecy przetrwam tylko ze kurka moj wiek nie chce czekac a na karku juz 36 lat ;/ troche mi sie spieszy :) Przynajmniej bede miala szanse na blizniacza ciaze :)) cudownie! provita to chyba najbardziej oblegana klinika to w naszym regionie. Jak widzialam listy oczekujacych to provitova lista siegała daleko w dol a np. w gyncentrum masz od reki. Troche sie zastanawialam czy nie przeniesc sie do Gyncentrum. Maja tam zdecydowanie mniejsze obłożenie i zabiegi sa szybciej, alez znowu z drugiej strony w provicie sa wybitni specjalisci chocby dokror G. Nie mowie ze Gyn takowych nie ma bo nie sprawdzalam... a jeszcze z innej strony troche sie obawiam Provity bo maja tyle zabiegow ze po prostu jest to dla nich rutyna... i obawiam sie wlasnie takiego rutynowego dzialania. Moze niepotrzebnie ale takie mysli mi przez glowe przechodza. No jest nas sporo z Provity to bedziemy zdawac sobie wzajemnie relacje :) Duza jest roznica w gf w penie a nie w penie?
Obe- a Ty ktore zaglebiowskie miasto jestes? Być może nasze srodowisko zadymione, zasmogowane jakos sie przyczynia do naszych problemow. Wszystko dzis jest mozliwe.
U mńie po dzisiejszej kontroli pecherzyki ładnie rosną ,jest juz ich ok 11 ,endometrium ponad 8 mm . Estradiol 822,7 ,progesteron 0,24 . Martwi mnie tylko taki przyrost estradiolu w 4 dniu stymulacji ,nie za wysoki? Do ilu moze wzrosnąć . Od dzisiaj dodatkowo cetrotide - antagonista i w piątek kontrola
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.02.14 22:36</span> Podliczajac dzisiaj leki to wydaliśmy juz 1667 zł ,mam nadzieje ,ze leków starczy mi juz na cała stymulacje
Jedynie czego w provicie brakuje to jakiegoś miejsca tj kawiarenki ,gdzie mozna byloby sobie usiąść i miło spędzić czas do wizyty ,dobrze ze była ze mną koleżanka to jakoś zleciało ( musze byc dwie godz wcześniej na badania przed wizyta)
Super wieści Agap81 nie znam się co prawda na tym estriadolu ale pęcherzyki są, i endo też ładne. No faktycznie w Provicie mógłby być jakiś kącik z kawą i miejsce aby spokojnie zaczekać na swoją kolej my mamy 100 km więc zawsze jesteśmy wcześniej aby zdążyć nigdy nie wiadomo co po drodze wyskoczy i zawsze siedzimy na korytarzu przed pokojem i czekamy.
Obe - to calkiem bliziutko :) Kalfasek - no niestety nasz styl zycia, chemie ktora nam wkladaja do jedzenia, mutacje wirusow i ciagle nowe leki, brak czasu, stres, to wszystko w jakims stopniu sklada sie na nasze problemy ;/ Agap81 - to juz niezla kwota sie uzbierala, ciekawe co bedzie dalej. Co do Provity to owszem kawiarenka z kawa i ciasteczkami by sie przydala :)
Fruzik - ja też myślałam o Gyn I też ze względu na małe kolejki, mocno sie nad tym zastanawiam Ale z z drugiej strony - te małe kolejki muszą z czegoś wynikać? Może jednak Provita jest lepsza? Ja do tego przyzwyczaiłam się do mojej lekarki i nie chciałabym znowu zmieniać.
Pojawił sie tutaj tez watek dr Bielewicz, słyszę o nim same dobre opinie, ale nie chce co kilka miesięcy zmieniać lekarza prowadzącego, bo czasami an efekty trzeba dłużej poczekać.
Też jest jakiś lekarz z Łodzi, zajmujący się immunologią. Może któraś z Was była u niego?
Treść doklejona: 20.02.14 08:42 e - mka - nie mam aktywnego konta i nie mogę Ci odpisać
Ja z Pani dr jestem bardzo zadowolona, miłą serdeczna, nie ma problemu z terminami. Byłam u niej i w sobotę i w niedzielę Wysyła mnie na badania, i to na nfz, Teraz skierowała mnie na laparoskopię za darmo do Provity
Na razie ocenią ją bardzo ok. Co prawda efektów nie ma, tzn ciąży ale raczej "moja wina" niż Pani doktor
Bacha84 dzięki za odpowiedź! My z mężem tez jesteśmy bardzooo zadowoleni - mąż mówi, że to prawdziwy lekarz z powołania. Na I-szej wizycie od razu konsultacja z laboratorium i badanie nasienia... nawet jak jest komplet pacjentek, to zawsze znajdzie się dla nas miejsce. A przede wszystkim pani dr Paliga nie pozwala nam tracić nadziei... mamy do niej ogromne zaufanie...
Treść doklejona: 20.02.14 10:54 Bacha84: wiesz wiele ludzi właśnie z takiego założenia wychodzi... że jak mała kolejka to coś u nich jest nie tak i dlatego tej kolejki nie ma i idziemy do Provity. Ja z innego zrodla slyszalam ze nie maja tam odpowiedniego laba. Nie wiem czy to prawda ale nie chcialam sprawdzac na wlasnej skorze. Byc moze to plotka ktora miala sprawic odsuniecie pacjentek od tej kliniki. Ale czytałam też że w GYN maja udane in vitro z NZF, ale nie wiem jaki to % udanych do nieudanych. Nie wiem ale mam jedna szansę na in vitro (bo nie wiem czy dam rade na kolejne podejscia psychicznie) i nie chciałabym by okazało się że coś posżło nie tak. Zawsze szuka sie dla siebie najlepszego miejsca, takiego we wlasnym przekonaniu bezpiecznego i odpowiedniego.
Erozp - współczucia, ale dlaczego masz czekać z wizytą u lekarza?
Fruzik - ja - głównie ze względu za zaufanie do super lekarza dr Paligi - zostanę w provicie Podobno "za chwilę" ma być kwalifikacja, pieniądze itd i słyszałam, że około lipca jest nawet szansa na In Vitro. Do lipca nie tak daleko, raczej poczekam, sprawdzony i zaufany lekarz do duży skarb